![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy tak jest?
Cytat:
- obrażasz rozmówców zarzucając braki w wiedzy jednocześnie sam nie wykazując żadnej - ale mimo to próbujesz brzmieć mądrze używając mądrze brzmiących słów i wstawiając nazwiska naukowców - jednocześnie nigdzie ich nie cytując ani nie podając tytułów publikacji - i zrzucasz na innych udowodnienie twojej własnej tezy - co spoczywa na tobie, bo to ty próbujesz obronić w dyskusji własne stanowisko i jeśli tego nie zrobisz, to się tylko ośmieszysz. Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
BAN stały
|
Cytat:
To tylko Twoja luźna interpretacja. [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;83586661]Nadal nie podałeś żadnego konkretu, żadnego argumentu na poparcie twojej tezy[/QUOTE] To nie jest moja teza (ani nawet stanowisko), bo i nie mój wątek. Nie przypisuj mi aż takich zasług. Tezą jest cytat dr Agrawal. A uzasadnieniem m.in. źródła o których pisałem wcześniej. Gdyby nie było uzasadnienia, to teza stałaby się hipotezą, ale to już logika matematyczna, więc nie offtopując zapraszam na prv na wykład o rachunku zdań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Nie musisz zakładać wątku, żeby stawiać własne tezy. Przestań już robić ze wszystkich idiotów i zacznij dyskutować na poważnie. Nadal nie podałeś żadnych konkretów i nadal twoje teorie mają zerową wartość w dyskusji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Gdzie te źródła? NIGDZIE ICH NIE PODAŁEŚ.
Natomiast zacząłeś obrażać innych (w tym mnie), gdzie o te źródła zostałeś poproszony. Już nie rób z ludzi idiotów, bo ci się to nie uda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nic tak nie rozpala człowieka, jak gorąca herbata. Edytowane przez matcha Czas edycji: 2018-05-15 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;83588056]Nie musisz zakładać wątku, żeby stawiać własne tezy. Przestań już robić ze wszystkich idiotów i zacznij dyskutować na poważnie. Nadal nie podałeś żadnych konkretów i nadal twoje teorie mają zerową wartość w dyskusji.[/QUOTE]
To nie są moje tezy ani moje teorie. Ciężko dyskutować z kimś, kogo jedyna wiedza opiera się na tym co mu się wydaje i zamiast zgłębić temat oczekuje tu streszczeń książek. To dość niepoważne. Osoby zainteresowane tematem zapewne już planują wypad do biblioteki, bo to dość obszerny dział, a sama metodologia badań np Kinseya to lektura na kilka dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Widocznie nie mamy o czym rozmawiać jeśli nie potrafisz trzymać się najprostszych zasad ani nie rozumiesz co się do ciebie pisze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;83588341]Nikt cię nie pytał żadne streszczenia. Wymagania zostały postawione bardzo jasno, ale nie zrozumiałeś.
Widocznie nie mamy o czym rozmawiać jeśli nie potrafisz trzymać się najprostszych zasad ani nie rozumiesz co się do ciebie pisze.[/QUOTE] O źródłach już napisałem. Chcesz - pójdziesz do biblioteki i poczytasz. Nie chcesz - nie mój problem. Rozumiem, że to tylko wizaż, a nie miejsce na akademickie dysputy o korelacji napięcia seksualnego z płcią, ale z argumentem typu: "bzdury, bo moja koleżanka ma inaczej", naprawdę nie zamierzam dyskutować. Do dyskusji potrzeba jest wiedza, a ta jest niemal na wyciągnięcie ręki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do jednego się zgodzę. Do dyskusji potrzebna jest wiedza ale ty nawet nie wiesz co to jest źródło, więc... Wniosek nasuwa się sam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nic tak nie rozpala człowieka, jak gorąca herbata. Edytowane przez matcha Czas edycji: 2018-05-15 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zielona Driada
|
Znalazły się kolejny, który myśli, że jak rzuci parę mądrych słówek i nazwisk, to pozamiatał. Typowy wizażanek.
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co to jest dyskusja i źródło? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nic tak nie rozpala człowieka, jak gorąca herbata. Edytowane przez matcha Czas edycji: 2018-05-15 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Niestety, sądząc po tym jak bardzo się wzbraniasz przed podaniem konkretów, wygląda na to, że nie przeczytałeś ani jednej publikacji na ten temat, tylko tak jak to internetowe trolle mają w zwyczaju, coś tam słyszałeś o jakimś nazwisku dość znanym w danej działce i powierzchownie orientujesz się w teoriach tej osoby, a teraz randomowo przytaczasz ogólniki, żeby wydawać się bardziej obeznany w temacie niż jesteś ![]() I niestety, to jest twój problem, bo to TY wykazujesz się niekompetencją w temacie, o którym usiłujesz dyskutować. Nie cała reszta, która pyta cię o źródła. Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2018-05-15 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
BAN stały
|
Cytat:
O źródłach pisałem w poście #18. A że np. wspomniany raport Izdebskiego z zeszłego roku jest tylko jeden, to pewnie musicie zrobić z rzutkę na prywatnego detektywa, żeby rozkminić o co chodzi. Takie to tajemnicze i skomplikowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No, sprawdziłam ten #18 post. Dalej się pytam: wiesz co to źródło? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Nic tak nie rozpala człowieka, jak gorąca herbata. Edytowane przez matcha Czas edycji: 2018-05-15 o 11:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
To jakieś głupoty, to jak odnieść to do osób które czekają do ślubu , do facetow którzy czekają do ślubu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja zakładam, że tu chodzi o seks w skonsumowanym już związku, natomiast pewnie trzeba by było przeczytać całość, żeby znać kontekst tej zacytowanej przez autorkę wypowiedzi.
![]() |
#48 |
BAN stały
|
Zrzutka na detektywa to chyba jednak nie taki zły pomysł.
Link? Szczerze mówiąc, to nawet nie wiem czy raporty były opublikowane w całości w internecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poszukałam, przeczytałam i znalazłam. W książce, o której mówisz NIE MA ŻADNEJ WZIANKI, ŻE SEKSUALNOŚĆ U KOBIET ZOSTAŁA ZBADANA. Natomiast jest napisane, że nadal trwają badania ![]() Odsyłam do strony ok 52 tej publikacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nic tak nie rozpala człowieka, jak gorąca herbata. Edytowane przez matcha Czas edycji: 2018-05-15 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Trochę zaokrągliłeś z tym rokiem ![]()
![]() |
![]() |
#51 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Po drugie: co ma piernik do wiatraka? Po trzecie: przeczytałaś 50 stron w 15 minut czy trollujesz? Cytat:
![]() Edytowane przez Mad_Max Czas edycji: 2018-05-15 o 11:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co ma piernik do wiatraka? Odsyłam do Izdebskiego i jego publikacji. Strona od 52 o seksualności Polaków na początku XXI wieku. I czas ogarnąć, że jest różnica między OKAZANIEM miłości przez partnera do partnerki, a potrzebą miłości samej w sobie do tego partnera. Strona 56 jego publikacji odnośnie seksualności Polaków na początku XXI wieku. I skąd ta pewność, że przeczytałam to w 15 minut? A to, że w międzyczasie mogłam pisać posty to nie świadczy o tym, że publikację Izdebskiego czytałam 15 minut ![]() Pomijam już, że badania nadal trwają (co w publikacji Izdebskiego czytałam o tym zdanie), ale ty będziesz głosić prawdy objawione. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nic tak nie rozpala człowieka, jak gorąca herbata. Edytowane przez matcha Czas edycji: 2018-05-15 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
"Badania przeprowadzone w Polsce w roku 2010 i ujęte w raporcie Światowej Organizacji Zdrowia (Health Behaviour in School-aged Children) wskazują, że inicjacja seksualna chłopców w wieku 15-16 lat od ponad dwudziestu lat jest na podobnym poziomie. Dla przykładu, w 1990 roku pierwszy kontakt seksualny w tym wieku miało za sobą 17,7% z nich, podczas gdy w roku 2010 â 20 %. Dla grupy chłopców (mężczyzn) 17-18-letnich było to 36 % w 1990 i 45,3% w 2010 roku. Większą dynamikę zmian obserwuje się w grupie dziewcząt: w 1990 roku po inicjacji seksualnej było 5,5%, a w roku 2010 â 13,7%. Dla grupy dziewcząt (kobiet) 17-18-letnich było to odpowiednio: 18% i 38%1. Raport Izdebskiego "Seksualność Polaków 2011" wskazał również, że w grupie 15-17-latków więcej dziewcząt ma doświadczenia związane z różnego rodzaju aktywnością seksualną (stosunki dopochwowe odbyło 28% dziewcząt i 22% chłopców, seks analny miało za sobą 10%, dziewcząt i 2% chłopców, a stosunki oralne â 12% dziewcząt i nieliczni chłopcy)."
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
BAN stały
|
O to, to to. Gdzieś jeszcze czytałem, że w następnym pokoleniu ma się już wyrównywać średnia partnerów seksualnych dla kobiet i mężczyzn (w krajach rozwiniętych), bo póki co dysproporcja bywa nawet dwukrotna (na korzyść facetów).
Życie seksualne cywilizowanych – 7 faktów - na polskimradio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Stan na dziś jest oczywisty, przyszłość niepewna. Kryzys męskości, kolejna fala feminizmu, rosnący konserwatyzm społeczny, ateizacja etc. Mors certa, hora incerta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle słyszałam, ze kobiety nie powinny jeździć na rowerach / autem, bo złe to wpływa na układ rozrodczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
po drugiej stronie szafy
|
Ano właśnie. I wciąż się zastanawiają, bo nie jest to tak oczywista kwestia, jak byś chciał
![]() Nawet w publikowanych badaniach bierze się pod uwagę margines błędu, bo to że ankietowani coś zadeklarowali, do czegoś się przyznali, niestety nie może być sprawdzone ![]()
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maxuś, odniesiesz się do mojej wypowiedzi czy za dużo w niej logiki? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.