Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-15, 07:30   #1411
yoona
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Piszecie o L4 i ja zaraz dołączę do Waszego grona. 30 maja idę do lekarza i już się z nim umówiłam, że od 1 czerwca mam L4. Mój kręgosłup woła help po 8 h siedzenia w biurze i dłużej nie pociągnę.
Trochę się cieszę z tego, a trochę boję... trzeba będzie zorganizować sobie czas jakoś.

Widzę też, że jesteście w pełni zakupów, ja poza tymi kartonami ubrań, które dostałam nie mam nadal nic a nic. Tzn mam zamówiony fotelik i bazę. Odbieram w lipcu. Wózek...nadal się waham czy praktyczny ( Mutsy I2) czy ten, który mi się podoba ( i spełnia większość oczekiwań) Stokke.
Tematy apteczne zrobię szybko. Pojadę do apteki i kupię wszystko z listy. Ogólnie ograniczam się minimum minimalnego. Gaziki, sól fizjologiczna, octanisept, coś do kąpieli ( ostatnio oilatum się u nas sprawdziło idealnie), paczka pieluch, chusteczki nawilżane z 10 opakowań ( tego idzie strasznie dużo) i tantum rosa, podkłady, majtki dla mnie i koniec. Do tego koszula do porodu, ze dwie koszule do karmienia do szpitala, najtańsze japonki, które będę mogła wypierdzielić po powrocie do domu i chyba koniec. Wszystko inne można kupić w każdym sklepie od ręki, nie ma sensu robić zakupów na zapas.

Byle do końca sierpnia

Ps. 28 maja mam krzywą cukrową....już się boję....

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Może jestem przewrażliwona

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

To może nie stukaj i się nie ruszaj tylko poleż spokojnie? Mój lokator to jak tylko czuje ruch, stukanie to od razu milknie. Aktywny jest kiedy leżę bez ruchu
Leżałam całą noc i rano spokojnie i nic

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 07:34   #1412
aga_89_4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
Leżałam całą noc i rano spokojnie i nic

Mój też rano nieaktywny, ale miałam parę razy tak, że nie dawał o sobie znać przez pół dnia, zaczynałam się denerwować a potem jak się obudził to szalał ze zdwojoną siłą nic się nie martw na pewno wszystko jest dobrze!
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 07:40   #1413
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Jeszcze witaminę K daje się maluszkowi Nie denerwuj się, pewnie śpi, zjedz jakąś nutelle, popij colą - zaraz zacznie szaleć
Już się nie daje witaminy K. Tylko witaminę D.

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 07:42   #1414
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Już się nie daje witaminy K. Tylko witaminę D.

Serio?! A tak niedawno rodzilam (5lat temu) i się dawało Ale jestem do tyłu
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 07:49   #1415
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz dzieci po prodzie dostają witaminę K i już jej się nie suplementuje to od jakiś 2 lat jest także miałaś prawo nie wiedzieć

Stary 2018-05-15, 08:04   #1416
emciaa90
Raczkowanie

A odnośnie witaminy D to polecam vigantol w kropelkach. Mi się pompka nie sprawdziła bo jak się okazało nie zawsze z niej leciało

emciaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 08:06   #1417
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dobrze wiedzieć o tej witaminie k

Ja zakupy apteczne bede robić jakoś w połowie lub bliżej końca czerwca. Na początku lipca wózek i fotelik. Do tego czasu chce zamknąć już sprawy ciuchowe, czyli jeszcze ze dwie pary spodenek i jakis cienki kombinezon lub bluzy bo nic nie mam.. na sam koniec kupie pampersy, chusteczki i kosmetyki dla małego.

