![]() |
#1711 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Cytat:
![]() ![]() Ale gdyby cokolwiek się działo, jadę na Polną. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- A Chloe nie chciała w św. Rodzinie rodzić? Coś mi się kołacze w pamięci, że chciała tam. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Każda porodówka ma różne opinie ![]() Polna może ma większy odsetek CC i nacinania krocza, ale jest najbardziej specjalistycznym ośrodkiem w okolicy, więc zbiera najtrudniejsze przypadki. Mam koleżankę, która pracuje na Lutyckiej, namawiała mnie, żeby rodzić tam, bo gdyby coś działo się z matką, to mogą od razu pomóc, a tak to przywożą im położnice z innych szpitali, jeśli coś pójdzie nie tak. Nie zdecydowałam się jednak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomocy
![]() ![]() Sylwia1960 dobrze, że cukry w normie. Może poczekaj na wizytę u swojego gina, do poniedziałku nie daleko. Zobaczysz co on Ci na to powie. Ania dobrze, że sobie to wszystko poukladałaś w głowię, psychika w takich sytuacjach też jest bardzo ważna. Podjęłaś najlepszą decyzję, trzymam kciuki żebyś jak najszybciej zdrowa mogła opiścić szpital. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zadomowienie
|
Końcówkę tyg jakoś mam beznadzieja i dziś leje starsznie. Wzięłam laptopa do łóżka i przeglądam oferty laktatorow elektro podwójnych.
Z prawkiem po urodzeniu to mi trzeba tylko kilka jazd doszkalających wiec u mamy kilka dni będziemy mieszkać a jazdy ustale na godzinę bardzo ranna albo wieczorną a sam egzamin na poranna. Od czerwca w pracy mamy we wszystkich placówkach zmieniają godziny pracy i robią tylko jedna zmianę juz na stałe. Wiec na jazdy doszkalające przez godzinę mama będzie siedzieć z małą a sam egzamin kwestia max 30min(ośrodek zdawania jest dwa przystanki dalej) Jakie seriale czy programt polecacie obejrzeć? Mogą być nawet tylko ang Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- ONA ponoć mocno nawilżający albo baby oliwka ewentualnie taki zwykły apteczny tani z witaminą A Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Dziś zapomniałam login i hasło do wizaz haha musiałam wchodzić w laptop i patrzeć jakie cyferki w loginie ustawialam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Samej jazdy możesz mieć godzinę. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1715 |
Zadomowienie
|
No tak przepisowo max 40min a min 25 min jak wszystkie elementy się wykona
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Egzamin może i 30 minut potrafi trwać, ale pamiętaj, że mogą być wielogodzinne opóźnienia (siostrzenica męża w byłym mieście wojewódzkim czekała 2 godziny na praktyczny). Ja z klientem też kiedyś ponad godzinę czekałam, więc lepiej się nastawić na dłuższe czekanie i najwyżej pozytywnie zaskoczyć. Seriali szukaj na netfliksie/hbo go, trudno polecać, jest tego zatrzęsienie, a gusta są różne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
limonka84
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez ronja Czas edycji: 2018-05-17 o 11:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
limonka84
|
Cytat:
Podobno Bio-oil daje fajne efekty, planuję teraz kupić jak skończy mi się balsam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam że się nie odniosę do Waszych postów, mam nadzieję że rozumiecie. Dziękuję Wam za te słowa wsparcia.
Wiem na chwilę obecną tyle, że muszę czekać na posiew wymazu z pochwy, jeśli będzie czysto bez bakterii będę miała założony pessar. Na chwilę obecną nie biorę pod uwagę innej opcji. Ale czekam na to do niedzieli/poniedziałku. Bambi, tak moja mama jest z małą, mąż musiał iść do pracy, nie chce żeby zawalal prace chyba że mama nie będzie dawala rady to wtedy weźmie urlop opiekuńczy na Asię. Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#1721 |
Zadomowienie
|
FIOLLA a niby czego ma nie dać zrealizować skoro u mnie na cyckach nie będzie wisieć tylko butelka? Od razu po porodzie nie idę, nastawiam się bardziej na październik. U nas nie ma czekania 2h jest albo o godzinie co masz ustalone albo 10min wcześniej oblewaja o byle co chyba że ktoś dobrze zna teorie i udowodni że egzaminator się myli. Moja mama taki przypadek miała że ja chciał oblac ale postawiła na swoim. Tak tak ma prawko i nie jeździ bo się boi, próby kupna jej lekcji kończą się tekstem nie mam czasu, zmęczona jestem, audi w jej wyobraźni jest jak limuzyna na wypasie, na wsi tez nie wyjedzie nawet z działki. Nie miała stłuczki, wypadku, poślizgu, nikogo nie zarysowala, nie uczestniczyła sama w wypadku ani go nie widziała na żywo, zero rowu, krawężnika itp Po prostu nie wiec odpuscilam z siostra ten temat jak nam argumenty nie działają żadne
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A propos zakupów dziecięcych w Biedronce, w naszych kilku też nie było chusteczek, a mąż wziął z półki ostatni płyn. Dwa lata temu była podobna promocja i dopiero w czwartej biedronce udało mi się kupić zapas płynu. Nie lubię za to Biedronek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zadomowienie
|
Hmmm no dziś do tej co mam 2 przystanki na pewno nie pójdę zweryfikować tego. Bardziej stawiam na te 4 przystanki dalej w której kierowniczke znam. W tej swojej widziałam na pewno produkty nivea i te inne do kąpieli bo akurat byłam wtedy po mleko a to zaraz obok jest. Jakby nie padało to może bym wycieczkę zrobiła.
Weszłam na majówki i u nich tendencja rozpakowania wcześniej jest. 9 zostało w dwupaku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak czy siak zycze zeby te Twoje zapasy, plany i wszystko co sobie wymyslilas sie sprawdzilo/spełniło 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Rozeznanie
|
Panterka proponuję Ci kupić taka torbę małą na kółkach na zakupy , spokojnie sobie to do domu dociagniesz bez przemęczenia. Ja z synem w ciąży sama nas przeprowadzalam maz przyjechal na gotowe
![]() ![]() ![]() Od rana mam tajie smaki ze jestem zla na siebie , poszlam do przedszkola po drodze bajeczny , wróciłam owsianka z bananem i truskawkami , za godzine truskawki z bitą smietana a teraz zapchalam sie kulkami ziemniacanymi z frytkownicy wylizalam majonez z talerza , zapilam colą i mam wyrzuty sumienia ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Rozeznanie
|
panterka - zdawałam w Lublinie więc wiem jak jest uwierz : (mialam 6 egzaminów) nigdy nie było takiej sytuacji żebym weszła na czas, zawsze minimum godzina opóźnienia a sam egzamin trwa do 50min, oczywiście może też trwać krócej jesli nie ma korków itp a słyszałam że ruszyli z remontami teraz więc roznie moze byc.
może ja jestem dziwna ale nie zostawilabym malutkiej nawet godzinę samej ![]() I ona - tez slyszalam o tym olejku migdalowym, ja sie smaruje serum z rosmana z lirene i nie mam nic z tym ze nie wiem czy to kwestia genów (u mnie nikt nie ma rozstępów po ciazy) czy kwestia tego że jest dobry, ale nauczyłam się smarować regularnie po kąpieli. ja wracam od lekarza dzisiaj jakoś szybko poszło, lekarz powiedział ze bakterie mogą być ze gorzej jakby było białko i coś tam czego nazywy nie pamiętam bo to by świadczyło o tym ze mam zapalenie, a ja nie mam żadnych dolegliwości w sumie. malutka waży 1160g <3 więc w 3 tygodnie przybrała 350 g :O A ja przytylam 3kg z tym ze na poprzedniej wizycie mialam na minusie względem jeszcze wcześniejszej ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokażesz który konkretnie olejek migdałowy jest ok z rosska? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Ania to kciuki za dobre wyniki, oby pessar uspokoił sytuację
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Rozeznanie
|
moja siostra siedzi sama z dwoma corkami i zakupy spożywcze zamawia w leclerku albo w Tesco i jej wnoszą do domu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zadomowienie
|
Angelajnaa gratulacje udanej wizyty
![]() Limonka znalazłam jakiś taki przepis- https://filozofiasmaku.blogspot.com/...siane.html?m=1 Byłam dziś u diabetologa, pochwalił moje wyniki. Dostałam glukometr i całą resztę poradników rozpisek. Do tego dostałam skierowanie chyba na 10badań, które od razu zrobili. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Tylko nie udało się spotkać z dietetyczką, bo biegała po oddziałach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zadomowienie
|
Taki - od początku ciąży zużyłam 1,5 opakowania, więc całkiem wydajny.
https://www.rossmann.pl/Produkt/Bota...ml,384644,5585 |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Rozeznanie
|
Nicole - tez tak mam ale skoro Panterka nie ma jak wyjść bez tż to moze takie rozwiązanie trochę pomoże
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupię w takim razie ten olejek i zaprzysięgam sobie regularność. Zdaje sobie sprawę, że to co sie pojawiło pewnie cudownie nie zniknie, ale może nie pojawi się więcej, albo przynajmniej mniej niż bez smarowania. W ogóle muszę się wziąść za siebie w kwestii jedzenia. Jestem po prostu jak odkurzacz, ciągle coś jem. Ciekawa jestem co wskaże waga w środę na wizycie. Może to dziwne, ale fo tej pory nie przeszkadzało mi to, bo ja zawsze ważyłam mało i nawet nie czuje się źle jak jest mnie teraz więcej. Tylko te rozstępy też napewno robią się od tego szybkiego tycia. Poza tym jak najwiecej tyje sie od 30 tygodnia to właśnie do mnie dotarło, że jak sie nie pohamuje to naprawdę skończę z 20kg na plusie ![]() angelajna ciesze sie, że na wizycie wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Ja byłam w biedronce w poniedziałek chyba i kupiłam tylko płyn, po reszcie ani widu ani słychu
![]() Cytat:
![]() Co do zostawienia dziecka - pamiętam, jak się wyszykowałam jak na święto lasu, jak pierwszy raz wychodziłam po porodzie sama - do Tesco 200 metrów od domu ![]() ![]() Ale siła wyższa - na uczelnię wróciłam 5 tygodni po porodzie (w mieście oddalonym 170km od naszego) i daliśmy radę. Mąż był z córką i przynosił mi ją na karmienie (nie jadła z butelki) w przerwach. Także myślę, że jak ma się wsparcie to dużo rzeczy da się ogarnąć nawet z niemowlakiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ania90 Przy pessarze, zakładaniu nie można mieć infekcji, a po założeniu też częściej łapią i będziesz pewnie często miała posiewy ale to dobra decyzja i zobaczysz że donosisz! Moja modlitwa o Twoje donoszenie już poszła do góry ![]() Ja też mialam w planie wyprać te wszystkie ciuszki ale pada i czekam na ładna pogodę. Torba dla mnie już do szpitala przygotowana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1740 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny- kalafior ciążowy poziom zaawansowany: nie pamietalam na ktora mam dziś do lekarza więc wynalazlam kartkę z datą i godziną która dał mi lekarz i co? Wizyta jutro
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.