![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: pięćdziesiątki z plusem - cz. II
Witam serdecznie.
Sypialnia wytapetowana. Chłopaki zostawili mi do wytapetowania ścianę, na której jest okno i piony rur c.o. - praca dla cierpliwych. Ściany są nierówne i trzeba się nieźle nagimnastykować, żeby przykleić ładnie tapetę. Pozostałe pomieszczenia pomalujemy farbą emulsyjną- będzie taniej i szybciej. Jolmiras, to co piszesz jest bardzo smutne, ale nie zawsze życie jest usłane różami. Lepiej żyć w pojedynkę i być radosną, niż być samotną u boku drugiej osoby. Na pewno znajdziesz jakąś pracę, a póki co nie siedź w czterech scianach tylko korzystaj z życia - kino, spacer, znajomi itp. Jolmiras, jeżeli masz skończone, albo skończysz w tym roku 55 lat i przepracowałaś odpowiednią ilosć lat to mogłabyś się starać o wcześniejszą emeryturę. Pozdrawiam bardzo serdecznie i życze wszystkiego dobrego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Psiakość............. do jasnej ciasnej
![]() ![]() ![]() kochana wracając do tematu ....echh gdyby to chciało być tak proste wszystko ...to jeszcze mialoby sie jakaś nadzieję a tak.......tylko nadzieją pozostaje mi żyć bowiem do emerytury pozostaje mi co najmniej 9 lat jeszcze (o ile nie więcej) Staram się nie siedzieć w domu, wolę przeżywac jak się to mówi uniesienia wiosenne, obserwować przyrodę i tym się cieszyć ....... na razie ![]() Jakoś mi to wystarcza Pozdrawiam zycząc udanego dnia i końca dłuugiego weekendu licząc, ze znowu wkrotce nasze rówieśniczki tu zawitają także
![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Pozdrawiam was bardzo serdecznie....zycze milej niedzieli.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
Witam mile panie
Czytywalam to forum codziennie, ale od jakiegos czasu jest tu pusto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
Wpadlam na kawke, ale nikogo nie ma. Piekna pogoda dzis u mnie, zycze milego dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Witam Cię Zim serdecznie i cieszę się, że zajrzałaś bo tu ostatnio trochę pustawo.
Nie mam zbyt wiele czasu na pogaduchy ponieważ muszę spakować TŻ. Jutro wyjeżdża slużbowo do Niemiec i nie będzie go kilka dni. I kto będzie z samego rana robić dla mnie kanapki do pracy? Chyba będę musiała zrobić to sama ![]() Pogoda w Szczecinie przepiękna - słoneczna, ciepła i bezwietrzna, a na dodatek sucha. Pozdrowienia dla wszystkich tu zaglądających. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Ciagle jakos nas malo tutaj........czyżbyśmy rzeczywiście nie mialy czasu by cos tu kliknąć?
Ja niestety korzystam na razie z netu tylko w pracy, w domu mi go odłaczono bo nie mialam forsy na jego zaplacenie (dlugo przebywalam na zasilku dla bezrobotnych - wydatki rosły, rosną nadal i zadłuzenia niestety - pracę podjęlam dopiero tydzien temu z czego niezsmiernie się cieszę) ale pierwsze pieniążki dopiero za m-c buuuuuu Będzie dobrze - muszę tak myślec Milego weekendu Wam życzę
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Witam
Jolmiras, bardzo mnie cieszy, że udało się Tobie znależć pracę. Teraz to już będzie z górki, powoli spłacisz zadłużenie i wyjdziesz na prostą. Kilka lat temu też byliśmy z mężem w tarapatach finansowych. Ja byłam przez trzy miesiące na zasiłku dla bezrobotnych, a on przez dwa lata walczył z ZUS-em o prawo do renty. Oczywiście wygrał i wypłacono mu zaległe świadczenia za cale dwa lata. W domu w dalszym ciągu remont. Teraz wzięliśmy się za przedpokój. Powinniśmy uporać się z pracami do końca przyszlego tygodnia. Pozdejmowalismy ze ścian stare panele, ściany zostały zaszpachlowane i wygładzone, w poniedzialek przyjdzie facet od drzwi do trzech pokoi i w.c. i pozostanie malowanie ścian. Drzwi będą dopiero za trzy - cztery tygodnie, ale to dobrze, bo do tego czasu zdążymy uzbierać gotówkę. Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów w nowej pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny pozdrawiam Was gorąco i .. piszcie dalej , podczytuję Was
![]() Może reaktywujecie wątek ? powodzenia ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
Cytat:
Pozdrowienia dla wszystkich tu zaglądających i miłego dnia życzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
Wpis Eli-Bietki mnie przywołał
Alkmino też mi szkoda,że tak padł ten wątek ..może nowi ludzie Go uratują.Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pozdrowienia
