Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-05, 15:43   #1141
jajoanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Jak tak lubicie bez mięsa, to dajcie trochę przykładów na coś bez miecha

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Makaron z pomidorami z puszki i tunczykiem. Nalesniki ze szpinakiem i serem feta/ mozarella - moga byc zapiekane. Wszystkie leczo i gulasze mozna zrobic w wersji bezmiesnej z wieksza iloscia warzyw - cukinia, papryka, baklazan itp. Wszystkie zupy-kremy: z soczewica i pomidorami, z cukinii, z pieczarek, z pora, z cebuli. Ryz z jablkiem i smietana. Makaron z cukinii, baby szpinak i pomidorki koktajlowe. Kotlety z kaszy, kotlety z ryzu, kotlety jajeczne. Pasztety warzywne - np. z cukinii (moj ulubiony). Risotto z pieczarkami, albo innymi grzybkami. Albo kaszotto - tak modnie Wszystkie salatki warzywne, surowki. Pieczone warzywka np. jak szaszlyki, ale bez miesa, albo pokrojone we "frytki" i do tego jakis sosik. Rybka tez dobra, z maselkiem czosnkowym. Brokul/kalafior w ciescie "nalesnikowym". Zapiekanki przeeeeerozne - z makaronem, ryzem albo ziemniakami. Lazania ze szpinakiem. Golabki z kasza gryczana i pieczarkami.

Duzo tego Czasem wystarczy "miesny" przepis zmodyfikowac na bezmiesny. I gotowe.

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Aha - no i krokiety z kapusta, albo jakims innym warzywnym farszem. I pizza! Przeciez pizza tez moze byc bez miesna - np. z jajkiem i brokulem (widzialam tez wersje z jajkiem sadzonym), albo z pomidorami i rukola - co tam masz
A do pizzy polecam make pelnoziarnista - jakis czas temu robilam i z tej ciasto wyszlo najlepsze, jak w restauracji

jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 15:49   #1142
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Jak tak lubicie bez mięsa, to dajcie trochę przykładów na coś bez miecha

Moje ulubione sa kotlety z buraka <3
Czyli starte na tarce buraki + starta marchew (trzeba oscisnac sok)+jajko+bulka tarta +sol, pieprz, chilli badz ostra papryka Smazyc badz upiec i gotowe Maja duzo zelaza i maja pyzny smak, bo buraki sa dosc slodkie i mega pasuje do chilli.

Albo kotlety z ciecierzycy sa mega, ja uzywam cieciorki z puszki, bo szybciej i blenduje z ulubionymi warzywami np marchew, cukinia i cebula+ pietruszka i przyprawy i znowu upiec badz usmazyc.

Burgery z czarnej fasoli
rozdrobnic w blenderze fasole dodac pieczarki, cebule, pietruszke, jajko i bulke tarta, na koniec dodac przyprawy i sos bbq- upiec/usmazyc i zrobic burgera

Kalafior po grecku (to juz skopiowalam z neta bo dlugo pisac)
1 kalafior (zerknij na moje pozostałe zdrowe przepisy z kalafiorem),
6 marchewek,
2 korzenie pietruszki,
1/4 dużego selera,
4-5 ziemniaków,
3 cebule,
4 ząbki czosnku,
oliwa z oliwek (i mniej tym lepiej),
zioła i przyprawy: szczypiorek, sól himalajska lub morska, papryka ostra lub słodka, kurkuma, majeranek, bazylia, oregano, ocet balsamiczny (1-2 łyżeczki), przecier pomidorowy (2-3 kopiaste łyżeczki).

Cebule obieramy, kroimy drobno i rozkładamy na dnie brytfanki. Marchew, seler i korzeń pietruszki obieramy i trzemy na tarce (grube oczka) i starte warzywa rozkładamy równomiernie na warstwie cebuli. Polewamy emusją wody i oliwy z oliwek. Dusimy przez ok. 10 minut.
Po 10 minutach na warstwie duszących się warzyw kładziemy ziemniaki pokrojone w cienkie „talarki”. Posypujemy papryką, solą i kurkumą.
Po ok. 10 minutach na warzywach układamy różyczki kalafiora. Dusimy przez kolejne 10 minut. Następnie posypujemy ziołami (majeranek, oregano, bazylia) a także przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przecierem pomidorowym i octem balsamicznym. Wszystko delikatnie mieszamy i dusimy aż do osiągnięcia oczekiwanej miękkości kafiora. Na koniec dodajemy szczypiorek.
dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 15:53   #1143
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Moje ulubione sa kotlety z buraka <3
Czyli starte na tarce buraki + starta marchew (trzeba oscisnac sok)+jajko+bulka tarta +sol, pieprz, chilli badz ostra papryka Smazyc badz upiec i gotowe Maja duzo zelaza i maja pyzny smak, bo buraki sa dosc slodkie i mega pasuje do chilli.

