![]() |
#3151 |
Przyczajenie
|
Dot.: Operacje nosa - zbiorczy! cz. 3
Cześć
![]() Czy któraś z was miała przeprowadzaną operację metodą zamkniętą? Czy przy takiej metodzie można osiągnąć naprawdę widoczne zmiany? Mam duży, długi, szeroki nos, lekkiego garbka, taki kulfon ![]() ![]() Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o dr Małku, wiem, że zdarza się że operuje także metodą otwartą ale rzadko i może któraś z was wie, czy wtedy wychodzi wszystko ok? Albo któraś z was miała operację metodą zamkniętą ale zmiana wyszła naprawdę wyraźna i jest zadowolona? (u jakiegokolwiek lekarza) Porooosze o odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3152 |
Przyczajenie
|
Dot.: Operacja nosa w Trojmiescie-gdzie?
Vea , miałyśmy operacje w podobnym czasie , także obserwuje co jakiś czas Twoja zmianę i muszę powiedzieć ze nos wyglada świetnie, przynamniej na zdjęciach. Garbek ewidentnie zniknął i pojawiła się symetria między czubkiem nosa a Brodą
Naprawdę świetna robota i gratulacje 😉 Za ok 2 tyg wrzucę zdjęcie swojego nosa , 3 miesiące po Operacji Do Pani powyżej : Ogólnie jestem zadowolona i zrobiłabym to drugi raz Choć łatwo jest mówić to osobie, która widzi pozytywe efekty metamorfozy. W opinii wielu wielu kobiet na forach wnioskuje jedna zależność IM GORSZY EFEKT LUB JEGO BRAK PO ŚCIĄGNIĘCIU GIPSU - TYM LEPSZY EFEKT KOŃCOWY Oraz IM PIĘKNIEJSZY NOS ZARAZ PO OPERACJI CZYLI ŚCIĄGNIĘCIU OPATRUNKU - TYM GORZEJ SIĘ UKŁADA Z KAŻDYM MIESIĄCEM od czego to zależy ? Ekspertem nie jestem Ale na pewno zauważycie ta zależność na sobie lub przetrzepujac fora internetowe * u mnie po ściągnięciu gipsu nie było widać prawie NIC , nadal widziałam ten duży kulfon 😁 nadal był długi, duży (był również spuchnięty ) jedyne co było Widać to brak przerwy między kością a chrząstką i brak garbka Był prosty od góry do dołu lecz wygląd ten SAM. Zastanawiałam się po co się tyle nacierpiałam z oddychaniem i po Operacji skoro nie ma wielkiej różnicy, a przecież na taka liczyłam po korekcie całkowitej. Jednak z każdym tygodniem nie mówiąc już miesiącem nos wyglądał i wyglada coraz lepiej ( a przechodziłam w tym czasie dwie choroby z okropnym katarem który wszystko podraznial ) , tak wiec proponuje uzbroić się w długotrwała cierpliwość i raczej stale wyobrażać sobie pozytywny efekt końcowy. ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Do Vea oraz Hipnogogia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3153 |
Rozeznanie
|
Orka, ja miałam metodą zamkniętą właśnie. Nos z natury miałam garbaty.
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Ivaanko! Wrzuć koniecznie fotki! Ale wiesz co, masz rację z tym spostrzeżeniem: faktycznie dziewczyny, które po zdjęciu gipsu mają świetne kształty nosów z czasem są coraz mniej zadowolone. Coś w tym jest. Ivaanko, nie zapomnij o kontroli 22.02🙂 ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Hipnagogia, u mnie wszystko ok z oddychaniem i w ogóle. Zresztą przed operacją też było ok, wiec nic się tutaj nie zmieniło na gorsze. Jest be, zmian. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3154 |
Przyczajenie
|
Jak wygladaja badania, ktore trzeba robic tuz przed zabiegiem? Czy to jest cos co mozna spokojnie prywatnie w jeden dzien zalatwic i od razu wyniki dostac w ten sam dzien?
Mieszkam w Niemczech od 10-tego roku zycia, ale operacje bede mial w Polsce. Mysle, ze badania bede robil prywatnie. Dzieki. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Stuartt Czas edycji: 2019-02-02 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3156 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co poszlo nie tak z panem Nawrockim? Absolutnie wszystko. Glownym celem mojej operacji z tym panem bylo wyprostowanie przegrody i pozbycie sie garba na nosie. Niestety garba sie pan nie pozbyl a nos jest nadal krzywy! Do tego scial mi nos i teraz wyglada jak u swinki. Czubek nosa to jedna wielka bulwa. Teraz jest juz 2 lata po operacji i czubek nosa strasznie opadl. Nos wydaje sie jeszcze gorszy. Pan Nawrocki nawet nie raczyl odpisac na moje maile ze zdjeciami tej tragedii. Bylam na konsultacji u 4 roznych chirurgow w sprawie naprawy tego "dziela" pana Nawrockiego. Doktorem to ja go nie nazwe - raczej rzeznikiem. Wszystkie 4 opinie lekarskie sa jednoznaczne - czesc chrzestna jest strasznie wycieta, teraz potrzebny jest przeszczep z zebra zeby w ogole wyprostowac i podtrzymac nos. Przegroda do tego sie zapadla powodujac ten garb. Tragedia.. Jestem zalamana.. teraz po 2 latach uzbieralam pieniedzy na kolejna operacje, ale przerazliwie boje sie zaufac komukolwiek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3157 |
Przyczajenie
|
Cześć, byłam już na konsultacji u dr Szychty, a 1.04 ckn
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3158 |
Przyczajenie
|
Ania, ja mam u niego operację 22.03
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3159 |
Przyczajenie
|
gdzie robisz? W Bydgoszczy? Jak twoje odczucia? Myślę że jesteśmy w dobrych rękach 😊 Już nie mogę się doczekać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 |
Raczkowanie
|
Agata_xx mi też nie odpisuje, powiedź mi jak można być takim człowiekiem?
Nie myślałaś żeby pójść do sądu? wiesz ile taka poprawka będzie kosztować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3161 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Moja poprawka to £5500, czyli 27,000zl... Robie w Turcji, bo w Londynie mi powiedzieli dwa razy tyle... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3162 |
Przyczajenie
|
Ja robię pod Warszawą, w Babicach Nowych. Też tak myślę, byłam łącznie na 4 konsultacjach u 4 różnych chirurgów. I prof. Szychta najbardziej mnie do siebie przekonał.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3164 |
Przyczajenie
|
HEJ ! Czy aktualne?? Jestem bardzo zainteresowana
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Dziewczyny sorki za pomyłkę z postem wyżej ![]() Mam pytanko.. czy nie jest czasem ktoś zainteresowany sprzedażą terminu u dr Skupina na 2019 ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3165 |
Przyczajenie
|
Ja będę robić na NFZ plastyczną i przegrodę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3166 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a czy któraś miała robiony nos u Zachary ? Wszystkie opinie w necie są pozytywne ale aż dziwne to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3167 |
Raczkowanie
|
Czy operował ktos nos u dr Marka Węgrzyna we Wrocławiu lub Michała Krawczyńskiego w Łodzi/Warszawie?
A co do doktora Nawrockiego, miałam wiele lat temu mieć u niego korektę uszu, ale całe szczęście, że jednak miałam u kogos innego. Dr Nawrocki odwołał konsultację z przyczyn osobistych, miał dzwonic do mnie i umówic mnie na inny termin, ale do tego nie doszło. A w dniu w którym miałam miec zabieg zadzwonił z pytaniem gdzie jestem. Bez konsultacji, bez badan chciał mi wykonać zabieg? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3168 |
Przyczajenie
|
Vea , wrzucam zdjęcie lewego profilu przed i po czasie
muszę zrobić nowe w prostej pozycji z każdej strony ale narazie znalazłam takie dla porównania ;p Mam wrażenie ze po operacji nos był bardziej prosty i szpiczasty a później zaczął się zaokrąglać. Najładniej wyglada teraz na wprost (wrzucę zdjęcie ) a z lewego wyglada tak - Niestety na końcowy efekt muszę czekać jeszcze kilka miesięcy z uwagi na to ze to całkowita korekta - oseotomie poczwórna i nos wciaz wie układa - podobno również skóra potrzebuje czasu by ułożyć się do nowego kształtu Choć na dzień dzisiejszy czuje już dużo mniejsza opuchliznę na czubku jak i w miejscu dawnego garbka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3169 |
Przyczajenie
|
Są tu noski od Doktora Jadczaka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3170 |
Rozeznanie
|
IVAANKO! PIĘKNY MASZ NOSEK! Wow! Z każdym zdjęciem wygląda coraz lepiej! 😀
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3171 |
Raczkowanie
|
up! czy jest ktoś od dr krawczyńskiego lub węgrzyna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3172 |
Przyczajenie
|
Dziękuje kochana 🙈❤️ Wczoraj byłam na kontroli
Wszystko ładnie pięknie 👌 mam pokazać się jeszcze rok po kontroli czyli w listopadzie. a jak u Ciebie ? ![]() Ps. Nos zrobiony przez Doktora Łątkowskiego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3173 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Lekarz obiecał, zgodnie z moim marzeniem, że zrobi nos prosty, trochę węższy niż mialam, pasujący do twarzy. Teraz dokładnie mija 10 dni po operacji, po zdjęciu opatrunków mam krótki świnski nos - zupełnie niepasujący do twarzy, oszpecający mnie totalnie. Jestem jeszcze strasznie spuchnieta także na twarzy (policzki i chomiki), ale już widać, że z tym nosem wyglądam fatalnie z obu profili, a na wprost to jest dopiero dramat - wielkie, szerokie, niezmniejszone i asymetryczne nozdrza zadarte w górę i jakiś jeszcze załom się w chrząstce po lewej na czubku robi. No dosłownie pysk świni. Wyglądam tragicznie. Usłyszałam przez telefon od lekarza, że czubek nosa z czasem trochę się obniży i że specjalnie się go zadziera, bo inaczej bardziej by opadł niż oczekujemy... Co znaczy trochę - nie wiadomo. O wyeksponowanych nozdrzach, które zawsze miałam duże, ale w przed operacją ukryte, a nie zadarte jak teraz, nic nie wspomniał. Jestem załamana, zwłaszcza że zaraz muszę wrócić do pracy. Na twarzy opuchlizna, a nos jest opuchnietą małą szeroką śwninską kluchą... Wszyscy zauważą zmianę. I to zmianę na niekorzyść. Co do uniesionego nosa o który Ty pytasz to wszystko zależy od budowy twarzy - są osoby, którym z tym po prostu dobrze. Ja wyglądam fatalnie i wiem, że bede z tym wyglądała fatalnie. Wywaliłam kasę na operację, która mnie oszpeciła. Miałam znośny nos, ale przez całe życie kompleks z powodu czubka z profilu (skocznia narciarska, pinokio) i marzyłam o tym, że kiedyś pójdę na operacje i będzie piękny, prosty. Poszłam... I się oszpeciłam. Za własne pieniądze. Prezent na 40 sobie zrobiłam "spełnienie marzeń". ;-( A może jest na forum ktoś, komu świnski ryjek po operacji zniknął, ktoś kto podobnie jak ja przed operacją miał czubek zasłaniający nozdrza? Lekarz przeholował z uniesieniem, ale potem wróciło do normy. Poglądów wrzucam parę zdjęć, jak było, jak jest i jak miało być. Sorry że bez makijażu, ale... i tak jestem napuchnięta cała, poza tym patrzac teraz w lustro życ mi się nie chce. Edytowane przez ossy12 Czas edycji: 2019-02-24 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3174 |
Skrzat leśny
|
Też miałam taki efekt świnki na początku, jakby mi ten nos dokleili, no karykatura człowieka. I też byłam załamana. Zeszło
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3175 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3176 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 Czas edycji: 2019-04-20 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3177 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak - jestem wciąż mega opuchnięta na twarzy, gruba skóra i te sprawy... Przez samą opuchliznę trudno już się rozpoznać w lustrze, a co dopiero przez ten nos;-) Mam nadzieję, że będzie dobrze - choć tyle samo nadziei, co wątpliwosci. W ciagu ostatnich dni przejrzałam chyba wszelkie możliwe strony www, na których opisywane były takie przypadki (angielsko i niemieckojęzyczne), na których wypowiadają się lekarze, komentując zabiegi czy odpwiadając na pytania osób po opracji. Wiele takich zadartości nosów spadło, jednak nie wszystkim. Niektórzy mieli skrócone nosy za bardzo (mocniej pozszywane chrząstki) i stanęli przed problemem kolejnej operacji. Stąd moja panika. Mój nos wydaje się dużo krótszy niż był. Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 Czas edycji: 2019-04-20 o 22:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3178 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Niesamowite jest to, że w nocy dostałam na maila powiadomienie, że ktoś po ponad miesiącu jak zamieściłam posta odniósł się do mojej wiadomości, a dzisiaj o 15:30 w Warszawie mam zabieg ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3180 | |
Skrzat leśny
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.