|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019r. - cz. 13
Cytat:
![]() Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki, oszczędzaj się i odpoczywaj!
Ja dziś lecę w końcu do kardiologa. Miałam się zapisywać do kliniki w tym tygodniu ale jakoś zapał mnie opuścił pieniądze pieniądze... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1203 |
|
Wtajemniczenie
|
Laloca tak z córką mi sie zaczęła skracać w 33tc i byłam 2 tyg w szpitalu. Urodziłam 3 dni przed tp..
Teraz szyjka mi sie skrócila w sumie z dnia na dzień do 1cm ale gin mówi że twarda i zamknięta wiec powiedział że na poród to sie absolutnie jeszcze nie zapowiada. Wczoraj przesadziłam chyba... dzwigałam paczkę nie wiem ile wazyła z 4kg na pewno i jeszcze sobie fundnęlam rajd po sklepach Rossman pepco apteka...Na szczęście plamienie nie było żywą krwią. Z łożyskiem i synkiem wszystko w porządku . Dobrze, że moj gin na nfz ma zawsze ten pessar ze sobą. Zapłaciłam mu 120zł a normalnie 180 i musiałabym zamawiać.. samo zakładanie spoko. Myślałam, ze będzie gorzej. Tak w ogole to chcial mi dopiero za tydzień na planowanej wizycie zakładać ale potem jednak założył . I dobrze bo juz wole być zabezpieczona.. wzięłam nospe i magnez i leżę. Żałuje, ze wczesniej tej nospy nie bralam bo po niej ten brzuch jakby lepszy, mniej sie napinaLoca ja wierze że po tym zabiegu ciąża to tylko kwestia czasu u Ciebie 😙 |
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina trzymam kciuki za szyjke! Niech jest mocna i twarda! Na kiedy masz tp?
Laloca , Zebra, Sun dziewczyny trzymam za was kciuki zebyscie i wy juz niedługo przeszły na druga stronę mocy. Doskonale wiem jak to jest czekac... przed 1 ciąża juz myslalam ze w psychiatryku wyląduje. Teraz chyba mi los odplacil bo zaszlam od razu.... wam tez w koncu zycze tych 2kresek ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1205 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o mnie to oby Kochana! oby! ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Dzięki ![]() |
||||
|
|
|
#1206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby, bo mam już dosyć...Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
Coco trzymam kciuki żeby szybko poszło ![]() Paulina odpoczywaj kobieto wiem że ciężko jest się oszczędzać jeśli ktoś zawsze przyzwyczajony był do aktywności.Zebra to komunia już tuż tuż a jeszcze tyle czasu było ![]() moje dziecko zapowiada się na duże , w 31 tc ważył 2,05 i lekarz powiedział że jest "krótki, gruby i włochaty" masakra mam nadzieję że skończy się tak jak u Kari ![]() boję się żeby nie chciał mnie brać na cesarkę bo duże dziecko a on na sam koniec będzie ważył 3,5 kg |
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja slyszalam znow ze jest dlugi i wazy ponad 4kg a urodzil sie 2tyg pozniej z wagą 3630 i 53cm czyli normalny noworodek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Trwajcie jak najdłużej w dwupaku, s Ty się oszczędzaj ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze dlatego ze mam grzeczne dziecko , spokojne ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic się nie da zrobić. Zjeść nawet czasem ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdzie
A i do tego jeszcze dochodzi dziecko 5 letnie które nie cierpi jeździć samochodem, więc dziękuję za takie wakacje
|
|
|
|
#1214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() Na urlop w tym roku TŻ na pewno nie namowie, marzy mi się wyjazd nad morze, ale z tym wrzeszczącym szogunem można pomarzyć tylko ![]() Jazda 2 km to dramat, a gdzie 300. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 miesiące jutro waga urodzeniowa prawie podwojona i 15 cm więcej od urodzenia ledwo już dźwigam klocusia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Coco się nie odzywa. Coś mi się wydaje że jest zajęta
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez UltraMarryna Czas edycji: 2019-05-07 o 16:23 |
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mialam 3 i nigdy wiecej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie syn akurat za rączkę chodzi po schodach w kazda stronę do auta tez wchodzi sam, tyle dobrego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() (sama właśnie dokladnie 5lat temu wieczorem trafiłam do szpitala ze skurczami a młody na następny dzień się pojawił ) mam nadzieję ze się coś bardziej rozkreci ![]() Położna też cię jeszcze nie badala ani nic? Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz To może mój będzie mieć urodziny tego samego dnia
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Skoro są mocniejsze to może coś się bardziej rozkręca oby ![]() Niech cię zbadaja koniecznie ![]() (mnie położna badala co godzinę )Może rzeczywiście będziemy mieć synów z tego samego dnia byle byś się nie męczyła do jutrzejszego popołudnia jak to było u mnie ![]() PS. Bo chyba wam nie pisałam w sobotę byłam na wizycie, na Ktg tylko jeden mały skurcz, no i ogólnie wszystko ok tylko szyjka już skrócona ale nadal zamknięta. Kolejna wizyta 18maja - jak to stwierdził mój gin o ile do niej dotrwamy Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pójdziesz na porodowke to zaczną przyspieszać, cudować, a tak to naturalnie się wszystko dzieje więc najlepiej jak tylko można . Chodź po schodach dużo i bocianie kroki rób. Ja dopóki oksy nie dostałam to bóle miałam znośne ale efektywne. Może twoje też coś pożytecznego robią ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Myslisz że urodzisz wcześniej i wyrobicie się jeszcze w maju? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale jak ja rodziłam to oprócz mnie była tylko jedna babka więc położne nie miały wielu pacjentek no to miały czas ![]() Ja to wolę żeby młoda poczekala przynajmniej do 1 czerwca dopiero wtedy tz będzie miał wolne więc niech się młoda nie śpieszy za bardzo ![]() Ale według mojego gina wszystko może się zdarzyć, 16 maja juz będę mieć ciąże donoszona no i przy tym trybie jaki mam na codzień z moim młodym no to tym bardziej ![]() W razie czego torba już spakowana leży obok łóżka jeszcze paru rzeczy nam brakuje ale to już na dniach wszystko będzie gotowe... Chyba![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

pieniądze pieniądze...
dzwigałam paczkę nie wiem ile wazyła z 4kg na pewno i jeszcze sobie fundnęlam rajd po sklepach Rossman pepco apteka...
Zapłaciłam mu 120zł a normalnie 180 i musiałabym zamawiać.. samo zakładanie spoko. Myślałam, ze będzie gorzej. Tak w ogole to chcial mi dopiero za tydzień na planowanej wizycie zakładać ale potem jednak założył . I dobrze bo juz wole być zabezpieczona.. wzięłam nospe i magnez i leżę. Żałuje, ze wczesniej tej nospy nie bralam bo po niej ten brzuch jakby lepszy, mniej sie napina

oby, bo mam już dosyć...

albo sobie wkrecam.
to jej powiedziałam że to moje dziecko, swoje już nazwała i średnio jej to wyszło ;P 
zostało mi 7 dni pracy

)
Jak pójdziesz na porodowke to zaczną przyspieszać, cudować, a tak to naturalnie się wszystko dzieje więc najlepiej jak tylko można
. Chodź po schodach dużo i bocianie kroki rób. Ja dopóki oksy nie dostałam to bóle miałam znośne ale efektywne. Może twoje też coś pożytecznego robią 
jeszcze paru rzeczy nam brakuje ale to już na dniach wszystko będzie gotowe... Chyba