Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-10, 09:48   #2731
aniama6
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Zrobiłam na Kappahlu zamówienie- wzięłam chyba 12 rzeczy ale 4 na prezenty dla dziewczynek akurat,dla nas na różne rozmiary nawet 74 coś mam. Tak ze z Kappahla już nie kupuje. Może z nexta coś zamówię jak będą obniżki, ale z nexta takie piękne niezniszczone rzeczy pokupilam w lumpexie ze trochę mi szkoda kasy na nowe. Chyba kupię jakieś komplety wyjściowe typu koszulka plus spodnie bo tego w lumpexie nie upoluje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 10:31   #2732
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Madziara super ze strony męża ! I gratuluje podwyżki !
Ovejita my kupujemy ten lezaczek tiny love i on na początku przypomina kolyske, więc tam Mała będzie miala drzemki salonowo kuchniane
Karolinka, moja tez ma czkawke dosyć często, raz dziennie by było
Elu ja wrzucalam wczesniej swoj koszyk z gemini, jak wrócę do domu to wrzucę jeszcze raz bi mam na kompie.
Emma ja bepanthenu chyba nie kupie, podobno nie jest taki supwr niezbędny. Wzielam linomag.
Anima ja nie fostalam zadnej informacji o mozliwosci odebrania z rosska kremu. Przyszlo Ci to na maila ?
Co do zakupow i męża, to mój wie, że ja jestem aż zbyt oszczędna i na pewno ☠☠☠☠☠☠☠ nie kupię, więc nie przegląda koszykow pod katem przydatności produktów. Ufa mojemu osadowi, a w razie jakbym za bardzo przyoszczedzila na czymś, to dokupimy na miejscu. Wywalilam poki co z koszyka ten laktator i pieluchy. We wtorek przychodzi położna, to zapytam ją, czy uważa, że muszę go miec na "zapas", czy okaze siee po porodzie.
Ja nowe ciuchy to kupulam tylko z lidla....... tak to wszystko mam z sh plus podostawalam, i jeszcze dzis ide do kolezanki wybierać bo ma az nadto 56 62 i 68.... ale nie czuje sie z tym jskos źle. Mam troche ciuszkow wyjsciowych, przewaga domowych.... nie chce przesadzić, wole dorzucic do łóżeczka czy np torbe do wozka lupuc porządną, bo to mi posluzy dluzej niz kilka miesiecy.... chyba nie jestem przez to zła matką kupilam tez w hm nowe trzy apaszki na szyjke, to juz 30 zl.... i skarpetki, to juz razem wyszlo 60 zl. Ogolnie mam problem z wydawaniem kady, na prawdę potężny problem. Najchetniej ja bym nic nie kupowala i wszystko chowala w skarpete.czasem potrafie płakać, bo np chce mi sie cos zjeść a to takie drogie (kwota np 6zl), i zal mi to kupuc bo trzeba na to tyle pracować wiem, głupie, ale to wszystko przez tego gnoja od pieniędzy..... wydaje mi się że nic nie mam, ze wszystko przeplywa mi przez palce.
Łapie sie nawet na tym, że obliczam ile prądu zaoszczedzilam będąc tydzien u teściów na majówkę hahaha........

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 10:49   #2733
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Wywalilam poki co z koszyka ten laktator i pieluchy. We wtorek przychodzi położna, to zapytam ją, czy uważa, że muszę go miec na "zapas", czy okaze siee po porodzie.
my właśnie mieliśmy zajęcia we wtorek na szkole rodzenia o karmieniu piersią, babeczka mówiła, że dobrze jest mieć ręczny. Przyda się na rozbujanie laktacji gdyby było za mało pokarmu lub gdy będzie nawał można odciągnąć i zamrozić, będzie jak znalazł na kryzysowy dzień bo takie też mogą się zdarzyć. Ja kupiłam Lansinoh, domówię jeszcze woreczki do mrożenia.

