|
|
#1471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1472 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, ja też tylko prywatnie i przy każdej wizycie mam usg. Najpierw krótka rozmowa, fotel i dopiero usg.
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jaka kasa? Za Zużycie sprzętu ? Czy za 10 minut dłuższa wizytę ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Wizyta za długo trwa i jak każda tak badać to za mało się pacjentek przyjmuje.
|
|
#1477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1478 |
|
Raczkowanie
|
Czytam was dziewczyny i po prostu jestem w szoku... jak moze lekarz brać 150zl za prywatną wizytę i nie zrobic usg choc na minutę... przeciez nikt nie każe mu ogladac dzidzi nie wiadomo ile... Ale choc na chwilkę.. tym bardziej ze teraz mniejszy problem ze zrobieniem bo przez brzuszek juz... nosz kurde.. jak bym miala tak miec to serio chyba wolala bym chodzić na NFZ tym bardziej ze sprzęt nie za dobry ma... ja chodzę prywatnie i moja lekarka za każdym razem mnie bada jak i robi usg a wizyty mam co 3 tygodnie srednio. Zdążyło się że i co 2 tyg. I dla niej to nie problem jest. Sama wykonuje badanie, nie trzeba się upominać ani nic. A ten za pogaduszki chwilowe bierze tyle kasy... gdybym była lekarzem to dla siebie bym nawet kobiecie to usg zrobila bo przecież to ze zobaczy tętno to jeszcze nic nie znaczy... pewne jest ze lepiej dzidzi obejrzeć czy wszystko dobrze... szkoda słów po prostu...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Usg jest dokładne zawsze mierzyglowke sprawdza co się da. Np czy wszystkie paluszki są. POpowiada co dzidziuś robi ogólnie dużo ciekawostek zawsze mówi. No i potem jeszcze daje zdjęcia mówi kiedy mniej wiecejzapisac sie na wizytę. Ogólnie czuje się u niej taka spokojna i nigdy nie czuje presji czasu. Więc warto wydać te 150 zł. Wizyty msmco 4 tygodnie, przy końcówce co 3. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
Hmm Nie wiem gdzie to słyszałam.. A co to pewnie jakieś brednie z neta?
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Ja płace 100 zł za wizytę (za pierwsza płaciłam 150) najpierw położna wprowadza wyniki badań do karty ciąży jeśli akurat jakieś robiłam,
Mierzy ciśnienie. Wchodzę do gabinetu i lekarz sobie sprawdza badania, zapyta jak się czuje co i jak, czy wszystko w porządku wtedy tez ewentualnie pytam go o coś, wazę się on wpisuje w kartę. I siadam na samolot , tak bada szyjkę i macice i przesiadam się na kozetce do usg Do tej pory miałam usg dopochwowo jeszcze bo sprawdzał mi zawsze ta szyjkę. Nie wiem jak bd teraz, w szpitalu mi już tylko przez brzuch robili. Zapisuje wszystko w kajeciku swoim w kartotece, pisze kiedy nast wizyta, zleca badania i idę znów do położnej która mnie zapisuje na następna wizytę i daje mi wypisane zwolnienie Tak to wyglada u mnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1482 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie jestem pewna.. Cytat:
Moja gin bierze 120zl. Wizyty co miesiac. Mialam raz wizyte 3 dni po prenatalnych i robila pelne badanie + usg. Wszystko sprawdza. Ostatnio wybadala jakis stan zapalny wlasnie. Zapisuje wszystkie wyniki badan itd. raz spedzilam na wizycie 30min bo chciala cos zbadac i duzo sie dzialo. Moj gin z Nfz nie robi usg bo nie ma w gabinecie dlatego przestalam chodzic, bo to bez sensu. Nie czuje tej ochrony.. rozwaz zmiane gina.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam wszystkie wizyty w każdej ciąży z usg... Kupowała już ktòryś z Was wòzek ? Bo jutro idę obejrzeć x-landera 3w1 Za małe pieniądze i mi mąż truje, że za szybko... i tak chciałam kupić do wakacji, bo potem w lipcu mam miesiąc wycięty na remont... A potem to już wolę mieć wszystko naszykowane
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
Uaaaa ale burza nad Krakowem.
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to samo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1487 |
|
Zadomowienie
|
Tz się buntuje bo w razie gdyby się coś działo to wtedy ten lekarz jest dobry.
W ogóle w moim mieście to jest Taaaaakie po☠☠☠ane za przeproszeniem. Musisz mieć lekarza ze szpitala w którym chcesz rodzić bo inaczej mogą cię odesłać nawet z 9vm rozwarcia żebyś sama szukała sobie szpitala gdzie są miejsca. Chore miasto naprawdę. Będę szukać innego lekarza, tylko nawet nie mam kiedy. Synek ząbkuje. Teraz górne trójki. Ciągle stan podgorączkowy, marudny i placzliwy. Z rąk mi nie schodzi. Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
#1488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale już mnie korci. A w czym/pod czym najlepiej żeby dziecko spało? Kołderki czytałam, że nie. To co, rożki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1490 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Wszystkie luźne przedmioty, które dziecko może zarzucić sobie na twarz, albo takie, do których dziecko może przylgnąć zwiększają ryzyko nagłego zgonu. Preferowanie jest spanie w śpiworkach lub otulaczach (uwaga na swobodę ruchu nóżek – powinna być ona zachowana dla zdrowia bioderek). W łóżeczku poza dzieckiem, w ewentualnym śpiworku, nie powinno się w zasadzie znajdować nic więcej. Wspomniane już wyżej kołderki, kocyki czy poduszki ale także bardzo popularne ochraniacze szczebelków, maskotki czy kokony zwiększają ryzyko SIDS zwłaszcza u starszych niemowląt, które w czasie snu mogą do nich „dopełznąć” a niestety nie mają jeszcze wykształconego odruchu odpychania czy odsłaniania buzi." |
|
|
|
|
#1493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym razem nawet pościeli nie będę od początku kupować. Będzie tylko prześcieradło z gumką
|
|
#1495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taki mały zakup, że tz nawet nie zauważy i nie będzie marudził Największy problem będę mieć z wyborem wzoru i koloru Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
A co do usg to mòj lekarz mòwił, żeby dowcipnego nie za często, żeby nie "grzebać za dużo".
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i by nie kupować podgrzewacza do pokarmu bo może stać na zewnątrz 8 godz- ja po wizycie, dalej nie wiemy kto tam siedzi, przez mojego mięsniaka dojście do miejsc ekhm jest utrudnione..
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2018-05-08 o 21:57 |
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1499 |
|
Rozeznanie
|
Ejjj co ja czytam... 150 za wizyte , 100, 120... a wiecie ile ja place? 250 i to co 2 , 3 tygodnie...kurcze i u mnie w mieście to chyba normalna cena z tego co wiem. No i zawsze jest usg ze szczegòlami, badanie, zdjecia, plytka cd. Pogadac moge i pytac ile chce bo ginka sie nie spieszy. Staly kontakt z nia czy tel czy sms zawsze odpowiada. Takze jestem bardzo zadowolona. I ma ten certyfikat ze robi badania genetyczne. Wiec prenatalne robila mi ona tylko na nfz w szpitalu. A na polowkowe wcale do szpitala nie musze isc tylko zrobi mi u siebie w gabinecie.takze super. Ale roznica w cenie między tym co piszecie kolosalna. Czy to tylko u mnie w miescie tak drogo? Jak sie dowiadywalam to od 200 zl taka średnia cena...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Esti10 super ze spodnica pasuje chyba juz nie ma faktycznie ale moze wròcą. Ja sie ciesze ze drugi kolor dokupilam.jest najlepsza.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i tak z tego co wiem to większość nie lubi spać pod kołderka , ja moja setki razy w nocy przykrywam bo wiecznie się odkrywa, No niczym nie da się jej przykryć — a sproboj ja przykryć Jak nie jest w głębokim snie to przez sen krzyczy : sio sio i rzuca się ![]() ![]() Tym razem młodsza chce w śpiworki ubierać do snu, na wakacje kupię bambusowy jakiś a na zimę normalny. Jak się uda to będzie super jak nie No to będzie jak ze starsza kombinowanie ![]() Różek to używaliśmy tylko w szpitalu i na samym początku - ale za to w rożki najlepiej dawać dziecko osobom które czuja się nie pewnie - np dziadki ;P Dla mnie to tez wcześnie bo nie mam gdzie trzymać takich rzeczy - teraz jest dobry czas na ubrania bo czuje się dobrze i mam sile plus na chodzenie po sklepach by wybrać co potem kupić i w którym sklepie bo pod koniec to mi się nie będzie na pewno chciało jeździć po sklepach Cytat:
Współczuje trójek ! Jedne z najgorszych zębów mojej wyszły ostatnie trójki w jej drugie urodziny ![]() ![]() Trzymajcie się Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

. Usg jest dokładne zawsze mierzyglowke sprawdza co się da. Np czy wszystkie paluszki są. P

ale już mnie korci.
i by nie kupować podgrzewacza do pokarmu bo może stać na zewnątrz 8 godz
chyba juz nie ma faktycznie ale moze wròcą. Ja sie ciesze ze drugi kolor dokupilam.jest najlepsza.
a i tak z tego co wiem to większość nie lubi spać pod kołderka , ja moja setki razy w nocy przykrywam bo wiecznie się odkrywa, No niczym nie da się jej przykryć — a sproboj ja przykryć Jak nie jest w głębokim snie to przez sen krzyczy : sio sio i rzuca się