![]() |
#3091 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Norciu, nie, nie zajmowałam się ani dziennikarstwem, ani blogiem. W wielkim skrócie - pisałam dla przyjemności i teksty użytkowe. Do tego korekty/redakcja i tłumaczenia językowe. I tak się jakoś mój języczek wyszlifował. Ale ciąża sprawił, że wszelkie moje zdolności lingwistyczne pełzają po twardym gruncie kretynizmu
![]() Cytat:
P.s. jaki poważny pan z tego twojego malucha ![]() Jak jest ułożony, że udało wam się tak dokładne zdjęcia zrobić? Cytat:
![]() Cytat:
Camelku, nasza pani kierownik, opowiedz troszku, jak tam było na tych urodzinach ![]() P.s. nawet nie wiedziałam, że w Lidlach mają i taki sprzęt :P Cytat:
![]() Witam, w połowie słonecznej niedzieli. Ja dzisiaj spięłam tyłek i umyłam okno balkonowe w salonie, bo tż będzie montował rolety. Przyznam, że prawie ducha wyzionęłam, a jeszcze ogarnęłam kuchnię i moją zmorę - łazienkę. Prysznic (kabina) i płytki na ścianie i podłodze mamy czarne, więc czyszczenie tego to mordęga. Jeszcze odkurzanie, mycie podłóg i obiad ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3092 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak z ciekawości sprawdźcie w swoich miastach, może też są organizowane w galeriach warsztaty Fundacji Szczęśliwe Macierzyństwo. Naprawdę super sprawa, bardzo miło spędzony czas, z wieloma nagrodami, poradami itd. no i cały dzień wykonywali USG zwykle i 4d ;-) Cytat:
![]() ![]() Aj u Ciebie pracowity dzień dzisiaj ![]() ![]() ![]() Ja chyba z nudów zacznę prasować ciuszki, na razie nie mam ochoty na żadne wyjście z domu, to zrobię coś pożytecznego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3093 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w niedzielne popołudnie!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojj tak, ja bym chyba zabiła za takie komentowanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Sama do nas chyba też wezmę jednak ten grubszy, bo w mieszkaniu - mimo upału na dworze - mamy całkiem chłodno. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pola, ja już rożek mam (od hubiworld) i kokon najprawdopodobniej też kupię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Odkurzanie i mycie podłóg zawsze zostawiam tż ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3094 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masz krótko prawo jazdy? Czy nie mialaś potrzeby jeździć? ![]() Praktyka jest najlepsza nauka pewności na drodze, także jak tylko masz okazję to prowadź ![]() ![]() Ja też chciałabym, żeby mały miał zęby po tatusiu.. moje to takie liche, że aż wstyd ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3095 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na urodzinach było bardzo sympatycznie, w sumie to była imprezka dla najbliższej rodziny, ale bardziej się opłacało zrobić w lokalu niż w domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() Ale w sumie my mamy już kilka zdjęć z 4d więc nie mam jakiegoś dużego parcia ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-05-13 o 13:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Barfzo dużo chętnych było na to usg itp u was?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3097 |
Wtajemniczenie
|
Jakby ktos potrzebował to od jutra w ofercie w Biedrze
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3098 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hah my mamy trzy butelki wódki weselnej, mąż planuje na pępkowe, na chrzciny i na 18tke synka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3099 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3103 |
Wtajemniczenie
|
Świetne ceny!
![]() W środku dnia zaliczyłam drzemkę, nawet ciśnienie mierzyłam, bo czułam się słabo i jak na mnie to 107/68 to jest niższe. Teraz na słonku się opalam, a później standardowo idziemy na lody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3105 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogóle nie wiem jak to jest ze w Biedrze maja takie dobre ceny tych produktów, gdzie w innych sklepach widzę co najmniej każdy produkt za minimum 20 parę złotych.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-05-13 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3107 |
Zadomowienie
|
O fajna oferta w biedronce. Pewnie się przejdę bo muszę kupić płyn do kolorów i może kapsułki. Narazie mam 2 do bieli to akurat kupiłam w Auchan jak była oferta drugi za grosz. U mnie dziś 5 min deszczu i znów duchota. No nie da się żyć. Zrobiłam 2,5 km spaceru, potem kościół i myśle żeby jeszcze się przejść ale w tej temperaturze tak średnio mi się chce.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3108 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie się właśnie obudzilam-spalam.prawie 2-h,byliśmy w kościele i chwilę na starówce,ale się sciemnilo,zbieralo.się na burzę,pojechaliśmy do.domu.Jak.wrocilismy do domu,to padlam.
Dziękuję za info.o lovelli! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
U nas leniwa niedziela, oglądamy film, a pies i maluch śpią
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3110 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Praktyka czyni mistrza, więc trochę późno się zebrałam, ale nikt nie mówił że 8 msc to zły czas na odświeżanie zdolności ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy za info ![]() My już po rodzinnym tournee. Dojechałam do teściów bez problemu ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzieki dziewczyny na info o loveli w biedrze - wprawdzie od jutra jestem w szpitalu ale poprosze rodzicow by przy okazji zakupow spozywczych zakupili wnuczkowi plyn ![]() u mnir niedziela dość leniwa i tradycyjnie w samotnosci - poszlam na obiadek do bistro, takze sie nie wysililam specjalnie, a teraz nieco sprzatne w mieszkaniu i zabieram sie za pakowanie walizki do szpitala jutro po 6 rano jade. Edytowane przez monyaa108 Czas edycji: 2018-05-13 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3113 |
Zakorzenienie
|
Ovejita praktyka czyni mistrza. Kiedy Cie sytuacja zmusi do jeżdżenia to sie przemożesz i pokonasz strach.
Ja zrobiłam prawko na tymczasowym czerwonym dowodzie osobistym w wieku 17 lat. Tyle ze auta nigdy w domu nie było wiec nie bylo na czym jeździć. Prawdziwa jazda zaczela sie jak poznałam Tz. Tz nigdy auta swojego nie miał bo zawsze miał firmowe do własnej dyspozycji wiec co jakis czas na prostych trasach prowadziłam ale bałam sie okropnie. Wykupiłam kilka jazd, instruktor powiedział ze nic więcej nauczyc mnie nie nauczy teraz musze kupic własne auto i zacząc jeździć. Nie kupiłam. Jak Tz wyjeżdżał na delegacje (bardzo czesto)to jezdzilam jego autem tylko po znanych mi drogach. Jak przeprowadziliśmy sie do Francji to tam podjęłam prace w bardzo odludnionym miejscu gdzie zadne autobusy nie jeździły a wiec nie miałam wyjścia musiałam kupic malutkie autko i śmigać 40km w jedna stronę do pracy. To mnie prawdziwej jazdy i obeznania nauczyło dopiero. Pierwsze dwa tygodnie to był okropny stres... pozniej coraz lepiej az w koncu poczułam sie pewnie rowniez w miescie. Pokochałam moje mini autko (toyote aygo)i tak pozniej sie okazało ze auto trzeba oddac bo przeprowadzamy sie do UK... a tutaj wiadomo... prawostronne auto i jazda po lewej stronie jezdni. I cała nauka zaczela sie od nowa. Podjęłam prace 100 km dalej a tutaj bez auta nie dostałabym sie nawet na stacje pociągowa...Wykupiłam kilka jazd i firma mi dała auto służbowe. Wiec teraz śmigam tez po lewej jezdni. Mase czasu zajęło mi pokonanie strachu co do parkowania. Bałam sie jak ognia bo tutaj miejsca parkingowe sa miniaturowe... ale jak raz sie udało to juz teraz wcale nic a nie mnie to nie stresuje. Także Ovejita nie stresuj sie. Dobrze ze jeździsz z Tz ale kiedys jedz sobie na zakupy sama na przykład w niedziele rano kiedy jest mało aut na drodze to jest najlepsza pora na praktykę. Ja na prawdę sie ciesze ze sie przemoglam bo u mnie w rodzinie wszyscy maja prawko ale nikt nie jeździ ![]() Polezalam na słoneczku chwile ale mnie dzis zgaga meczy i mdłości tez. Jutro powrót do pracy ![]() Monyaa cos przeoczyłam czemu idziesz jutro od szpitala??? Trzymaj sie dzielnie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3114 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny !!!!
Jestem w trakcie nadrabiania ![]() Summer, mój TŻ tez jest rakiem, i jeżeli mialabym cos o nim powiedzieć, to na pewno to, że jest bardzo emocjonalny, taki kochany dla mnie, i niestety raczki są takie troszeczke kluseczki niepewne. Elu sliczne zdjęcie z tego usg 4d ! Cami, super ze niespodzianka dla męża sie udała ! Łezka w oku ukochanej osoby to cos niesamowitegi ![]() ![]() ![]() ![]() Ja kupuje tylko rożek. Folinko, dziekuje za dobre slowo odnosnie wagi ![]() ![]() ![]() Ooo Cami dobrze ze wstawilas te promocje z biedry. Jak myslicie, lepiej kupic proszek czy płyn ? I w jakiej ilości kupujecie ? Prawo jazdy mam od 18 rż, teraz tez czesto jeżdżę bo TŻ czeso ma ogrodzie u tesciow pije piwko w te upały, to robie za kierowcę ![]() U mnie weekend intensywnie urodzinowy. Wczoraj bylismy u mojej przyjaciółki, a dzis na roczku u jej córki. Wczoraj tradycyjnie zgaga, zasnelam okolo drugiej, ale przeszlam katorge. Ból brzucha, drgawki, brrrrr ![]() ![]() Od jutra jestem z Wami na bieżąco, dzisiaj ide juz do wanny i znikam w łóżku rozpoczynac próby spania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A wlasnie, apropo lezaczkow bujaczkow itp - czy miała któraś do czynienia z kinderkraft unimo? Właśnie zaczynam się zastanawiac nad tą opcją zamiast tiny love, i glupieje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Taki jest plan żeby jeździć jak najwięcej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale masz racje- jedynie praktyka może pomóc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3119 |
Raczkowanie
|
Karolina, ovejita - jade jutro do Lodzi na planowe przyjecie do szpitala, mam nadzieje ze na kilka dni max. leki mi sie koncza i mi na wypisie zalecili stawic sie 14 maja.
oby jak najszybciej wypuscili z lekami dodomku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3120 |
Zadomowienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Monya powodzenia jutro w szpitalu i obyś jak najszybciej wyszła. Ovejita co do jazdy to ćwicz, ćwicz ile się da. Ja podobnie jak Karolina prawo jazdy w 18 rż a potem wiele lat bez jazdy. Ale jak zaczęłam prace w miejscu gdzie musiałam jechać z przesiadka, autobusy rzadko to się zawzięła, wykupiłam dodatkowe jazdy a potem zaczęłam w takich luźnych polach sama jeździć. Codziennie starałam się inna trasę obmyślać. A z parkowaniem to czasem nadal mam problemy, ale to każdy ma w niektórych sytuacjach. Ni śle już życia bez auta to sobie niecwuobrazam.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.