|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 - część V
[/COLOR]
Cytat:
![]() Dziewczyny ja to mam zamiar dietę trzymać, ale żeby własną upę odchudzić z dwie dyszki trzeba będzie zrzucić i ma się to zdarzyć jak najszybciej a tymczasem tż mi kupił puszkę pepsi, idę opóźnić ![]() Mysia dobrze że pojechałaś! Przynajmniej wiesz że wszystko dobrze! |
|
|
|
|
#392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to tak bardziej z misji uswiadamiania inncyh osob po moich przejsciach skornych synka ![]() nie dac sobie wmowic ze to od salaty lub kapusty... Cytat:
bedziemy nosic dzieci dzien i noc to spadna kilogramy ja to sie dziwie ze nie chudne od dzwigania tych 20kg
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, zapomniałam że ja będę wiecznie niewyspana, czasu będzie tylko na dwa gryzy kanapki, spacery długie bo to jedyny sposób by w depresję głęboką nie wpaść... No nie da rady nie schudnąć po prostu
|
|
|
|
#394 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale czy to,że nie znał kodu choroby oznacza,że nie wie co to za choroba i jakie jest ryzyko?
|
|
#395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#396 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny
trafily mi sie ubranka jak slepej kurze ziarno ![]() Maly chyba nie lubi usg bo straszna mam dzis zgage i mi pupe wypycha pod zebra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno zostanie mi kilka dodatkowych kilogramów po ciąży, nie wierzę że wszystkie zejdą na porodówce, znam swój organizm i u mnie to tak nie działa niestety. Ale dieta, spacery, bieganie za dzieckiem zrobi swoje ![]() Cytat:
No i jeszcze ten ekonomiczny
|
||
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie mialam pisac, ze trzeba wprowadzic dietę, zeby wlasna doope odchudzic
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja serio uważam że się najwięcej chudnie od noszenia dziecka.. Mój usypial bujany. 5-6 drzemek na dzień. Min 50-60 minut bujania dziennie. Pewnie były dni że 2h... Waga dziecka min 5kg... Lepiej niż z chodakowska Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Laski, już matki 2dzieci albo te które spodziewają się 2giego i mają jakieś rady... Jak sobie ulozylyscie w głowie to drugie dziecko? Ja mam jakieś nostaligczne dni miłość do syna, że to ten jedyny idealny, jakieś takie uczucie (może za mocno powiedziane) że będę go zdradzać z innym dziudziusien... Plus łapie się na tym że nie będę mogła mu mówić że gi kocham najbardziej na świecie bo chce żeby wiedzieli że kocham ich tak samo mocno... Od jakiegoś czasu używam "najbardziej na świecie" po 10000razy żeby był tego pewien wiedział i pamiętał... Niby miwli że będę miała cała ciąże żeby to ogarnąć a mam wrażenie że średnio mi poszło... Jakieś rady coś? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2019-04-11 o 21:00 |
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Sq ja patrzę na gamonia i nie wierzę, że będzie ich takich dwóch. Ciężko mi ogarnąć, że kogoś będę mogła tak kochać jak toto. Boję się, że przez to, że jest pierwszy, będzie hmmm.. Lepszy? Ale potem laski na grupie mamusiowej wrzucają mi dwóch eleganckich kawalerów trzymających się za ręce to jakoś zaczynam wierzyć, że będę kochać tak samo, a różnice między nimi mi w tym pomogą
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjęła strategie że on awansuje. Ze on będzie starszym bratem itp i w taki sposób mu opowiadam... I łzy w oczach staja bo się czuje jakbym teraz od niego wymagała jakiś cudów bo imon już jest duży... A przecież to wciąż mój mały kurdupelek... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że jak wróciłam po tych 3 dniach nieobecności to miałam wrażenie, że on jest taaaaaki duży. Nie chcę wiedzieć jaki będzie wydawać mi się duży jak urodzi się mniejsze.. Przecież to mój chłopczyk malutki.
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A) przestanę zauważać postępy młodego. Teraz wylapuje że np nauczył się zadawać pytania analogiczne. Inne niż co to itp. Coś na zasadzie że pytałam w książce kto tu pływa 6osob. Sam zapytał 7. Na kolejnej stornie zapytał "o a kto tu stoi?". Niby nic ale się jaram. On mówi od 3miesiecy dopiero. To są małe sprawki ale zauważam że to nowy skill... I mnie to będzie omijalo Albo B) nie docenie umiejętności małej bo już przerabialam pierwsze uśmiechu, pierwsze kroki, pierwsze mama... Eh. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno dziewczynki wychowuje się zupełnie inaczej niż chłopca. Kumpela mi opowiadała, że to inny poziom macierzyństwa. A jak ja mam mieć drugiego chłopca, jak tu nie porównywać?
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, w tym temacie, dziewczyny, doradzać Wam nie będę, bo dla mnie dwójka dzieci to zupełna abstrakcja, ale jestem przekonana że będziecie wspaniałymi mamami dla obu swoich pociech
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
36t+3d - Skończyłam pranie i prasowanie wyprawki. Jeszcze tylko odebrać fotelik od koleżanki (bezwypadkowy), spakować torbę i po świętach złożyć kołyske. Jestem gotowa
|
|
|
#409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak wszystko nam wyjdzie w praniu :p Cytat:
||
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nic mądrego chyba nie napiszę, bo u nas między dziećmi zawsze jakiś problem. Choćbym nawet faworyzowała syna i w tajemnicy przed młodą pozwalała mu na więcej to on i tak tego nie widzi i nie docenia. Więc ta opcja zupełnie się nie sprawdza. I często mi syn mówi, że siostra to może więcej, że my zawsze stajemy po jej stronie itp. Gdzie ja naprawdę się staram rozwiązując ich konflikty by było sprawiedliwie.
Teraz dochodzi trzecie, więc syn już snuje nowe czarne scenariusze. Najlepiej się sprawdzają momenty gdy jesteśmy tylko dla niego, gdy sprzedamy gdzieś młodą i skupimy się tylko na nim. Co ciekawe córka nie ma tego problemu. Ona najchętniej ciągnęła by się za bratem jak smród Bo jeżeli chodzi o miłość do nowego dziecka to ona spływa na nas sekundę po porodzie. Choć sama nie wierzę że znajdę miejsce by wcisnąć new baby
|
|
|
|
#411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to że później inaczej może kwestia płci? Że mama i dziewczynka? Ale spoko. Młody coraz częściej męża naśladuje. Włosy sobie z nim rano układa. Tata jest od naprawiania to dzis on chciał mamie pomoc naprawiać. Więc może naturalnie jakoś pójdzie.. Cytat:
![]() Która pisała o bólu pachwin? Mnie tak mała sponiewiera. Boli mnie jakby przód pachwin. Linia majtek. Nie wiem co ona kopie ale mam takie jakby prądy co kilka minut przez całą nogę. Jak szłam to mało się nie wywrocilam. Co to dziecko? W co ona tak kopie??? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#412 |
|
Dostojna peema.
|
Ja nie wypowiem się na temat poruszony przez Sq, bo to moje pierwsze dziecko jak wiadomo, ale ciekawi mnie w ogóle zagadnienie miłość do dziecka
Czy tak od razu go pokocham i w ogóle jak to będzie.
|
#413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby sprawiedliwie nie rozwiązywać konfliktów to na imprezy mógł szybciej, później wracać szybciej, itp itd. Wiecie takie ważne rzeczy dla nastolatków. Ba! Ja w życiu od rodziców nie dostałam auta żeby jechsv do Wrocławia, żeby się prseprowsdzkc czy cos a on już na 1wszym roku. (gdzie ja na 5 nadal nie ![]() ). Więc ja wierzę że sprawiedliwości nie ma. Ze rodzic z 1eszym bardziej się boi. Jest bardziej ostrożny itp a im więcej dzieci tym więcej luzu, może zaufania, może pozytywne doświadczenia z Pierwszym pozwalają spróbować z drugim szybciej jakieś rzeczy. Nie wiem.. A gdzie trzecie i kolejne... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() Bo ja myślę że synka kochalam jescze w brzuchu. Ta ciaza inna. Jestem bardziej zjaeta (jakby nie było synem), nie śledzę tydzień po tygodniu co się dzieje z małą. Nie gadam do niej za dużo. Skupilam się na młodym, na tym że będzie starszym bratem. Zreszta ostatnio to pisałam. Ze pirresyz raz poczułam ze JA będę mieć DZIECKO i to będzie ten sam poziom milosfi/fascynacji. I myślę że z nią bede musiała to poczuć. Ta klapka będzie musiała się aktywować po porodzie ![]() A dwa mając tp za jakieś 20dni mam wrażenie że to kutfa niemożliwe że już niedługo nie będę spała całej nocy. Dopiero się przyzwyczaiłam że syn śpi cala Serio mam wrażenie że ten bobas to dla mnie równie duża abstralcja jak dla mojego syna... Albo jak za pierwszym razem. Nic lepiej. No nic Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
No to jeżeli chodzi o początkowy okres to u nas przez pierwszy rok układało się super. Bez problemu zaspokajalismy potrzeby syna. Super układały się ich relację. Problem się zaczął jak młoda ruszyła do ataku i zaczęła coraz bardziej ingerować w jego życie.
Więc cieszcie się póki możecie ![]() Sq ale coś w tym jest... Mi pierwszej tatuś kupił auto, a jestem 4,5 roku młodsza od brata z tym, że ja sobie dorabiałam już od liceum, więc miałam za co zatankować chociaż, a brat hulał przez całe studia, które ciężko mu też było zakończyć
|
|
|
|
#415 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też naśladuje tatusia, ostatnio przy sikaniu. On na stojąco, tak jak tatuś. Dobrze chociaż że trafia![]() ![]() a jak nie to dostaje papier i przeciera deskę. Już spryskiwać mu nie każe ![]() Cytat:
Cytat:
A co do ciąży - wiesz, w pierwszej to ja w ogóle tego nie czułam, że będę mamą, że nowe życie we mnie rośnie, nie planowałam przede wszystkim tej ciąży, chciałam dać sobie czas, bo to wszystko było jeszcze dla mnie nowe - kraj, ludzie, język, kultura... Ale potem im dalej tym bardziej się angażowałam, a jak mały się urodził to wszystkie wątpliwości i obawy poszły gdzieś. A teraz - ciąża mniej więcej planowana ( bo stwierdziliśmy że kiedy ma być to będzie, bez jakiegoś planowania że wtedy a wtedy), język opanowany, kraj już nie taki obcy, kultura to samo....a obawy i tak są, dyskusja wyżej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
i tego się boję. To wcale nie takie rzadkie, jak rozmawiam z koleżankami, które dopiero co rodziły, to większość mówi, że szaleństwo hormonów po porodzie było straszne i że pierwsze chwile w domu z dzieckiem to była masakra. No ale nie mam na co narzekać, tż będzie w domu trzy tygodnie to będę miała czas na przyzwyczajenie się do nowej sytuacji póki co wykupiłam abonament na Kindle) na razie 7 dni testowych) i będę sobie czytać dla relaksu "Kobiety Donalda Trumpa", podobno dobre to to tak abstrahując od poważnych rozkmin Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

a tymczasem tż mi kupił puszkę pepsi, idę opóźnić 
Mnie położna pochwaliła jak odpowiedziałam, że wszystko jem na co mam ochotę

Stwierdzilam, ze jesli mala sie nie odwroci to zostalo mi tylko jakies 4 tygodnie lezenia wiec korzystam 
Dobrze, ze pojechalas.
trafily mi sie ubranka jak slepej kurze ziarno 

Na pewno zostanie mi kilka dodatkowych kilogramów po ciąży, nie wierzę że wszystkie zejdą na porodówce, znam swój organizm i u mnie to tak nie działa niestety. Ale dieta, spacery, bieganie za dzieckiem zrobi swoje