Albo kotlety z ciecierzycy sa mega, ja uzywam cieciorki z puszki, bo szybciej i blenduje z ulubionymi warzywami np marchew, cukinia i cebula+ pietruszka i przyprawy i znowu upiec badz usmazyc.

Burgery z czarnej fasoli
rozdrobnic w blenderze fasole dodac pieczarki, cebule, pietruszke, jajko i bulke tarta, na koniec dodac przyprawy i sos bbq- upiec/usmazyc i zrobic burgera

Kalafior po grecku (to juz skopiowalam z neta bo dlugo pisac)
1 kalafior (zerknij na moje pozostałe zdrowe przepisy z kalafiorem),
6 marchewek,
2 korzenie pietruszki,
1/4 dużego selera,
4-5 ziemniaków,
3 cebule,
4 ząbki czosnku,
oliwa z oliwek (i mniej tym lepiej),
zioła i przyprawy: szczypiorek, sól himalajska lub morska, papryka ostra lub słodka, kurkuma, majeranek, bazylia, oregano, ocet balsamiczny (1-2 łyżeczki), przecier pomidorowy (2-3 kopiaste łyżeczki).

Cebule obieramy, kroimy drobno i rozkładamy na dnie brytfanki. Marchew, seler i korzeń pietruszki obieramy i trzemy na tarce (grube oczka) i starte warzywa rozkładamy równomiernie na warstwie cebuli. Polewamy emusją wody i oliwy z oliwek. Dusimy przez ok. 10 minut.
Po 10 minutach na warstwie duszących się warzyw kładziemy ziemniaki pokrojone w cienkie â��talarkiâ�. Posypujemy papryką, solą i kurkumą.
Po ok. 10 minutach na warzywach układamy różyczki kalafiora. Dusimy przez kolejne 10 minut. Następnie posypujemy ziołami (majeranek, oregano, bazylia) a także przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przecierem pomidorowym i octem balsamicznym. Wszystko delikatnie mieszamy i dusimy aż do osiągnięcia oczekiwanej miękkości kafiora. Na koniec dodajemy szczypiorek.
Fajny ten przepis na kalafiora! To tak warstwowo sie uklada i dusi po prostu, tak? Brzmi super, na pewno wyprobuje. Tak samo jak buraczane kotlety. Tylko czy burak ma byc surowy do nich? Czy gotowany?

Stary 2018-09-05, 15:55   #1144
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasne czytam, ze jak go czuc w pepku i pod zebrami, to lezy glowa w dol, ciekawe czy sie potwierdzi w sobote

Sara kty mialas dzisiaj USG? powiedzieli ci jak lezy ??
Ja czuje przy pepku i obok zeber mam polozenie posladkowe . Bo dokladnie troche nad pepkiem jest jego glowa ;-)

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 15:58   #1145
sara3008
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny! Napewno z czegoś skorzystam, ciekawe tylko co mój pancio powie na obiad bez miecha

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 16:07   #1146
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Fajny ten przepis na kalafiora! To tak warstwowo sie uklada i dusi po prostu, tak? Brzmi super, na pewno wyprobuje. Tak samo jak buraczane kotlety. Tylko czy burak ma byc surowy do nich? Czy gotowany?

Tak, ulozyc, zalac woda i poddusic tylko nie za duzo wody, bo warzywa puszcza swoja wode tez
A burak surowy, jak go zetrzesz na cieniutkich oczkach to zmieknie szybciutko, ja zazwyczaj wrzucam do procesora i mi go mieli na malutkie czastki

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Ja czuje przy pepku i obok zeber mam polozenie posladkowe . Bo dokladnie troche nad pepkiem jest jego glowa ;-)

O nieee a juz mialam nadzieje, ze sie ulozyl tak jak powinien. On w ogole caly czas tak samo lezy wydaje mi sie, zawsze czuje go w tym samym miejscu ;/ Mam nadzieje, ze jednak glowa w dol
Stary 2018-09-05, 16:09   #1147
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Wlasne czytam, ze jak go czuc w pepku i pod zebrami, to lezy glowa w dol, ciekawe czy sie potwierdzi w sobote

Sara kty mialas dzisiaj USG? powiedzieli ci jak lezy ??
Zgadzam się. Ja tak czuję młodego i dzisiaj mam 31t1d i leży główka w dół.
Waży 2kg, ma się dobrze, a na następnej wizycie gbs i umówienie terminu cc po 24.10. Ale ja coś czuję że do 20.10 urodze

I pochwale się, że chyba jestem gotowa z wyprawka jeszcze tylko 1 przesyłka z kołyska i szybka wizyta w Ikei. Aaaa i remont się kończy w pt!!!!!!

Stary 2018-09-05, 16:11   #1148
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Ja tak czuję młodego i dzisiaj mam 31t1d i leży główka w dół.
Waży 2kg, ma się dobrze, a na następnej wizycie gbs i umówienie terminu cc po 24.10. Ale ja coś czuję że do 20.10 urodze

I pochwale się, że chyba jestem gotowa z wyprawka jeszcze tylko 1 przesyłka z kołyska i szybka wizyta w Ikei. Aaaa i remont się kończy w pt!!!!!!

Zazdrooooooooo
Stary 2018-09-05, 16:11   #1149
jajoanka
Zakorzenienie

Dziewczyny, wlasnie dostalam fotke dzidzi mojej kolezanki! Jaaaacieeeee... alez slodki dzieciaczek! Normalnie do schrupania! Taki malusi, ale taki do rodzicow podobny! Az sie rozczulilam! Musiala wczoraj urodzic ;-)

Stary 2018-09-05, 16:30   #1150
lady isss
Wtajemniczenie

Ja mojego czuje nisko w podbrzuszu i jak mnie smyra w boki albo nad pepkiem. Najbardziej dziwne bylo dla mnie jak wlasnie zaczelam go czuc nad pepkiem i z boku takie musniecia wlasnie i wtedy zaczelam mowic ze chyba sie przekrecil i faktycznie. Na pewno jak lezal poprzecznie to jakby odbijal sie od dwoch bokow na wysokosci pepka i czulam dwie kule pod rekoma - glowe i pupe. Wtedy smyral mnie delikatnie nisko w podbrzuszu pewnie raczkami. A jak lezalam na lewym boku to tak naprawde wyraznie czulam ze opiera sie nogami i odbija o lozko - doslownie wbijal sie w lozko

Dziewczyny czy was tez tak mocno biodra bola jak na boku spicie? Dzizys no ja sie czuje teraz jak sie przebudzilam tak jakby ktos mi te biodra obil fest.. kregoslup, biodra i zgaga i like it

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 16:34   #1151
jajoanka
Zakorzenienie

Ja dalej podziwiam, ze Wy wiecie czym stuka Was Dzidzia. Ja nie rozpoznaje ani jak moj lezy, ani ktora czescia ciala mnie rozpycha :-P A do tego na wizyte musze czekac nie do 14tego, a do 18tego, bo przelozylam ze wzgledu na wyjazd meza.

Mnie biodra nie bola, a caly czas praktycznie spie na boku.

Stary 2018-09-05, 16:40   #1152
lady isss
Wtajemniczenie

Mnie znowu bola tak jakbym je scisnela jakims ciasnym pasem tak moooocno a pozniej go odpiela i jakby sie rozlazily. Podejrzrwam ze to tez dlatego ze sporo mi w tym dupsku przybylo bo 12cm i to tak z bomby mam wrazenie bo nagle nie ma szans na to zebym jakirkolwiek spodnie na tylek wcisnela nawet te najwieksze ktore mialam w garderobie. I nawet nie ze ja w tylku jakos super przytylam bo normalnie te kosci biodrowe jak wystawaly tak wystaja...

Stary 2018-09-05, 16:43   #1153
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Mnie znowu bola tak jakbym je scisnela jakims ciasnym pasem tak moooocno a pozniej go odpiela i jakby sie rozlazily. Podejrzrwam ze to tez dlatego ze sporo mi w tym dupsku przybylo bo 12cm i to tak z bomby mam wrazenie bo nagle nie ma szans na to zebym jakirkolwiek spodnie na tylek wcisnela nawet te najwieksze ktore mialam w garderobie. I nawet nie ze ja w tylku jakos super przytylam bo normalnie te kosci biodrowe jak wystawaly tak wystaja...

Wlasnie wpadlam na pomysl zeby zmierzyc sie w biodrach i porownac ile mi "wpadlo"

Ja raczej mialam chlopieca budowe, wiec ciekawa jestem czy sie tam troche zaokraglilam. Pewnie tak... ale czy to tak juz zostanie? :-P

Stary 2018-09-05, 16:48   #1154
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie wpadlam na pomysl zeby zmierzyc sie w biodrach i porownac ile mi "wpadlo"

Ja raczej mialam chlopieca budowe, wiec ciekawa jestem czy sie tam troche zaokraglilam. Pewnie tak... ale czy to tak juz zostanie? :-P

Ja mialam troche tylka, tluszczyku na brzuchu, boczki. W biodrach mialam 98 w pasie 76 a w cyckach 96 wiec taka gruszka bardziej. No logiczne, ze sie w pasie nie mierze bo poki co to bez sensu no ale jak w dupie powoli zeby sie zmierzyc zaczynam potrzebowac bumerangu to juz przestaje byc smiesznie w kazdym razie przywalilam do 110cm wiec mimo wszystko to troche jest

Stary 2018-09-05, 16:53   #1155
ewka_mewka
Zadomowienie

Torturujecie tym jedzeniem niegotującą . Mam taką ochotę na te wege przysmaki: od początku ciąży strasznie odrzuciło mnie od mięsa (poza kabanosami i pasztetem, ale tu nie ma ani jednego ani drugiego). Marzy mi się taki burger wegetarianski .
Co do tycia to mi na tyłku przybyło 10cm, w biodrach z 90 zrobiło się 100 cm, z czego bardzo się cieszę i mam nadzieję, że tak już zostanie (tylko bez cellilitu ) . Brzuch mi fajnie rośnie, bo w sumie jeszcze wodać talię, więc nie czuję się jak jakiś kloc.

Zamówiłam wczoraj dwa śpiworki dla małego . Nadal się zastanawiam jak on przeżyje zimowe noce. Dziewczyny, słyszałyście kiedyś o takich kołderkach przywiązywanych do szczebelkow łóżeczka?

Edytowane przez ewka_mewka
Czas edycji: 2018-09-05 o 16:55
ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-05, 16:53   #1156
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam troche tylka, tluszczyku na brzuchu, boczki. W biodrach mialam 98 w pasie 76 a w cyckach 96 wiec taka gruszka bardziej. No logiczne, ze sie w pasie nie mierze bo poki co to bez sensu no ale jak w dupie powoli zeby sie zmierzyc zaczynam potrzebowac bumerangu to juz przestaje byc smiesznie w kazdym razie przywalilam do 110cm wiec mimo wszystko to troche jest

Ja nie pamietam dokladnie ale mialam mniej wiecej 84 - 65 - 87/88 czy cos takiego... Nie wiem jaki to typ sylwetki. Chyba szkieletor :-P

Teraz to ja mam prawie idealne wymiary, jak wzielam centymetr, hahahaha! 92 x 75 x 93. "Talie" zaraz zgubie (tzn. za 3 miechy) a te 90tki moga zostac, ehe

Stary 2018-09-05, 17:01   #1157
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie pamietam dokladnie ale mialam mniej wiecej 84 - 65 - 87/88 czy cos takiego... Nie wiem jaki to typ sylwetki. Chyba szkieletor :-P

Teraz to ja mam prawie idealne wymiary, jak wzielam centymetr, hahahaha! 92 x 75 x 93. "Talie" zaraz zgubie (tzn. za 3 miechy) a te 90tki moga zostac, ehe

No to ty teraz jestes i tak szczuplejsza niz ja przed ciaza

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Torturujecie tym jedzeniem niegotującą . Mam taką ochotę na te wege przysmaki: od początku ciąży strasznie odrzuciło mnie od mięsa (poza kabanosami i pasztetem, ale tu nie ma ani jednego ani drugiego). Marzy mi się taki burger wegetarianski .
Co do tycia to mi na tyłku przybyło 10cm, w biodrach z 90 zrobiło się 100 cm, z czego bardzo się cieszę i mam nadzieję, że tak już zostanie (tylko bez cellilitu ) . Brzuch mi fajnie rośnie, bo w sumie jeszcze wodać talię, więc nie czuję się jak jakiś kloc.

Zamówiłam wczoraj dwa śpiworki dla małego . Nadal się zastanawiam jak on przeżyje zimowe noce. Dziewczyny, słyszałyście kiedyś o takich kołderkach przywiązywanych do szczebelkow łóżeczka?

A taki spiworek cos w desen jak do wozka masz?

Stary 2018-09-05, 17:03   #1158
jajoanka
Zakorzenienie

Wiesz Lady - ja jestem po prostu "mala" :-P Moja waga wlasnie wybila 54 kilo... nigdy w zyciu nie wazylam wiecej, ciekawe jak to bedzie

Ewka - a to w Meksyku nie ma kabanosow? Jak to? Nie ma pasztetu? To co oni jedza? Kielbase chorizo (czy jakos tak?)
Nie przywiozlas sobie z Polszy nic dobrego?

Stary 2018-09-05, 17:06   #1159
lady isss
Wtajemniczenie

Ja znowu 175 to i gabaryty sa jakie sa. Nigdy nie wazylam mniej jak 64 kg chyba ze przed czasmi gimbazy przed ciaza tez kolo 70 kg sie krecilam na pewno caly czas

Stary 2018-09-05, 17:06   #1160
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
No to ty teraz jestes i tak szczuplejsza niz ja przed ciaza

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

A taki spiworek cos w desen jak do wozka masz?

Kupiłam taki dwupak. Te śpiworki mają bardzo pozytywne opinie, podobno są bardzo cieplutkie i w sam raz do zimniejszych pomieszczeń na zimę. W USA chyba jest trochę jak w Meksyku pod względem ogrzewania: w niektórych stanach się nie grzeje, a noce są zimne. Mam nadzieję, że śpiworki się sprawdzą. W Polsce kupiłam najcieplejszy śpiworek Grobag na rynku (3.5tog) do temperatur od 14 do 16 stopni, ale jest bez rękawków i jest bardzo duży, więc nawet się nie mieści w dostawce. Myślę, że te Cartersa na pierwsze 2-3 miesiące na noc będą lepsze Screenshot_20180905-110319.jpg

Edytowane przez ewka_mewka
Czas edycji: 2018-09-05 o 17:08
Stary 2018-09-05, 17:08   #1161
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znowu 175 to i gabaryty sa jakie sa. Nigdy nie wazylam mniej jak 64 kg chyba ze przed czasmi gimbazy przed ciaza tez kolo 70 kg sie krecilam na pewno caly czas

Dlatego nie ma co sie porownywac, bo kazda z nas jest innej budowy Ja mam wzrostu 158, wiec mysle, ze gdybym osiagnela 100 w biodrach... to bym wygladala jak mala kluseczka hehehe

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Kupiłam taki dwupak. Te śpiworki mają bardzo pozytywne opinie, podobno są bardzo cieplutkie i w sam raz do zimniejszych pomieszczeń na zimę. W USA chyba jest trochę jak w Meksyku pod względem ogrzewania: w niektórych stanach się nie grzeje, a noce są zimne. Mam nadzieję, że śpiworki się sprawdzą. W Polsce kupiłam najcieplejszy śpiworek Grobag na rynku (3.5tog) do temperatur od 14 do 16 stopni, ale jest bez rękawków i jest bardzo duży, więc nawet się nie mieści w dostawce. Myślę, że te Cartersa na pierwsze 2-3 miesiące na noc będą lepsze Załącznik 7637252

Fajowe te spiworki! Slodkie wzorki Na pewno sie sprawdza!

Stary 2018-09-05, 17:09   #1162
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam taki dwupak. Te śpiworki mają bardzo pozytywne opinie, podobno są bardzo cieplutkie i w sam raz do zimniejszych pomieszczeń na zimę. W USA chyba jest trochę jak w Meksyku pod względem ogrzewania: w niektórych stanach się nie grzeje, a noce są zimne. Mam nadzieję, że śpiworki się sprawdzą. W Polsce kupiłam najcieplejszy śpiworek Grobag na rynku (3.5tog) do temperatur od 14 do 16 stopni, ale jest bez rękawków i jest bardzo duży, więc nawet się nie mieści w dostawce. Myślę, że te na pierwsze 2-3 miesiące na noc będą lepsze Załącznik 7637252

Sluchaj jak bedzie naprawde zimno to zawsze mozesz jeszcze w kocyk zawinac. Ostatnio w smyku jak bylam to widzialam takie puchate, grube koce. Mialam tez taki dla Martynki do wozka jak byla mala i naprawde sie sprawdzil. Mam tez taki teraz w domu na chlodniejsze wieczory i powiem ci ze jest pod nim cieplej niz pod taka cieknka koldra

Stary 2018-09-05, 17:11   #1163
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Sluchaj jak bedzie naprawde zimno to zawsze mozesz jeszcze w kocyk zawinac. Ostatnio w smyku jak bylam to widzialam takie puchate, grube koce. Mialam tez taki dla Martynki do wozka jak byla mala i naprawde sie sprawdzil. Mam tez taki teraz w domu na chlodniejsze wieczory i powiem ci ze jest pod nim cieplej niz pod taka cieknka koldra

Ja bede swoje malenstwo na cebule ubierac pewnie i zawijac w co sie da! Sama jestem zmarzlak i chyba stad sie obawiam, ze Dzidziowi tez bedzie wiecznie zimno...

Stary 2018-09-05, 17:14   #1164
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie szukam jakiegoś milusiego i ciepłego kocyka. Mamy tylko jeden cienki. Dziewczyny, a czy myślicie, że dziecko można ubierać w cienki otulacz i potem jeszcze wkładać do rożka gdyby miało kolki albo po prostu lubiło otulanie?

Stary 2018-09-05, 17:20   #1165
smileska
Zadomowienie

Laski pojechalam na IP. I juz zostalam w szpitalu. Szyjka mi sie skraca. Zagrozenie przedwczesnego porodu. Mam lezec lezec. Podadza mi sterydy na rozwoj pluc i mam lezec. W sobote najprawdopodobniej do domu o ile ktg bedzie dobre. A w domu lezenie ... mały waży 2 kilo, lekarz mowil zeby chociaz troche jeszcze posiedzial ...

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 17:22   #1166
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Laski pojechalam na IP. I juz zostalam w szpitalu. Szyjka mi sie skraca. Zagrozenie przedwczesnego porodu. Mam lezec lezec. Podadza mi sterydy na rozwoj pluc i mam lezec. W sobote najprawdopodobniej do domu o ile ktg bedzie dobre. A w domu lezenie ... mały waży 2 kilo, lekarz mowil zeby chociaz troche jeszcze posiedzial ...

Ojej , dobrze ze pojechalas . Oby wszystko skonczylo sie dobrze

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 17:24   #1167
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:

Badz dzielna, mysl pozytywnie i duuuzo odpoczywaj! Jestesmy z Wami, bedzie dobrze!

Stary 2018-09-05, 17:26   #1168
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze ze pojechałas. Mały już całkiem duży, więc na pewno wszystko się dobrze skończy, ale trzymam kciuki, żeby w brzuszku siedział jeszcze z miesiąc chociaż

Stary 2018-09-05, 17:37   #1169
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:

Ojej... No to leż, leż i leż. Trzymamy kciuki, niech się młody nie pcha jeszcze! Bądź dobrej myśli

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 17:57   #1170
dews
Zakorzenienie

O matko Smileska liczyłam że ci powiedzą ze wszystko ok! Wypoczywaj i staraj się nie martwić, nawet jak dojdzie do porodu( odpukać!!) to już jesteśmy na tyle daleko, że dzieci przeżyją spokojnie więc staraj się nie martwić za bardzo *

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości