|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3903 |
|
Wtajemniczenie
|
Postaram się jutro to zrobić i raczej pod wieczór bo jutro trochę ganiania mam, m.in. Psowe sprawy u weta ![]() Nie brałam pod uwagę rzeczy, które juz posiadam.
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciuszki na razie schodzą na dalszy plan. |
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to dopiero dziś czytałam o pieluszkach różnicy tetrowe, bambusowe, flanelowe itp a gdzie tu reszta póki co przeraża mnie ta lista
![]() Ciuszkow mam już sporo, kocyki też, meble zamówiłam dziś ale ogolnie to ciężko mi sie zabrać zeby od a do z ogarnąć co trzeba bo jestem w panice czy dam radę w ogóle jako matka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2019
Cytat:
Kosmetyczną tez mam. Najwyżej każda z nas podrzuci 3 grosze do niej i powstanie idealna ;D Mam też listę apteczną - co niezbędne. Zbieram sie do snu bo od rana do przychodni znowu zdać mocz na posiew ;/
Edytowane przez comablack89 Czas edycji: 2018-08-29 o 22:04 |
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jedynie pieluchy tetrowe i flanelowe. Zastanawiam się jeszcze nad muślinowymi, bambus chyba bardziej na lato??? Pewna nie jestem, też błądzę trochę w tym temacie.
|
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie dziś czytalam ze najlepsze są właśnie bambusowe potem tetrowe a od flaneli podobno sie odchodzi Z tym ze bambusowe wychodzą najdrożej przez to ze niby najlepsze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
A kupujecie laktator przed czy po porodzie???
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Słowikowa wspominała, że lepiej mieć przed... mam już model upatrzony i czaję się czy cena jeszcze spadnie ![]() Ja kupię chyba przed porodem, chciałabym go zabrać ze sobą do szpitala. |
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie dzis przegladajac smyka mignął mi laktator firmy co któraś tutaj polecala bądź gdzies słyszałam o nim i kosztował prawie 600zl, trochę się przeraziłam ze tyle to kosztuje nikt z moich kolezanek czy tez mamy 9lat temu nie używał laktatora i sama nie wiem ale chyba wstrzymam się do porodu czy w ogole bedzie mi potrzebny, najwyzej szybko tż kupi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybam, że to Medela Freestyle z gorsetem, chociaż nie wiem czy on nawet droższy nie jest (mamaginekolog ma go teraz).Moja mama używała laktatora, ale ręcznego. W rodzinie wiem, że dziewczyny pożyczały od koleżanek. Osobiście liczę na to, że laktator ładnie rozkręci mi laktację. Wiem już, że będę rodzić prawie 100km od mojego miejsca zamieszkania więc nie ma opcji, że ktoś nagle mi zamówi i przywiezie laktator. |
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dasz radę, będziesz najlepszą mamą na świecie dla swojego maluszka nawet jak popełnisz milion błędów, będzie super ❤️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Po ostatnio mąż kupował i przyniósł do szpitala. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3914 |
|
Zadomowienie
|
Laktator elektryczny w promo idzie wyrwać już za 150zl (np canpol), dlatego lepiej to zrobic przed porodem. Na szybko po porodzie, zwłaszcza Pan mąż raczej tego po dobrej cenie nie kupi. Jesli jesteście nastawione na karmienie piersią, to na pewno się przyda nawet jak będziecie chciały gdzieś wyjść i zostawić dziecko z zapasem mleka w razie W
no i rozkręcenie laktacji na początku, a potem często w pierwszych tyg jest całkiem normalne. Przy ręcznych laktatorach dużo dziewczyn rezygnuje bo jednak to sporo roboty. Nawet jeśli nie będziecie używać laktatora to potem można go sprzedac: ja kupiłam właśnie na promo canpol za 150 zł, potem używany sprzedalam na olx za 100zl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja swojego nie dałam rady sprzedać teraz nawet nie wiem gdzie jest, więc czeka mnie kupno nowego. Miałam Philips Avent i dla mnie był w sam raz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mógłby kosztować troszkę mniej ... Poczekam sobie jeszcze.
|
|
|
|
|
#3917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
co raduje moj portfel bo piszecie o tańszych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3918 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mamine blogi to złooo W tym sensie, że te matki to jakieś gadżeciary nieziemskie są. Nie wiem, może coś się zmieniło, ale jak ja kompletowałam po raz pierwszy wyprawkę to mimo iż to była moja pierwsza wyprawka, wiedziałam, że przesadzają
|
|
|
|
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj po raz pierwszy (!) zaczelam przeglądac w necie rzeczy dla dziecka
i od razu lepiej mi sie was czyta ale na razie tak typowo z ciekawosci przejrzałam własnie jakies listy wyprawkowe, ceny fotelików itp. Myślę, że od pazdziernika będe mogła ruszyć z jakimiś zakupami A teraz podpatrze co wybieracie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale nie mam jeszcze kompletnie nic Teraz jak będziemy u teściów (czyli za jakieś 3-4 tygodnie, bo oni w niedzielę będą u nas) to poproszę bratowa TŻ żeby mi naszykowala te rzeczy które chce nam dać. I następnym razem weźmiemy to przejrzę co tam jest i co mi się przyda, a co nie. I będę wiedziała co już ewentualnie mam, a co kupować. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3921 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które ogarniają klub
![]() jak mam wstawić tę wyprawkę, którą ogarnęłam? (lista w wordzie) jako zwykły post dodawać po kolei każdą kolumnę czy da się jakoś wstawić plik, czy muszę wrzucić na jakis serwer i link do tego? jestem przy kompie akurat to mogłabym to ogarnąć, bo na telefonie potem tego nie będzie chciało mi się robić
|
|
|
|
#3922 |
|
Rozeznanie
|
Formiko masz racje w blogach jest sporo rzeczy które potem sa nie potrzebne albo bardzo drogie bo one to reklamują ,liste każda musi pod siebie ustawic .
Ja nie moge sie zebrac aby popatrzec co mam po synku ale mam czas tak od października bede kupowac a kosmetyki na końcu , a ubranka ogladam i przegladam
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: Jak coś to w klubie mamy osobny temat odnośnie wyprawki. Edytowane przez paprif Czas edycji: 2018-08-30 o 09:33 |
|
|
|
|
#3924 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej myślałam że po porodzie a teraz jak Was czytam to już nie wiem ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam laktator ręczny, kupiony po porodzie.
Co do wyprawki to pamiętam, że czytałam srokę (minimalistyczne podejście). Na razie nie myślę o tym, ale musicie brać poprawkę na to, że już się wszystkim tak nie emocjonuję, bo to drugie dziecko Dużo rzeczy musiałam kupić dla mnie do szpitala (klapki, szlafrok, piżama/koszula nocna na poród (2 sztuki.), wielkie podpaski, podkłady, jakieś żele pod prysznic... Kupiłam też lewatywę, bo blogi tak radziły, ale mam ją do dziś ![]() Dla dziecka miałam tylko pieluszki, kremik albo puder i tyle. Oczywiście pomijam ciuszki na wyjście, kombinezon itp.rzeczy potrzebne ostatniego dnia.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Aha: do domu dla dziecka potrzebna była sól fizjologiczna i coś na pępek, gaża... I chyba tyle Chętnie sobie odświeżę pamięć, może na początku nowego wątku wrzucimy takie listy??Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3927 | |
|
Raczkowanie
|
Ja już mam
Dostałam od siostry. I na pewno wezmę go do szpitala. U mnie nie ma ogólnodostępnego w szpitalu, a z doświadczenia wiem że się przydaje (szczególnie po cesarce).Cytat:
Też muszę powoli przygotować listę potrzebnych rzeczy i pozaznaczać co mam, co dostanę i co trzeba dokupić. Blogi są pomocne, ale często jest dużo gadżetów nieprzydatnych jednym a dla drugich bezcenne. Wszystko wyjdzie w trakcie.. |
|
|
|
|
#3928 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam laktator Medela Swing. Płaciłam około 500 zł. Jest genialny! Uratował mi laktację przy pierwszym dziecku (odciągałam pokarm 6-7 razy na dobę przez 10 tygodni, potem długie karmienie piersią do wieku dziecka 21 miesiecy).
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Ja przy starszaku nie używałam rękawiczek niedrapek. Wydaje mi się że teraz się od tego odchodzi. Biorę magnez Aspargin. |
|
|
|
#3929 |
|
City of Bones
|
Byłam dzisiaj ogarnąć papiery na kurs i staż, a teraz siedzę i czekam u dziadków na męża. Jeszcze do zaliczenia dzisiaj wizyta u podologa i weekend Piszecie o tych listach co potrzebne i chyba czas zacząć się za to zabierać powoli bo póki co to mam kilka ubranek i niezłożoną komodę dla maluszka także nie za wiele
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a materac i prześcieradło do gondoli to must have ? Bo tak patrzę ze maja na insta a ja nawet nie wiedziałam ze trzeba materac do gondoli kupować
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

ja jeszcze nie doświadczylam przywilejow ciążowych, ale ciąża juz jest chyba widoczna nawet dla osob ktore mnie nie znają- co jakos srednio mi sie podoba
Ja nie biore i wlasnie sie zastanawiam z jakiego powodu wy bierzecie?
wstawisz do klubu?
i raczej pod wieczór bo jutro trochę ganiania mam, m.in. Psowe sprawy u weta 

Pewna nie jestem, też błądzę trochę w tym temacie. 

nawet jak popełnisz milion błędów, będzie super ❤️
18.09.2015
teraz nawet nie wiem gdzie jest, więc czeka mnie kupno nowego. Miałam Philips Avent i dla mnie był w sam raz.
️

ale na razie tak typowo z ciekawosci przejrzałam własnie jakies listy wyprawkowe, ceny fotelików itp. Myślę, że od pazdziernika będe mogła ruszyć z jakimiś zakupami