Dzięki za kciuki, przyzwyczailam sie do rannych wizyt u gina, a tu dzisiaj dopiero na 16.. Wczoraj byłam u tego innego ginekologa ma nfz w sprawie szczepionki z immunoglobuliny. Pamiętam tego lekarzs ze szpitala po porodach, wydawał się spoko.. a wczoraj okazał się totalnym burakiem. Rzucał głupie teksty odnośnie mojego prowadzącego, np czy bada mnie między wódką a zakąską Przekaże dzisiaj mojemu ginowi co o nim kolega o fachu mówi

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 08:09   #1418
emciaa90
Raczkowanie

O dziś ja mam 100dniowke!

emciaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 08:13   #1419
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_89_4 Pokaż wiadomość

Gratuluję udanych zakupów i jeszcze ta cena Czekamy na zdjęcia sukienki! Masz dziś glukozę czy zwykłe badania krwi?

Trzymam kciuki za Ciebie i Berenikę
glukoze miałam juz z 3 tyg temu dzis standad: morfologia,mocz,tsh,ft3,f t4,antyTp i różyczke mi kazali powtórzyć odrazu robię do gin i do endo kolejka ze ho ho ale poszło szybko, nie wiem czy to był sztuczny tłok czy zasługa Pani z recepcji

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Lubię c&a, mam stamtąd dwie bluzki nieciążowe ale do chodzenia w ciąży są super i zalewają brzuch. Ekstra okazja z tą ceną

no faktycznie material i styl ciuchów fajnie się komponuje z brzuszkiem w h&m sa super jeansy ale chyba to tyle.. sukienka która kupiłam już mi sie zmechacila na boku od torebki a bluzka jest z takiego materiału ze ciągle się gnie:/ siądę na moment i jakbym z kosza na pranie wyjela

Cytat:

Dziewczyny mam schize od rana, nie czułam rano ruchów,a mały się zawsze budził nad ranem,jak szłam siku albo TZ wychodził do pracy,właśnie jem słodkie,stukam go i umieram że stresu:/

poczekaj jeszcze chwilkę,spróbuj może włączyć ta muzykę dla dzieci w brzuszku moj bobas jak słyszy to szaleje A jak zjem slodkie to nie zawsze...
może maleństwo wierciło sie cała noc a teraz odsypia...

Cytat:
To może nie stukaj i się nie ruszaj tylko poleż spokojnie? Mój lokator to jak tylko czuje ruch, stukanie to od razu milknie. Aktywny jest kiedy leżę bez ruchu
a ja sie tak bawię z moja dzidzia jak lekko nadusze palcem to zawsze oddaje... Ale jak zaklęta przestaje jak ktoś inny dotknie brzuszka albo chce nagrać filmik dla mamy :/

Cytat:
Jeszcze witaminę K daje się maluszkowi Nie denerwuj się, pewnie śpi, zjedz jakąś nutelle, popij colą - zaraz zacznie szaleć
właśnie słyszałam o tej K ale gdzieś wyczytałam że podają w szpitalu i już nie trzeba jak sie podaje D ? to są jakieś kropelki ???

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 08:19   #1420
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
glukoze miałam juz z 3 tyg temu dzis standad: morfologia,mocz,tsh,ft3,f t4,antyTp i różyczke mi kazali powtórzyć odrazu robię do gin i do endo kolejka ze ho ho ale poszło szybko, nie wiem czy to był sztuczny tłok czy zasługa Pani z recepcji

no faktycznie material i styl ciuchów fajnie się komponuje z brzuszkiem w h&m sa super jeansy ale chyba to tyle.. sukienka która kupiłam już mi sie zmechacila na boku od torebki a bluzka jest z takiego materiału ze ciągle się gnie:/ siądę na moment i jakbym z kosza na pranie wyjela

poczekaj jeszcze chwilkę,spróbuj może włączyć ta muzykę dla dzieci w brzuszku moj bobas jak słyszy to szaleje A jak zjem slodkie to nie zawsze...
może maleństwo wierciło sie cała noc a teraz odsypia...

a ja sie tak bawię z moja dzidzia jak lekko nadusze palcem to zawsze oddaje... Ale jak zaklęta przestaje jak ktoś inny dotknie brzuszka albo chce nagrać filmik dla mamy :/

właśnie słyszałam o tej K ale gdzieś wyczytałam że podają w szpitalu i już nie trzeba jak sie podaje D ? to są jakieś kropelki ???

