![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam problem taki że nie wiem jakie imię miałoby być na szczycie tej mojej listy ![]() A co do rozwarcia to tak jak dziewczyny już pisały, jak nie ma skurczów to rozwarcie się nie powiększa i można tak chodzić ![]() Cytat:
![]() ![]() No i corcie masz cudna <3 Ale Was wzięła z zaskoczenia ![]() Dobrze kojarzę że Ty miałaś rodzić w Katowicach u Bonifratrow? Co do dolegliwości to mnie nic nie puchnie na szczęście ale zadyszke to czasami mam po przejściu z kanapy do wc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1117 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Coś mi apka ostatnio świruje i wywala na etapie pisania + nie ma powiadomień... Esti - jeszcze raz gratulacje, piekna còrcia a Ty dzielna Mamusia ![]() Ja mam o 16:20 wizytę i nie mogę się doczekać còż na niej usłyszę... od wczoraj znòw wszystko mnie boli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1120 |
Przyczajenie
|
W pierwszej ciąży 6 lat temu miałam problem z pulsem. Niskie ciśnienie plus wysoki puls, a to prowadziło do omdleń. Robiło mi się niedobrze i fik. A cała reszta ciąży była super. Ta ciąża od początku jest mega trudna, również zaczynał mi się problem z pulsem, ale że względu na dolegliwości żołądkowe przyjmuję omeprazol, a na opuchnięcia diosmicare, który usprawnia krążenie krwi. I mam spokój z wymiotami oraz pulsem 😊 Za to okropnie cierpię z powodu bóli pachwin, ścięgien, całego podbrzusza i pleców w odcinku krzyżowym... No i od kilku dni bardzo puchną mi stopy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie... rozwarcie na dobre 2 cm, więc ciut większe.
Còra ma dokładnie 2822 g, czyli akurat i przyrost 800 g w 4 tygodnie☠ ![]() Poròd może być ròwnie dobrze jutro albo za tydzień a jak nie to 27 września wizyta i na 2 października skierowanie na rodzenie. Na ktg miałam najpierw skurcze ok 50tki co 5 minut i potem już bliżej 100tki, więc coś się dzieje☠ ![]() ![]() Wszystko nadal strasznie boli i lekarz mówi, że będzie, tymbardziej, że to kolejna ciąża.☠ Tak więc czekamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1122 |
Raczkowanie
|
Dziś załamała mnie teściowa.
Przyznała mi się, że przestała informować dalszą rodzinę o naszej córce, bo ciotki dobre rady orzekły, że "Powinna nam to imię wybić z głowy i kto to widział tak nazywać dziecko" Kiedy stwierdziłam że moje dziecko to nie zupa pomidorowa, że ma się każdemu podobać, ona powiedziała że absolutnie nic nie sugeruje i jej się nasz wybór podoba. Nie wiedziałam, że ludzie są tak bezczelni i wścibscy. Z natury nie daję sobie w kaszę dmuchać, ale przez ciążę zrobiło mi się przykro. Czy u was też dalsza rodzina zadziera nos tak wysoko i wydaje im się że są tak ważni, że powinni wtrącać się w cudze IMIĘ? Lucyna164, czy lubisz swoje imię? Czy odradzałabyś je przyszłym rodzicom?
![]() |
#1123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym miała córkę - Lucynka na pewno dostałaby na drugie. Ogólnie tesciowie są przekonani, że będzie dziewczynka i nazywają ja Lucynka, bo kiedyś coś właśnie powiedziałam, że jak będę miała córkę to tak zostanie na drugie. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez krysztalek88 Czas edycji: 2018-09-14 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1125 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1126 |
Raczkowanie
|
Nie przejmujcie się... chocby nie wiem ile razy się powtarzalo to i tak nie zrozumieją. Moja teściowa caly czas mowi o nim Franek ale ja nie zwracam kompletnie na to uwagi juz
![]() ![]() ![]() I też jestem zdania że nie każdemu może się podobać nasz wybór ostateczny ale to już nie nasza wina. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Babcia tż miała delikatne "ale". Gdy mówiliśmy, że Bartosz lub Filip, to zareagowała prychnieciem i zdaniem, że Filip może i ładne, ale ona by tak nie dała. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Zadomowienie
|
Mojej mamie sie Bartosz strasznie nie podobal, ale zmienila zdanie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1130 |
Przyczajenie
|
Do Jasiel 😊 (przepraszam, ale z telefonu nie mogę cytować). Ja bardzo lubię swoje imię, ponieważ przez cały okres szkolny, nawet później na studiach byłam jedyną Lucyną w klasie, a następnie na roku... Nikt nie musiał dodawać mojego nazwiska, kiedy o mnie wspominali, jak było w przypadku osób z popularnymi imionami. Poza tym jak maluch to Lucynka, a jak dorosła kobieta to tak fajnie poważnie i elegancko brzmi Lucyna 😉 ALE! Moje kochane przy wyborze imienia najważniejsze jest, żeby ładnie współgrało z nazwiskiem... Jak nazwisko jest lekkie w brzmieniu to fajnie jest dać poważniejsze imię, żeby później z naszego skarba nie śmiali się rówieśnicy, którzy potrafią być okrutni w doborze przezwisk... W przypadku chłopców jest łatwiej, bo nie zmieniają nazwiska, ale z dziewczynkami jest trudniej. Mojemu pierworodnemu imię wybierał mąż... Żadna moja propozycja mu nie pasowała do końca, ale wybrał ładne 😊 A drugiemu.... Starszy brat! I tyle mam do powiedzenia 😁 To jest jego wymarzone rodzeństwo, już pierwszego dnia jak się dowiedział, że będzie miał rodzeństwo to stwierdził, że będzie brat Igor. Pasuje do nazwiska, a my z mężem już się przyzwyczailiśmy. Zupełnie nas nie obchodzi czy komuś się podoba czy nie. Uwierzcie mi imiona, które wybrałyście są rozsądne i ładnie brzmią. Pracuję z dziećmi, niektóre są skrzywdzone imieniem... Dosłownie wstydzą się swojego imienia. Przykład: Dżesika, Brajan, Samuel, Joachim (oryginalna pisownia zachowana). Więc nie spinajcie się, niech nie będzie Wam przykro. Całego świata na raz nie zadowoli cię 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Są imiona, które są ponadczasowe, są takie na które akurat jest moda, A są i takie które właśnie krzywdza dzieci. To jest bardzo ważny wybór. Mi przy pierwszym dziecku bardzo podobał się Franek, Ale ostatecznie zrezygnowałam, bo Franciszek, bo nie bardzo w rodzinie się podobało... teraz mi sie nic nie podoba i tylko ten Franek do mnie przemawia.. mimo, ze mam milion wątpliwości.. mąż jest na Tak, więc pewnie tak zostanie. Ważne było, żeby imię pasowało do nazwiska i żeby nie było śmieszne w zestawieniu z imieniem starszego brata. A tak będzie Wojciech i Franciszek, Wojtuś-Franuś, Wojtek-Franek. Swoją drogą ja mam na imię Urszula i tak jak Ty nigdy nie miałam problemu, bo to było imię, które się nigdy niepowtarzalo. Do tego bardzo je lubię ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
Z trzeciej strony nie przewidzicie z jakiego imienia nagle zaczna się dzieci wyśmiewać. Lata temu na praktykach trafiła mi się klasa pełna natanów brajanów dżesik kseń i innych zagranicznych wymysłów. Tą wyśmiewana dziewczynką w klasie była ta o zwykłym ponadczasowym imieniu - ula.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1135 |
Raczkowanie
|
Pewnych rzeczy nie przewidzimy, słyszałam o historii gdzie Brajanki śmiały się z Mateusza....
![]() Na pewno będzie szokiem kulturowym kiedy w klasie spotkają się Staś z Kłentinkiem. Ale wydaje mi się, że po latach dopiero wyjdzie, kto dokonał lepszego wyboru. ![]() Na podstawówce życie się nie kończy, a na studiach nietypowe imię moim znajomym się przydało - kiedy prowadzący kojarzy cię z wykładów, o 3 jakoś łatwiej. ![]()
![]() |
#1136 |
Raczkowanie
|
U mnie na szczęście nawet jeśli komuś się nie podoba imię Adam, to nikt nic nie powiedział. Wydaje mi się, że musiałabym nazwać dziecko bardzo "egzotycznie" (np. Brajan), żeby głośno zaprotestowali. Ale czasami takie protesty wynikają z niewiedzy, bo Milan też brzmi egzotycznie, a okazuje się, że to imię będące w języku polskim od bardzo dawna. W każdym razie na pewno byłoby mi przykro gdyby ktoś mnie skrytykował, niestety słabo sobie radzę z takimi sytuacjami, a w ciąży na pewno jeszcze słabiej. Może dlatego też mój syn będzie miał na imię Adam, a nie np. Oliwier (to imię też rozważaliśmy, może podświadomie czułam, że zostanę skrytykowana za taki wybór, choć nie uważam go za bardzo egzotyczny, to jednak wybrałam bezpieczniejszą opcję...).
Moim zdaniem rodzina powinna się zająć sobą a nie krytykować imiona bliskich, w końcu oni mieli/mają prawo mieć swoje dziecko i je nazywać. I jak każdemu mogą się podobać inne kolory ścian, tak każdemu podobają się inne imiona. Niestety, w przypadku koloru ścian łatwiej to zignorować, w końcu to tylko ściany, a imię to coś nadawanego człowiekowi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1138 |
Rozeznanie
|
ja zostałam skrytykowana z imieniem Patryk... juz kiedyś wam pisalam jak moja teściowa oświadczyła ze to nieszczesliwe imię... sami pechowcy tak na imie mają i dużo gorsze rzeczy mowila ale nie chce mi sie wracać do szczegółów bo na sama myśl sie denerwuje. a myślałam ze Patryk to tak zwyczajne imie ze nie spotkam sie z żadnymi komentarzami... ale zawsze sie znajdzie jakas "mądra" osoba. i tak jak mowi Suqub dzieci to wynoszą z domu. same z siebie nie śmiały by sie z imion.
najważniejsze żeby nam sie imię podobało i wspolgralo z nazwiskiem. a krytyke olejmy. nasze dzieci i nasza sprawa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
Jedi
|
To ja się tutaj nie do końca zgodzę z tym, że dzieci wysmiewaja dziwne imiona. Dla dziecka nie ma dziwnych imion, bo nie przeżyło 20 czy 30 lat osluchujac się z imionami i dla niego wszystkie sa normalne. A śmiać się mogą z każdego imienia i nie dlatego, że jest egzotyczne, tylko każde imię da sie przekręcić jak się kogoś nie lubi
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mimo że mieszkamy za granicą to jakoś chcemy zachować te nasze korzenie slowiańskie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.