|
|
#931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Styczniowe 2018r. cz. 2
Majka to do Was rodzice wchodzą bez pukania/ dzwonienia?
![]() Bielinka mój też jeszcze nie pełza. Tzn do tyłu czasem, ale nie ogarnia jeszcze. I na plecki z brzucha też nie potrafi, co go doprowadza do furii ![]() Dzień dobry ![]() ![]() Dziś tylko jedna pobudka na pierś, ze dwie rąk po prostu, za to dzień rozpoczęty o 4:50 od 6:00 do 8:00 mąż przejął syna, żebym mogła dospać. Dziś synek kończy pół roku ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#932 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie Styczniowe 2018r. cz. 2 💕
Dubel
Edytowane przez emeczka Czas edycji: 2018-07-03 o 13:08 |
|
|
|
#933 |
|
Wtajemniczenie
|
Dubel
Edytowane przez emeczka Czas edycji: 2018-07-03 o 13:07 |
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Emeczka gratulacje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#935 |
|
Raczkowanie
|
Nie umiem cytować. To napiszę poprostu.
Fiolek wspaniale że próba udana. Wydaje mi się że jest gotowy, nie umie jeszcze ściągać z łyżeczki to sobie popycha paluszkami do buzi. Cay tak wiem, ale jakoś lepiej zareagował na ziemniaka. Emeczka gratuluję skończenia 6 miesięcy. ![]() My już po szczepieniu. Zaplakal tylko chwilkę ale sądzę że bardziej dlatego że mu było niewygodnie jak go przytrzymywałam bo jak go podnioslam to odrazu się uspokoił. Pediatra kazała mi podawać soki owocowe, a teraz są inne zalecenia. Pytałam o kilka rzeczy ale powiedziała że wg niej rozwija się prawidłowo. A jeszcze się nie obraca, nie pelza nie kręci, tylko turla na boki. No ale chyba jeszcze ma czas. A dla odmiany pytała czy już siedzi, jak to akurat wiem że jeszcze ma dużo czasu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#936 | |
|
EDUkator
|
Dot.: Mamusie Styczniowe 2018r. cz. 2 💕
Cytat:
Gorąco było bardzo, wszystkie drzwi były otwarte na oścież, a salon mamy zaraz przy wejściu do domu więc nie szedł przez cały dom bez pukania, tylko wszedł przez drzwi wejściowe i tyle wystarczyło, żeby był na przeciwko nas.No i Tż tata mieszkał tu 25 lat i rok temu się wyprowadził oddając nam dom. Czasem się zapomina, że nie jest u siebie.
Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014. Dbam o włosy: od III 2012. CG: od 5 VII 2012. Edytowane przez Majka1503 Czas edycji: 2018-07-03 o 13:52 |
|
|
|
|
#937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą jak drzwi były pootwierane to co się dziwić, w co miał chlopina pukać 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak chcesz kilku osobom na raz, to zaznaczasz te posty (klikasz na nie żeby się podswietlily) i na górze po prawej stronie pojawia sie ikonka takiego dymka z kropeczkami w środku. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#939 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
Mógł zadzwonić, że się do nas wybiera Milion razy prosiliśmy.Nikt obcy by nie wszedł do domu, bo nie sforsowałby bramy, więc tylko umiarkowanie odważni
|
|
#940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas ostanie kilka nocek śpimy razem, z cycem w buzi...mam nadzieję, że już niedługo ;/ 3 razy coś już małej proponowaliśmy, ale nie chce, więc czekam na razie. Zaczyna mnie tylko denerwować mama, która uparcie namawia mnie na zupkę warzywną na mięsku na początek i teściowa, która z kolei proponuje banana i melona. A ja jednak chciałbym na początek warzywa, po za tym wcale nie odrzucam pomysłu z bananem chociażby, ale denerwuje mnie trochę to wtrącanie się. Póki co uczę ją pić z doidy i bidonu. I ile doidy jeszcze coś ogarnia o tyle bidon tylko gryzie... My do pływania kupilśmy: https://www.activebabyshop.pl/pl/p/N...-Arka-Niny/931 Do tego nie trzeba już pampersa. A jak mała podrośnie to dokupimy do tego jeszcze górę. Ola na razie pełza- głównie w tył, ale nie zbiera się do raczkowania, czy siadania. I obraca się bardzo sprawnie na brzuch, ale nie lubi w drugą stronę. No i obraca się zawsze przez lewą rękę. W sumie nie wiem czy to źle czy nie. Bo najpierw chwytała też lewa, a teraz normalnie już obiema. Śpi na obu boczkach, bawi się obiema rączkami, tylko te obroty są na lewo. Nie pamiętam do czego jeszcze chciałam się odnieść ;p Witam nowe mamusie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane,
Czuje się wywołana ale wstyd bo nie nadrobiłam wszystkiego postaram się w miarę być na bieżąco. Kubuś własnie kończy ospę, trochę kaszel ma i katar, ja z córą przeziębione czyli u nas bez zmian w temacie![]() średnio mam czas bo Kubuś odkąd zrobił się bardziej mobilny to ciężko go z oczu spuścić, jedyne bezpieczne miejsce to podłoga a i tak nie do końca bo córa ma sporo małych zabawek. Nadal na czworaka się buja i przemieszcza się pełzając także siostry pokój jest najlepszy bo mnóstwo zabawek do których sam sobie 'dojdzie', hitem jest wiaderko i kubeczek plastikowy (kilka dni się nim bawi już ). Przy czworaku już lekkie początki siadania są (na boczek go znosi i tył). Nocki różnie od tragicznych (dosłownie ) po całkiem ok (czytaj 3-4h bez pobudki ). Co do diety to czekamy albo ja czekam na zbawienie bo mi się nie chce rozszerzać No ale mamy jeszcze 6 dni do pół roku później będę myśleć
|
#942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie też inni się wtrącają. A to daj mu biszkopcika a to paluszka, ale i tak mój nr 1 to ciocia jak miał 4 miesiące: no daj mu polizać śmietanki z ciasta to przecież też mleko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Aniamii Czas edycji: 2018-07-03 o 14:40 |
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
Witam, jestem mamą styczniową. Moja córcia urodziła się 15 stycznia. Chciałabym dołączyć do waszego grona
|
|
|
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój synek urodził się 16 stycznia i też dopiero dołączyłam do styczniowych mamuś. Bardzo miło mnie przyjęły, dziękuję .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#946 | ||
|
Zadomowienie
|
Bielinka mój niewiele młodszy od Twojej, też nie bardzo pelza, obraca się raczej tylko wokół własnej osi, z brzucha na plecy już myślałam, że się nauczył, ale jakby zapomniał
jakoś nie mam ciśnienia.Moje dziecko ma włączony tryb nareczny i nie wiem jak przełączyć.Powiem wam, że kupiłam małemu ostatnio takie malutkie pianinko, chciałam jakas grająca zabawkę, najlepiej mała żeby wrzucić sobie do torby na wyjścia. Kupiłam co mi pierwsze do ręki wpadło a ma tak ładne melodie, że z przyjemnością słuchamy, nawet mężowi się podobają ![]() Cytat:
i butelka po wodzie. Cytat:
z teściową nie wiem czy kiedykolwiek zostawię ogólnie nie lubię go zostawiać i nie czuje potrzeby odpoczywania od niego dłużej niż te 3h powiedzmy. Potem już tęsknię i też jestem z tych co to sama wszystko zrobię najlepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Jak wyczyścić materac z kupy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#948 |
|
Wtajemniczenie
|
O losie, ile nowych mamuś
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W co się bawić z dziećmi? Co w ogóle robicie na codzień z maluchami? (Oprócz spania, jedzenia, spacerów )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytamy książeczki, kulam piłeczką, i daję zabawki różne. Na razie kończy się tak że wszystko zjada. Poza tym chodzę po domu albo po dworze i opowiadam co jest co. Albo tańczymy i śpiewamy. Aha i jeszcze akuku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kolejna nową mamusię
FlexiLyn - moja dużo czasu spędza na macie - tam wiszą różne zabawki, resztę ma wokół siebie, więc jak jest wyspana i najedzona to nawet godzine potrafi tam spędzić. Poza tym uwielbia lustra, wiec często z nią stoję przed lustrem a ona się bawi ze swoim odbiciem Pokazuje jej też książeczki kontrastowe, a mąż animuje pluszaki.
|
|
|
|
#952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hey dziewczyny
![]() Gratulacje dla wszystkich półrocznych już dzieci ![]() Dalej nie mam czasu nadrobić ale może po prostu będę czytać na bieżąco i wyjdzie mi to lepiej? Dacie jakiś super skrót co się działo przez ostatni miesiąc? 🤣U nas wszystko do przodu. Młody coraz bardziej mobilny i mam wrażenie idzie jak burza. Temat rozszerzania diety jest odległy jeszcze ale idziemy niedługo do fizjo - zapytam jak sądząc młodego do blw i po 18.07 ruszamy z koksem od razu z grubej rury ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja jestem niby stara mamusia a prawie mnie tu nie ma Mój synek. Z 18.01 więc bardzo podobnie do waszych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#953 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Goszka
![]() Byłam u pediatry (z lux medu, lubię te babkę). Siusiakiem kazała się nie przejmować, o ile nie boli oddawanie moczu, nie ma stanów zapalnych itp. Sam w sobie "balonik" jeszcze nie jest powodem do wcześniejszego ściągania napletka. Uff. Kupiłam małemu dwa nowe gryzaki i strój do kąpieli w Smyku dalej są fajne obniżki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Flexi, my chodzimy po domu i oglądamy co jest co i robimy puk puk, śpiewam jej, robię głupie miny, sprawdzam gdzie ma łaskotki
robię jej hustawke na rękach, pokazuje odbicie w lustrze, mala nakrywa się kocem i ja ją 'znajduje' (pół godziny tak potrafi się bawić ), sadzam z zabawkami do leżaczka, na macie, turlamy się po łóżku.. Nie ma nudy
|
|
|
|
#955 |
|
Wtajemniczenie
|
Emeczka, super, że z siusiakiem wszystko ok
|
|
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
My lubimy rozmawiać z chłopcem z lustra
bawić się w akuku, najlepiej jak przykrywam małego pieluszka czy kocykiem i odkrywam, albo sam się odkrywa, oglądamy książeczki. A ostatnio brat mi sprzedał pomysł i to jest hit, rzucam na małego pampersa z wysokości śmieje się jak szalony. Ogólnie często wymyślamy jakies wyglupy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuję obsypać swoje dziecko pampersami zaraz
|
|
|
|
#958 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie przed chwilą to robiłam, była dość zaintrygowana ;p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mojej nie zrobiło to żadnego wrażenia
|
|
|
|
|
#960 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a poza tym śpiewam im i mówię wierszyki, opowiadam co będziemy robić, dużo się przytulamy. Robimy też ćwiczenia z rehabilitacji. A jak któryś jest marudny niewiadomo dlaczego to idzie na rybka.tv ustawiamy bujaczek przed akwarium (mamy dość duże) i dzieci nie ma ![]() Cytat:
![]() Little, biedni Wy, starczy już tych chorób. Dzisiaj drugi dzień z ziemniaczkiem, obaj chętnie zjedli a wodą plują![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

od 6:00 do 8:00 mąż przejął syna, żebym mogła dospać. 

mąż i żona

a jeszcze chłopak postanowił, że co noc będzie robił kupę. Najlepsza pora na dwojeczke, to przecież środek nocy 

postaram się w miarę być na bieżąco. Kubuś własnie kończy ospę, trochę kaszel ma i katar, ja z córą przeziębione czyli u nas bez zmian w temacie
No ale mamy jeszcze 6 dni do pół roku
później będę myśleć 

Mój synek urodził się 16 stycznia i też dopiero dołączyłam do styczniowych mamuś. Bardzo miło mnie przyjęły, dziękuję 
robię jej hustawke na rękach, pokazuje odbicie w lustrze, mala nakrywa się kocem i ja ją 'znajduje' (pół godziny tak potrafi się bawić