Właśnie juz sie dowiedziałam że tylko D. To są kapsulki twist of, ktorym ukrecasz koncowke i wyciskasz plyn. Ale są też w sprayu, droższe ale myślę ze wygodniejsze.
Stary 2018-05-15, 08:27   #1421
I ona
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
A propos kp,na plotkowym w wątku o ozm niezły troll w temacie.

Dziewczyny mam schize od rana, nie czułam rano ruchów,a mały się zawsze budził nad ranem,jak szłam siku albo TZ wychodził do pracy,właśnie jem słodkie,stukam go i umieram że stresu:/

Nie martw się, czasem tak jest. Wiem, że to stresuje, ale zobaczysz, że się odezwie niedługo. Może tak dobrze śpi
Cytat:
Napisane przez emciaa90 Pokaż wiadomość

Gratulacje

O przypomniało mi się, że muszę się umówić na badania do labu bo za tydzień wizyta.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 08:34   #1422
aga_89_4
Raczkowanie

Cytat:

Gratulacje! Ja swoją przegapiłam
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 08:35   #1423
yoona
Zakorzenienie

Zaczął kopać. Wykończy mnie

Blogowy świat

Stary 2018-05-15, 08:41   #1424
forester
Zadomowienie

witam się i ja,
Widze, że szał zakupów powoli ogarnia grupę. U nas nadal w tym temacie stagnacja. Powoli zacznę robić liste potrzebnych rzeczy i ją powolutku realizować. Chociaż wolałabym kupić wszystko po przeprowadzce, ale chyba nie jestem takim hardcorem, żeby kupować w sierpniu.

Ania świetne te poduszki baby sova i cena bardzo fajna.

Yoona moja dziewczynka ma takie dni, że mało fika i to niezależnie czy jest jej pora czy nie i takie dni kiedy fika cały dzień. Dużo zależy od ułożenia. Na razie staraj się uspokoić, jeśli faktycznie długo będzie cisza to jedź na ip kontrolnie. Tylko dowiedz się gdzie w Poz tylko kontrolują, a nie zatrzymują na 3 dni. Na pewno nie lutycka.

Melka powodzenia na glukozie.

Panterka wydaje mi się, że musisz popracować nad relacją z rodzicami Tz'ta. Dziecko potrzebuje stabilnego i zgodnego otoczenia, żeby sie dobrze rozwijało. I nie mówie tu o kwestii wózka tylko, ale o dogadywaniu się z rodzinom ojca dziecka.

Ja śmigam na powtórkę badania do labu. źle przygotowali próbkę do jednego z badań i muszą mnie znów kłuć. Chwała, że to nie glukoza, bo drugi raz bym świństwa nie łyknęła. Na szczęście cukrzycy nie mam

forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 08:57   #1425
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:

mały terrorysta wyczuł moze ze mamusia się stresuje
Cytat:

gratulacje :-* teraz juz w górki, ja myślałam że dzis zaczynam 3 trym (27+0) ale chyba jednak za tydzien ;P

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 09:00   #1426
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
witam się i ja,
Widze, że szał zakupów powoli ogarnia grupę. U nas nadal w tym temacie stagnacja. Powoli zacznę robić liste potrzebnych rzeczy i ją powolutku realizować. Chociaż wolałabym kupić wszystko po przeprowadzce, ale chyba nie jestem takim hardcorem, żeby kupować w sierpniu.

Ania świetne te poduszki baby sova i cena bardzo fajna.

Yoona moja dziewczynka ma takie dni, że mało fika i to niezależnie czy jest jej pora czy nie i takie dni kiedy fika cały dzień. Dużo zależy od ułożenia. Na razie staraj się uspokoić, jeśli faktycznie długo będzie cisza to jedź na ip kontrolnie. Tylko dowiedz się gdzie w Poz tylko kontrolują, a nie zatrzymują na 3 dni. Na pewno nie lutycka.

Melka powodzenia na glukozie.

Panterka wydaje mi się, że musisz popracować nad relacją z rodzicami Tz'ta. Dziecko potrzebuje stabilnego i zgodnego otoczenia, żeby sie dobrze rozwijało. I nie mówie tu o kwestii wózka tylko, ale o dogadywaniu się z rodzinom ojca dziecka.

Ja śmigam na powtórkę badania do labu. źle przygotowali próbkę do jednego z badań i muszą mnie znów kłuć. Chwała, że to nie glukoza, bo drugi raz bym świństwa nie łyknęła. Na szczęście cukrzycy nie mam

Kurka,a mieszkam obok Lutyckiej:p

Miałam niespokojna noc,może dlatego spanikowałam tak. W ogóle muszę się pochwalić że po miesiącu niespania odpukac ostatnio śpię jak kamień i wreszcie się wysypiam

Blogowy świat

Stary 2018-05-15, 09:06   #1427
AndziaHa
Zadomowienie

Acidka witamy na L4!

Ja apteke planuje w czerwcu/lipcu tak samo jak materac do lozeczka, prześpieradla itd. Myślę, że niewiele mi tego zostało

Ania90 piękny sen!

Yoona ja małej do godz. 21:00 od 7:00 nie czułam wcale. Ale byłam na pełnych obrotach. Jak się położyłam to tylko patrzylam na brzuch i zaraz mnie skopała dziś od rana nadrabia za wczoraj

Emcia gratulacje 100dniówki

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 09:07   #1428
forester
Zadomowienie

Cytat:
Kurka,a mieszkam obok Lutyckiej:p

Miałam niespokojna noc,może dlatego spanikowałam tak. W ogóle muszę się pochwalić że po miesiącu niespania odpukac ostatnio śpię jak kamień i wreszcie się wysypiam

Lutycka na 100% trzyma na obserwacji.

Stary 2018-05-15, 09:07   #1429
ronja
Zadomowienie

Cytat:
Rojja, nie gniewaj się ale dlaczego piszesz o kp jako o "niesmacznym temacie". Niesmaczne to dłubanie w nosie podczas posiłku i puszczanie bąków, ale karmienie swojego dziecka w naturalny sposób...nie chcę robić gównoburzy, ale mnie, jako matkę karmiącą i planującą karmić to trochę oburzyło....
Nie nie, chodziło mi oczywiście o zdjęcia pieluszek Pewnie niejasno się wyraziłam Też planuję kp, choć się bardzo tym stresuję - ale uważam, że każda matka ma tu prawo wyboru i w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby kogoś urażać w tak delikatnym temacie

Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
poczekaj jeszcze chwilkę,spróbuj może włączyć ta muzykę dla dzieci w brzuszku moj bobas jak słyszy to szaleje

a ja sie tak bawię z moja dzidzia jak lekko nadusze palcem to zawsze oddaje... Ale jak zaklęta przestaje jak ktoś inny dotknie brzuszka albo chce nagrać filmik dla mamy
A co to za muzyczka, podrzucisz? Ja puszczam Mozarta (i swoje ulubione płyty, niech się przyzwyczaja).

Wczoraj byłam na filmie z dość mocną i efektowną muzyką - otuliłam brzuch płaszczem, żeby małej nie straszyły mocne dźwięki, ale i tak była dyskoteka Żebra mam ostukane konkretnie!
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 09:08   #1430
sylwia1906
Zadomowienie

Witam się w swoją 100 dniówkę. Już ją świętowałam szklanką glukozy
Jestem już po tym wszystkim, paskudztwo okropne...
Kolejka do okienka była na 40 osób, stanęłam wiec tuż obok żeby się wcisnąć, ale jakaś młoda dziewczyna sama mnie zawołała do drugiego bez kolejki mój mąż stał legalnie bo też robił badanie to wszedł 40 minut po moim wyjsciu a ja tam z.10 min siedziałam, więc trochę zaoszczędziłam.

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 09:16   #1431
yoona
Zakorzenienie

Ja puszczam małemu rocka) są badania że dzieci które miały puszczana spokojna muzykę klasyczną lubią zasypiać w ciszy, a te co słuchały Ricka i metalu mogą spać w każdych warunkach i hałas im nie straszny. Najbardziej ostatnio lubimy Gunsow,nawet kupiłam młodemu z tej okazji ciuszek,nie mogłam się powstrzymać))hmgoepprod.jpeg

Blogowy świat

Stary 2018-05-15, 09:17   #1432
zaorsiza
Przyczajenie

N

zaorsiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 09:26   #1433
yoona
Zakorzenienie

Weszłam na te kupki o których pisała Ronja. Jezu dziewczyny,ja nic nie wiem o dzieciach,nic. Zszokowała mnie ta ilość. Nie jestem jakoś brzydliwa,ale zaczęłam się bać zmieniania pieluszek. Chyba mam kiepski dzień dzisiaj

Blogowy świat

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 09:32   #1434
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_89_4 Pokaż wiadomość
Witamy na L4! Faktycznie rzadko spotyka się takie długie zwolnienie, ja mam wystawiane co miesiąc. Najważniejsze, że teraz odpoczniesz i zbierzesz siły na ostatnie miesiące gratuluję udanej wizyty, córeczka pięknie rośnie
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Po wczorajszych naszych rozmowach o porodzie miałam dzisiaj w nocy piękny sen urodziłam Mikołaja, ważył 3720g, miał 57cm długości a ja urodziłam sn i nie miałam żadnego szwu oby to był sen proroczy

Cytat:
Ja rodziłam w '15 i też jeszcze dawałam

Cytat:

Cytat:
Uffff

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Acidka witamy na L4!

Ja apteke planuje w czerwcu/lipcu tak samo jak materac do lozeczka, prześpieradla itd. Myślę, że niewiele mi tego zostało
Dzięki
Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Witam się w swoją 100 dniówkę. Już ją świętowałam szklanką glukozy
Jestem już po tym wszystkim, paskudztwo okropne...
Kolejka do okienka była na 40 osób, stanęłam wiec tuż obok żeby się wcisnąć, ale jakaś młoda dziewczyna sama mnie zawołała do drugiego bez kolejki mój mąż stał legalnie bo też robił badanie to wszedł 40 minut po moim wyjsciu a ja tam z.10 min siedziałam, więc trochę zaoszczędziłam.
Gratuluję studniówki
Mam nadzieję, że glukoza wyjdzie dobrze

Moje zakupy apteczno-higieniczne też nie będą tym razem duże. ostatnio przejrzałam karton z poprzedniego porodu/połogu i sporo mam (np. podkłady poporodowe, tantum rosa jeszcze z ważnym terminem, majtki poporodowe, sporo wkładek laktacyjnych, muszle laktacyjne).

Mam też np. podkłady na łóżko nierozpakowane, butelki, smoczki - rzeczy, które kupiłam niepotrzebnie. Mała nigdy nie ssała smoczka, kilka razy dosłownie piła z butelki - uważajcie dziewczyny na takie zakupy, lepiej mieć po jednej sztuce niż kupować na zapas, bo nigdy nie wiadomo, jakie dziecko będzie i zostaniecie z mnóstwem gadżetów

A co do wkładek laktacyjnych to polecam kupić też wielorazowe. Szybciutko się je pierze, są w różnych kolorach, więc nie odznaczają się spod stanika, bluzki,. Ja na początku używałam jednorazowych, bo mocno ze mnie kapało, ale jak się laktacja ustabilizowała, ale były jeszcze wycieki to super się sprawdzały wielorazowe

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 09:35   #1435
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Weszłam na te kupki o których pisała Ronja. Jezu dziewczyny,ja nic nie wiem o dzieciach,nic. Zszokowała mnie ta ilość. Nie jestem jakoś brzydliwa,ale zaczęłam się bać zmieniania pieluszek. Chyba mam kiepski dzień dzisiaj

Hahha no kupki potrafią zaskoczyć zdarza się że są na plecach nawet ale pomyślcie że brak kupek i ból brzuszka to dopiero problem, więc na każdą kupke będziecie skakac z radości
Stary 2018-05-15, 09:37   #1436
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie Mnie na zdjęciach, u obcych dzieci sporo rzeczy hm... obrzydzało, u swojego podchodzi się do tego jakoś tak naturalnie.
Z kp też miałam tak, że sobie tego nie wyobrażałam, dziwne było dla mnie, że maluch będzie ssał MOJĄ pierś a ostatecznie karmiłam 19 miesięcy
Ja myślę, że naturalne jest, że coś nowego budzi w nas różne, nie zawsze przyjemne emocje, niepewność, ale zdrowy emocjonalnie, dojrzały człowiek na prawdę jest w stanie bez większych oporów udźwignąć rodzicielstwo

A - jeszcze nie napisałam. Dobrze, że jestem na L4, jestem znów przeziębiona. Katar, kaszel, drapanie w gardle, nie mam na nic siły. A takie miałam plany na pierwszy dzień "wolnego".

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 09:37   #1437
forester
Zadomowienie

Ja pamiętam te bomby pampersowe, co kończyły się pod pachami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 09:41   #1438
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
A co do wkładek laktacyjnych to polecam kupić też wielorazowe. Szybciutko się je pierze, są w różnych kolorach, więc nie odznaczają się spod stanika, bluzki,. Ja na początku używałam jednorazowych, bo mocno ze mnie kapało, ale jak się laktacja ustabilizowała, ale były jeszcze wycieki to super się sprawdzały wielorazowe
Jakiej firmy polecasz te wielorazowe? Gdzie je można kupić?

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 09:44   #1439
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:

Haha ja na szczęście w pierwszej ciąży jakoś się na ten temat nie uświadomiłam smółka mnie zaskoczyła ale co to było w porównaniu z kupką po samą szyję na szczęście moja córka była łaskawa i zdarzyla jej się taka kupka tylko ze 3-4 razy ale ogólnie to tak, kupka to wyznacznik zdrowia dziecka, przez pierwsze miesiące na pewno o kupkach będziemy sporo tutaj dyskutować

Stary 2018-05-15, 09:45   #1440
ronja
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie tą reakcję miałam. Zaczynam dziesięć razy bardziej szanować wszystkich rodziców I ciekawa jestem, jak wielu rzeczy jeszcze się nie spodziewam...

Cytat:
Ja puszczam małemu rocka) są badania że dzieci które miały puszczana spokojna muzykę klasyczną lubią zasypiać w ciszy, a te co słuchały Ricka i metalu mogą spać w każdych warunkach i hałas im nie straszny. Najbardziej ostatnio lubimy Gunsow,nawet kupiłam młodemu z tej okazji ciuszek,nie mogłam się powstrzymać)
To widzę że mamy podobny klimat, moja mała dobrze reaguje na Metallicę Ale klasycznej też często słucham, będzie miała szeroki wybór dźwięków.

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Spokojnie Mnie na zdjęciach, u obcych dzieci sporo rzeczy hm... obrzydzało, u swojego podchodzi się do tego jakoś tak naturalnie.
Z kp też miałam tak, że sobie tego nie wyobrażałam, dziwne było dla mnie, że maluch będzie ssał MOJĄ pierś a ostatecznie karmiłam 19 miesięcy
Ja myślę, że naturalne jest, że coś nowego budzi w nas różne, nie zawsze przyjemne emocje, niepewność, ale zdrowy emocjonalnie, dojrzały człowiek na prawdę jest w stanie bez większych oporów udźwignąć rodzicielstwo

A - jeszcze nie napisałam. Dobrze, że jestem na L4, jestem znów przeziębiona. Katar, kaszel, drapanie w gardle, nie mam na nic siły. A takie miałam plany na pierwszy dzień "wolnego".
Dzięki za te słowa! I zdrówka
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości