|
|
#241 | |
|
zielony stworek
|
Dot.: Czy warto kupować zmywarkę do naczyń?
Cytat:
Nie mam pojęcia jak Ty liczysz, ale zmywarka raz na 2 dni to wg moich rachunków koszt miesięczny 6 zł na tabletki ( 0,4 zł owszem za sztukę, bo zawsze w promocyjnej cenie kupuję ). Płyn do ręcznego mycia za litr kosztuje dokładnie tyle samo. A ile na kremy do rąk schodzi ? |
|
|
|
|
|
#242 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#243 |
|
Konto usunięte
|
popsula sie zmywarka, myje recznie,
brakuje mi miejsca na suszarce: talerze, kubki, garnki (zupa,zupka, kasza, mięso, kompot) miska na surówke, deser/podwieczorek, kolacja rece mam fatalne, wysuszone plus niewygojone oparzenie które wiecznie moczę wczoraj zmywał synus, roztrzaskal szklankę, szkło bylo w makaronie i kapuscie |
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;86613023]popsula sie zmywarka, myje recznie,
brakuje mi miejsca na suszarce: talerze, kubki, garnki (zupa,zupka, kasza, mięso, kompot) miska na surówke, deser/podwieczorek, kolacja rece mam fatalne, wysuszone plus niewygojone oparzenie które wiecznie moczę wczoraj zmywał synus, roztrzaskal szklankę, szkło bylo w makaronie i kapuscie[/QUOTE] Buuu, da się naprawić?
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#246 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Czy warto kupować zmywarkę do naczyń?
TAK. Warto
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#248 |
|
Przyczajenie
|
Oczywiscie, że warto w opór. Nie wybrażam sobie zycia bez zmywarki.
|
|
|
|
|
#249 |
|
Konto usunięte
|
błąd - E 24 po sprawdzeniu wszystkiego - wszystko działa. jeden ściskacz-obrączka coś nie teges, mąż pojechał dokupić, jak nie to, to nie wiem- kupujemy nową ale jaką nową ? bosh padł po prawie 9 latach, mama ma candy dłużej niż ja i działa aaa, rodzice kupiłi zmywarkę i tato opowiadał sąsiadom: - w domu to ja zmywam, co się ma żona męczyć |
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;86629321]błąd - E 24
po sprawdzeniu wszystkiego - wszystko działa. jeden ściskacz-obrączka coś nie teges, mąż pojechał dokupić, jak nie to, to nie wiem- kupujemy nową (...) [/QUOTE] Kilka tygodni temu miałam ten sam błąd.
|
|
#251 |
|
zielony stworek
|
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#253 |
|
Konto usunięte
|
płaszcz wodny się zapchał, taki zakręcony kanalik
odmacza się teraz |
|
|
|
|
#254 |
|
zielony stworek
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;86634113]płaszcz wodny się zapchał, taki zakręcony kanalik
odmacza się teraz[/QUOTE] Uratowana, super Tarki do zmywarki nie wkładam. Tak samo jak drewna. |
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;86634113]płaszcz wodny się zapchał, taki zakręcony kanalik odmacza się teraz[/QUOTE] A czymś konkretnym? Czy generalnie nagromadzone osady?
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Nie wyobrażam sobie życia bez zmywarki, to najlepsze urządzenie w domu. Nigdy nie lubiłam myć garów, zwłaszcza jak przyjdzie tabun gości na kolację. Wcześniej wkładałam do niej tylko sztućce i talerze bo bałam się że zarysuje mi patelnię i garnki, obecnie wrzucam do niej prawie wszystko. Wiadomo, niektóre naczynia są delikatne i nadają się tylko na mycie ręczne, ale ja akurat w większości mam starą zastawę i stare garnki więc nie boję się że coś się uszczerbi.
|
|
#257 |
|
Przyczajenie
|
Ja nie wyobrażam sobie już życia bez zmywarki! Nienawidzę moczyć rąk w detergentach... Poza tym zmywarka oszczędza wodę, więc mniejsze rachunki
Zaraz ktoś napisze że przecież to ciągnie energię, ale jak się kupi taką A+ albo inną energooszczędną to prawie nie ma różnicy w rachunkach za prąd. Nigdy więcej ręcznego mycia, szkoda rąk i paznokci :P |
|
|
|
|
#258 |
|
Przyczajenie
|
Nie wyobrażam sobie życia bez
niedawno starą wymieniłam na nowiutkiego Electroluxa tego z podnoszonym koszem, bajka mój kręgosłup jest mi wdzięczny. Co do kosztów, to ja patrzę przede wszystkim na czas, zamiast pól godziny gary szorować wolę się pobawić z dzieckiem.
|
|
|
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
prawda prawda u nas było podobnie mąż psioczył, że po co mi takie ujstrojstwo. A teraz sam się pcha zeby koło niej się pokręcić. U nas wybór padł na Elecrolux MaxiFlex, ma taki fajny trzeci kosz tym samym moge całą rodzinę na obiad zaprosić i za jednym zamachem załadować potem zmywarkę. I tak warto mieć zmywarkę oszczędza dużooo czasu na stanie przy zlewie
|
|
|
|
|
#260 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie robię remont i też przymierzam się do zakupu zmywarki bo coraz bardziej już mnie wkurza mycie garów w rękach. Napiszecie coś więcej o tych Electroluxach? W miarę cicho chodzą? Mam dzieciaki więc jest to dla mnie istotny aspekt.
|
|
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
ja już pisałam u nas Electrolux MaxiFlex sprawdza się znakomicie. Electrolux ma zresztą zawsze dobre urządzenia. A moja mama znowu ma też Electroluxa ale ComfortLift z podnoszonym koszem dolnym. Jak chce załadować i opróżnic zmywarkę to nie musi się schylać tylko podnosi sobie kosz na odpowiednią wysokość i ma z głowy a przy jej kręgosłupie to zbawienie. I tak przy dzieciach zmywarka Electroluxa jak najbardziej
|
|
|
|
|
#262 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Nad którą zmywarką się zastanawiasz ? |
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę, że ja okropna jestem bo mycie garów jest mi milsze niż siedzenie z gośćmi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze jak. Od kiedy zamieszkalismy w mieszkaniu ze zmywarka to nie wyobrazam sobie innej opcji
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#268 |
|
Przyczajenie
|
Kosz regulujesz na pusto jak masz już na odpowiedniej wysokości to ładujesz. Przy yciąganiu tak samo. Nic się nie dzieje tak to jest zrobione
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- nic prostszego podnosisz kosz ładujesz po skonczonej pracy tak samo. To jest tak zrobione żeby ułatwić nam pracę. Dobrze pomyślane |
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
No nieźle, nie widziałam wcześniej takiego rozwiązania, musi być wygodne.
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
My rok temu wprowadziliśmy się do mieszkania ze zmywarką i to jest jedno z najbardziej przydatnych urządzeń w domu. Gdyby jej nie było to i tak planowaliśmy kupić, bo już mieliśmy dosyć wiecznego zmywania w poprzednim mieszkaniu. Już nie wspomnę o wiecznym stosie zalegającym w zlewie... Zmywarka to zdecydowanie mniej stania przy zlewie, wkłada się naczynia i spokój. A jak jest mniej naczyń to włącza się zmywarkę co 2 dni i też wszystko schodzi ładnie. Jedynie przy jakiś większych zabrudzeniach "gulaszowych" opłukujemy talerze przed wstawieniem ich. A koszty chemii hmm staramy się kupować na promocji w sklepie lub zamawiać w internecie większe ilości, jeżeli cena jest ok. Ogólnie nie wychodzi to, aż tak drogo jakby się mogło wydawać.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. 

Zaraz ktoś napisze że przecież to ciągnie energię, ale jak się kupi taką A+ albo inną energooszczędną to prawie nie ma różnicy w rachunkach za prąd.
mój kręgosłup jest mi wdzięczny. Co do kosztów, to ja patrzę przede wszystkim na czas, zamiast pól godziny gary szorować wolę się pobawić z dzieckiem.