Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-12, 09:27   #1171
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
U mnie ciul z wagą, ale ta cukrzyca... I nadal twierdzą, że nic mi nie będzie jak zjem troszkę czekolady czy pizzy. To dlaczego kobiety z przekroczeniami cukru o nawet 1jednostkę dostają skierowanie do diabetologa i dietę?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Gosia słyszałam o tym patencie z pomadką, w jakiejś gazecie wyczytałam i śmiałam się co to za durnoty, a tu słyszę że działa!

Nie dziwię się, że się denerwujesz. Zwykle otoczenie przesadza w jedną albo drugą stronę, albo są zbyt rygorystyczni albo bagatelizują i tak źle i tak niedobrze. A wystarczy tylko odrobina zrozumienia... tym bardziej, że tu chodzi nie tylko o Twoje ale i zdrowie dziecka. Konsekwencje takiego "pozwalania sobie" z dietą potrafią być naprawdę złe:/.

Kiedyś trochę bawiłam się we włosomaniactwo i tam wszystko dziewczyny potrafiły nakładać na włosy może stąd się nie wahałam z pomadką na rzęsy

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Forester jak zdrowie?

Stary 2018-05-12, 10:46   #1172
aga_89_4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Hejka my wczoraj dostaliśmy kolejne zaproszenie na wesele na 11.08 dzień później mam termin ale to taki znajomy męża z dawnych lat, co im się kontakt urwał i go jakoś specjalnie nie utrzymują

Ja mam zaproszenie na wesele tydzień po porodzie, w bliskiej rodzinie. I bardzo żałuję że nie pójdę, no ale takie życie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziś ja witam się w pierwszym dniu III trymestru Ostatni etap

olajadetektyw udanych zakupów

Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
wczoraj do męża mówiłam, że poszłabym się najeść na wesele jakieś. Krokiety, ciasta, zakąski. Mniam !
I potwierdzam, buty z ecco są bardzo wytrzymałe. Mój mąż nosi je bardzo długo.

Lody jem albo rzemieślnicze (słony karmel ) albo takie w lidla na patyku oblane czekoladą z kawałkami migdałów. Uwielbiam lody!

Wczoraj za to chodził za mną rabarbar, od 22 do 23 piekłam ciasto obowiązkowo z kruszonką. Dzisiaj już wstałam zjeść dwa kawałki.

Co do szkoły rodzenia, bardzo nam się przydała od strony praktycznej. Tz dzięki niej nie bał się obsługiwać noworodzia.

Ja dziś piekę ucierane z rabarbarem i kruszonką mniam

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

I jeszcze a propo ciuchów ciążowych z Lidla - co prawda nie ma krótkich spodni do kupienia ale są jeansy za 50zł ja zakupiłam i będę obcinać na krótkie. Inaczej ciężko kupić krótkie ciążowe spodnie za taką cenę.
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 11:18   #1173
Chloestic
Zakorzenienie

Witam sie w 28 tygodniu
U mnie po wczorajszych burzach i nerwach juz troche spokojniej. Klotnie z tz, chyba co nieco przemyslal.

Wczoraj sie wazylam i mialam 500g mniej ale dzidzia coraz wieksza bo czuje, w srode lekarz. We wt 3 podejscie do glukozy.....

Waga mi chyba spada od tych masazy baniek. Tez apetyt mi zmalal ostatnio.

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 11:18   #1174
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Też nie jestem ekspertem cukierniczym, ale jak coś robię to zawsze z moje wypieki.

To ciasto zawsze mi wychodzi:
https://www.mojewypieki.com/przepis/...asto-w-swiecie

ewentualnie to:
https://www.mojewypieki.com/przepis/placek-amerykanski

W tym drugim nie zdziw się jak dodasz wszystkie składniki i masa będzie bardzo bardzo gęsta...po upieczeniu jest mniam

Z takich mało pracochłonnych a z efektem wow polecam chatkę puchatka. Wygląda jakby wymagała dużo pracy, a jest prosta;p

https://www.mojewypieki.com/przepis/...hatka-puchatka

Oczywiście sera nie robię sama z mleka tylko kupuję w biedronce dwie paczki twarogu i miele w blenderze (mam taką opcję rozdrabniacza) więc ta masa serowa to u mnie: 1/2kg białego sera, 1 szklanka cukru i
1/2 kostki masła no i do tej części na środek ta łyżka kakao

Szukałam tych przepisów i sobie smaka narobiłam, ale postanowiłam iść w coś mniej kalorycznego i naprodukuję galaretek na weekend
no to nazwa sama w sobie zobowiązuje najłatwiejsze ciasto w świecie hah

spróbuje któregoś wieczoru jak babcia tż pójdzie spać żeby mi nie stała za plecami

sernika i sera słodkiego białego nie znoszę więc nie ma szansy żebym się za to zabrała:P jedyna rzecz na świecie której nie znoszę ble

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 11:46   #1175
Panterka1313
Zadomowienie

Wpadłam się pozalic że dziś juz pojadlam rosołu... mama mi go zepsuła jak wyszłam do sklepu(zwiekszyla gaz)

Stary 2018-05-12, 11:47   #1176
olajadetektyw
Zadomowienie

Byliśmy na zakupach. Decathlon i sklep z zabawkami - i lody bo córa chciała. Sukienki nie mam. Kupę kasy wydaliśmy a ja zajrzałam do jednego sklepu. Jakoś tak nic nie wpadło w oko. Sukienka długa ładna była ale i tak zasługa na moje 161 cm

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 12:27   #1177
Stella275
Nawiedzona PeMa

Dzień dobry

Powinnam się dzisiaj podpiąć pod kroplówkę z kawą, zasnęłam o godz. 6 (!) i pospałam ledwo 2h

Andzia ja się nie dziwię. Mi co prawda nie wyszła cukrzyca, jedynie lekko podwyższony wynik co mogłoby wskazywać na nietolerancję glukozy i też powinna się trochę ograniczać z węglowodanami ale jak jak wszyscy na około pasą jak tucznego kurczaka Co prawda na wadze 5kg ale kto wie czy nie wystrzeli na koniec

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 12:35   #1178
ronja
Zadomowienie

Mój tż was pozdrawia, właśnie został biegiem wysłany po rabarbar po tym jak przeczytałam wasze wpisy

Ja rzadko piekę, bo nie przepadam za ciastami, ale polecam ten przepis - wygląda skromnie, ale jest to przesmaczna, słodko-kwaśna pyszotka. Bardzo łatwo się robi i ma zdrowe dla nas składniki (słonecznik = żelazo, magnez; płatki owsiane = błonnik, potas). Można łatwo wzbogacać o ulubione składniki.

http://www.jadlonomia.com/przepisy/r...sowa-kruszonka
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 13:08   #1179
I ona
Zakorzenienie

Mnie znowu dopadają duszności. Wróciłam z zakupów, kolejki okropne, wystałam się i myślałam, że tam orła wywine. W drodze powrotnej nagrodziłam się lodami

AndziaHa nie przejmuj się ludźmi i rób swoje. Zdrowie jest najważniejsze i nie ma co bagatelizować diety w przypadku cukrzycy, bo z tego mogą być większe problemy. Wierzę, że samo trzymanie diety jest bardzo ciężkie, zwłaszcza kiedy najbliższe otoczenie nie bardzo to rozumie, ale dasz radę. Dla siebie i maluszka

Stella275 a co to Ty w nocy robiłaś? Aż tak bardzo bezsenność Cię trzymała?

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 13:12   #1180
Stella275
Nawiedzona PeMa

I ona już od jakiegoś czasu gorzej śpię bo to niewygodnie, a to siku, a to mąż chrapie. Ale dzisiaj to już było apogeum. Jak tak dalej pójdzie to w ogóle odzwyczaję się od spania

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 13:14   #1181
Panterka1313
Zadomowienie

Dobrze że śpię bez przerwy do 6 a potem wstaje 8-9

Stary 2018-05-12, 13:50   #1182
Aisza21
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ja też gorzej sypiam - jakoś mało miejsca mi się zrobiło w naszym łóżku teraz. Nie mogę zasnąć ,bo mi ciasno, niewygodnie, później się budzę na siku, a o wschodzie słońce mnie budzi i gorąco w sypialni ( mamy od wschodu ) i budzę się cała mokra i koniec spania o 5/6 rano.

Mam dziś dzień narzekania znowu
Męczą mnie te upały, u nas cały czas gorąco, nie ma kropli deszczu tak jak u was. Mam przez to spadek energii, bo w taki upał nic się nie chce oprócz siedzenia w cieniu na leżaku
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 14:10   #1183
sylwia1906
Zadomowienie

Do mamusiek dziewczynek: (chyba, że ktoś się uprze dla chłopca to nie chce dyskryminować:p)
Odebrałam dzisiaj ręcznik ze smyka. Jak coś to polecam. Cena też fajna

https://www.smyk.com/catalog/product...we-100x100-cm/

Drugi kupie w pepco ten mniejszy, bo ten jest ogromny, chyba mi się zgubi w nim niemowlak

W h&m piękna kolekcja dziecięcych rzeczy, ale podobały mi się głównie na starszaki, mam nadzieję że zostanie coś na promocje letnie to kupie na zaś

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 14:11   #1184
Panterka1313
Zadomowienie

I ja dziś narzekam bo mama mi zepsuła rosół, zakupów od rana nie schowała do lodówki co zrobiłam, ciągle siedzi u siebie i pali wiec ja ani na laptop ani na tv nie mogę pójść, do kogo odezwać się też nie ma i jedyna rozrywka do gry w tel które mi się juz znudziły oraz wyjście z psem. Wyprzedze pytanie i nie mam żadnych koleżanek, znajomych itp Mam jedynie Tż, rodziców i siostrę przy czym tata za granicą, Tż w delegacji, siostra z małym zapalenie oskrzeli pod miastem mieszkają. Sprzątać też już nie mam co i nigdzie nie wyjdę bo funduszy brak

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

To sobie ponarzekalam

Stary 2018-05-12, 14:27   #1185
Aisza21
Wtajemniczenie

A mi się jeszcze nigdy nie zdarzyło powiedzieć ,że mi się nudzi
Też nie mam wielu znajomych, ale mam rodzinę i mi to nie przeszkadza. Ja u siebie w domu zawsze ale to zawsze mam coś do zrobienia - druga rzecz to to czy mi się chce. Mateusz od 7 rano na podwórku biega , tylko zjeść przychodzi. Ja też od rana latałam z małżonem - umyć samochód, do weterynarza na kroplówkę i do sklepu rowerowego po dętkę. Już tym się umęczyłam , a teraz jeszcze obiad uszykowałam, zjedliśmy i odpoczywam z laptokiem. W domu oczywiście syff jak zwykle, ale nie mam weny, bo jest za gorąco ,żeby siedzieć w domu i sprzątać.
Odpoczniemy i idziemy na działkę - ja na chillout , a mąż taras robi w domku. Wieczorem ostatni dzień białego tygodnia - majowe i msza
Także pewnie padnę na pyszczek po zachodzie słońca.
Stary 2018-05-12, 14:38   #1186
Panterka1313
Zadomowienie

No ja mam tylko pokój w mieszkaniu , w domu jeszcze nie można pomieszkiwac

Stary 2018-05-12, 14:40   #1187
Aisza21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
No ja mam tylko pokój w mieszkaniu , w domu jeszcze nie można pomieszkiwac

Ciesz się chwilą, bo jak się przeprowadzisz i się dziecko urodzi to nie będziesz wiedziała w co ręce włożyć
Stary 2018-05-12, 14:41   #1188
Panterka1313
Zadomowienie

Tż tez dziecko i dom

Stary 2018-05-12, 15:25   #1189
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Do mamusiek dziewczynek: (chyba, że ktoś się uprze dla chłopca to nie chce dyskryminować:p)
Odebrałam dzisiaj ręcznik ze smyka. Jak coś to polecam. Cena też fajna

https://www.smyk.com/catalog/product...we-100x100-cm/

Drugi kupie w pepco ten mniejszy, bo ten jest ogromny, chyba mi się zgubi w nim niemowlak

W h&m piękna kolekcja dziecięcych rzeczy, ale podobały mi się głównie na starszaki, mam nadzieję że zostanie coś na promocje letnie to kupie na zaś

śliczny rękawiczek <3
wydaje mi się że stacjonarnie jest drozej...
Cytat:
Napisane przez Stella275 Pokaż wiadomość
I ona już od jakiegoś czasu gorzej śpię bo to niewygodnie, a to siku, a to mąż chrapie. Ale dzisiaj to już było apogeum. Jak tak dalej pójdzie to w ogóle odzwyczaję się od spania
ja tez kiepsko spie... kręcę się zanim zasnę a później się budzę siku,pić albo się przekręcić a rano jak domownicy sie zbierają do pracy to już raczej nie udaje mi sie zasnąć, albo wręcz przeciwnie po 8 i śpię do prawie 12 :O

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 15:29   #1190
alingles
Zadomowienie

Dzień dobry.
A ja dziś ledwo wstałam. W nocy bardzo zaczelo mnie boleć lewe biodro, do tego stopnia ze musiałam męża obudzić żeby mi pomógł do łazienki dojść na siku...
Jest 15, nie śpię od 6 a nic nie jest lepiej. Ani się nie uderzylam, ani nie przewróciłam. Myślałam że rozejde ale słabo...
Jutro daruję uczelnie. Mąż ze mną nie może jechać, a sama ledwo sprzęgło wcisne. Będę musiała we wtorek wziąć wolne i skoczyć. Trudno..

Sent from my LG-K220 using Wizaz Forum mobile app

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 15:35   #1191
ronja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość

Waga mi chyba spada od tych masazy baniek. Tez apetyt mi zmalal ostatnio.
Chloestic, a te bańki są bezpieczne na pewno? Zaczęłam sobie czytać o tym, bo zaczyna mi się na udach tragedia, ale prawie wszędzie piszą, że ciąża jest przeciwwskazaniem. Wiem, że olejków z kofeiną sięnie powinno stosować na pewno, ale nawet na jakimś migdałowym czy to nie pobudza krążenia za bardzo?

Przeciwwskazania do masażu bańką chińską
Lista przeciwwskazań do zabiegu jest bardzo długa. Masażowi bańką chińską nie powinny poddawać się przede wszystkim kobiety w ciąży, w okresie menstruacji oraz osoby mające żylaki.
Stary 2018-05-12, 15:52   #1192
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ronja Pokaż wiadomość
Chloestic, a te bańki są bezpieczne na pewno? Zaczęłam sobie czytać o tym, bo zaczyna mi się na udach tragedia, ale prawie wszędzie piszą, że ciąża jest przeciwwskazaniem. Wiem, że olejków z kofeiną sięnie powinno stosować na pewno, ale nawet na jakimś migdałowym czy to nie pobudza krążenia za bardzo?

Przeciwwskazania do masażu bańką chińską
Lista przeciwwskazań do zabiegu jest bardzo długa. Masażowi bańką chińską nie powinny poddawać się przede wszystkim kobiety w ciąży, w okresie menstruacji oraz osoby mające żylaki.
Ja stosuje oliwke, konsultowalam to z lekarzem, delikatny masaz nie jest przeciwwskazaniem. Mocny moze niby powodowac skurcze macicy delikatne. Ja sobie delikatniw co drugi dzien robie i sie o wiele lepiej czuje. Nie puchna mi tez nogi, stopy, nie czuje ciezaru.

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 16:05   #1193
ronja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Ja stosuje oliwke, konsultowalam to z lekarzem, delikatny masaz nie jest przeciwwskazaniem. Mocny moze niby powodowac skurcze macicy delikatne. Ja sobie delikatniw co drugi dzien robie i sie o wiele lepiej czuje. Nie puchna mi tez nogi, stopy, nie czuje ciezaru.

A podpowiesz technikę? Delikatnie to znaczy że się mało zasysa czy po prostu krótko masujesz? Wygląda to bardzo sensownie na filmikach.
Stary 2018-05-12, 16:30   #1194
I ona
Zakorzenienie

Ja myślałam, że będe się nudzić na zwolnieniu, a rzadko się to mi zdarza. W ogóle w samym mieszkaniu jest sporo roboty - tu coś sprzątne, tu wypiore, codziennie obiady dostosowuje do godzin pracy męża. Przejęłam kuchnie w 100% i tak to się wszystko kręci. No i czasem ktoś wpadnie na kawkę.

alingles współczuje! Mam nadzieje, że szybko Ci przejdzie

Panterka jak Ci ten rosół zepsuła? I czemu sama nie schowałaś zakupów?

Edytowane przez I ona
Czas edycji: 2018-05-12 o 16:31
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 16:35   #1195
Panterka1313
Zadomowienie

Bo mi gaz wzięli za duży a zakupy były ciężkie wiec je wnioslam i się położyłam sądziłam że ktoś schowała

Stary 2018-05-12, 16:35   #1196
Panterka1313
Zadomowienie

Zaraz test 20180512_163306.jpg

Stary 2018-05-12, 16:42   #1197
olajadetektyw
Zadomowienie

Wiecie co, ja chyba odczuwam coraz mocniej zmęczenie. Wczoraj u lekarza mówił że to zmęczenie to wynik tego spadku żelaza i chyba ma rację. Niby do pracy mam chodzić tylko do piątku to mam już dość. Wszystkim mówię że czuję się dobrze no nie lubię się skarżyć ale wszystko mnie boli. Coraz częściej wszystko mnie boli.... Nie muszę być zawsze silna...

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-12, 16:56   #1198
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja chyba odczuwam coraz mocniej zmęczenie. Wczoraj u lekarza mówił że to zmęczenie to wynik tego spadku żelaza i chyba ma rację. Niby do pracy mam chodzić tylko do piątku to mam już dość. Wszystkim mówię że czuję się dobrze no nie lubię się skarżyć ale wszystko mnie boli. Coraz częściej wszystko mnie boli.... Nie muszę być zawsze silna...

Ja za to ostatnio sie czuje jakbym brzuszka w ogóle nie miala

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 18:14   #1199
sylwia1906
Zadomowienie

Też myślałam, że będę się nudzić na l4,a wcale tak nie jest
A to sprzątanie, a to obiad i tak czas leci. Najgorzej jak mąż śpi po nocce bo musze siedzieć cicho jak myszka,ale wtedy książka, balkon i leżaczek to zestaw idealny
Od 2 tygodni zbieram się do posegregowaniu ciuszków dziecięcych i przełożenia ich do szuflad a.ciągle nie mam czasu

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-12, 18:49   #1200
krolewna1986
Wtajemniczenie

A ja mam dużo mocy, nie czuję ciąży póki co za specjalnie a teraz jadę na miasto na babski wieczór, ja z kolei mam dużo znajomych i spotkać się z każdym to wyzwanie no ale po porodzie to już na pewno będę wyłączona z życia towarzyskiego, więc z przyjemnością robię to teraz póki mam siły miłej soboty dziewczynki!

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości