Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-13, 17:46   #3661
olajadetektyw
Zadomowienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

W końcu podjęłam decyzję i zdecydowaliśmy się kupić do salonu kolyskę drewnianą na start. http://allegro.pl/piekne-polskie-kol...085982340.html.
Coś takiego. Używana z nowym materacem wyjdzie mnie 150 zł. Kołyskę pewnie potem sprzedam albo zostawimy do zabawy dla córek.
Miało być to łóżeczko turystyczne na kółkach na pierwsze miesiące będzie. W sobotę odbieramy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-13, 19:20   #3662
limonka84
limonka84

Hej dziewczyny!
Dzięki za dzisiejsze trzymanie kciuków!

Tezewe - gratuluję udanej wizyty!
Zielinka - dobrze, że jesteś bo już się martwiliśmy. Współczuję, że musiałaś tyle przecierpieć.
Chloestic - fajny wózek, ale cena rzeczywiście... jak na furę dla księcia przystało
Co do zawieszek to ja dziś dałam popis mojego kalafiora ciążowego w szpitalnej rejestracji: pani poprosiła mnie o dowód osobisty, a ja podałam jej kartę płatniczą usłyszałam tylko: "jeszcze pin poproszę "
Andzia - fajnie, że trafiłaś na wyrozumiałego diabetologa, ja właściwie też miałam wizytę u bardzo miłej pani doktor, ale niestety zmartwiły ją te moje wyniki glukozy na czczo. Zrobiła mi usg, pomierzyła dzidzia i powiedziała, że jego brzuszek wielkością odpowiada 34 tygodniowi, a ja jestem dopiero w 33 więc wypisała mi skierowanie do szpitala na obserwację . Mam przez ten tydzień mierzyć cukier w domu jak do tej pory i jeśli wyniki na czczo będą większe niż 92 to za tydzień mam się stawić w szpitalu. Pocieszam się, że to tylko 3-4 dni, ale i tak się stresuję. W szpitalu po obserwacji podejmą decyzję czy mam dostać insulinę.

Diabetolog nie miała żadnych zastrzeżeń do mojej diety, nawet przymknęła oko na wpadkę z czereśniami, jajecznicą na maśle czy sorbetem, ale ten cukier na czczo, to coś na co nie bardzo mam wpływ i jak sama powiedziała, najprawdopodobniej spotkamy się za tydzień na oddziale.

Oprócz mnie cztery inne ciężarne też dostały skierowanie, jedna wyszła zapłakana po ktg, bo serduszko dziecka zwolniło poniżej 100 uderzeń na minutę, od razu wzięli ją na oddział, ale jest już na szczęście w 38 tc więc ciąża donoszona.

Zostałam też pouczona, że mam udać się na wizytę kontrolną do dentysty, skoro jeszcze w tej ciąży nie byłam. No i mam liczyć ruchy dziecka, ma być 10 ruchów w ciągu 3 godzin. KTG, w związku z cukrzycą ma być co tydzień od 30tc i dwa razy w tygodniu od 35 tc.
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-13, 19:32   #3663
Stella275
Nawiedzona PeMa

Chloestic gratulacje zakupy fury dla małego. Niech się dobrze prowadzi
Zielinka witaj z powrotem , oby już bez przygód do końca ciąży

Miałam dzisiaj wizytę u swojej prowadzącej i albo ona dzisiaj albo lekarz w piątek źle pomierzył młodego bo dzisiaj wyszło że ma 2200g co by oznaczało że przybrał w przeciągu 6 dni 0,5kg co jest raczej nie możliwe. I generalnie wychodzi z pomiarów na jakiś 34 tydzień, gdzie dzisiaj zaczęłam dopiero 32. Trzymam się tego że wahnięcia wagi mogą być do 0,5 kg ale i tak chyba nie ma co się nastawiać na małe dziecko

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-13, 19:49   #3664
alingles
Zadomowienie

Dziewczyny, kojarzycie czy w PUE mi się wyświetli czy złożone jest Z3??

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-13, 19:57   #3665
MalaGosia88
Zakorzenienie

Stella kawał chłopca, pięknie

Limonka o kurczę... oby z cukrami było dobrze w takim razie, nie życzę Ci konsultacji szpitalnej :-(.

Stary 2018-06-13, 20:02   #3666
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Stella kawał chłopca, pięknie

Limonka o kurczę... oby z cukrami było dobrze w takim razie, nie życzę Ci konsultacji szpitalnej :-(.

I kawał mnie przy okazji Generalnie mam więcej leżeć bo czuję młodego niebezpiecznie nisko. Szyjka trzyma ale mam się oszczędzać

Limonka mam nadzieję że uda się wyrównać cukry A pytałaś o jeden posiłek nocny? Powinno to zmniejszyć wyrzut na rano.

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-13, 20:05   #3667
tezewe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kojarzycie czy w PUE mi się wyświetli czy złożone jest Z3??

Niestety nie, tez ostatnio mialam ten problem. Księgowa nie zlozyla druku z3. Zwolnienie widnialo w systemie ale caly czas nie bylo informacji o przyznaniu świadczenia. Zadzwonilam na infolinię i tam dopiero mi mila pani powiedziala, ze brakuje tego druku.
tezewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-13, 20:15   #3668
sylwia1906
Zadomowienie

Limonka nie martw się, nawet jeśli pójdziesz na obserwację, to pomyśl, że to dla dobra dzidzi. Miałam ostatnio tak samo, jak to ktg mi wyszło do kitu i złamałam się szpitalem, a potem przemyślałam, że faktycznie jak coś jest nie tak to lepiej być pod okiem lekarzy. Może cukry się informują i unikniesz wizyty w szpitalu co do insuliny, to nic przyjemnego, ale dobrze, że to już ostatnie tygodnie ciąży, a nie pierwsze.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Stella ładna waga synka już!

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-13, 20:23   #3669
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tezewe Pokaż wiadomość
Niestety nie, tez ostatnio mialam ten problem. Księgowa nie zlozyla druku z3. Zwolnienie widnialo w systemie ale caly czas nie bylo informacji o przyznaniu świadczenia. Zadzwonilam na infolinię i tam dopiero mi mila pani powiedziala, ze brakuje tego druku.
Można jakoś zrobić tak że informuje firmę o L4 chyba osobiście i jedziesz lub wysyłasz sama do zusu.

Stary 2018-06-13, 20:33   #3670
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
Można jakoś zrobić tak że informuje firmę o L4 chyba osobiście i jedziesz lub wysyłasz sama do zusu.

Ja kiedyś pytałam o to i musi być złożone z3 przez pracodawcę, a potem jakbyś zmieniala numer konta to można samemu..

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2018-06-13, 21:06   #3671
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
Chloe - piszesz ze czujesz silne kopniaki.. mhhh

Ja z kolej przeszlam jakas zmiane, bo wczesniej byly kopniaczki a teraz takie bardziej wyciaganie sie, wyciskanie . Moze dlatego ze ma juz mniej miejsca..
Macie tez tak moze?
Ogladam ten filmik na youtube: https://www.youtube.com/watch?v=TG2BAC8E07A i mam wrazenie ze rozpoznaje podobne ruchy czasem u siebie.

tak, czuje je glownie po prawej stronie i tak na boku, dosc mocno, bardzo wyraznie tez juz czuje czkawke, jestem pewna kiedy ja ma, generalnie nie chce byc wulgarna, ale wali mnie momentami tak, ze podskakuje, w pracy, czy jak jestesmy gdzies w restauracji

u mnie sie jeszcze nie rozpycha, bardziej jakby zmienial miejsce i uderzal mnie tymi girkami

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Tezewe gratuluję wizyty
Chloestic ty dalej praktycznie bez brzucha!

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Gratuluję!

oj nie nie, brzuch juz jest, nie moze jak na 8 miesiac, ale juz kociołek mam, ale jeszcze nogi gole i piczke widze jak siedze :P

Cytat:
Ooo, że tak powiem: No w końcu!!

Na kciuki już chyba za późno??
Jeśli nie to trzymam!!
W takim razie z Bożenką ja jestem do tyłu..

Dziś też byłam w zusie i szef chyba jeszcze nie złożył tego z3 z moim numerem konta, bede w piątek w firmie to się zapytam. Zwolnienie w systemie jest, więc oddane.

Była dziś u mnie kumpela, przebrała mo rzeczy po moim Tomku i zabrała dużą część. Skasowalam ją tak po 'koleżeńsku' ale ona chociaż nie musi się martwić o kupno a ja o sprzedaż. Z tego co zostało przebiore jeszcze raz i zobaczymy co zrobić.

Bambi twardy brzuch to nic przyjemnego. Ale nogi do góry i może dawka dodatkowa magnezu.

Melka, dobry pomysl na oparzenie z reguły wystarczy dobrze w zimnej wodzie wymoczyc. No ale krem na sutki daje radę. (o ile nie pokrecilam, bo pamięć mam dobrą ale krótką)

Cholestic, u mnie waga pokazała +10 (kiedyś musiał nadejść ten dzień) ale ja przy Tobie to wyglądam jak słoń przy antylopie....

U mnie dziś już lepiej, ząb nie boli, ucho przeszło. Ale za to jak za szybko wstane, lub dam za duży krok to mnie w pachwinie boli. Mam nadzieję, że nie rozchodzi mi się spojenie. Bo to jednak jest jakimś wskazaniem do cc. Ale nie gdybam. Wizyta za 2 tyg.

no ja sie juz czuje jak wieloryb troche, nie kulam sie moze i nie chodze jeszcze jak kaczka, ale juz gdzies czuje dodatkowy ciezar

zaczynam tez miec skurcze, takie jak przed okresem, raz na jakis czas i mam w ogole wrazenie, ze bardzo nisko mi lezy, w ogole czasami mam wrazenie, ze zaraz urodze

Cytat:
Napisane przez Bitamina Pokaż wiadomość
Tak tak, patrzę, że do Twojego wózeczka można dokupić torbę za ponad 800 zł - tyle wydałam na wózek

Acidka - no właśnie chodziło o to całe Z3 - pracodawca twierdził, że to złożył, a ZUS, że nic nie ma w systemie, żadnej sprawy założonej. Kiepsko, bo płynnie nie dostałam zasiłku tylko muszę liczyć na wsparcie tżta i niewygodnie się z tym czuję.

Zielinka, dobrze Cię widzieć znów, chociaż szkoda, że masz tyle prebojów... Powiedz - czy Ty ostatecznie kupiłaś/kupujesz wozek Roan Bass?

no ja torby bym za tyle nie kupila, ale ten spiworek jest za 700 zl, tylko mysle, ze sie przyda, wiec pewnie na zime kupimy, ale juz nie teraz, za duzo wydatkow

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość
Hej,

Dziewczyny, a do czego są te kokony? Czy to jest potrzebne?

Ja już mętlik w głowie od tych bujaczków, dostawek, mat, otulaczy, śpiworków, kocyków itd.. Nie chcę dać się zwariować i zbankrutować przy okazji

Zielinka, witaj i nie opuszczaj nas na tak długo. Rzeczywiście się przeciążyłaś , powinnaś bardziej o siebie dbać.

Chloestic, mega fura, zazdroszczę - pokaż na żywo jak przyjdzie koniecznie!! Może dobrze ci zrobi faktycznie jak się ulotnisz na jeden weekend - oby to się tylko nie stało regułą.

Ja muszę kupić jeszcze fotelik samochodowy - kupujecie z bazą czy bez? Ja nie mam isofixa ale czytałam ,że są 2 bazy, gdzie można montować za pomocą pasów - easy fix i easy base czy jakoś tak. Do tego jeszcze adaptery do wózka. Masakra

pokaze pokaze, ale to za miesiac ma byc dopiero, tak na ostatnia chwile bedzie ;(

kokon jest bardzo fajny moim zdaniem, bo poloze w tym malego czy na kanapie, czy w wozku, lozeczku czy kolysce i bedzie sobie drzemkne ucinal

ja mam kokon, dwa rozki, spiworki, mam ten bujaczek i w pt jade po kolyske, taka 5 in 1, ten bujaczek tez cudna sprawa, bo go kolysze, wibruje i usypia jak np chcemy cos porobic, mysle, ze go polubi, ale fakt pieniazkow to to zjada co nieco

mate poprosze by mi ktos na prezent kupil, widzialam w smyku fajne z karuzelami itp, ale tez prawie 300 zl....

otulacza nie mam, mam sporo kocykow z kapturkami, ale moze kupie, zobacze czy bedzie potrzebny, to wyjdzie w praniu

Cytat:
Mam pytanie, ty chyba jestes bardzo wysoka. Ile masz wzrostu? Bo pamiętam twoje fotki z początku. Gdzie ty masz te kilogramy

173 cm, w sumie to kazdy mowi, ze w ogole nie widac bym przytyla poza brzuchem, ja widze ten brzuch fakt, uda oraz ramiona, mam wrazenie, ze tu nazbieralam wody, ale nie czuje tych kg ogolnie, mam nadzieje, ze po ciazy zejdzie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Przyjmujecie córkę marnotrawna ponownie?
Mały mnie wylogowal swego czasu na amen z taptalka a w laptopie zrobił takie czary mary że do dziś go nie odpalilam. Przy remoncie nie mialam kompletnie czasu na wariowanie z odzyskiem hasła no i zeszło. Na szczęście remont dobiegł praktycznie końca, zostało kilka rzeczy i spraw ale w ten weekend moglibyśmy się już wprowadzać. Niestety nawaliła ekipa więc muszę szukać kogoś na szybko do noszenia i nie wiem co z tego będzie. Ogólnie ostatnie 7 tyg były tragiczne. Przeciazylam się noszeniem młodego, tym całym remontem i milionem spraw tylko na mojej głowie więc w efekcie dorobiłam się rwy kulszowej i zapalenia stawów biodrowo krzyżowych. Doszło już nawet do tego że ból nie pozwolił mi wstawac z łóżka i zaczęłam prywatna rehabilitację. trochę musiałam powalczyć i mam mieć teraz wreszcie na NFZ kiedy od dwóch tygodni ta prywatna przyniosła ogromną poprawę i wróciłam do świata żywych. Ta ciąża nie należy u mnie do najłatwiejszych.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

witamy spowrotem <3

ps, dziewczyny, a te torby do wozkow, co w nich chowacie?
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-13, 21:08   #3672
olajadetektyw
Zadomowienie

Chloestic to rozumiem. Już wysoka jesteś.

Stary 2018-06-13, 21:17   #3673
alingles
Zadomowienie

Wspominaliśmy dzis z mężem poród, i przypomialo mi się ze warto spakować też dwa małe ręczniki takie 30x50.
Pamiętam że raz maz mnie takim ręcznikiem chłodził raz wycieral pot. Tzn. Wtedy miałam taki 70x50 i był mało poręczny...

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2018-06-13, 21:17   #3674
sylwia1906
Zadomowienie

A mniej więcej po jakim czasie dostałyście l4 z zusu? Bo mnie dopiero zus ma zapłacić od ok.20 maja, więc na razie czekam, ale pytam z ciekawości, kiedy powinien być przelew? Myślę, że pracodawca szybko je dostarczył, bo do księgowego poszło od razu jak je zaniosłam

Stary 2018-06-13, 21:20   #3675
alingles
Zadomowienie

Cytat:
A mniej więcej po jakim czasie dostałyście l4 z zusu? Bo mnie dopiero zus ma zapłacić od ok.20 maja, więc na razie czekam, ale pytam z ciekawości, kiedy powinien być przelew? Myślę, że pracodawca szybko je dostarczył, bo do księgowego poszło od razu jak je zaniosłam

Od złożenia l4 zus ma 30 dni..

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-13, 21:29   #3676
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Chloestic to rozumiem. Już wysoka jesteś.

No w miare moze dlatego mniej widac te kg

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:

Zus ma 30 dni by wyplacic pieniazki, ja dostalam 29 dnia od dostarczenia l4.

Stary 2018-06-13, 21:30   #3677
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
No w miare moze dlatego mniej widac te kg

No tak w miarę, ja mam 161, bratowa 189- mój brat jest wyższy. Mam jakieś 7 kg na plusie a jednak brzuch spory.

Stary 2018-06-13, 21:34   #3678
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
No tak w miarę, ja mam 161, bratowa 189- mój brat jest wyższy. Mam jakieś 7 kg na plusie a jednak brzuch spory.

Ja zbieram chyba duzo wody. Przed okresem potrafilam 3 kg przybrac. Ale nie ukrywam, ze sama sie dziwie co waga pokazuje, oby brzuch wrocil do normy. Jeszcze 3 miesiace i bede na silowni yeahhh

Dziewczyny a kiedy pojawia sie ta ciemna linia i wystaje pepek? Moj jest normalny, nadal wklesly.

Stary 2018-06-13, 21:39   #3679
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Ja zbieram chyba duzo wody. Przed okresem potrafilam 3 kg przybrac. Ale nie ukrywam, ze sama sie dziwie co waga pokazuje, oby brzuch wrocil do normy. Jeszcze 3 miesiace i bede na silowni yeahhh

Dziewczyny a kiedy pojawia sie ta ciemna linia i wystaje pepek? Moj jest normalny, nadal wklesly.

Nic z tych rzeczy nie musi u Ciebie wystąpić to indywidualna kwestia , jedna ma druga nie

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-13, 21:40   #3680
Panterka1313
Zadomowienie

CHLO w takiej torbie trzyma się pieluche flanelowa/tetrowa, pampersy, chusteczki, krem zależnie od pogody, awaryjne ubranko, gryzak/zabawka, butelkę z herbatka czy mini termos z wodą do mm, picie dla siebie, jakaś książka/gazeta, kocyk. Właściwie zależy od tego jak długo zmierzasz siedzieć na dworze, co chcesz robić i jak daleko od domu jesteś czy gdzie się wybierasz. Siostra do nas pakuje małego w własną torbę bierze mu herbatkę, chusteczki, ze 3 pampersy, pieluche, zabawki i ubranie oraz słoik ale urodzony był w listopadzie. Jak ma jechać do galerii czy gdzies indziej wtedy wsadza na tylne siedzenie budę gondoli i ze stelaża nie wypina torby a torbę zawsze ma spakowana tylko na bieżąco wrzuci herbatę, wodę z dziubkiem i słoik. Słoiki sama produkuje rzadko korzysta z gotowca

Stary 2018-06-13, 21:41   #3681
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Nic z tych rzeczy nie musi u Ciebie wystąpić to indywidualna kwestia , jedna ma druga nie

Ale wystajacy pepek tez? Mama moja twierdzila, ze kazdemu wystaje w koncu.....

Stary 2018-06-13, 21:44   #3682
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Ale wystajacy pepek tez? Mama moja twierdzila, ze kazdemu wystaje w koncu.....

Oczywiście , pępek nie musi Ci wyskoczyc ja mimo duzego brzucha w poprzedniej ciąży miałam normalny pępek

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-13, 21:46   #3683
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
CHLO w takiej torbie trzyma się pieluche flanelowa/tetrowa, pampersy, chusteczki, krem zależnie od pogody, awaryjne ubranko, gryzak/zabawka, butelkę z herbatka czy mini termos z wodą do mm, picie dla siebie, jakaś książka/gazeta, kocyk. Właściwie zależy od tego jak długo zmierzasz siedzieć na dworze, co chcesz robić i jak daleko od domu jesteś czy gdzie się wybierasz. Siostra do nas pakuje małego w własną torbę bierze mu herbatkę, chusteczki, ze 3 pampersy, pieluche, zabawki i ubranie oraz słoik ale urodzony był w listopadzie. Jak ma jechać do galerii czy gdzies indziej wtedy wsadza na tylne siedzenie budę gondoli i ze stelaża nie wypina torby a torbę zawsze ma spakowana tylko na bieżąco wrzuci herbatę, wodę z dziubkiem i słoik. Słoiki sama produkuje rzadko korzysta z gotowca

Bo ja w tym wozku mam taka jakby wmocowana torbe/pojemnik, zamykane na zamek i jak nam robili prezentacje to mowili, ze tam mozna trzymac wszystko typu pieluchy itp.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Oczywiście , pępek nie musi Ci wyskoczyc ja mimo duzego brzucha w poprzedniej ciąży miałam normalny pępek

Oki to super, bo bym sie dziwnie czula chyba 🤣

Stary 2018-06-13, 21:48   #3684
Panterka1313
Zadomowienie

Od swojego dziecka jeszcze nie dostałam tak żeby mnie bolało ani przy wierceniu tez jeszcze mnie nie bolało. Tym bardziej nie siedzi na gorze ani w pionie. Głównie na dole w poprzek albo skośnie czasem z nogami na dole. Głowa w dół coś nie lubi siedzieć a na gorze do tej pory była tylko dwa razy

Stary 2018-06-13, 21:52   #3685
zielinka_87
Zakorzenienie

Bitamina Ja mam roana jeszcze po synku więc teraz zostaje dla córci ale nie wiem czy się uda z niego pokorzystac bo mały wcale nie chodzi mi za rękę, biegnie najczęściej w przeciwną stronę więc liczę się z kupnem podwójnego wózka.

A w ogóle to coś mam jeszcz nie tak z tapatalkiem. Nie mam wcale powiadomień. Wiecie jak to ustawić?

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

Edytowane przez zielinka_87
Czas edycji: 2018-06-13 o 22:57
zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-13, 21:54   #3686
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Od złożenia l4 zus ma 30 dni..

Dzięki
Stary 2018-06-13, 21:54   #3687
AndziaHa
Zadomowienie

Limonka kurcze no to oby udało się opanować Twoje cukry. Moja wizyta trwała 3min - podejrzewam, że gdyby było tragicznie to bym dostała insulinę. Zapytał czy z dzieckiem wszystko ok, powiedziałam że tak i to tyle... Mój prowadzący słowem się nie odezwał o ktg, wizyty mam nadal co 4tyg.

U mnie nadal +5kg, właśnie wróciłam z babskiego spotkania i dowiedziałam się, że mam ogromny brzuch - nie ma jak pocieszenie koleżanek a tu jeszcze 2msc, skandal!

Gratuluje dzisiejszych udanych wizyt. Chloe u mnie 5kg do przodu a wyglądam jak taka fest baba i zaczynam się czuć nieatrakcyjnie. Dotychczas nie zwracałam jakoś na to uwagi, ale od kilku dni ciężko mi patrzeć w lustro, straciłam pewność siebie.

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-13, 21:55   #3688
Panterka1313
Zadomowienie

Jeśli chodzi o pępek mój był bardzo głęboki i ciężko się go czyścilo teraz jest plytszy ale jeszcze nie wylazl całkiem i może lepiej bo by mi dziwnie było bardzo.
Laski co już rodziły mogą coś poopowiadac o stopniach łożyska czyli który co znaczy.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

CHLO co potrzebujesz to tam wrzucasz możesz na yt popatrzeć co doświadczone mamy trzymają i po co na co itp

Stary 2018-06-13, 21:56   #3689
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:

Ja tej linii jeszcze nie mam, a pępek zależy od ułożenia dziecka. Dzisiaj tak się ułożyła, że był z powrotem normalny;p Chyba w ogóle nie musisz u siebie mieć tych "objawów"
Stary 2018-06-13, 21:57   #3690
limonka84
limonka84

Cytat:
Napisane przez Stella275 Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj wizytę u swojej prowadzącej i albo ona dzisiaj albo lekarz w piątek źle pomierzył młodego bo dzisiaj wyszło że ma 2200g co by oznaczało że przybrał w przeciągu 6 dni 0,5kg co jest raczej nie możliwe. I generalnie wychodzi z pomiarów na jakiś 34 tydzień, gdzie dzisiaj zaczęłam dopiero 32. Trzymam się tego że wahnięcia wagi mogą być do 0,5 kg ale i tak chyba nie ma co się nastawiać na małe dziecko
Gratuluję, duży maluch ale pewnie jakiś nieduży błąd pomiaru jest możliwy.
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości