|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj kolejna rozmowa mówi że chce iść ze mną do ginekologa na kontrole jak będzie w pl. Powiedział że żal że mnie nie znał jak byłam chora bo by mógł mnie wspierać a tak byłam sama. Że zakochał się we mnie jak mnie zobaczył i chce być ze mną, że życie bez mnie jest abstrakcją i z nikim nie był tak szczęśliwy. A co do dziecka to mówi że sam nie wie czy chce być ojcem czy nie. Chce się dowiedzieć o moich chorobach czytał dużo, co do nerwicy mówi że miłością da się ją wyleczyć, że jestem dzielna dziewczyna i wiele bólu przeżyłam. I że mam się nie bać że przestanie kochać bo nie można przestać kochać
Chciałabym już usiąść na jego kolanach wtulić się Mam małe obawy i tak jest bardzo nadopiekuńczy to teraz boję się czy pozwoli mi ruszyć się z łóżka. Że mam wszystko powoli robić, nie stresować bo może się coś stać. Może ginekolog mu wytłumaczy że jestem już całkiem zdrowa i nie grozi mi nic. Jednak mogę stwierdzić kochamy się jesteśmy bardzo dobraną parą teraz nic nas nie rozdzieli. Sam powiedział że chce być ze mną i kupił prezent na otarcie łez. I że jak przy rozmowie był niemiły to przeprasza ale to z troski o mnie bo chce tylko mojego dobra- tak powiedział |
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: turek i polka + bezpłodność
Jestes dorosla kobieta i po cholere facet ma lazic za toba do lekarza jak z dzieckiem to po 1.
Po drugie wy jestescie w zeiazku na odleglosc caly czas? Znasz ty go w ogole? Brzmisz bardO naiwnie jak na dorosla osobe po rozwodzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
? Nie przemawia to do mnie.autorka moze mylu powoedziec co i jak.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#95 |
|
Konto usunięte
|
Moze jeszcze będzie razem z ginem zaglądać i komentować.
Autorko Ty juz jesteś po chorobie jak dobrze zrozumiałam. Wszystko wiesz. To po co on chce iść na badania? Upewnić sie czy mówisz prawdę czy Co? |
|
|
|
#96 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie takie lażenie po lekarzach razem obrzydza mowiac szczerze.skoro autorka chorowała kilka lat temu to dlaczego mu nie wystarczy że ona mu powie co jej było i wyjaśni ze to już temat zamknięty . Po co chce z nią iść do ginekologa ?dziwny facet Znam.jednego gościa który zawsze asystuje żonie jak ma badanie dla mnie to kosmos Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2018-05-01 o 20:43 |
|
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
Ja byłam raz w życiu.
Ale to była całkiem inna sytuacja. Tak mnie złapał ból jajników w domu u faceta, ze jechałam z nim do szpitala na porodówkę. Bo to był weekend. Ale do gabinetu w życiu bym nie poszła z nim... mamy nie brałam a faceta mam brać? Autorko tym bardziej, ze on dla Ciebie to obcy jest. Krótko sie znacie, chyba mało widujecie... Czyżby jakaś chec kontrolowania? |
|
|
|
#98 |
|
zuy mod
|
A moim zdaniem szukacie dziury w calym. Facet się mega przejął, chce dobrze, a tworzycie jakieś teorie spiskowe.
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uprzedzenia mają do siebie to, że odczłowieczają "tych innych", i ten wątek jest świetnym tego przykładem. Nawet głupi tekst o klapsie jest interpretowany przez pryzmat jego narodowości (oooo bo a nuż wyjdzie z niego ARAB, BO ONI BIJO) Ciekawe czy jakby postawny blond Janek tak się przejął zdrowiem autorki, że chciałby iść z nią do lekarza, czy wzbudziłoby to takie oburzenie.
|
|
#100 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;83303921]Dokładnie
Mnie takie leżenie po lekarzach razem obrzydza mowiac szczerze.skoro autorka chorowała kilka lat temu to dlaczego mu nie wystarczy że ona mu powie co jej było i wyjaśni ze to już temat zamknięty . Po co chce z nią iść do ginekologa ?dziwny facet Znam.jednego gościa który zawsze asystuje żonie jak ma badanie dla mnie to kosmos[/QUOTE] No nie wiem. Może po to, by ją wesprzeć jeśli ona sobie tego życzyć będzie? Jeśli Autorka będzie sobie tego życzyć to kim jesteśmy my, żeby to nam przeszkadzało/dziwiło? Nie przesadzajcie
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Nie chodzi o sprawdzenie czy mówię prawdę itp on chce się jak najwięcej dowiedzieć o moich dolegliwościach. Zastawiawia go czy przy współżyciu nie zada mi bólu, nie poszkodzi mi. Ale ja mogę współżyć normalnie tylko lubrykanty są mi potrzebne, bo zero śluzu, orgazmy mam też. Akurat tak się zbiega że będę mieć kontrole u lekarza teraz raz na rok. USG brzucha i pochwy. On chce być ze mną na kontroli w sumie mnie to obojętne. Ale fakt jest bardzo nadopiekuńczy - nie chodzi o to by zabraniał nic nie zabrania. Ale pyta się jak się czuje , czy wyspana wystarczająco itp. Ja mu mówię źle się poczuje zgłoszę. Mój kotek ma problem bo troche traktuje mnie jak dziecko a ja jestem dorosłą kobietą. Nie skrzywdził mnie nawet złym słowem nigdy ale musimy to przerobić mimo że 7 lat starszy ale są większe różnice i traktuje się po dorosłemu. To jest cecha która mnie denerwuje w nim często mówi bejbi czyli dziecko.
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radzę posłuchać Hit Me Baby One More Time, Always Be My Baby, Baby I'm Yours i zastanowić się, czy są skierowane do dzieci
|
|
#103 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze można do listy dodać Biebera - baby, baby, baby ooooo!
|
#105 |
|
zuy mod
|
Bez złośliwości, jak wy się porozumiewacie jeśli nawet nie wiesz co znaczy baby?
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
jezu wiem że to oznacza DZIECKO po turecku to bebek. Tylko to mnie irytuje.
|
|
|
|
#107 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
No właśnie nie tylko "dziecko":
Cytat:
|
|
|
#108 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Turek nie Turek dla mnie każdego faceta takie zachowanie byłoby dziwne serio.
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przeciez wspolzyliscie juz to chyba wie ze nie zada ci bolu pozatym on umie mowic po polsku ?zrozumie co lekarz bedzie do ciebie mowil czy zakladasz ze twoj ginekolog bedzie do ciebie mowil po angielsku? ps.nie pisalam tego o turkach mnie dziwi takie zachowanie u kazdego faceta bez wzgledu na narodowosc ,poprostu wchodzenie z kobieta do ginekologa jest dziwne i nie wiem w czym mialby ja wspierac na rutynowej kontroli |
|
|
|
|
#110 |
|
Konto usunięte
|
Autorko wiele osób pyta jak wy ze soba gadacie?
Mam dziwne wrażenie, ze używacie Translatora Pytasz jak sie pisze cos w jego języku - czyli nie znasz jego języka Nie wiesz, ze baby to dziecko On po polsku nie umie. |
|
|
|
#111 |
|
Konto usunięte
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;83307301]Autorko wiele osób pyta jak wy ze soba gadacie?
Mam dziwne wrażenie, ze używacie Translatora Pytasz jak sie pisze cos w jego języku - czyli nie znasz jego języka Nie wiesz, ze baby to dziecko On po polsku nie umie.[/QUOTE] ona wie ze baby to dziecko ale nie wie ze baby to nie tylko dziecko baby moze oznaczac kilka innych rzeczy pewnie masz racje google translator tutaj gra dosc wazna role Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2018-05-01 o 21:11 |
|
|
|
#112 |
|
Konto usunięte
|
turek i polka + bezpłodność
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;83307486]ona wie ze baby to dziecko
ale nie wie ze baby nie tylko dziecko baby moze oznaczac kilka innych rzeczy pewnie masz racje google translator tutaj gra dosc wazna role[/QUOTE] A No to ja właśnie nie byłam pewna tego baby czy zna czy nie. Bo nie miałam podglądu pisząc wiadomość. Tak wiem mój błąd ![]() Bo zapamiętam post Mojwy właśnie w pytaniem o te komunikację miedzy nimi i brak znajomosci słowa baby 🤣 Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2018-05-01 o 21:12 |
|
|
|
#113 |
|
Konto usunięte
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
A przepraszam nie zauważyłam pytania rozmawiamy w 3 językach angielskim,polskim, rzadko tureckim. Wiem że baby to też kochanie ale nie lubię jak tak mówi w PL w miejscach publicznych Umiem ang i turecki minimalnie ale tylko mówić. Gramatyki nie znam. Oprócz baby, czasami mówimi Aszk po tur miłość - bardzo ładne słowa. On żył kiedyś w PL zna troche nasz język tzn podstawy. Używamy de facto 3 jezyków jak nam pasuje. Na razie czekam aż przyleci bo strasznie tęsknie za nim. Ale przeważają 2 języki bo ja turecki znam kilka zdań i długiego dialogu nie jestem w stanie prowadzić brak słownictwa. Nic tylko czekać na niego pozostało 3 majcie kciuki. Myślę że musimy pogadać żeby nie był tak nadopiekuńczy. Opiekuńczy ok ale nadopiekuńczość denerwuje mnie. Ale ulga że przebaczył że uznał za głupotę a nie za grę. Dzięki Ci Boże
Edytowane przez ZeynepArzu Czas edycji: 2018-05-01 o 22:43 Powód: korekta |
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że dziewczyny nie skupiają się na tym, że nie znasz tureckiego, ale na tym, jak się komunikujecie po angielsku, skoro nie znasz podstawowego przecież znaczenia bardzo popularnego słowa.
|
|
|
|
#116 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A nie lepiej skupić sie na jednym aby dojść do wprawy i potem inne języki wprowadzać? |
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
hę
|
#118 |
|
Konto usunięte
|
turek i polka + bezpłodność
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;83310236]Nie lubi jak jej facet w Polsce na mieście mowi do niej „baby”
[/QUOTE]ja wiem, ale... to tak, jakbym mówiła mężowi, żeby nie mówił do mnie "honey" na mieście w Polsce, bo jeszcze ludzie pomyślą, że jestem chodzącym ulem albo, nie daj Bóg, beczułką. I co wtedy?!?! A z "dear" jeszcze gorzej, bo mogą pomyśleć, że on mnie od jeleni wyzywa... drania kawał...
Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato. https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0 Edytowane przez ruda_beksa Czas edycji: 2018-05-01 o 23:01 |
|
|
|
#120 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Leżę 🤣 Autorka mi przypomina moja kolezanke Tez na początku bez znajomosci angielskiego poszła do łóżka z Anglikiem 🤣 miał być tylko Seks. A potem byli para i ona uczyła sie jezyka z nim 🤣 Śmiesznie jak sie dogadać nie umieli i tez Translator używała Autorko skup sie na jednym języku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.