Mój tez nie kontroluje moich zakupów. Jestem z natury oszczędna, więc ufa mi że wszystko co kupię to są raczej przydatne rzeczy albo przynajmniej tak mi się wydaje.

jestem na etapie wyboru łóżeczka i chyba weźmiemy najzwyklejsze drewniane
https://www.klups.pl/produkty/bez-ka...eczko-radek-x/
podoba mi się kilka innych drewnianych ale ceny są za wysokie.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-05-10 o 10:57
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 10:58   #2734
Guru88
Raczkowanie

Ja mam ubranka po corce. Wyprane siedza w szufladzie. Nie zamierzam prasowac. Przy mlodej tez nie prasowalam. Szkoda mi bylo czasu
Nie polecam wam kupowania tylu rzeczy wiekszosci i tak nie uzyjecie Mialam zlota zasade. Na kazdy rozmiar np 56 mialam 4 bodziaki na krotki rekaw i r na dlugi dodatkowo 7 par polspioszkow bezuciskowych i moze z 5 par skarpetek. I tyle ciuchiw dla mlodej kupowalam. Raz ze dziecko szybko rosnie. Dwa mala sie nie brudzila
Szedl jeden komplecik na dzien
Pajacow spiochow zwyklych nie uzywala bo nie lubila. Zaraz nogi wykopywala z nogawek a potem byl placz. Na cieple dni sam bodziak i pampers pieluchy mialam chyba 4 tetrowe. Kupilam pamietam tez 2 koce ale mala nigdy pod nimi nie spala bi sie rozkopywala. Dwa reczniki z kapturkiem na zmiane po kapieli. To w supelnosci wystarczy

Guru88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 11:13   #2735
aaska92
Zadomowienie

part1.jpg

part2.jpg

part3.jpg

part4.jpg

Wstawiam swój koszyk na gemini. Laktator jeszcze rozważam jaki i czy nie zakupię go troszkę później. Pieluszki zamawiam z allegro. Do kąpieli i pielęgnacji dokupię w rossmanie. Odnośnie witam dla malucha D itp. myślę zakupić w szpitalu po konsultacji z położną, a też mamy bardzo dobre ceny leków w tej aptece szpitalnej więc wcześniej nie będę kupować.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 11:20   #2736
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guru88 Pokaż wiadomość
Ja mam ubranka po corce. Wyprane siedza w szufladzie. Nie zamierzam prasowac. Przy mlodej tez nie prasowalam. Szkoda mi bylo czasu
Nie polecam wam kupowania tylu rzeczy wiekszosci i tak nie uzyjecie Mialam zlota zasade. Na kazdy rozmiar np 56 mialam 4 bodziaki na krotki rekaw i r na dlugi dodatkowo 7 par polspioszkow bezuciskowych i moze z 5 par skarpetek. I tyle ciuchiw dla mlodej kupowalam. Raz ze dziecko szybko rosnie. Dwa mala sie nie brudzila
Szedl jeden komplecik na dzien
Pajacow spiochow zwyklych nie uzywala bo nie lubila. Zaraz nogi wykopywala z nogawek a potem byl placz. Na cieple dni sam bodziak i pampers pieluchy mialam chyba 4 tetrowe. Kupilam pamietam tez 2 koce ale mala nigdy pod nimi nie spala bi sie rozkopywala. Dwa reczniki z kapturkiem na zmiane po kapieli. To w supelnosci wystarczy

No to już naprawdę zależy od dziecka, a jak trafi się na egzemplarz który ulewa, albo ma się na początku problemy z dobrym założeniem pampersa, aby nie przeciekal to tych ubranek idzie dużo, dużo więcej. Szczerze mówiąc ja się nie spotkałam z tym, aby szedł jeden komplet na dzień.
Tak samo z pieluchami tetrowymi ja sobie nie wyobrażam mieć mniej niż 20 szt.

Ja 3/4 ubranek dostałam, mam ich dużo, ale osobiście wolę mieć więcej i potem sprzedać albo oddać komuś, niż prac codziennie

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 11:25   #2737
madziara889
Zakorzenienie

Blanka mi też przeważnie szedł jeden komplet ubrań na dzień, rzadko kiedy coś wyszło z pieluszki. Pieluch tetrowych miałam mniej niż 10 i spokojnie mi wystarczyło. W tym przypadku zgadzam się z Guru ale ja z tych co wolą w razie potrzeby coś dokupić niż nakupować wszystkiego na zapas

