Mamusie lutowe 2019❤ Cz.IV - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-18, 07:44   #1111
kaaarii
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2019 Cz.IV

U mnie z miesiączki lekarz sobie wyliczył 27.02 a z USG wychodziło 20.02 i w karcie mam wpisany termin porodu z miesiączki i USG
Pewnie ten z USG jest bardziej konkretny

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 08:14   #1112
karla906
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
No troche sie dziwie, ze ona to liczyła zamiast wziac pod wzglad to co mowisz :/ no i ogolnie yo lekarze bardziej ufaja pierwszemu usg przynajmniej do tej ppry u mnie tak bylo. Mysle, ze głównym czynnikiem u Ciebie bedzoe stan lozyska, przeplywy i wody. Bo termin tak naprawde to tez 42 tydzien

no ona troche ma to w nosie z tego wzgledu ze jesli wszystko jest ok to ma byc miedzy 37+0 a 42+0 i tak naprawde tyle, i w sumie to jest racja, a strzelanie konkretna data to i tak jak ślepakami :P Nie mniej dopytam ją.

Cytat:
Napisane przez kaaarii Pokaż wiadomość
U mnie z miesiączki lekarz sobie wyliczył 27.02 a z USG wychodziło 20.02 i w karcie mam wpisany termin porodu z miesiączki i USG

To akurat bez znaczenia. U mnie roznica jest spora dlatego cala ciaze traktowalysmy pod termin z usg, ale przyjmowanie do szpitala i wywolywanie to juz odrebna sprawa.

Próbuje wlasnie urodic balonik, 3 raz dzisiaj
karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 08:15   #1113
Petrochemia
Rozeznanie

Cytat:

A ja się trzymam jednak Twojego terminu z OM bo to będą moje urodziny

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Petrochemia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 08:17   #1114
kamila_509
Zakorzenienie

Dla mnie ciagle ten porod to abstrakcja 🤯
Nie mam pojecia jak ja urodzilam pierwsze dziecko skoro teraz nie ogarniam

Mialam robic masaz krocza. Zgadnijcie ile razy zrobilam MUSZE od dzis sie wziac!

Zaraz jedziemy, objadlam sie owsianka i mi niedobrze :/

Stary 2019-01-18, 08:18   #1115
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla906 Pokaż wiadomość
no ona troche ma to w nosie z tego wzgledu ze jesli wszystko jest ok to ma byc miedzy 37+0 a 42+0 i tak naprawde tyle, i w sumie to jest racja, a strzelanie konkretna data to i tak jak ślepakami Nie mniej dopytam ją.

To akurat bez znaczenia. U mnie roznica jest spora dlatego cala ciaze traktowalysmy pod termin z usg, ale przyjmowanie do szpitala i wywolywanie to juz odrebna sprawa.

Próbuje wlasnie urodic balonik, 3 raz dzisiaj
Aaaa czyli takie buty ja myślę, że jakbym miała rodzić naturalnie to w życiu nie dotrzymałabym do końca lutego
Cytat:
Napisane przez Petrochemia Pokaż wiadomość
A ja się trzymam jednak Twojego terminu z OM bo to będą moje urodziny

Hahaha będę zaciskać nogi - niby lekarz ostatnio mówił mi na wizycie, że tylko 40% pierworódek rodzi przed terminem lub w terminie. Reszta po Teraz wypadałoby mu pokazać wątek styczniowek

Stary 2019-01-18, 08:37   #1116
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Dla mnie ciagle ten porod to abstrakcja 🤯
Nie mam pojecia jak ja urodzilam pierwsze dziecko skoro teraz nie ogarniam

Mialam robic masaz krocza. Zgadnijcie ile razy zrobilam MUSZE od dzis sie wziac!

Zaraz jedziemy, objadlam sie owsianka i mi niedobrze :/

Nic nie mów o tym masażu krocza. Ja codziennie wieczorem siebie pytam czy robic dzisiaj czy nie ani razu mi się nie udało zmotywować, chociaż lekarka mówiła, że to pomaga. Jak mi dupa pęknie na pół, to tylko moja wina.

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 08:40   #1117
kaaarii
Zakorzenienie

Szefowa, że żłobka właśnie napisała do mnie SMS że ma mieć kontrolę z mopsu i żebym jej podesła skany moich dyplomów... Trochę jestem zła co zrobiła z moimi skanami dyplomów, które dostała ode mnie w dniu przyjęcia mnie do pracy. Przecież tam są dane osobowe ...

Stary 2019-01-18, 08:58   #1118
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Szefowa, że żłobka właśnie napisała do mnie SMS że ma mieć kontrolę z mopsu i żebym jej podesła skany moich dyplomów... Trochę jestem zła co zrobiła z moimi skanami dyplomów, które dostała ode mnie w dniu przyjęcia mnie do pracy. Przecież tam są dane osobowe ...

Yyy a w kadrach nie ma?

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Nic nie mów o tym masażu krocza. Ja codziennie wieczorem siebie pytam czy robic dzisiaj czy nie ani razu mi się nie udało zmotywować, chociaż lekarka mówiła, że to pomaga. Jak mi dupa pęknie na pół, to tylko moja wina.

Hahaha prosze Cieee

Najszczęśliwsza Mama na świecie! 22.01.2019!

Czekamy na drugi Skarb!
panipuchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 08:59   #1119
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panipuchatkowa Pokaż wiadomość
Yyy a w kadrach nie ma?

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Hahaha prosze Cieee
Najwyraźniej zgubiły albo wywalili. Nie mam pojęcia trochę nie halo

Stary 2019-01-18, 09:02   #1120
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:

Mi się wydaje, że gdzieś wsadziła, a teraz nie chce jej się szukać i woli tobie zawracać głowę.

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 09:03   #1121
Pinacolada
Zadomowienie

Dzień dobry Dziś mój mąż ma wolne, więc jedziemy na zakupy, musimy w końcu kupić małemu łóżeczko, komodę, no i od razu ochraniacz na nasz materac. Aa i jeszcze popatrzymy na zasłonki do pokoju Mikołaja, może uda się zamówić coś stacjonarnie, jak nie to w weekend ostatecznie poszukam czegoś do zamówienia w necie
U mnie termin z OM (17.02) to jest równo 40+0 i pokrywa się z datą z pierwszego USG, więc już więcej nie wnikałam. Aczkolwiek jak liczyłam w kalkulatorach internetowych to wychodziły mi nieco inne terminy, chyba najczęściej 21.02 albo ew 18.02. Więc nieznacznie później, ale to są tak małe różnice, że w ogóle na to nie patrzę, mam nadzieję że nie przenoszę jakoś strasznie mocno tej ciąży, no ale zobaczymy co będzie
Trochę się boję wywoływania porodu, podobno skurcze dużo bardziej bolą z drugiej strony po skończonym 41tc może być już tak ciężko, że mogę zmienić zdanie...

Pinacolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 09:07   #1122
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że gdzieś wsadziła, a teraz nie chce jej się szukać i woli tobie zawracać głowę.

Być może. Chociaż jak pamiętam to tam nigdy nie było porządku w papierach. Dobrze, że mam wszystko we folderze na laptopie i nie musiałam wyciągać skanera i szukać tych dokumentów

Stary 2019-01-18, 09:20   #1123
Anuszka9
Zakorzenienie

Cześć! ja obudziłam się o 4 i stwierdziłam że jestem wyspana .Na szczęście udało mi się jeszcze usnąć i jeszcze jestem w łóżku
Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
Właśnie pies sobie "wydrapał" wyimaginowany dołek na łóżku koło głowy mojego męża i zrzygal się do niego kurczakiem wszystko spoko tylko ja taka zaspana, tz już widzi te rzygi na prześcieradle i mowi "młody się zbełtał" a ja niemrawo na to ..."może to nawilżacz?" Lezymy teraz jak dwa debile i się śmiejemy zamiast iść spać

Bazgram z telefonu.
Haha niezły nawilżacz
Cytat:
Napisane przez Petrochemia Pokaż wiadomość
Jejuuu....
Godzina prawie 3 a u nas imprezka w brzuchu jak ta lala. Szkoda tylko, ze taka bolesna i nie wiem jak się ułożyć

Przynajmniej będę zahartowana na bezsenne noce po tej ciąży. Wczoraj do 5 nie spałam. :/

Ojej co za noc
Cytat:
Hejka anuszka, ale chyba żaden szpital nie położy Cię przed terminem. Ja mam wizytę za tydzień 25 stycznia. Potem mam 8 lutego (OM) zgłosić się do mojego szpitala który wybrałam (w nim pracuje moja gin) na ktg. Jak będzie ok to znów za dwa dni, jak będzie ok to znów za dwa dni, i wtedy 15 lutego kładą na wywoływanie. Teraz też pytanie do was. Czy om który wam wpisał lekarz zgadza się wam z om z aplikacjami? I jest to równe 40+0?

Moja ginka będzie czekała na smsa ode mnie i pewnie przyjedzie do szpitala, ale raz że się tam wszyscy znają i nawet na szkołę rodzenia położna wzięła moją kartę ciąży i patrzy jak jest uzupełniona i od razu wiedziała czyją jestem pacjentka

Wiesz ja mam tego mięśniaka i jakby chciał to mogłabym trafić wcześniej

Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-01-18, 09:24   #1124
sweet sunday
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie ginka liczyła OM i wpisała 8 lutego, a to jest 40+3, 40+0 mam 5 lutego :/ Nie wiem o co chodzi, dopytam ją za tydzień, jeszcze będzie w czasie

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

No z seksem to mi się akurat łączy usg i to że mała od początku ciśnie na koniec stycznia. No też tak OM podałam, ale widze że om roznie się liczy, i chyba moja lekarka liczy om+1 rok- 3 miesiące + tydzień. Za tydzień się z nią dogadam. Wszystkie apki pokazują mi OM 5 lutego, a dzidzioch końcowo-styczniowy Jak urodzę wczesniej to luz, ale gdybym miała przenosić to będzie to miało dla mnie znaczenie, każdy dzień
U mnie podobna sytuacja,mam wpisany do karty ciąży termin z OM 20 luty,z kilku aplikacji wylicza mi na 18,a z USG pierwszego na 15.02,no i bądź tu mądry

Dzień dobry,u mnie nocka w miarę przespana
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 09:28   #1125
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Ja zjadlam sniadanko i zaraz wskakuje pod prysznic.

Najszczęśliwsza Mama na świecie! 22.01.2019!

Czekamy na drugi Skarb!
panipuchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 09:32   #1126
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa czyli takie buty ja myślę, że jakbym miała rodzić naturalnie to w życiu nie dotrzymałabym do końca lutego Hahaha będę zaciskać nogi - niby lekarz ostatnio mówił mi na wizycie, że tylko 40% pierworódek rodzi przed terminem lub w terminie. Reszta po Teraz wypadałoby mu pokazać wątek styczniowek

No chyba żartuje ja też myślałam że przedwczesne porody są bardzo rzadkie póki nie zobaczyłam ile jest mamusiek na oddziale neonatologii i kurde prawie żadna nie urodziła po 30 tygodniu tylko większość koło 25-27

Bazgram z telefonu.
Stary 2019-01-18, 09:36   #1127
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
No chyba żartuje ja też myślałam że przedwczesne porody są bardzo rzadkie póki nie zobaczyłam ile jest mamusiek na oddziale neonatologii i kurde prawie żadna nie urodziła po 30 tygodniu tylko większość koło 25-27

Bazgram z telefonu.
Też mi się wydawało co on w ogóle mówi ja na bank jakbym miała rodzić naturalnie niedotrwalabym do 20.02 czy 27.02 jestem wręcz pewna

Stary 2019-01-18, 09:51   #1128
Anuszka9
Zakorzenienie

Exi my jeszcze będziemy w 2paku a Ty już będziesz mogła starać się o kolejne bobo

Moja 18letnia kuzynka tak zaszalała..wszyscy jej żałowali jak zaszła w pierwszą ciążę a chwila moment i była w drugiej

Stary 2019-01-18, 09:59   #1129
FlyCole
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anuszka9 Pokaż wiadomość
Exi my jeszcze będziemy w 2paku a Ty już będziesz mogła starać się o kolejne bobo

Moja 18letnia kuzynka tak zaszalała..wszyscy jej żałowali jak zaszła w pierwszą ciążę a chwila moment i była w drugiej

I jednak nie urodzilas wczoraj heh, dla mnie 18 lat to jednak trochę za wcześnie, no ale co zrobić. Ja też w sumie nie wiem dokładnie kiedy mam termin,bo niby uczepilam się tego 11.02 ale z pierwszego USG wychodziło 15.02. Mam nadzieję że jednak urodzę w tym 38/39 tygodniu bo po terminie to masakra

FlyCole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 10:00   #1130
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:

Rozumiem wpadki w młodym wieku, ale jakby mi się trafiła to od razu zabezpieczenia chyba wszystkie możliwe, żeby drugiej nie było za szybko

Stary 2019-01-18, 10:08   #1131
Pinacolada
Zadomowienie

Tylko że niestety niektórzy mają błędne myślenie na temat zabezpieczeń i wierzą w głupie mity na temat "sposobów" zabezpieczeń, które nie mają żadnego sensu :/ bo inaczej chyba nie da się wytłumaczyć niektórych ciąż...

Stary 2019-01-18, 10:13   #1132
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pinacolada Pokaż wiadomość
Tylko że niestety niektórzy mają błędne myślenie na temat zabezpieczeń i wierzą w głupie mity na temat "sposobów" zabezpieczeń, które nie mają żadnego sensu :/ bo inaczej chyba nie da się wytłumaczyć niektórych ciąż...

U mnie na wsi dziewczyna zaszła w ciążę w pierwszym okresie po porodzie, bo przecież jak się karmi piersią to się w ciążę nie zajdzie....

Stary 2019-01-18, 10:15   #1133
Anuszka9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlyCole Pokaż wiadomość
I jednak nie urodzilas wczoraj heh, dla mnie 18 lat to jednak trochę za wcześnie, no ale co zrobić. Ja też w sumie nie wiem dokładnie kiedy mam termin,bo niby uczepilam się tego 11.02 ale z pierwszego USG wychodziło 15.02. Mam nadzieję że jednak urodzę w tym 38/39 tygodniu bo po terminie to masakra

No nie udało się syn mnie oszukał.
Cytat:
Rozumiem wpadki w młodym wieku, ale jakby mi się trafiła to od razu zabezpieczenia chyba wszystkie możliwe, żeby drugiej nie było za szybko

Ja myślę że za chwilę będzie 3 bo już się żali że państwo jej pieniądze zabrało a tak 1500 będzie albo i lepiej . Moja znajoma siedzi 5lat w domu z 2 dzieci i mówi że dostaje 1700 i dlatego nie wraca do pracy

O boziuu..mojej bratowej bratowa zaczęła rodzić..nawet do swoich dzieci zadzwoniła żeby poinformować o cioci.Trzymajcie mnie bo pewnie czekają mnie dziś wykłady o porodzie

Stary 2019-01-18, 10:16   #1134
karla906
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2019❤ Cz.IV

Cytat:
Dzień dobry Dziś mój mąż ma wolne, więc jedziemy na zakupy, musimy w końcu kupić małemu łóżeczko, komodę, no i od razu ochraniacz na nasz materac. Aa i jeszcze popatrzymy na zasłonki do pokoju Mikołaja, może uda się zamówić coś stacjonarnie, jak nie to w weekend ostatecznie poszukam czegoś do zamówienia w necie
U mnie termin z OM (17.02) to jest równo 40+0 i pokrywa się z datą z pierwszego USG, więc już więcej nie wnikałam. Aczkolwiek jak liczyłam w kalkulatorach internetowych to wychodziły mi nieco inne terminy, chyba najczęściej 21.02 albo ew 18.02. Więc nieznacznie później, ale to są tak małe różnice, że w ogóle na to nie patrzę, mam nadzieję że nie przenoszę jakoś strasznie mocno tej ciąży, no ale zobaczymy co będzie
Trochę się boję wywoływania porodu, podobno skurcze dużo bardziej bolą z drugiej strony po skończonym 41tc może być już tak ciężko, że mogę zmienić zdanie...

Otóż to.

Cytat:
Cześć! ja obudziłam się o 4 i stwierdziłam że jestem wyspana .Na szczęście udało mi się jeszcze usnąć i jeszcze jestem w łóżku Haha niezły nawilżaczOjej co za noc Wiesz ja mam tego mięśniaka i jakby chciał to mogłabym trafić wcześniej

Ale jeśli wszystko jest ok to i tak raczej nici z tego. W szpitalu raczej sie usmiechaja przed terminem i wysylaja do domu :P Niestety, albo i stety, bo po co wywoływac cokolwiek przed terminem, lub lezec w szpitalu?

Cytat:
Też mi się wydawało co on w ogóle mówi ja na bank jakbym miała rodzić naturalnie niedotrwalabym do 20.02 czy 27.02 jestem wręcz pewna

Tak Ci się tylko wydaje. Ja sobie myslalam ze jak mała jest na koniec stycznia, to chce dotrwać do 10-15 stycznia bo ona szybko rosnie, itp itd, no i co, 11 stycznia wizyta, na której młoda ważyła już prawie 3100 a do terminu ile jeszcze, i co, jestem dalej w dwupaku i jeszcze pewnie trochę będę :P

Cytat:

O rany

Mi się brzuch jeszcze bardziej obniżył
A propos to przypomniała mi sięanegdotka o mojej teściowej jak gadalysmy jakis czas temu o obnizaniu brzucha i uslyszalam te 'prawdy' że przyjdzie moment ze brzuch bede miala juz tak nisko ze na kolanach prawie...mialam ochote powiedziec ze tak kurde, zamontuje na nim mokrą szmatę bo po podłodze już na pewno bede nim jezdzic
Stary 2019-01-18, 10:16   #1135
Pinacolada
Zadomowienie

Cytat:
U mnie na wsi dziewczyna zaszła w ciążę w pierwszym okresie po porodzie, bo przecież jak się karmi piersią to się w ciążę nie zajdzie....

A no właśnie, to dobry przykład, może u kuzynki Anuszki było podobnie Nam położna mówiła o tym, że jak się karmi to niby nie można zajść w ciążę, ale poza karmieniem musi być spełnionych kilka innych warunków. Nie pamiętam o co tam chodziło bo nie słuchałam za dokładnie, wolę nie ryzykować i od razu stosować zabezpieczenie bo potem wychodzą takie kwiatki

Stary 2019-01-18, 10:18   #1136
FlyCole
Zadomowienie

Cytat:
Ja myślę że za chwilę będzie 3 bo już się żali że państwo jej pieniądze zabrało a tak 1500 będzie albo i lepiej . Moja znajoma siedzi 5lat w domu z 2 dzieci i mówi że dostaje 1700 i dlatego nie wraca do pracy

O boziuu..mojej bratowej bratowa zaczęła rodzić..nawet do swoich dzieci zadzwoniła żeby poinformować o cioci.Trzymajcie mnie bo pewnie czekają mnie dziś wykłady o porodzie

To powodzenia w wysłuchaniu no czasem też się za głowę łapię, niby mamy XXI wiek a niektórzy mają wiedzę jak w Średniowieczu

FlyCole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 10:24   #1137
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:

Też znam takich ludzi. 500+ się będzie należało na każde dziecko, bo przecież dochód nie przekroczy, dodatkowo rodzinne na każde dziecko, kosinakowe z mopsu na maleństwo i można żyć ;D
A ja się zusowi musiałam tłumaczyć z przyjęcia do pracy i zajścia w ciążę haha
Cytat:
A no właśnie, to dobry przykład, może u kuzynki Anuszki było podobnie Nam położna mówiła o tym, że jak się karmi to niby nie można zajść w ciążę, ale poza karmieniem musi być spełnionych kilka innych warunków. Nie pamiętam o co tam chodziło bo nie słuchałam za dokładnie, wolę nie ryzykować i od razu stosować zabezpieczenie bo potem wychodzą takie kwiatki

Chyba wolałabym nie ryzykować

Stary 2019-01-18, 10:26   #1138
Anuszka9
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż to.

Ale jeśli wszystko jest ok to i tak raczej nici z tego. W szpitalu raczej sie usmiechaja przed terminem i wysylaja do domu Niestety, albo i stety, bo po co wywoływac cokolwiek przed terminem, lub lezec w szpitalu?

Tak Ci się tylko wydaje. Ja sobie myslalam ze jak mała jest na koniec stycznia, to chce dotrwać do 10-15 stycznia bo ona szybko rosnie, itp itd, no i co, 11 stycznia wizyta, na której młoda ważyła już prawie 3100 a do terminu ile jeszcze, i co, jestem dalej w dwupaku i jeszcze pewnie trochę będę

O rany

Mi się brzuch jeszcze bardziej obniżył

A propos to przypomniała mi sięanegdotka o mojej teściowej jak gadalysmy jakis czas temu o obnizaniu brzucha i uslyszalam te 'prawdy' że przyjdzie moment ze brzuch bede miala juz tak nisko ze na kolanach prawie...mialam ochote powiedziec ze tak kurde, zamontuje na nim mokrą szmatę bo po podłodze już na pewno bede nim jezdzic
Np po to że przy cc stracę prawdopodobnie macice . Sam mi mówił że jak trafię niespodziewanie do szpitala to mam wszystkim mówić o mięśniaku bo może nie być aż tyle czasu żeby zbadać i konkretnie sprawdzić gdzie on jest a jakbym wcześniej leżała to przynajmniej konkretnie zbadają. Na ostatniej wizycie był idealnie w miejscu cięcia więc wiesz..No wolałabym uniknąć dodatkowych stresów.

Stary 2019-01-18, 10:32   #1139
karla906
Wtajemniczenie

Zgadza się, jest coś takiego ale to bardzo wymagająca sprawa. KP to jedno, ale tam muszą być konkretne częstotliwości, dziecko nie może ani razu dostać z butli, nie może mieć smoczka, nie można używać nakładek na sutki itp itd, to działa, ale trzeba się temu oddać.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Np po to że przy cc stracę prawdopodobnie macice . Sam mi mówił że jak trafię niespodziewanie do szpitala to mam wszystkim mówić o mięśniaku bo może nie być aż tyle czasu żeby zbadać i konkretnie sprawdzić gdzie on jest a jakbym wcześniej leżała to przynajmniej konkretnie zbadają. Na ostatniej wizycie był idealnie w miejscu cięcia więc wiesz..No wolałabym uniknąć dodatkowych stresów.

No to jest całkowicie zrozumiałe Trzymam kciuki, będzie dobrze może niech chociaż w tym 40+0 już skieruje to już bedzie dobrze
Stary 2019-01-18, 10:32   #1140
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadza się, jest coś takiego ale to bardzo wymagająca sprawa. KP to jedno, ale tam muszą być konkretne częstotliwości, dziecko nie może ani razu dostać z butli, nie może mieć smoczka, nie można używać nakładek na sutki itp itd, to działa, ale trzeba się temu oddać.
Looo no to konkretne "wymagania". Bardzo ciężkie do spełnienia moim zdaniem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości