Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-17, 14:23   #1771
angelajnaaa
Rozeznanie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Bambi - samolot to chodzi mi o to łóżko z podporkami na nogi nie wiem jak to dokładnie wygląda ale siostra mi mówiła że ona musiała rodzic na tym i koniec...

mój wybrany szpital niby jest taki super z podejściem, rodzic po ludzku i bez bólu ale co będzie w praktyce to się okaże dzis sie śmiała polozna ze mnie bo zaczęłam pytać o te wyniki badań które muszą być w karcie ciąży i śmiała się że jeszcze mam do porodu tyle czasu a ja już się szykuje

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 14:27   #1772
NoBoTak
Rozeznanie

Dziewczyny gratuluję wizyt ale te dzieciaczki rosną, dopiero co fasolki były
Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Końcówkę tyg jakoś mam beznadzieja i dziś leje starsznie. Wzięłam laptopa do łóżka i przeglądam oferty laktatorow elektro podwójnych.

Z prawkiem po urodzeniu to mi trzeba tylko kilka jazd doszkalających wiec u mamy kilka dni będziemy mieszkać a jazdy ustale na godzinę bardzo ranna albo wieczorną a sam egzamin na poranna. Od czerwca w pracy mamy we wszystkich placówkach zmieniają godziny pracy i robią tylko jedna zmianę juz na stałe. Wiec na jazdy doszkalające przez godzinę mama będzie siedzieć z małą a sam egzamin kwestia max 30min(ośrodek zdawania jest dwa przystanki dalej)

Jakie seriale czy programt polecacie obejrzeć? Mogą być nawet tylko ang

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

ONA ponoć mocno nawilżający albo baby oliwka ewentualnie taki zwykły apteczny tani z witaminą A

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Dziś zapomniałam login i hasło do wizaz haha musiałam wchodzić w laptop i patrzeć jakie cyferki w loginie ustawialam

To szkoda ze nie zrobiłaś będąc w ciąży, i tak się nudzisz a tak miałabyś juz z głowy.
Cytat:
FIOLLA a niby czego ma nie dać zrealizować skoro u mnie na cyckach nie będzie wisieć tylko butelka? Od razu po porodzie nie idę, nastawiam się bardziej na październik. U nas nie ma czekania 2h jest albo o godzinie co masz ustalone albo 10min wcześniej oblewaja o byle co chyba że ktoś dobrze zna teorie i udowodni że egzaminator się myli. Moja mama taki przypadek miała że ja chciał oblac ale postawiła na swoim. Tak tak ma prawko i nie jeździ bo się boi, próby kupna jej lekcji kończą się tekstem nie mam czasu, zmęczona jestem, audi w jej wyobraźni jest jak limuzyna na wypasie, na wsi tez nie wyjedzie nawet z działki. Nie miała stłuczki, wypadku, poślizgu, nikogo nie zarysowala, nie uczestniczyła sama w wypadku ani go nie widziała na żywo, zero rowu, krawężnika itp Po prostu nie wiec odpuscilam z siostra ten temat jak nam argumenty nie działają żadne

Nie chcesz karmic piersią?

Ja dorwalam dzis czereśnie i caly kilogram polknelam, potem z wyrzutami poszlam kupic kolejny, że wredna matka nic dziecku nie zostawiła
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 14:34   #1773
Panterka1313
Zadomowienie

Jakbym miała taką możliwość finansowa to bym robiła w ciąży. Tak zgadza się nie chce karmić, od zawsze nie chciałam i po dziś dzień nie chce. Ewentualnie moje mleko będzie dostawać z butelki bo przecież nawet nie karmiąc trzeba odciągnąć do poczucia ulgi póki całkiem się nie zatrzyma laktacja.

Stary 2018-05-17, 14:34   #1774
limonka84
limonka84

W szkole rodzenia położna mówiła, że teraz można rodzić w dogodnej dla pacjentki pozycji (na łóżku, krześle porodowym, na stojąco) i zachęcała do napisania planu porodu, które są w tym szpitalu jak najbardziej respektowane. Można skakać na piłce, wziąć prysznic - podobno to świetnie uśmierza ból. Sama odebrała już wiele porodów domowych chociaż ja nigdy w życiu bym się na taki nie zdecydowała.

Opowiadała też jak wyglądały porody gdy zaczynała pracę w szpitalu w latach 90-tych: sale porodowe kilkuosobowe, pacjentki na łóżkach i miały zakaz wstawania, a położne siedziały przed nimi przy stoliku i piły kawkę, czekając, aż zacznie się akcja. Na szczęście takie czasy już minęły
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 14:47   #1775
Bitamina
Raczkowanie

Bambi tak, trzeba za każdym razem placyk zaliczać. Pokazywać płyny, swiatła, potem łuk, górka i dopiero miasto. Ja wiem, że prędzej czy później powinno mi się udac, bo naprawdę nie jest źle, ale jakoś albo nie mam szcześcia, albo robię taką głupotę jak teraz - sygnalizacji nie widziałam, a raczej byłam pewna, że zielone Tak się zafisowałam, że mam skrecić w lewo, że nic już inne nie było ważne.

NoBoTak, ja też owocuję, ale głownie truskawkowo - czereśnie po 30 zł kilogram, truskaweczki po 10 zł, ale dziś sobie garść czereśni tż zafundowałam. Cieszę się, że nie tylko ja jadam te owocki kilogramami.

Mnie też się marzy poród po ludzku - szkołę rodzenia najpewniej zacznę w poniedziałej, ona się mieści przy szpitalu gdzie planuję rodzić, i w planie jest też "zwiedzanie" sal porodowych. Zobaczymy...
Bitamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 14:59   #1776
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Jakbym miała taką możliwość finansowa to bym robiła w ciąży. Tak zgadza się nie chce karmić, od zawsze nie chciałam i po dziś dzień nie chce. Ewentualnie moje mleko będzie dostawać z butelki bo przecież nawet nie karmiąc trzeba odciągnąć do poczucia ulgi póki całkiem się nie zatrzyma laktacja.

Taniej Ci wyjdzie poprosić gina o przepisanie lekow na zatrzymanie laktacji. Poza tym nie jest powiedziane że będziesz miała pokarm.
Ja laktator mam taki stary ręczny i "gdzieś" jest.

Przypomialyscie mi, że miałam schowane wielorazowe wkładki laktacyjne. Miałam z aventu. Ale za Chiny ludowe nie wiem gdzie je wsadzilam. I wczoraj miałam problem je znaleźć. A widziałam je gdzieś w styczniu.... Nic, dobrze że porządki przede mną.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 15:00   #1777
yoona
Zakorzenienie

Ale miałam dzień,dwa razy robiłam krem do tortu i dwa razy mi się zważył, cholera jasna. A chciałam mamie na urodziny dać:/

Co do smarowania, gorąco polecam olejek ze słodkich migdałów,teraz mam z nagimi,stosuje na twarz,na ciało,dla dziecka też będę.

I udało mi się na promocji w Biedronce kupić wszystko, chusteczki za grosz tez

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-17, 15:06   #1778
angelajnaaa
Rozeznanie

limonka - no to mam nadzieje ze i w moim tak będzie, poród na krześle brzmi rozsądnie zawsze grawitacja ciut pomoże

bitamina - ja raz wracając do ośrodka zatrzymałam się autem na równi z krawężnikem zamiast przed swiatlami, a to było na skrzyżowaniu z przesunięta osią i się zakrecilam bo auta przedemna ruszyły na strzałce miałam już max 2 min do ośrodka :/ A co do porodu u mnie na jednych z zajęć właśnie zwiedza się porodowke

Stary 2018-05-17, 15:10   #1779
yoona
Zakorzenienie

Jezu dziewczyny ile ja jem wszystko mi smakuje, na wszystko mam ochotę:/

Blogowy świat

Stary 2018-05-17, 15:11   #1780
Aisza21
Wtajemniczenie

A jakie ubranka przygotowujecie dla dziecka do szpitala i ile ? Pytanie do dziewczyn, którym szpital nie zapewnia ubranek.

Laktator wszystkie kupujecie przed porodem? Ja poprzednio miałam pożyczony od koleżanki, teraz będę musiała kupić, ale się zastanawiam kiedy - to jednak wydatek kolejny. Wcześniej przydał mi się, bo trafiłam tydzień po porodzie z powrotem do szpitala ( bez dziecka) i musiałam odciągać pokarm.

Ja zdałam za 2 razem i miałam wrażenie ,że jednak dostałam trochę taryfę ulgową ze względu na zaawansowaną ciążę. Za pierwszym razem egzaminatorką była kobieta i oczywiście mnie oblała

Straszne te porody w latach 90 tych - to musiało być okropne dla kobiet leżeć w tej samej pozycji tyle godzin, normalnie tortury.
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 15:11   #1781
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
ja wracam od lekarza dzisiaj jakoś szybko poszło, lekarz powiedział ze bakterie mogą być ze gorzej jakby było białko i coś tam czego nazywy nie pamiętam bo to by świadczyło o tym ze mam zapalenie, a ja nie mam żadnych dolegliwości w sumie.

malutka waży 1160g <3 więc w 3 tygodnie przybrała 350 g :O A ja przytylam 3kg z tym ze na poprzedniej wizycie mialam na minusie względem jeszcze wcześniejszej wiec w sumie mam 6kg na plus dalej jest ułożona glowkowo, kopala w głowice od aparatu usg kolejna wizytę mam 14.06 a a później już co dwa tygodnie ... dostałam skierowanie na toxo ( to już 2gie )

Super

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość
Witam,

Ja właśnie wróciłam z wizyty u gina - jest wszystko okej, Janek pozostaje Jankiem , waży 1200g ( w normie) , mocz też jest już czysty. Nast90ępna wizyta 14 czerwca i potem już wizyty co dwa tygodnie , a w lipcu co tydzień:
Super

Cytat:

A to nie ty niedawno pisałaś, że poszukujezz laktatora i to elektrycznego?? Po co ci taki wydatek jak nie będziesz karmić.?

Mój post pominięty, więc ponawiam prośbę, czy mogłaby któraś wstawić tu swoją listę zakupów aptecznych??

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-17, 15:12   #1782
yoona
Zakorzenienie

Co do pozycji do porodu,u mnie w szpitalu można jaka się chce,ale pewnie też od położnej zależy

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
oj szkoda, ze sie nie udalo
Ale swiatlo mignelo Ci w ostatnim momencie czy po prostu nie zauwazylas, ze jest semafor?
Ja zdalam z 4 razem, 2 razy oblalam na placu manewrowym i raz na miescie. Teraz musisz zaliczac za kazdym razem plac i potem wyjezdzasz w teren?
Ja identycznie

Blogowy świat

Stary 2018-05-17, 15:14   #1783
forester
Zadomowienie

Cytat:
A jakie ubranka przygotowujecie dla dziecka do szpitala i ile ? Pytanie do dziewczyn, którym szpital nie zapewnia ubranek.

Laktator wszystkie kupujecie przed porodem? Ja poprzednio miałam pożyczony od koleżanki, teraz będę musiała kupić, ale się zastanawiam kiedy - to jednak wydatek kolejny. Wcześniej przydał mi się, bo trafiłam tydzień po porodzie z powrotem do szpitala ( bez dziecka) i musiałam odciągać pokarm.

Ja zdałam za 2 razem i miałam wrażenie ,że jednak dostałam trochę taryfę ulgową ze względu na zaawansowaną ciążę. Za pierwszym razem egzaminatorką była kobieta i oczywiście mnie oblała

Straszne te porody w latach 90 tych - to musiało być okropne dla kobiet leżeć w tej samej pozycji tyle godzin, normalnie tortury.
wezme z 5 pajacy i 5 body cienkich z długim, plus otulacz. Reszte wg potrzeb dowiezie tz. Będe czyste wymieniała na brudne jak będzie trzeba. Nie planuje niedrapek.

forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 15:15   #1784
Panterka1313
Zadomowienie

ALI na razie się nie zapowiada nic żebym go nawet miała

YONA choć jednej się udało z biedro hehe zamień się bo nie mam ochoty na nic. Jem na zasadzie bo musze

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Biedronka sms wysłała "czas na grill" haha w taki deszcz i z prognoza pogody ma wyczucie

Stary 2018-05-17, 15:15   #1785
yoona
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupiłam laktator elektryczny z aliexpress, polecany,za 70zl

Blogowy świat

Stary 2018-05-17, 15:16   #1786
aga_89_4
Raczkowanie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83639926]

Mój post pominięty, więc ponawiam prośbę, czy mogłaby któraś wstawić tu swoją listę zakupów aptecznych??

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Ja niestety nie pomogę, aptekę zostawiłam na sam koniec i jeszcze nic nie kupowałam ale podpinam się do pytania.
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 15:17   #1787
yoona
Zakorzenienie

Panterka chętnie się zamienię,jutro mam wizyt i boje się stanąć na wadze

Blogowy świat

Stary 2018-05-17, 15:18   #1788
aga_89_4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość

Mogłabyś wrzucić linka do aukcji?
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 15:52   #1789
limonka84
limonka84

Cytat:
limonka - no to mam nadzieje ze i w moim tak będzie, poród na krześle brzmi rozsądnie zawsze grawitacja ciut pomoże

bitamina - ja raz wracając do ośrodka zatrzymałam się autem na równi z krawężnikem zamiast przed swiatlami, a to było na skrzyżowaniu z przesunięta osią i się zakrecilam bo auta przedemna ruszyły na strzałce miałam już max 2 min do ośrodka :/ A co do porodu u mnie na jednych z zajęć właśnie zwiedza się porodowke
My też zwiedzamy porodówkę, w Dzień Matki
Stary 2018-05-17, 15:54   #1790
alingles
Zadomowienie

Ja mam wrzucone płatki kosmetyczne dla niemowląt, podkłady bella, majki wielorazowe (tu jeszcze mysle nad firmą). Gaziki wyjalowione, sól fizjologiczną. Muszę dorzucić wit D i coś na gorączkę. (Ale cooo??? )

W rossmanie dodatkowo kupię podkłady jednorazowe. Bo w szpitalu też chca zeby mieć dla siebie, patyczki do uszu, wkładki laktacyjne.
I chyba tyle.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 15:57   #1791
limonka84
limonka84

Cytat:
Jezu dziewczyny ile ja jem wszystko mi smakuje, na wszystko mam ochotę:/
Też mam duży apetyt, ale niestety nie mogę jeść przez tę cukrzycę... słodkie chodzi za mną cały czas

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
wezme z 5 pajacy i 5 body cienkich z długim, plus otulacz. Reszte wg potrzeb dowiezie tz. Będe czyste wymieniała na brudne jak będzie trzeba. Nie planuje niedrapek.
U mnie w szpitalu niedrapki są obowiązkowe.
Stary 2018-05-17, 16:00   #1792
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bitamina Pokaż wiadomość
Bambi tak, trzeba za każdym razem placyk zaliczać. Pokazywać płyny, swiatła, potem łuk, górka i dopiero miasto. Ja wiem, że prędzej czy później powinno mi się udac, bo naprawdę nie jest źle, ale jakoś albo nie mam szcześcia, albo robię taką głupotę jak teraz - sygnalizacji nie widziałam, a raczej byłam pewna, że zielone Tak się zafisowałam, że mam skrecić w lewo, że nic już inne nie było ważne.

NoBoTak, ja też owocuję, ale głownie truskawkowo - czereśnie po 30 zł kilogram, truskaweczki po 10 zł, ale dziś sobie garść czereśni tż zafundowałam. Cieszę się, że nie tylko ja jadam te owocki kilogramami.

Mnie też się marzy poród po ludzku - szkołę rodzenia najpewniej zacznę w poniedziałej, ona się mieści przy szpitalu gdzie planuję rodzić, i w planie jest też "zwiedzanie" sal porodowych. Zobaczymy...
U mnie czereśnie po 20 ,truskawki 10. Jeszcze tylko czekam na bób i mogę rodzic

Cytat:

Właśnie wyżej pisalam, że przy synu nie szlo mi odciaganie a miałam pożyczony ręczny, więc teraz boje się kupować żeby nie wtopic

Cytat:

Pokaż jaki
Stary 2018-05-17, 16:00   #1793
limonka84
limonka84

Cytat:
a jakiej firmy kupiłaś?
Stary 2018-05-17, 16:04   #1794
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Też mam duży apetyt, ale niestety nie mogę jeść przez tę cukrzycę... słodkie chodzi za mną cały czas

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

U mnie w szpitalu niedrapki są obowiązkowe.
U nas nie używają, tzn jak rodzic chce to nie zabronia, ale jest opinia że taki maluszek który jeszcze po porodzie nie widzi poznaje świat przez dotyk, a takie niedrapki tylko mu to uniemożliwiają i zaburzają.
Stary 2018-05-17, 16:11   #1795
olajadetektyw
Zadomowienie

Dziewczyny co można w ciąży na chorobę lokomocyjną. Co można dać 2,5 latce (11kg)

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 16:18   #1796
angelajnaaa
Rozeznanie

Ale bym truskawek zjadla że śmietana i cukrem... malo chodzę po sklepach bo nie widziałam jeszcze raz widziałam jakiegoś Pana przy drodze jak sprzedawał.

Ja nie kupuje laktatora, trochę z siostra pogadałam na temat karmienia piersią i ona właśnie kończy karmic dwulatkę i mówi że spotykała się z doradcą laktacyjnym i ze wszelkie wspomagacze co do kp i ssania(smoczki,butle,lakt atory) zaburzaja caly proces... Mowi ze nie miała sutków ani razu podraznionych, że to kwestia prawidłowego przystawienia do piersi czyli pozycji zeby sie te zatory czy jak to tam sie fachowo zwie nie porobiły, częstotliwość co 2,5godz nawet jesli dzidzia spi trzeba ją na początku wybudzać zeby rozkręcić laktacje i poznac zapotrzebowanie maluszka na pokarm, a najważniejsze jest nastawienie bo wszystko zaczyna się w głowie !

Ona np przy pierwszej ciąży nie mogła w ogóle ściągnąć mleka laktatorem mimo ze miała nawal i jak sie nachylala to jej te mleko tryskało
No i tak jak pisałam nie dała jej ani razu smoczka ani butli więc ominęła problem odstawienia smoczka a czasem dziecku jest ciężko a od małego pila przez rurkę a później już z kubeczka

Ja tak spróbuje do tego podejść a co z tego będzie to się okaże jesli urodze cc to moze byc ciezej ale ponoc najważniejsze są pierwsze dni i nastawienie

Stary 2018-05-17, 16:29   #1797
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale bym truskawek zjadla że śmietana i cukrem... malo chodzę po sklepach bo nie widziałam jeszcze raz widziałam jakiegoś Pana przy drodze jak sprzedawał.

Ja nie kupuje laktatora, trochę z siostra pogadałam na temat karmienia piersią i ona właśnie kończy karmic dwulatkę i mówi że spotykała się z doradcą laktacyjnym i ze wszelkie wspomagacze co do kp i ssania(smoczki,butle,lakt atory) zaburzaja caly proces... Mowi ze nie miała sutków ani razu podraznionych, że to kwestia prawidłowego przystawienia do piersi czyli pozycji zeby sie te zatory czy jak to tam sie fachowo zwie nie porobiły, częstotliwość co 2,5godz nawet jesli dzidzia spi trzeba ją na początku wybudzać zeby rozkręcić laktacje i poznac zapotrzebowanie maluszka na pokarm, a najważniejsze jest nastawienie bo wszystko zaczyna się w głowie !

Ona np przy pierwszej ciąży nie mogła w ogóle ściągnąć mleka laktatorem mimo ze miała nawal i jak sie nachylala to jej te mleko tryskało
No i tak jak pisałam nie dała jej ani razu smoczka ani butli więc ominęła problem odstawienia smoczka a czasem dziecku jest ciężko a od małego pila przez rurkę a później już z kubeczka

Ja tak spróbuje do tego podejść a co z tego będzie to się okaże jesli urodze cc to moze byc ciezej ale ponoc najważniejsze są pierwsze dni i nastawienie

To ja miałam dokładnie tak jak piszesz - laktator kupiłam tylko po to by odciągnąć mleczko po CC, bo dziecko dostałam dzień później dopiero (masakra). Ale ja miałam mega poranione sutki, pierwsze trzy tygodnie to płakałam przy każdym przystawieniu, ale nie dalam się i pięknie się siebie nauczyliśmy, miałam pełne cycuchy, a laktator nie odciągał nic praktycznie, także moje cyce laktatoroodporne mój synek niezły cycuś był

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 16:35   #1798
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Ania to kciuki za dobre wyniki, oby pessar uspokoił sytuacjęDobrze, że cukier w normie żelaza się nie bój, bardzo niskie masz wyniki?

Nie, lekko poniżej normy, dlatego wstrzymam się do poniedziałku z tymi tabletkami

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 16:39   #1799
Panterka1313
Zadomowienie

NOBO na bób i ja czekam

U siebie truskawki widziałam 20 zł kilo z opowieści wiem że jeszcze nie urywa

Stary 2018-05-17, 16:59   #1800
sylwia1906
Zadomowienie

U mnie truskawki po 16, ale pychota
W sobotę jak nie będzie deszczu to jadę na targ zamówić szafę dla młodej i kupię sobie tonę truskawek i pomidorów (moja ciążowa zachcianka) przyjdzie szafa, to może w połowie czerwca ruszę z zakupami u hrabiego itp bo straszycie porodami a ja w lesie:p

O ciuszkach do szpitala to nawet nie myślę jeszcze:p
Laktatora nie kupuję.

Taka pielucha bambusowa 75x75 wystarczy jako otulacz dla noworodka? Bo ze zdjęć wynika, że tak, ale sama nie wiem?

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości