![]() |
#3211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3212 |
Rozeznanie
|
Cześć! Ja to czuję się jakaś inna od Was. Nie myślę kompletnie o praniu ubranek, bo niby po co 2 miesiące wcześniej?
![]() ![]() ![]() Ja kolejny zabiegany dzień idę zrobić śniadanie bo zaraz biorę się za prasowanie żeby już się popakowac na jutro, później podjadę zatankowac mój wehikuł, wizyta u notariusza, żeby podpisać rozdzielnosc majątkową, potem obiad i sprzątanie mieszkania. Zawsze myślałam że w ciąży to na wszystko będę miała czas, a brakuje mi go na wszystko, nie mam kiedy książki przeczytać czy poukładać puzzli, bo ciągle mam coś do roboty. Dobrze, że mam l4 bo już bym wogole mieszkała w syfie. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3213 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do hemoglobiny to spadła o 0.2 ale nadal mieści się w normie - wynik mam 11.7 a norma 11.2 ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-05-15 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3215 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- A co do porodu to pierwszego i drugiego tak sie nie balam jak trzeciego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3216 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Witam się po weekendzie. Pogoda była super więc korzystaliśmy z pogody, sobota ze znajomymi, niedziela we dwójkę, sporo spacerów i dobrego jedzonka. Też mam codziennie ochotę na lody . Dużo mi dają takie dni, bo jak siedzę pół dnia w domu to za dużo myślę. Niestety w piątek dowiedzieliśmy się że mieszkanie które mieliśmy zarezerwowane prawdopodobnie nie będzie nasze, właściciele szukali 4 pokoi ale znaleźć nie mogą, mają na to czas do końca maja, co graniczy z cudem. Później nie dostaną kredytu, bo babeczka zwalnia się z pracy i szuka nowej ![]() ![]() Mamy mętlik w głowie bo chcemy 3 pokoje żeby już zamknąć ten temat, z kolei jak byśmy kupili 2 to za kilka lat byśmy spłacili i ew. wtedy poszukać większego. Robiłam wczoraj wyniki, wszystko w normie, jedynie hemiglobina spadła mi z 13,1 na 12,9 i płytki krwi z 280 na 244, ale to jest spadek przez dwa miesiące i od miesiąca nie brałam wogóle żelaza, więc ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Camelku i Elaaaa udanego wizytowania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I na mnie jak ktoś mi rzuca tekst z otoczenia, że jak wyszło to wyjdzie działa jak Płachta na byka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie rodziłam, ale dokładnie też uważam, że strach jest normalny. Wiadomo, że wyjść musi teraz, ale strach dotyczy przecież też wielu rzeczy związanych właśnie z tym, czy wszystko będzie dobrze, nie o sam ból nawet chodzi. Ja się staram cały czas nastawiać pozytywnie, ale i tak nie raz nachodzą różne myśli. Dobrze, że mam tyle zajęć teraz, że nie ma tak na to rozmyślanie czasu, tylko w nocy jest najgorzej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3220 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#3221 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3223 |
Raczkowanie
|
Dokładnie na mnie tekst, że jak weszło to wyjść musi tez działa jak płachta na byka. Przecież wiem o tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3225 |
Wtajemniczenie
|
Dziendoberki !
Kathy, rozumiem obawy odnosnie porodu. Tez czasem o tym myślę, ale zaraz staram sie wymazac to z głowy, bo ten temat tylko mnie stresuje.... Ovejita, ja stosowalam parodontax, ale mi nie pomogla ta pasta, mam jeszcze końcówkę. Juz przy myciu zębów dziasla strasznie krwawily :/ od wczoraj stosuje ta paste z ziaji bez fluoru i poki co jest ok... Ela, Cami kciuki za wizyty !! Nesska super że po wizycie wszystko dobrze ! Sandam, ja tez jak czytam o praniach itp to sie czuje jak w ciemnogrodzie, bo u mnie wszystko lezy jeszcze na kartonach i nie mam wiekszosci rzeczy. O spakowaniu torby fo szpitala tez jeszcze nie myślałam, nie wiem co tam wrzucić ![]() ![]() Zjadlam sbiafanko i odpoczywam. Zaraz wypije sobie kawusie i siade na kompa przeanalizowac dokładnie moje koszyki w gemini i babyboom. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3226 |
Wtajemniczenie
|
Jestem
![]() musiałam wstawić jeszcze pranie bo mąż wróci z delegacji i nie będzie miał majtek na zmianę ![]() ![]() ![]() Po wizycie wszystko ok, no prawie ![]() Mała waży ok 1967 g z tym że widnieje również zapis obok +-287 g ![]() Nie chciała za bardzo dać się pomierzyć ale koniec końców sie udało ![]() ![]() Szyjka długa, zamknięta ![]() Jedynie co mnie niepokoi to znaczny spadek płytek krwi - w przeciągu 3 tygodni z 151 spadły mi na 115 ![]() Gin mówi że i tak nie jest jeszcze tragicznie i że w 3 trymestrze tak się zdarza ale na to żadnych leków nie ma.. Może wiecie jak naturalnie mogę się wspomóc żeby te płytki krwi wzrosły? Inne wyniki za to mi sie podniosły a miałam za niskie - erytrocyty, limfocyty ![]() Nie może być za idealnie ![]() ![]() W piątek mam USG III więc dzisiaj wizyta nie trwała bardzo długo ale i tak gin pomierzyła wszystko co trzeba było ![]() Dostałam skierowanie na ponownie badanie grupy krwi, standardowo mocz i morfo oraz na próby wątrobowe ![]() Blanka proszę o dopisanie wizyty na 26.06 ![]() Chwilka przerwy i zabieram się za prasowanie ciuszków które wczoraj prałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Brawo Cami! ![]() ![]() Super, że wszystko prawie ok, ale tak jak mówisz, nie może być idealnie ![]() Ja już czekam, szybko mi poszedł spacer przez park i jestem ciut za wcześnie. Jedna osoba przede mną i dowiem się co u mojego bąbla ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasza komoda chyba zloży się jutro, w końcu ! Zastanawiam się nad zakupem tych husteczek Waterwipes. Nie wiem tylko czy ma to sens, bo w koncu to husteczki nasączone wodą, więc hmmm... Ale z drugiej strony, może to lepsze niż te wszystkie dziecięce husteczki z mnóstwem składników :/ Sama już nie wiem.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 |
Zadomowienie
|
ZuA Ja kupuję na start chusteczki waterwipes ze względu właśnie na skład jak będziemy gdzieś jechać z małym do rodziny i trzeba będzie przebrać, tak to w domu będę używać wody i wacików.
Dziś zaszalałam z prasowaniem i aż czuje delikatnie mi się w głowie kręci jednak już długie stanie przy żelazku nie wskazane. Ale ja nie potrafię czasem przerwać, jak widzę, że tylko dwie koszule zostały to ciężko odejść |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3231 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3232 |
Wtajemniczenie
|
My już po, synuś tutaj ma 1700g, jest idealnie na ten wiek ciąży. Czyli tam chyba kwestia błędu pomiaru, maszyny nie wiem
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3234 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję udanych i pozytywnych wizyt, rosną dzieciaczki ![]() U nas zmiany, bo mąż zmienił pracę, stwierdził, że on nie chce być tak daleko odemnie teraz jak już się coraz gorzej czuję, a już tym bardziej chce być codziennie w domu jak się mała urodzi. No więc od wczoraj już pracuje na miejscu. Mi to średnio pasuje, no ale nie będę go zmuszać przecież. Ja z dnia na dzień czuję się gorzej, mam dużo mniej siły, opadł mi znacznie brzuch i nie wiem czy przypadkiem mała nie leży poprzecznie, ale zobaczymy w poniedziałek na wizycie. W nocy miałam znów skurcze, no ale to już leci 33tc...wiec kiedyś ta macica musi ćwiczyć. Tylko te bóle kręgosłupa są męczące. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3235 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3236 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3238 | |
Wtajemniczenie
|
Camelitos, Elaa
![]() ![]() ![]() Wróciłam ze spaceru i padam z sił ![]() ![]() ![]() ![]() Blanka trzymaj się ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3239 |
Zadomowienie
|
Blanka Fajnie ze strony męża , że się tak troszczy o Ciebie i martwi w związku z tym chce być bliżej Was. Zwłaszcza,że ostatnio masz gorsze samopoczucie pomoc Ci się przyda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3240 |
Zadomowienie
|
Emma masz fajne podejście do porodu. Mnie niestety stres ostatnio dopada, nie tyle przed bólem, bo po pierswsze jestem dość wytrzyala na ból, po drugie chce znieczulenie, ale np przed tym że nie wiadomo kiedy sie zacznie, że nie będę wiedziała czy już do szpitala jechać itp. itd Czasem nachodz mnie mysli, że chciałabym żeby byly jasne wskazania do cesarki to miałabym z głowy niektóre problemy.
Pozytywnaj ja jakoś jestem pozytywnie nastawiona do wełny, kupuje już zalanolinowane, a potem to sie lanolinuje co kilka tygodni, pranie owzem ręczne , ale też sie czesto tylko suszy. Skoro tyle mam chwali wełne dla noworodka to nie mogą się mylić. Sandam ja też podchodze na luzie do przygotowań, ale ja mam TZ ktory wrazie W wszystko ogarnie czy to pranie, czy zakupy. Choć z drugiej strony gdybym miała komode to moze i zaczełabym już pranie bo to sama przyjemność te maleńkie ubranka i dzidziusiowy zapach. Ale ja nawet nie wiem czy będę prasować. Dziś byłam w pracy 2 h i to taka przyjemność dla mnie. Chyba jestem pracoholikiem, jednak w trybie "gospodyni domowa" czuje że mózg mi sie kurczy haha. Ale teraz wrzucam na ten tryb i ogarniam sprzatanie, gotowanie i popoludniu jade na wieś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.