|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. IV
Cytat:
|
|
|
|
#512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chciałabym, żeby z maluchem było podobnie, ale to tylko moje pobozne życzenia. Każdy straszy, że teraz drugie to da nam popalić, bo "musi być równowaga w przyrodzie ![]() "Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#514 |
|
Zadomowienie
|
No ja sie nastawiam na najgorsze. Lepiej sie pozytywnie zdziwic
my jestesmy tu sami, wiec musimy dac rade razem mysle, ze mam podejscie do dzieci, ale boje sie wlasnego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#515 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słodycze u mnie w domu nie potrafią leżeć dłużej niż 2-3 dni Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć :
Ja mam dzisiaj leżący dzień wczoraj jak wròciłam z dziećmi z niezbyt długiego spaceru to ledwo wlazłam na moje II piętro i mimo no-spy, magnezu i leżenia podbrzusze bolało dość mocno i teraz po nocy lepiej, ale nadal i jeszcze plecy w krzyżu bolą pòki co nie panikuję, bo ani skurczy ani nic dodatkowego, tak jakby w pachwinach bolało i promieniowało w gòręStrasznie się boję urodzić wcześniej, chociaż takie ryzyko od początku było wpisane w tę ciążę. Te 13 dni jeszcze MUSZĘ wytrzymać ![]() Co do nastawienia, to ja przed pierwszym porodem poszłam na nieznane z założeniem "będzie dobrze". Przy drugim bałam się tylko, żeby trafić na dobrą położną, ale generalnie nastawienie miałam pozytywne. Teraz też się nastawiam pozytywnie i tylko opcja przedwczesnego porodu i możliwości braku dziecka przy sobie mnie martwi... No i u nas w wieku niemowlęcym miałam dwòjkę bezproblemowych dzieci, jedynie ząbkowanie to był dramat. Teraz còra rządzi i łobuzuje, a synek jak był kochany taki jest
|
|
#517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każdy chce się wpieprzać w czyjeś życie. Mnie też ostatnio wiele osób komentuje.. Ostatnio sąsiadka mnie zaczepiła i powiedziała, że do tej pory byłam szczupła, a teraz już brzuch mam bardzo widoczny i na twarzy zrobiłam się okrągła. No kuźwa, wcale nie jestem w 8 miesiącu ciąży i do tego nie mam w domu lustra. W sumie to mi się przykro zrobiło tym bardziej, że ona sama ma 3 dzieci i nie jest najszczuplejsza. Zapomniała pewnie jak to w ciąży było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#519 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zreszta jak mozna kobiecie w ciazy tak powiedziec... a tak w sumie to jem tak samo, jak przed ciaza, czasem wiecej czasem mniej, przytylam 12 kg i uwazam, ze organizm sam wie co robi i ze jest jak najbardziej ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
później to słyszałam komentarze, że mało przytyłam, że brzuch nie rośnie itp itd wtedy też stwierdziłam, że koniec wizyt u rodziny
|
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i wciąż w szoku, że pępek nie odstaje i czy tam żadnej pomyłki nie ma z płcią. Nie mamo, dwóch lekarzy potwierdzało ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
Ludzie to maja tupet
|
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
U mnie za to, ze na pewno lekarz sie myli o nie bedzie dziewczynka bo mi pryszcze nie wyszly na twarzy.. Albo uslyszalam tekst, ze no z ciezarnymi to przekichane bo w ciazy ciagle pierdza.. Kosmos..
Ja w tesco kupilam koszule w krate na dlugi rekaw na cala dlugosc rozpinana guzikamo i nie wiem czy to dobry wybor. To jest taka jak w linku brzoskwiniowa ale granatowa. https://www.ffmoda.com/pl/inspiracje...izamy-na-lato/ Myslicie ze moge w takiej? Ewentualnie myslalam zeby uzywac jej jako szlafroka jak jest rozpieta bo to flanelka miekka i nie za gruba a wzielam bez zmierzenia xl bo stwierdzilam ze jeszcze brzuch mi urosnie a jak przymierzylam to w rekawach to tone.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie takie teksty zawsze wkurzały w drugą stronę, bo przybierałam tak niewiele, że wszyscy mi mòwili, że za mały brzuch jak na ten tydzień/miesiąc. Nosz kurcze, budowę mam jaką mam i ciężko byłoby mieć nagle w ciąży inną.
Teraz z kolei do 7 miesiąca też słyszałam, że malusi brzuszek, a obecnie to niby ok. 6 kg na plusie i wszystko poza brzuszkiem i boczkami wyszczuplało, ale taki mam ten brzuch szeroki i niski a nie wysoko piłeczkę jak poprzednie 2 razy. Chodzę też średnio zgrabnie ![]() Położna mi ostatnio powiedziała, że zmieniam się na twarzy tzn. się zaokrągliłam. A ona po twarzy mi już wyczytała i szybkie porody i wczesne ciąże, a to zaokrąglenie to u niej wersja porodowa.
|
|
#527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz co się widzimy to pyta, kiedy się pojawię na porodòwce
|
|
|
#529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#530 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od rozm. 68 już tylko piorę, nie prasuję.A co do koszuli to ja mam taką na napy i jest spoko, dla mnie to lepsze rozwiązanie niż guziki, bo w niektórych guziki mi się same odpinają i budzę się z cycami na wierzchu, a przy napach jeszcze mi się to nie zdarzyło ![]() Cytat:
). Moja przyjaciółka za to nastawiała się bardzo pozytywnie, sama ma trójkę rodzeństwa, więc jej mama ma za sobą 4 porody i nigdy się nie skarżyła na trudy rodzenia czy wychowywania dzieci, więc dziewczyna miała bardzo pozytywny obraz no i później rozczarowała się przy porodzie (jednak boli), przy kp i najbardziej przy opiece w domu (niczego nie zrobię bo moje dziecko non stop płacze - trafiło jej się rzeczywiście takie nieodkładalne). Chciała kiedyś mieć 3 dzieci, teraz myśli, że może zakończy na jednym...Apropos różnych komentarzy ludzi: moją siostrę, jak była na spacerze ze swoją córką w wózku, zaczepiła raz na ulicy matka jej koleżanki z podstawówki (nie widziały się od kilku lat), nie spytała o imię czy płeć, tylko: "CHRZCZONE?"
|
||
|
|
|
|
#531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koszule też mam taką rozpinaną na całej długości tylko nie flanelową i moim zdaniem jest ok, czemu masz wątpliwości? |
|
|
|
|
|
#532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znowu moi znajomi dziwili się, że nie cały tydzień po porodzie my z młodym na spacery wychodzilismy... Ja pracuje cały czas, bo lubię jak mały ma wyorasowane. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Pamiętam, że przed pierwszym porodem jakaś babeczka ( ale sytuacji już nie pamietam) zapytała czy poród tuż tuż, bo widać. A do terminu miałam jeszcze miesiąc. Faktycznie kilka dni później urodziłam, więc chyba to widac.. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#533 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No wlasnie chodzi o ta flanele czy mi nie powiedza ze ee sory ale to zwykla koszula a nie pizama Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Te bąki mnie rozwalily
Ja to zawsze mowie to nie ja to Emilka do niej skargi Moj mowi dziecko mam nadzieje,ze w realu juz na zywo tak nie bedziesz kadzic bo czasem to byla masakra Teraz juz ustalo nie mam az takich Dzieki dziewczyny za opinie o pizamkach Musimy poczytac o tej akcji smart na allegro czy sie to oplaci bo juz mam kilka rzeczy do kupienia i w sumie moze sie oplaci 49zl i tyle tych wysylek na caly rok
|
|
#535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale doczytaj, oferta korzystna sie wydaje.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#536 |
|
Jedi
|
Jedna sąsiadka mojej mamy mi ostatnio wyskoczyła z jakimiś cudownymi radami i próbowała wciskać swoje poglądy czyli typowe zabobony. Powiedziałam grzecznie, że się nie zgadzam , a ta dalej swoje
Mam alergię na takich ludzi więc z uśmiechem na ustach powiedziałam "XXI wiek a tu u was widzę dalej ciemnogrod". Musiała mi tyłek z koleżankami objechać bo teraz wszystkie starsze damy na osiedlu mnie unikają ale mam spokój
|
|
|
|
|
#537 |
|
Rozeznanie
|
A ja też słyszałam że na buzi przytylam. No pewnie że przytylam ale wielorybem nie jestem. Mąż mówi że się super trzymam ale... te twixy z rana niebawem to zmienia..
Mam proźbę. Czy ktoś może mi wyjaśnić różnicę między spioszkiem, rampersem i pajacykiem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
|
#538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pajac - zamknięte stopki, spodnie, bluzka z długim u góry (czyli jedna sztuka ubrania a zasłania wszystko i z głowy ).Rampers - stópki otwarte, krótkie lub długie spodnie a u góry bluzka z długim lub krótkim (czyli też jedna szt ubrania a zasłania górę i dół, tylko jak jest chłodno to trzeba skarpetki dołożyć). Apropos skurczów i bóli brzucha, wczoraj wyczytałam w książce "W oczekiwaniu na dziecko", że nawet lekkie odwodnienie u ciężarnej może wywołać nasilenie tych dolegliwości, więc zaczęłam więcej pić. |
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie akurat paczkomaty pasuja bo maz zawsze rowerem podjezdza mamy blisko tutaj takze spoko a czasem to takie ograniczenie siedziec i czekac na tego kuriera takze mnie pasi ale maz niech sobie zdecyduje jego konto jego decyzja Ja to tylko tam wchodze i kupuje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.

brakuje jeszcze pare rzeczy(np. czekolady :p), ale juz jestem spokojniejsza troche. Tyle czekalam na ten moment a najchetniej bym go teraz odsunela od siebie. Czuje lekka panike, ze sie nie odnajde w tym calym rodzicielstwie.. 

chciałabym, żeby z maluchem było podobnie, ale to tylko moje pobozne życzenia. Każdy straszy, że teraz drugie to da nam popalić, bo "musi być równowaga w przyrodzie 
mysle, ze mam podejscie do dzieci, ale boje sie wlasnego
słodycze u mnie w domu nie potrafią leżeć dłużej niż 2-3 dni 

zreszta jak mozna kobiecie w ciazy tak powiedziec... a tak w sumie to jem tak samo, jak przed ciaza, czasem wiecej czasem mniej, przytylam 12 kg i uwazam, ze organizm sam wie co robi i ze jest jak najbardziej ok 

później to słyszałam komentarze, że mało przytyłam, że brzuch nie rośnie itp itd wtedy też stwierdziłam, że koniec wizyt u rodziny 

i teraz co się widzimy to pyta, kiedy się pojawię na porodòwce
Od rozm. 68 już tylko piorę, nie prasuję.
ale doczytaj, oferta korzystna sie wydaje.
Mam alergię na takich ludzi więc z uśmiechem na ustach powiedziałam "XXI wiek a tu u was widzę dalej ciemnogrod". Musiała mi tyłek z koleżankami objechać bo teraz wszystkie starsze damy na osiedlu mnie unikają