|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
MEGALśNIąCE WłOSY. czym uzyskać?
jestem świadkową na weselu, fryzurkę robię sama bo nie mam zaufania do 'pseudo'fryzjerek a w mieście nie mam porządnego salonu, więc potrzebuję jakichś kosmetyków, które sprawią że włoski będą bardzoooo lśniące.
nie chodzi mi o nic odżywczego, czy zapewniającego lśnienie na dłuższą metę, ale na jeden raz.. żeby użyć, zmyć i zapomnieć ![]() chodzi mi o np coś w spreju, np. brylantyna itp. któraś wypróbowała coś, co pozwoliło uzyskać efekt lśniących włosków i co można zakupić w drogerii?? jaka firma? co? ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: MEGALśNIąCE WłOSY. czym uzyskać?
Nabłyszczają przede wszystkim silikony - potrafią zrobić z włosów lśniącą taflę, ale trudno się ich pozbyć. Oblepiają one włos, utrudniają jego późniejsze odżywianie, a włosy stają się trudne do ułożenia, przede wszystkim mocno obciążają. Ale jednorazowo? Myślę, że bardzo nie zaszkodzi.
Mnóstwo odżywek je zawiera - zarówno droższych jak i tańszych. Ja raczej takich nie używam, za to bardzo cenię sobie balsam Naphera (z inter fragrances) - włosy stają się bardzo błyszczące, odżywione, ale efekt tutaj jest bardziej długotrwały, nie jest to zasługa silikonów ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś używałam Pantene Pro-V Pełnia Blasku ale to też raczej na dłuższą metę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A zwykły jedwab+prostownica?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
prostownica /lub cokolwiek innego/ lakier i guma... to jak dla mnie najlepiej nabłyszcza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a coś do utrwalenia? może coś typu brylantyna w spreju.. kiedyś miałam taką joanny ale już nie pamiętam jaki efekt dawała..
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dlatego właśnie lubię gumę.. bo utrwala i nabłyszcza.. łatwo się usuwa... przynajmniej na mnie tak działa..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Masz długie, czy krótkie włosy? Jeśli długie, to jak rozprowadzasz gumę na nich gumę? Przecież ją trzeba "rozklaskać" nad głową a wtedy wszystko spada na czubek głowy. To nie sprawia wrażenia tłustych włosów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
w takim razie w planach zakupowych mam juz gumę.. myślałam, żeby zrobić loki/fale, pasmo spryskam lakierem albo brylantyną i utrwalę gumą.. zobaczymy co z tego wyjdzie.. ale mam jeszcze czas do 23. sierpnia (;
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo dobry ma firma Biosilk (cena ok. 35 zł.) http://www.ceneo.pl/110494 http://www.allegro.pl/item400577424_...ayu.html#photo a także Gooldweel (cena ok. 27 zł.) http://www.allegro.pl/item379880954_...954.html#photo http://www.skapiec.pl/site/cat/116/comp/321558 Są też tańsze, ale o słabszym połysku z firmy Joanna, Sabrina. Ja jednak polecam te powyżej. Guma Ci nie pomoże, tylko obciąży włosy, a loki będą mniej trwałe. Nakręć loki każdy po kolei spryskując suchym lakierem, mocno utrwalającym z odległość ok. 20 - 30 cm. Po utworzeniu wszystkich loków spryskaj włosy całe nabłyszczaczem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja mam sprawdzony sposób ale wieloetapowy:
maska do włosów farbowanych L'oreala Hot Liss L'oreala jedwab Biosilka suszę,modeluję lakier nabłyszczający Na moje włosy lepiej działa takie stopniowe nakładanie różnych specyfików w mniejszych ilościach niż zabójcza dawka jednego(wyczytałam o tym w jakimś artykule),więc może warto spróbować ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Megalśniące włosy i nieoklapnięte
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
wszytkie kosmetyki z scharkopsa got to be sparkling star. a najlepszy jest ten plyn do psikania i lakier
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
dzięki dizewcyzny za rady
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.