![]() ************************* ************************* ************ Before you speak, ask yourself is it kind, is it necessary, is it true, does it improve on the silence? (Pipi) Edytowane przez Lide Czas edycji: 2008-06-05 o 06:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaczynałam od pisania na tym wątku, ale po burzy jaka tu przeszła, a właściwie została rozpętana przez jedną z wizażanek zaczęłam mieć wątpliwości, czy powinnam tu nadal być. Główna winowajczyni całego zajścia przestała tu pisać, ale ucierpiała na tym kobieta o wielkiej mądrości życiowej. Rozpoczęłam podczytywanie 60+ , sporadycznie się tam udzielając, ale nadal chcę by ten wątek nie padł. Będę więc pisać na obu wątkach. Pozdrowienia dla Was wszystkich Edytowane przez Alkmina Czas edycji: 2008-06-05 o 19:49 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No wlasnie, troche zachaczylam o ta burze i naprawde nie rozumiem niektorych ludzi - ale nie chce sie na ten temat wypowiadac bo to nie moja sprawa. Pzegladajac poprzednie strony natrafilam na twojego makowca - mniam, mniam - az mi slinka pociekla i .................. polecialam zrobic drozdzowe ![]() ![]() ![]() Co do watku 60tek - ja tez troche go podczytywalam - niestey doba jest za krotka - czasami i tak mam wyrzuty sumienia ze ostatnio za duzo czasu spedzam na necie. No ale jak tu tego uniknac kiedy na Wizazu sa takie fajne babeczki zawsze chetne do pogaduszek. ![]()
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
[quote=Lide;
Pzegladajac poprzednie strony natrafilam na twojego makowca - mniam, mniam - az mi slinka pociekla i .................. polecialam zrobic drozdzowe ![]() ![]() ![]() ![]() Witam serdecznie Drożdżowe to moje ulubione ciasto , potrafię je jeść jeszcze gorące bo nie mogę się doczekać aż wystygnie. Jest nas w domu tylko czworo, a ja piekę je z dwóch kilogramów mąki. Od poniedziałku do pracy i nie mogę się już doczekać. Nie jestem pracoholiczką, ale tęskno mi do koleżanek. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
Pozdrawiam cieplutko
![]() ![]() Cudowna pogoda dlatego tu tak pustawo. Miłego wieczoru,ja zaraz biegnę do pracy. ![]()
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
![]() Moje chłopaki oglądają mecz, a ja latam jak ta piłka, między telewizorem, a komputerem. Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
POzdrawiam cieplutko ze slonecznego Śląska
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Witam Was pięknie
![]() Kiedy wybieracie się na urlop i gdzie? Ja dopiero niedawno podjęlam pracę więc raczej nic nie planuję
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja już byłam na urlopie. Wzięłam 10 dni, ale z Bożym Ciałem, odpracowanym piątkiem oraz weekendami miałam 18 dni wolnego. Resztę urlopu zostawiłam na jesień (grzybobranie) i okres od Bożego Narodzenia do Nowego Roku. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Witam pięknie
Piękna pogoda nieprawdaż? tylko w lasy i góry czy moze i lepiej nad jezioro ![]() Sympatyczne pozdrowionka ślę PS ciekawe dlaczego inne rówiesniczki tak malo sie wypowiadają?
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Doprawdy
![]() ![]() W końcu dośc krótko jeszcze pracuję a umowę mam na razie spisaną na okres próbny i jest nas dwie.... a roboty akurat tak dla jednej ... dobrej, ktora sie zna na niej.... no i szkolę koleżankę by mogła mnie zastąpić gdy pójdę np na urlop......... oby tak chciało być nadal... by sie potem nie okazało, ze ją zostawią po okresie próbnym a mnie sie pozbędą (niestety tak mialam poprzednio ![]() Pozdrowionka
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Jolmiras bądź dobrej myśli. Na pewno wszystko pójdzie po Twojej myśli i przedłużą Tobie umowę.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
ochhhhhh i znowu mi zjadło post
![]() cos w ogóle mam żle skonfigurowane połaczenie z netem w domu Witam Was piekne wizażanki no w ogóle to mam net juz w domu i zacznę jak sądzę częściej bywać tutaj teraz niechno tylko jakos z tym polaczeniem do netu dam sobie radę bo róznie to teraz wygląda. Blokuje mi się komp i czasem nie chce mi wyswietlić potrzebnej stronki o zgrozoooo wrrrr do zobaczenia wkrótce
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Ja rowniez mam niemale problemy .Mianowicie nie wiem jak pokazywac zdjecia,albumy itp.Mysle jednak,ze jakas dobra istotka podpowie mi co nieco.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wysłałam Tobie prywatną wiadomość i mam nadzieję, że pomogłam. Jolmiras mnie tez czasami żółć zalewa, gdy się napiszę ,a przy tym strasznie spocę, a mój post... ![]() Mam długi weekend i myślałam, że dokądś pojedziemy, ale mój ślubny będzie w sobotę pracować więc z dłuższej wyprawy nici, ale jutro o ile dopisze pogoda pojedziemy do lasu i może uda nam się znaleźć trochę grzybów na sos, albo zupę. Pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Udalo sie znaleźć? a u mnie leje od samego rana tylko i raczej dzien dzisiejszy spedzę w domu przy komp podejrzewam
Bardzo fajna ta stronka tutaj, lubię to forum (jedno z innych licznych) Jakie macie hobby w czasie wolnym? Ja np lubię czytać, komp i rozwiązywac krzyżówki Milutkie pozdrowionka
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Alkmina i Jolmiras witam Was serdecznie.Almina wyslalam Tobie podziekowanie za pomoc .Mam nadzieje,ze wybaczysz mi moja niewiedze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.