|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea)
Oj Glinko faktycznie. W Legnicy nie ma Obi.
Śmigam spac. Dobranoc storczykomaniaczki
|
|
|
|
#1682 |
|
Raczkowanie
|
Kochane ja jutro juz wyjezdzam a tam gdzie jade pewnie nie bede miala ani mozliwosci ani pewnie i internetu wiec pewnie zawitam do Was dopiero w pazdzierniku w kazdym badz razie gdybym nie miala jak z Wami poplotuchowac to ściskam Was mociuciunio i przesyłam buziaki
Do usłyszenia (popisania w pazdzierniku - bo pewnie wtedy dopiero wroce . Nie zapomnijcie mnie P.S. Chyba bede za Wami tesknic pa pa i Dobranocka
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
papa;* Dario gdzie ty wyjeżdżasz? życzę udanego wyjazdu
|
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
No
dopiero przyszłaś i juz opuszczasz za wyjazd
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1686 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry Wpadam na chwilke buziole Wam zostawic . Jade do pracy do moich "ukochanych" Niemców - trzeba zarobic na studia
mają tam internet Trzymajcie sie cieplutko a jak wroce to chciałabym Frido zobaczyc Twojego bordowego Ściskam Was mocno - kazdą z osobna i wszystkie razem i wirtualnie cmokam mociuciunio Muuua
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Dario POWODZENIA!!!
Hej Kobitki
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1688 |
|
Rozeznanie
|
Dario powodzenia i zarób duuuuuużo pieniążków
i czekamy na ciebie
|
|
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
oj wizażanki nie było nie jeden dzień a wy 4 strony zapisałyście musiałam na kartce sobie spisać co mam napisać bo bym zapomniałam
![]() Glinko śliczny ten twój storczyk Frido troszke mnie zmartwiłaś tym swoim gnijącym storczykiem ale ja w ciebie wierze i wiem że dasz rade go uratować i będziesz nas pouczać jak którejś z nas coś takiego sie stanie ![]() Frdo ja wiem gdzie jest Chojnów bo jeżdziłam tam do rodziny martwi mnie ten mój nowy storczyk ma miękkie liście i opadają mu wszystki kwiaty nie wiem co sie dzieje z nim ma dosyć mokro ale ja go jeszcze nie podlewałam nie wiem czy to wina tych upałow jeszcze zmienie mu dziś podłoże i zobaczymy co sie bedzie z nim działo musze iść odpocząc bo wczoraj byłam nad wodą i spaliłam sie wszystko mnie boli
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Justynko a może wybierasz się do tej rodziny w niedługim czasie? Zapraszam do siebie.
Jakie ma korzenie? |
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie cieplutko i nie piszcze dużo bo wpadnę wieczorkiem
A zauważyłam u tego kupionego że ogonki kwiatowe żółkną aby tylko mi kwiaty nie poopadały - bo coś kiepsko widzę
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Glinko mi jak ma odpaść kwiatek to łodyżka różowieje.
W moich ostatnich nabytkach zżółkły 3 pączki. Oby nie było ich więcej. Justynko żeby nie wyszły bąble ;( |
|
|
|
#1693 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() chyba go jeszcze podleje korzenie okazały sie suche tak jakby je ktoś zasuszył to ostatnie zdięcie to kwiat który rozkwitł w sobote lub niedziele. Nie wiem czy widać na tych fotach suchość korzeni, ale to dziwne bo doniczka była cała w kropelkach i podłoże też nie było przesuszone a korzenie suchutkie . Nie wiem czy z tym podlaniem czekac do rana czy teraz to zrobić. Frido mam nadzieje ze nie będzie bąbli no w sobote ide na wesele i żeby skóra nie zaczeła mi zchodzic Edytowane przez justyna27 Czas edycji: 2008-07-29 o 17:11 |
|
|
|
#1694 |
|
Rozeznanie
|
Justynko - ja kupiłam w aptece spray na oparzenia... pod koniec roku szkolnego miałam po prostu brązowe plecy.. najśmieszniejsze jest to że wcale się nie opalałam
mi skóra zaczęła schodzić - jeszcze z pół miesiąca temu mi schodziła jak przetarłam ręcznikiem teraz znów mam już lekko brązowe ale uważamdziś rozdzieliłam białego z ciemną warżką po tym jak okazało się że w doniczce są 2 chciałam je tuż po przekwitnięciu rozdzielić, ale dziś gdy spryskiwałam liście zauważyłam, że mniejszemu zżółkły aż 4 liście a większemu tylko 1 bałam się że coś nie tak a słyszałam że jak będą razem to jeden umrze więc wyciągnęłam ale z trudem ( rodzice mi pomagali ) a rozdzielenie poszło szybko i pięknie wsadzanie do nowej doniczki ( użyłam tej w której był mój 1 falek który zmarniał, dobra to ja nie byłam nim zbyt zainteresowana ) i teraz mniejszy jest w orchi ma jednego kwiatka a ten większy pozostał w kuchni zobaczymy
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko, nie wiem czy to coś z moim komputerem, ale nie otwierają mi się zdjęcia.
Ja też idę na wesele w tą sobotę ![]() Już jest ok.
|
|
|
|
#1696 |
|
Rozeznanie
|
Frido a teraz?
Adelo ja też sie nie opalałam i pilnowałam sie bo mi zawsze plecy sie palą ale był moment jak weszłam za małym do wody i tak stałam może z pięc minut mały nie miał ochoty wyjść z tej wody więc wziełam sobie pareo zmoczyłam je i robiłam sobie taką osłone od słonca ale to było już zapóżno
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko podlewaj. Raz na jakiś czas można częściej podlac i nic się nie powinno stac.
|
|
|
|
#1698 |
|
Rozeznanie
|
a co myślicie jakbym zamiast podlewać to zrobiłabym roztwór z nawozu i spryskała liscie
tylko ze wczoraj wieczorem spryskałam liscie i rano ten jeden był taki zwiędnięty |
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko raczej tak nie powinnaś robic. Po nawozie mogą zostac brzydkie plamy na liściach, a samym liściom nawóz w niczym nie pomoże. Jak chcesz spryskiwac, to samą wodą (przegotowaną), a nawóz tylko do podlewania.
|
|
|
|
#1700 |
|
Rozeznanie
|
właśnie sie moczy myślie że 20 min. kąpieli mu wystarczy
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio swoje moczyłam prawie pół dnia
W takie upały raczej im to nie zaszkodzi.Kupiłam ptaszkowi towarzysza
|
|
|
|
#1702 |
|
Rozeznanie
|
frido daj fotki jakieś
|
|
|
|
#1703 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Rozeznanie
|
czesc
Frido, zeberka druga? Adelo, bedzie ok z rozdzielonym. Justynko, ja tez spisuje na kartce, co ktora z nas pisala... Glinko, jak opadna,to beda kolejne...HIT DNIA: moje storczyki, takze te,ktore przekwitaja, zawiazaly nowe paczki. czesto tam, gdzie byly oczka na pedzie... lsnia one i sa taki pelne. tego to jeszcze nie widzialam. seryjne kwitnienia...?
|
|
#1705 |
|
Rozeznanie
|
Platynko i frido dawajcie zdięcia
Adelo też kupiłam sobie sprej boje sie żeby mi do soboty nie zeszła skóra z pleców bo jak będe wyglądać a sukienke mam na ramiążkach |
|
|
|
#1706 |
|
Rozeznanie
|
Frido, jak tam keramzyt i metoda moja? wszystko ok?
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny narazie fotek nowego zeberka nie ma, bo ptaszek zestresowany i to mocno. Postaram się je wypuścic na polataniei wtedy zrobię jakieś zdjęcia. Ten drugi jest troszkę inny od poprzedniego. Zamiast pomarańczowych policzków i boczków ma całe czarne. Był taki tylko jeden. Chłopaki się chyba dogadują, pióra jeszcze nie poleciały.
![]() Platynko z metodą ok, podolewałam dzisiaj wody do osłonek nawet do wysokości 2/3. Platynko Ty masz jakąś cudowną rękę do storczyków, a Twoje mieszkanie cudowne właściwości. ![]() U mnie na kilku idą nowe listki, śpiochowi wychodzi coraz więcej korzonków. Zrobię zdjęcia i powstawiam fotki mojego przedszkola.
|
|
|
|
#1708 |
|
Rozeznanie
|
to jest chyba to: reka nie, ale mieszkanie...wszystkie kwiaty tak rosna ...
jest cieplo i wilgotno
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem jakaś uzależniona od zakupu nowych storczyków. Już mnie "ręce świerzbią". Już kombinuję kiedy by tu pojechac "przypadkiem" gdzieś w okolice Obi.
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
No i dziewczyny nie wytrzymałam kupiłam kolejne cudo!!!!!!!!!! Jest taki smieszny i dziwny, że aż piękny! Zaraz Wam go pokaze to może mnie oświecicie co to za storczyk, bo ja nie wiem
Ma maleńskie pstrokate kwiatki wielkości od 1,5 do 3,5 cm i bardzo duzo malunich pączków, jest taki niepozorny i taki uroczy!![]() Jak go zobaczyłam nie wypuściłam juz z ręki a mąż się załamał ![]() FRIDO a do Ciebie mam pytanie kupiłam to podłoże co poleciłaś było w jednym z LM, ma spore kawałki kory jak mówiłaś i jakieś skałki Jak myslisz może dołożyć do niego trochę tego mojego co wcale nic nie przepuszczało, czy Ty wsadzasz swoje kwiaty tylko w to z torebki?![]() Aha i mam jeszcze pytanko ten nowy ma jakąs "odnogę" na łodydze, zrobiłam fotkę i proszę Was o wypowiedzi co to może być?
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

pa pa i Dobranocka

dopiero przyszłaś i juz opuszczasz
za wyjazd

mi skóra zaczęła schodzić - jeszcze z pół miesiąca temu mi schodziła jak przetarłam ręcznikiem
po tym jak okazało się że w doniczce są 2 chciałam je tuż po przekwitnięciu rozdzielić, ale dziś gdy spryskiwałam liście zauważyłam, że mniejszemu zżółkły aż 4 liście a większemu tylko 1 bałam się że coś nie tak a słyszałam że jak będą razem to jeden umrze więc wyciągnęłam ale z trudem ( rodzice mi pomagali ) a rozdzielenie poszło szybko i pięknie
Ma maleńskie pstrokate kwiatki wielkości od 1,5 do 3,5 cm i bardzo duzo malunich pączków, jest taki niepozorny i taki uroczy!