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 11:42   #2738
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Madziara super ze strony męża ! I gratuluje podwyżki !
Ovejita my kupujemy ten lezaczek tiny love i on na początku przypomina kolyske, więc tam Mała będzie miala drzemki salonowo kuchniane
Karolinka, moja tez ma czkawke dosyć często, raz dziennie by było
Elu ja wrzucalam wczesniej swoj koszyk z gemini, jak wrócę do domu to wrzucę jeszcze raz bi mam na kompie.
Emma ja bepanthenu chyba nie kupie, podobno nie jest taki supwr niezbędny. Wzielam linomag.
Anima ja nie fostalam zadnej informacji o mozliwosci odebrania z rosska kremu. Przyszlo Ci to na maila ?
Co do zakupow i męża, to mój wie, że ja jestem aż zbyt oszczędna i na pewno nie kupię, więc nie przegląda koszykow pod katem przydatności produktów. Ufa mojemu osadowi, a w razie jakbym za bardzo przyoszczedzila na czymś, to dokupimy na miejscu. Wywalilam poki co z koszyka ten laktator i pieluchy. We wtorek przychodzi położna, to zapytam ją, czy uważa, że muszę go miec na "zapas", czy okaze siee po porodzie.
Ja nowe ciuchy to kupulam tylko z lidla....... tak to wszystko mam z sh plus podostawalam, i jeszcze dzis ide do kolezanki wybierać bo ma az nadto 56 62 i 68.... ale nie czuje sie z tym jskos źle. Mam troche ciuszkow wyjsciowych, przewaga domowych.... nie chce przesadzić, wole dorzucic do łóżeczka czy np torbe do wozka lupuc porządną, bo to mi posluzy dluzej niz kilka miesiecy.... chyba nie jestem przez to zła matką kupilam tez w hm nowe trzy apaszki na szyjke, to juz 30 zl.... i skarpetki, to juz razem wyszlo 60 zl. Ogolnie mam problem z wydawaniem kady, na prawdę potężny problem. Najchetniej ja bym nic nie kupowala i wszystko chowala w skarpete.czasem potrafie płakać, bo np chce mi sie cos zjeść a to takie drogie (kwota np 6zl), i zal mi to kupuc bo trzeba na to tyle pracować wiem, głupie, ale to wszystko przez tego gnoja od pieniędzy..... wydaje mi się że nic nie mam, ze wszystko przeplywa mi przez palce.
Łapie sie nawet na tym, że obliczam ile prądu zaoszczedzilam będąc tydzien u teściów na majówkę hahaha........

Zua z Rossmana przyszło mi na aplikacje, ale dopiero jak pierwszy raz coś z aplikacja kupiłam bo założyłam dawno ale rzadko tam kupuje. Za 1 grosz podobno dostanę- muszę wziąć z półki, kupić coś jeszcze i wtedy wejdzie. Mam na liście żel z babydream to pójdę w najbliższych dniach i wypróbuje.co do ubrań to jakbym miała po kimś to jak najbardziej bym nie kupowała tych małych rozmiarów. Ale nie mam, nie kupuje jednak dużo, nie lubię zakupów i nie lubię mieć bardzo duzo rzeczy.choc jakiś bardzo nie muszę, to tez raczej oszczędna jestem, wole na podróże wydać Rozmyślam nad laktatorem ale jednak kupię chyba przed porodem, raczej na 100% mi się przyda, jedynie gdybym karmiła sztucznym mlekiem od początku to nie, a tego nie chce. A tak przynajmniej jak teraz planuje będę musiała szybko gdzieś (tzn do pracy) na chwile wyskoczyć i karmić odciągniętym. Ja dziś siedzę u nas na wsi na poddaszu bo na dole remonty wiec robię zakupy-narazie trochę z wieloraxowek zamówiłam.

Stary 2018-05-10, 11:43   #2739
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Blanka mi też przeważnie szedł jeden komplet ubrań na dzień, rzadko kiedy coś wyszło z pieluszki. Pieluch tetrowych miałam mniej niż 10 i spokojnie mi wystarczyło. W tym przypadku zgadzam się z Guru ale ja z tych co wolą w razie potrzeby coś dokupić niż nakupować wszystkiego na zapas

Nie no wiadomo, każdy robi jak uważa dużo od dziecka zależy
Ja wychodze z założenia, że pieluchy tetrowe wykorzystam napewno, a ubranka i tak i tak oddam/sprzedam.
Tak jak z resztą wszystko po małej, bo nic nie zostawiamy.

Stary 2018-05-10, 11:50   #2740
dorka24
Rozeznanie

kupiłam sobie ostatnio biustonosz do karmienia Alles MAMA EASY M NATURALNY, jest bardzo wygodny, nic nie uciska, a że jest miękki to nawet jak piersi się lekko zmniejszą lub powiększą to i tak będzie pasował. Na allegro można kupić za poniżej 60zł

dziewczyny jak pierzecie rzeczy dla dziecka tj. pieluchy tetra, flanela, bambus, prześcieradła i ciuszki tzn. w jakiej temperaturze i czy po razie czy dwa razy, prasowanie też ? Dzielicie ciuszki na białe i kolorowe? Bo ja ostatnio kupiłam płyn do prania lovela ale do białych i się zastanawiam czy jak kolory w tym upiorę to też będzie ok czy jednak kupić drugi do kolorów?

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-05-10 o 11:56
Stary 2018-05-10, 11:53   #2741
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Ja miałam takie info na mailu odnośnie kremu za grosz i innych promocji.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-10, 11:56   #2742
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja doszłam do wniosku, że nie kupuje biustonoszy do karmienia
Mam 3 szt. Sportowych i 3 szt. Zwykłych które fajnie się zsuwaja i są mega wygodne

Stary 2018-05-10, 12:11   #2743
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dorka, w ikei jest łóżeczko prawie takie samo sle z drewna bukowego, na pewno trwalsze. Nie wiem ile kosztuje to ktore wstawilas, ale te z ikei to koszt 200 zl.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 12:23   #2744
MalaGosia88
Zakorzenienie

Wpadam tylko na chwilę pochwalić się udaną wizytą, miałam w ramach NFZ usg 3 trymestru. Waga 1361g, termin z usg 20 lipca, ale wiadomo jak to jest z tym wyznaczaniem;-). Szyjka dobrze, żadnych problemów. Cieszę się

Stary 2018-05-10, 12:24   #2745
KarolinaK
Zakorzenienie

Dziewczyny ja to nic nie wiem... weszłam dzis do sklepu zeby zobaczyc jakies biustonosze czy koszulki czy majtki i ja zupełnie nie wiem co mi potrzeba ani co powinnam miec. Ja stanika to nawet nie nosze. Mam typowo sportowe bo ja tam niewiele mam... wcale nie widze zeby mi piersi jakos urosły. Nic a nic. To samo sie tyczy tych wkładek laktacyjnych czy to każdy musi miec? Mi tam nic a nic nie kapie jeszcze i nawet sie nie zanosi. Zupełnie zielona w tym temacie jestem. Poza tym jak duza koszule nocna mam kupic? Ile mi jeszcze ten brzuch urośnie?

Tez widziałam jakies majtki siateczkowe co to w ogole jest??? Czy po porodzie to sie krwawi tak mocno ze trzeba zakładac sobie pieluchę czy sama podpaska wystarczy.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 12:34   #2746
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja to nic nie wiem... weszłam dzis do sklepu zeby zobaczyc jakies biustonosze czy koszulki czy majtki i ja zupełnie nie wiem co mi potrzeba ani co powinnam miec. Ja stanika to nawet nie nosze. Mam typowo sportowe bo ja tam niewiele mam... wcale nie widze zeby mi piersi jakos urosły. Nic a nic. To samo sie tyczy tych wkładek laktacyjnych czy to każdy musi miec? Mi tam nic a nic nie kapie jeszcze i nawet sie nie zanosi. Zupełnie zielona w tym temacie jestem. Poza tym jak duza koszule nocna mam kupic? Ile mi jeszcze ten brzuch urośnie?

Tez widziałam jakies majtki siateczkowe co to w ogole jest??? Czy po porodzie to sie krwawi tak mocno ze trzeba zakładac sobie pieluchę czy sama podpaska wystarczy.
Piersi mogą jeszcze zwiększyć objętość jak napłynie pokarm. Na tą chwilę nie ma go za dużo, ja mam tylko tzw siarę czyli pierwsze bardzo żółte mleko, ale ono wydostaje się tylko pod wpływem mojego nacisku. Jeżeli będzie ci wygodnie karmić w sportowym to nie kupuj. Wkładki sobie kup bo jak będziesz miała nawał pokarmu to przy karmieniu z jednej piersi z drugiej będzie leciało mleko i jak się już go trochę nazbiera to też wycieka. Co do krwawienia no to jest dosyć spore, ale to kwestia indywidualna ja miałam duże i na pewno duże podpaski trzeba miec. Majtki siateczkowe są dobre w szpitalu żeby przytrzymywały ta podpaskę/podkład żeby się nie przesuwały.

Stary 2018-05-10, 12:35   #2747
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Powiem Ci, że ja specjalnego biustonosza do karmienia nie kupuje, biust mam widoczny, ale nie jakiś duży.. Pelna Miseczka B może... Ale mam staniki sportowe i zwykle które się zsuwaja więc dam radę podczas karmienia.
Możesz narazie nie kupić, a potem zobaczysz czy co wygodnie w zwykłym, czy jednak warto kupić stanik do karmienia

Co do wkładek laktacyjnych, to, że teraz nic ci nie leci z piersi nie znaczy, że tak będzie... Dopiero po porodzie laktacja się rozkręca.. I wtedy wkładki to już raczej Koniecznosc, bo no nie oszukujmy się, pokarm poleci plamy na koszulkach będą z jednej piersi możesz karmić, a z drugiej ci poleci, wesoło jest ogólnie

Ja koszule do porodu kupuje rozmiar większą niż nosilam przed ciąża, a pizame na "po porodzie" rozmiar S.

Majtki siateczkowe są potrzebne, żeby przepuszczaly powietrze i podtrzymują dobrze podkład czy podpaske,to jak bardzo będziesz krwawic to nikt ci nie powie, ale w pierwszej dobie raczej podpaski nie wystarcza niesety. Sama chce przejść na podpaski jak najszybciej,ale na te pierwsza/druga dobe podkłady i majtki siateczkowe to niesety w większości konieczność.
Chociaż czas pokaże i może się miło zaskocze
Majtki bawełniane napewno już będę w domu używać.. Te siateczkowe tylko w szpitalu i tylko jak będzie bardzo zemnie ciekło..

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-05-10 o 12:42
Stary 2018-05-10, 12:36   #2748
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Piersi mogą jeszcze zwiększyć objętość jak napłynie pokarm. Na tą chwilę nie ma go za dużo, ja mam tylko tzw siarę czyli pierwsze bardzo żółte mleko, ale ono wydostaje się tylko pod wpływem mojego nacisku. Jeżeli będzie ci wygodnie karmić w sportowym to nie kupuj. Wkładki sobie kup bo jak będziesz miała nawał pokarmu to przy karmieniu z jednej piersi z drugiej będzie leciało mleko i jak się już go trochę nazbiera to też wycieka. Co do krwawienia no to jest dosyć spore, ale to kwestia indywidualna ja miałam duże i na pewno duże podpaski trzeba miec. Majtki siateczkowe są dobre w szpitalu żeby przytrzymywały ta podpaskę/podkład żeby się nie przesuwały.

Do porodu kup sobie jedną większą zwykłą tanią koszulę, a po porodzie na oddziale już brzuszka tak dużego nie będziesz mieć więc wystarczy ci rozmiar ten co obecnie nosisz.

Stary 2018-05-10, 12:39   #2749
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja doszłam do wniosku, że nie kupuje biustonoszy do karmienia
Mam 3 szt. Sportowych i 3 szt. Zwykłych które fajnie się zsuwaja i są mega wygodne

Ja też nie kupuję, z Ewką miałam jeden i wolałam zwykłe.
Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na chwilę pochwalić się udaną wizytą, miałam w ramach NFZ usg 3 trymestru. Waga 1361g, termin z usg 20 lipca, ale wiadomo jak to jest z tym wyznaczaniem;-). Szyjka dobrze, żadnych problemów. Cieszę się

Gratuleję udanej wizyty.
Cytat:

Wkładki laktacyjne bardziej się przydają po porodzie o ile masz pokarm. Mi ostatnio do kilku dni po porodzie nie były potrzebne, później kilka razy dziennie zmieniałam.

Majtki siateczkowe przede wszystkim do szpitala (w moim szpitalu innych nie akceptują), bo są przewiewne.
Co do podkładów poporodowych to pierwsze dni są przydatne ale wszystko zależy od organizmu i intensywności krwawienia. Ogółem po pierwszym porodzie zużyłam dwa opakowania, później wystarczały mi zwykłe podpaski.

Koszule ciężko powiedzieć ile większą. Na pewno nie nastawiaj się, że po porodzie brzuch bardzo się zmniejszy

Staniki do karmienia jak kto uważa.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 12:40   #2750
aniama6
Zadomowienie

Cytat:

Karolina te wkłady poporodowe i majtki siatkowe to przynajmniej w Polsce wymagane są w szpitalu .u mnie wkładki dają, ale do domu kupię 1 opakowanie a potem raczej duże podpaski. Krwawienie na początku jest duże, ale to przeważnie krótko. Majtki do domu jak najbardziej luźne bawełniane wystarcza i takie sobie kupię. Ja biustonosze narazie tez nosze normalne, nic nie kupowałam. Ale biust się powiększy po porodzie/ tuż przed. Ba pewno będzie wrażliwy, ciężki wiec jakiś biustonosz jest potrzebny, niekoniecznie specjalny do karmienia ale jakiś łatwo ściągalny, wygodny, miękki. No i raczej będzie ciekło wiec wkładki laktacyjne tez potrzebne na początek. Bo po co bluzki brudzić.

Stary 2018-05-10, 12:41   #2751
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Dorka, w ikei jest łóżeczko prawie takie samo sle z drewna bukowego, na pewno trwalsze. Nie wiem ile kosztuje to ktore wstawilas, ale te z ikei to koszt 200 zl.

Wiem też patrzyłam, ale nie ma wyjmowanych szczebli i są dwa poziomy, nie wiem czy z tych funkcji będę korzystać okaże się w praniu. Czytałam o meblach z tego i tego drewna i buk jest droższy, ale z sosnowych jest większość dziecięcych robiona i też są trwałe. W sklepie w moim mieście ten model kosztuje 149zł

Stary 2018-05-10, 12:49   #2752
MalaGosia88
Zakorzenienie

Madziara dziękuję

Stary 2018-05-10, 12:52   #2753
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo dobre wieści śliczne rośnie dzidzia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-10, 12:52   #2754
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Bardzo dobre wieści śliczne rośnie dzidzia.

Też jestem zachwycona, dziękuję

Stary 2018-05-10, 12:54   #2755
pola25
Zakorzenienie

Cytat:

Super!!!!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 13:00   #2756
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Rośnie maluch! Super, że wszystko ok!

Stary 2018-05-10, 13:02   #2757
MalaGosia88
Zakorzenienie

Pola, Blanka dziękuję

Zdałam sobie sprawę, że zostały mi tylko 3 wizyty u lekarza już... okazało się, że mój gin nie praktykuje już wizyt co 2 tygodnie na końcówce, chyba że jest jakieś zagrożenie...szok.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-10, 13:03   #2758
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Nie no wiadomo, każdy robi jak uważa dużo od dziecka zależy
Ja wychodze z założenia, że pieluchy tetrowe wykorzystam napewno, a ubranka i tak i tak oddam/sprzedam.
Tak jak z resztą wszystko po małej, bo nic nie zostawiamy.

mam takie samo podejście
niestety od nikogo nic nie dostałam i wszystko kupuję sama + też chce aby zostało dla następnych dzieci lub do sprzedania
uważam, że jak się chce to można

oczywiście nie ma co przesadzać i są rzeczy, których w ogóle nie mam zamiaru kupować jak niania czy monitor oddechu, baldachimy, ochraniacze na łóżeczka czy kosze na pieluchy - nie wszystko jest mi potrzebne i nie mam na to tyle miejsca
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 13:04   #2759
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

oo czyli też dzidziuś duży i termin się przesunął
gratulacje Gosiu

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
mam takie samo podejście
niestety od nikogo nic nie dostałam i wszystko kupuję sama + też chce aby zostało dla następnych dzieci lub do sprzedania

oczywiście nie ma co przesadzać i są rzeczy, których w ogóle nie mam zamiaru kupować jak niania czy monitor oddechu, baldachimy, ochraniacze na łóżeczka czy kosze na pieluchy - nie wszystko jest mi potrzebne i nie mam na to tyle miejsca
myślę tak samo
Stary 2018-05-10, 13:06   #2760
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
mam takie samo podejście

No ja też sobie daruje właśnie kosze na pieluchy, czy monitor oddechu, bez niani sobie życia nie wyobrażam za to
Z baldachimu tez rezygnuje, nie lubię kurzołapek
Prawda jest taka, że dla każdej z nas coś innego to praktyczne wyjście bez którego sobie pewnych rzeczy nie wyobraża

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości