|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
To ja teraz założyłam bluzkę i o ile wygląda fajnie na mnie to pod brzuszkiem już go nie zakrywa .
Także ten, zastanawiam się czy przebrać ją czy już to ☠☠☠☠☠☠☠ić i tak chodzić hehe (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak teraz założę coś luźnego to wyglądam jak w worku i ogólnie wolę bardziej dopasowane rzeczy Tylko moje rzeczy sprzed ciąży nie są dopasowane tylko za krótkie lub za ciasne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co ? Waga mi stoi w miejscu.
Cały czas 80 na liczniku, odkąd na diecie to nie tyje a poza tym mój mówi że rączki i nóżki mam jak patyczki, że powinnam się cieszyć bo w sam brzuszek mi poszło (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie dopiero 60 przekroczylo , ale za 41 dni mam zamiar rodzic i pozbyc sie balastu
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Vica ja nawet tyle przed ciążą nie ważyłam
![]() ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3727 |
|
Wtajemniczenie
|
A o swojej wadze nie chce nawet myśleć..
chociaż teraz stoi w miejscu od jakiegoś czasu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem ile, ale powiem wam, że teraz to już mi trochę wszystko jedno. Wiadomo że nie zacznę jeść czekolady na kilogramamy, ale ileż można przytyć w 2 miesiące jedząc mniej więcej tam jak jadłam:p więc nawet jak coś przytyje, to zaraz się zrzuci
![]() Sylwusiach widzę, że podobne ceny do moich rejonów. Ja kiedyś domek z salonem na dole i 2 sypialniami na górze płaciłam £500 czynszu. Tylko do tego rachunki, Council tax I koło £800 się zamykało łącznie. Teraz na ratę kredytu place+Council tax place mniej niż kiedyś za czynsz :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawie wam pozniej moja stylizacje na fb, hehe :-P
Wiecie co... ale sie zestresowalam! Wlasnie zamowilam : lozeczko, materac, przescieradla, posciel, koldre, przewijak na lozeczko, pieluchy, fotelik do samochodu, koszule na porod za 19ziko..... bosze, bosze... nie wiem czy wszystko dobre, czy kolory okej, kiedy przyjdzie i czy w rozsadnych cenach XD ale dylematy ;-) Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzieś Ty znalazła taką tania koszule?
Ja leżę, oglądam na wspólnej zaraz obiad i muszę strzelić makeup co by ludzie nie straszyć(*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
Nic nie mówcie o cenach wynajmu
Do 30 wrzesnia wypowiedzielismy umowe z obecnego mieszkania bo jest za male i mamy taki problem.... Jak pracowalismy to wszyscy nas chcieli "w castingach" na mieszkanie, tak , castingach bo inaczej tego nazwać nie można. Od ponad miesiąca szukamy i jak slysza dziecko w drodze, kot to nam odpadaja na starcie mieszkania. Juz przestalismy informowac o tym,ze mamy kota bo paranoja sie robi i nic nie znajdziemy. Umowy u notariuszy, spoko tylko dlaczego wszystko my musimy placic a nie wynajmujacy.. Mieszkanie o normalnym ludzkim standardzie , dwa pokoje z miejscem postojowym z oplatami od 2200 do 2500/miesiac. PAranoja. Nie wspominajac o prowizji dla posredniak i kaucji. Jestem zalamana, stary jezdzi na te spotkania i szuka i masakra jest a zostal tydzien na znalezienie i przeprowadzke a ja juz 8 miesiac Co do laktatora, ja chce elektryczny ale juz nie wiem skad kase na to brac i finalnie nie kupuje teraz wiec licze, ze w szpitalu nie bedzie mi potrzebny jeszcze.......... najwyzej TZ wysle i mi dokupi na gwalt. Dziewczyny przesyłam Wam stronę ws najlepszej jakosci przyswajalnego żelaza, to ze bedziemy jesc " mięso " byle jakie drob czy wieprz mozemy sobie darować juz na starcie jesli chodzi o zelazo. Ranking produktow jest od najmniejszej ilosci do nr 1 najwiekszej. Nie jem miesa od 6 lat do teraz, nie mam problemow z zelazem glownie dzieki swiezym koktajlom z pietruszki, szpinaku i takich tak zielonek. Zamiast ziemniaków, soczewica, kasze itp http://salaterka.pl/najlepsze-zrodla-zelaza/ A co do diet lekkostrawnych VS kolki dziecka i teściowych, no to anaprawdę podziwiam takie uklady, ze mieszkając razem daje sie wytyczne tesciowej co ma gotowac, jak nie pasuje ich kuchnia to po co komentowac, nie lepiej byc Panią własnej siebie? Moja mama jak powiedziala, ze przyjedzie teraz i "bedzie nam gotowac obiady" ...... no coment, aż mnie zatrzęsło. powiedzialam jej ze po moim trupie doroslej kobiecie ,dorosla kobieta bedzie w kuchni mojej robic i to jeszcze posilki jakies prehistoryczne , ktorych nie jadamy z TZ , to bysmy dopiero niedoborow sie dorobili przy schabowych z pyrami codziennie i nalesnikami z nabialem
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Sylvana ja póki co skazana na kuchnię teściowej, ze względu na remont jest totalny roz☠☠☠☠☠☠☠.
Wszystko odłączone brak mebli dramat. Mam nadzieję że mój skończy go w miarę szybko, choć teraz ma jeden dzień wolnego na tydzień i ciężko to widzę (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Sylvana chętnie zerknę
ja na czas ciąży i karmienia wróciłam do jedzenia mięsa, bo wcześniej wage byłam tylko rok i mimo, że badania krwi miałam super, to jednak nie byłam przekonana, że moja wiedza na temat zapewniania organizmowi żelaza bez jedzenia mięsa jest już na tyle dobra, by robić to samo w ciąży. A w uk kontrolowanie poziomu żelaza jest trudne niestety.Ja jeszcze za czasów wynajmowania mieszkania, nawet nie wspominałam o kocie, bo wiedziałam jak to się skończy. Naprawdę tego nie rozumiem, przecież koty nie sikają po kątach, to są mega czyste zwierzęta, a nawet gdyby trafił się jakiś wariat, który wszystko drapie, to przecież od tego się płaci kaucję, żeby później można było ściągnąć hajs za ewentualne zniszczenia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie, ze ja nigdy nie wynajmowalam mieszkania? ;-) Jakos tak sie zlozylo... najpierw z mama, pozniej z mezem. I nie musielismy wynajmowac, bo udalo sie zamieszkac "na swoim". Cale szczescie maz ogarnia oplaty, bo ja zupelnie nie mam glowy do takich spraw :-P
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas w gospodarstwie domowym to ja jestem od tego i muszę w kalendarzu pisać co kiedy mam zapłacić Dzisiaj skończyliśmy z TŻ pokoik małej Może brakuje tylko kilku drobiazgów ale i tak już nie jest źle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
W Biedronce zmieniły się jakieś standardy dotyczące ciężarnych? Dwoje kasjerów niemal się kłócili do którego mam bez kolejki podejść
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po mojej wczorajszej historii w Dino stwierdzam, że ludzie są tutaj popieprzeni A co najlepsze, dziś w sklepie osiedlowym przepuścił mnie w kolejce pijaczek który przyszedł sobie po piwko tylko, a ja miałam więcej zakupów pozory mylą jednak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ciszaaaa , kazda z was czuje weekend
. A ja doszlam do wniosku ze nie moge sie doczekac poniedzialku , jak walne sie w tym szpitalu to nie wiem czy bede chciala wyjsc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Ta czuję weekend :p remonty od rana, a w sumie od stycznia i tak weekend wygląda. Ale jutro jedziemy nad morze
Cóż za zmiana Vicarika, wcześniej tak nie chciałaś, a teraz że wakacje? :p ale dobre podejście, trzeba i tak się tej hemoglobinie twojej przyjrzeć, to przynajmniej możesz to potraktować jako senatorium Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
Z jednej strony troche smutno bo Marysia ale z drugiej , kurna bede lezec nic mnie nie bedzie interesowalo , jedyny ruch to pojscie na ktg czy do baru na obiad . Nie bede musiala zrywac sie z rana sprzatac gotowac zmieniac pieluch . Jezu jade na urlop
Pojechalabym nad morze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3745 |
|
Rozeznanie
|
Ja też dzisiaj od 4 na nogach :/ przez to, że potem nie mogłam zasnąć cukier na czczo do d..py :/
Nieee u mnie w biedzie jestem niewidzialna ![]() w lidlu za to jak się człowiek nie upomni, chociaż jest kasa pierwszeństwa (raz jedyny kasjer sam mnie zawołał na początek kolejki) to też sobie postoi odnośnie laktatora - ręczny na starcie można sobie darować, bo człowiek się wykończy przy jego używaniu u mnie właśnie wśród znajomych zdania są podzielone - niektórym uratowały życie (a raczej cycki ) już w szpitalu, a dla innych były zbędne.. także wiadomo, że nie wiadomo
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pessar
![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to? Dziś byłaś w szpitalu?
|
|
|
#3749 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolkowa co się stało?
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Tak i założył bo w sumie mówił że on do końca nie jest pewny tej mojej szyjki. A teraz pytanie za sto ptk czy ja mogę normalnie się poruszać ?
(*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Ja jak teraz założę coś luźnego to wyglądam jak w worku i ogólnie wolę bardziej dopasowane rzeczy
a poza tym mój mówi że rączki i nóżki mam jak patyczki, że powinnam się cieszyć bo w sam brzuszek mi poszło 

Dzisiaj skończyliśmy z TŻ pokoik małej