![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwna prośba.
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8407632 6]No całe szczęście, że jeszcze trochę oleju w głowie mi zostało, bo nie wiem co to by było
![]() Tak, z wiekiem i pod wpływem doświadczeń najczęściej człowiek się staje bardziej asertywny, ale to też niestety nie każdy tak ma i to jest najgorsze[/QUOTE] no cóż, każdy z nas jest inny ![]()
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Po prostu nie rozumiem Twojego komentarza. Że on coś tam chciał jej zakomunikować, niby co?
![]() |
#153 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8407617 1]Ja kiedyś byłam bardzo podatna na takie coś. Były facet mówił mi nie noś krótkich spódniczek czy spodenek bo Cię będą podrywali,nie idź na studia bo kogoś tam poznasz i mnie zostawisz. Na szczęście miałam jeszcze trochę oleju w głowie i np. ze studiów bym w życiu nie zrezygnowała dla nikogo, ale takie niby drobnostki, typu nie maluj sie, nie ubieraj tego czy tamtego, to jest naprawdę mega poważny problem i objaw, że facet jest toksykiem i chce nas od siebie uzależnić i traktować jak swoją własność :/[/QUOTE]
To zalezy od kontekstu, jak mowie mnie moj wtedy przyszly maz poprosil zebym nie malowala sie dla niego. I tak zrobilam. Nigdy nie osmielilby sie poprosic mnie zebym nie malowala sie w ogole. Mysle, ze to zalezy od intencji osoby, ktora nam cos sugeruje czy wrecz probuje zabranic. Jesli to nie wynika z checi kontrolowania czy zlosliwosci mozna ewentualnie zastanowic sie nad zagadnieniem. Natomiast wszelkie nakazy czy zakazy, bo tak, bo ja tak chce nie wchodza w gre. Chyba padlabym ze smiechu gdyby mi facet powiedzial, ze mam sie nie ubierac w mini bo sie faceci beda za mna ogladac czy cos w ten desen. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No teraz to jak sobie o tym pomyśle to się pukam w głowę co ja z takim idiotą robiłam, ale wtedy to miałam normalnie siano w głowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8407642 6]No tak, wszystko zależy od kontekstu, masz rację
![]() No teraz to jak sobie o tym pomyśle to się pukam w głowę co ja z takim idiotą robiłam, ale wtedy to miałam normalnie siano w głowie ![]() Tak. Bylissmy chyba bardzo intensywne dwa tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8407649 6]Ważne, że nie robiłaś nic wbrew sobie
![]() Oczywiscie. Jak najbardziej. Nic wbrew sobie. Ja tylko przedstawiam troszke inny punkt widzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
lokalna gwiazda
|
A może wyjaśnienie tej prośby jest bardzo proste? Może facet chciałby wreszcie pocałować tę dziewczynę i obawia się, że podczas tej czynności szminka i podkład przeniosą się na jego twarz?
Tak czy inaczej, należało zapytać "dlaczego?" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie mówiłam nawet o traktowaniu partnera jak bankomat który ma fundować zachcianki ale o tym, że ludzie usiłują się nawzajem wybadać, w tym czy druga strona jako ewentualny partner np. nie ma podejscia do życia w stylu ferdusia kiepskiego bo to istotny 'detal'. Nie jest też dziwne ze większość woli przedstawiać się w jak najlepszym świetle a nie najgorszym. Co by nie mówić makijaż kobietom sluży do tego by wydawaly się ładniejsze niż są. I zawsze go widać. Niczym to się nie różni od pożyczenia domu czy samochodu od kolegi i udawania że się na niego zarobiło samemu. ![]() ![]() ![]() To nie tylko odsiew dla niej - wyeliminowanie buraka, ale i dla niego, skoro chce widzieć co dziewczyna ma pod maską. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-06-10 o 11:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. Robcia calkiem inaczej brzmi nie musisz, lub nie maluj sie dla mnie, od prosze na nastepna randke przyjsc bez makijazu, bo chce cie jak najszybciej zobaczyc bez. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem zachowanie tego faceta może ale nie musi świadczyć o jakiś złych intencjach . Niektóre kobiety naprawdę malują się zbyt mocno i nie wyglądają naturalnie a czasem nawet kiczowato i tandetnie. Delikatna sugestia ze strony tego faceta co do tego czy Autorka mogłaby zmniejszyć ilość nakładanych specyfików na twarz jest w porządku . Mi też się zdarzyło zwrócić uwagę osobie z która się kiedyś umawiałam ,że spodnie które nosił ten mężczyzna są zbyć ciasne i wąskie i nie wygląda w nich korzystnie ,nie po to żeby gościowi dopiec czy mu dokuczyć ale w myśl zasady `może on nie zdaje sobie sprawy że jest aż tak źle? i całe przyrodzenie mu się odznacza? To raczej było dla jego dobra.
Powiedziałam mu co myślę ,on przemyślał ,przyznał mi racje i fakt faktem więcej nie ubrał tych spodni . Nic wielkiego się nie stało. Edytowane przez 54ce3fbc88f185a301100989ca5a9ee48614e14d_61d631024e2fc Czas edycji: 2018-06-10 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Raczej wątpie, że ten pan miał na mysli dobro autorki
![]() Powiedziałam mu co myślę ,on przemyślał ,przyznał mi racje i fakt faktem więcej nie ubrał tych spodni . Nic wielkiego się nie stało.[/QUOTE] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
"Chce Cię zobaczyć bez makijażu... jak najszybciej"- gdyby mi tak ktoś powiedział, to nigdy bym nie uwierzyła, że miał dobre intencje
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Ps mężczyźni to zazwyczaj też ludzie ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Wtajemniczenie
|
[1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;84083021]Moim zdaniem zachowanie tego faceta może ale nie musi świadczyć o jakiś złych intencjach . Niektóre kobiety naprawdę malują się zbyt mocno i nie wyglądają naturalnie a czasem nawet kiczowato i tandetnie. Delikatna sugestia ze strony tego faceta co do tego czy Autorka mogłaby zmniejszyć ilość nakładanych specyfików na twarz jest w porządku . Mi też się zdarzyło zwrócić uwagę osobie z która się kiedyś umawiałam ,że spodnie które nosił ten mężczyzna są zbyć ciasne i wąskie i nie wygląda w nich korzystnie ,nie po to żeby gościowi dopiec czy mu dokuczyć ale w myśl zasady `może on nie zdaje sobie sprawy że jest aż tak źle? i całe przyrodzenie mu się odznacza? To raczej było dla jego dobra.
Powiedziałam mu co myślę ,on przemyślał ,przyznał mi racje i fakt faktem więcej nie ubrał tych spodni . Nic wielkiego się nie stało.[/QUOTE] No ale on jej nie powiedział, że wedlug niego ona wygląda niekorzystnie w tym makijażu, tylko że na następną randkę ma przyjść bez makijażu. Nie że niech spróbuje się nawet malować inaczej, tylko że niech se robi jak chce, ale na randkę, kiedy on ją zobaczy ma być no makeup. Dla mnie to by oznaczało, że chce ją zobaczyć bez makijażu, żeby wiedział 'co bierze'. Nietaktowne i chamskie jak dla mnie, ale jak ktoś chce sobie to tłumaczyć, że to dla jej dobra, że jemu chodziło o coś innego - droga wolna. Też bym wyśmiała i poprosiła o zdj penisa we wzwodzie. Może załapie
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
Mnie nic tak nie denerwuje jak ingerencja faceta w wygląd niby ukochanej osoby.
Może masz przyjść też bez stanika, żeby mógł sprawdzić, czy nie masz push-upu? No i nie myj zębów, żeby mógł sprawdzić jaki masz oddech po śnie.
![]() |
#169 | |
BAN stały
|
Przypominam jak brzmi jedyny post autorki w tym wątku, bo niektórzy płyną w obie strony:
Cytat:
*co dla mnie niczego nie zmienia, no ale Czy jest to normalne? Musiałabyś zdefiniować normalność, a najwyraźniej chcesz, żeby zrobili to za Ciebie inni. Na pewno na makijażu się nie skończy i na pewno nie chodzi tylko o to jak wyglądasz, ale przede wszystkim o to czy posłuchasz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ''Od jakiegoś czasu spotykam się z pewnym chłopakiem. Byliśmy na kilku randkach, na ostatniej poprosił mnie, żebym na następną przyszła bez żadnego makijażu, bo chciałby mnie jak najszybciej zobaczyć "naturalną". Co myślicie o takiej prośbie? Jest to normalne czy nie?'' Sama widzisz nawet i po dalszych postach że dla wizażanek przekaz ten zabrzmiał niczym: wyglądasz jak kupa. Typowa nadinterpretacja, dzielenie włosa na 4 i dopatrywanie się ukrytych intencji tam gdzie ich byc może wcale nie ma. To zdanie może jak najbardziej oznaczać ortodoksa co pomadki nie uznaje, chama co usiłuje narzucać swoje widzimisię jak i kolesia który myśli, że laska się sypie od pudru jak pączek z cukierni, i jak tu jej powiedzieć, biedaczynie, że przesadza i wygląda ładniej bez tej szpachli, ano wymyślę, że lubię naturalne. ![]() Ale nie, koleś na drzewo, w koncu znamy się na tym. ![]() Az mi się przypomniała powieść czytana w dziecinstwie jak bohaterka szła na randkę, popsuła się żarówka w łazience i pomalowała się fioletową kredką. ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-06-10 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
I to w Tobie lubie.
![]() Zauwazylam, ze zdolalas jedynie odniesc sie do prosby a nie czlowieka. Ja natomiast ocenilam jego prosbe i wiem, ze nie bylabym takim zainteresowana, bo zwyczajnie ostro przekroczylby moj prog jestestwa. Kiedys malowalam sie mocniej, bo mi tak pasowalo. Teraz, juz mi sie tak nie podoba. Ale ani wtedy, ani teraz, ani nigdy nie interasowalo mnie zdanie innych na temat mojego wygladu, dopoki sama o to nie zapytalam. Moj gust, to moja sprawa i tak samo szanuje wybory innych, w kazdym temacie. Dla mnie nie ma znaczenia, jakie chlopak woli, czy naturalne, czy mniej pomalowane, czy co sobie tam innego mysli. Tylko to, ze zaczyna, juz cos przy niej kombinowac. A na to, to ja jestem ![]() Autorka ma sporo wypowiedzi, jak na jedynego posta( ![]() Edytowane przez wiekanka Czas edycji: 2018-06-10 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
BAN stały
|
Uwaga, ogłoszę coś, bo sam jestem burakiem hehe i znam mętalność mężczyzn.
On poprosił o brak makijażu, bo: jest autorką zainteresowany, a zainteresowanie się objawia tym, że się poznaje innego człowieka. To ciekawaść jest. Ot co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Sory ale nie interesowaliby mnie mezczyzni, ktorzy sie mna interesuja, bo sa ciekawscy ale, ze he, he sa burakami, he he.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się zawsze zastanawiam, kiedy obie płcie podłączają się do wspólnego hivemindu i czemu jest to przede mną ukrywane. ![]()
![]() |
![]() |
#176 |
Konto usunięte
|
Skoro jest nią zainteresowany to dlaczego próbuje coś na niej wymuszać od samego początku? Dla mnie taka prośba, od OBCEGO faceta jest co najmniej śmieszne i od razu zapaliłaby mi się lampka, że taki facet w przyszłości będzie chciał mnie sobie podporządkować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Konto usunięte
|
Przecież to rasowy trol.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
lokalna gwiazda
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Konto usunięte
|
![]() Patrząc na niektóre nasze gwiazdy "w" i "bez" makijażu, to faktycznie można się zdziwić. No ale to po prostu niech facet nie spotyka się z kobietą, która się maluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Lady in red.
|
Autorka nazwała wątek "Dziwna prośba" co wskazuje na to jak mało komfortowo się z tą prośbą poczuła. I to powinno być drogowskazem - jeśli nie czujesz się z tym dobrze, coś narusza Twój komfort to nie należy tego robić, zmuszać się do czegoś wbrew sobie. Bez względu na intencje osoby proszącej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.