|
|
#271 | |
|
Dostojna peema.
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Cytat:
dla mnie najgorsze i najbardziej dolujace są poranki. Staś wstaje około 7 i już zaczyna dzien, pierwsza drzemka tak około 10. Przez te mniej wiecej 3 godziny leży i nic konkretnego się nie dzieje - to pół godziny patrzy się na książeczki kontrastowe, to trochę poprzytulam, to ponoszę, on popłakuje co jakiś czas. Totalna zmula. Na razie wiadomo, że nie interesuje się zabawkami, matą edukacyjną itp więc siedzę i się na niego patrzę. Szczerze to nic mnie tak nie dołuje jak poranki właśnie ale czekam aż zacznie się czymś interesować i może będzie wtedy lepiej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bomby podrzucam staremu, że niby masz potrzymaj ja idę siku, a za chwilę on zaczyna czuć, że coś poszło i zmienia
Ja mogę karmić, tylko niech ktoś nas dokarmia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
Ja karmić też mogę, tulić i przewijać, ale nie cierpię nosić królewicza, bo nie mam już na to siły. Cieszę się, że cyc zawsze udpokaja, bo nocne spacerki by mnie chyba wykończyły.
A praqdziwe bomby to robi moja starsza i to już działka męża:P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę zmieniac, całe szczęście starszak już prawie od roku nie ma pieluchy
jednocześnie już mnie przeraża perspektywa kolejnego odpieluchowania za jakieś 2 lata.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez agadzie Czas edycji: 2019-06-04 o 23:03 |
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Z odpieluchowaniem mam akurat dobre wspomnienia.. Albo inaczej. Żadnych dramatycznych
![]() Jutro będzie nowy dzień i zaczniemy wszystko od nowa. I będę znowu cierpliwą i kochaną mamusią, która nie wrzeszczy dlatego, że ktoś ją dotknął. Ot tak mam kiedy mam za dużo przytulanka, zwłaszcza wiszącego przy cycku przytulanka. Dlatego też tu z mężem mam problem, bo kiedy jedno i drugie przytula się do mnie cały dzień, to jedyne o czym marzę to żeby mnie nikt w końcu nie dotykał. A mąż by chciał. Eh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). W sensie też lubiłam bo blisko, bo się przytuli, minkę jakaś zrobi, uśmiechnie się nieświadomie...No generalnie mogłam ponarzekać, ale lubiłam. Lubię. Mam nadzieję że "ład" wróci. Za to teraz panna odsypia chyba 2 dni i trawi tę cholerną mieszankę, bo śpi prawie od 18! Co już mi się nie podoba, bo przez ten głęboki sen ssać nie chce, a później będzie ryk! Cytat:
![]() Będzie dobrze- lato, masz ogród, wypuścisz Młodego na trawę i jakoś ogarniecie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
Sq no to zaczynamy razem!
Starsza się sama szybko odpieluchowała, młodsza się ostatnio wredna zrobiła, więc moze być trudniej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdro nocne! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#284 |
|
Kocia i psia mama :)
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Wow tak to można spać!
|
#286 |
|
Dostojna peema.
|
Mój śpi różnie, w ciągu dnia to nawet nie komentuję bo wczoraj jadł co chwilę,ale co się dziwić jak takie upały, dziecko też chce popić. A tak ogólnie to w nocy śpi różnie, ma różne odcinki snu jakby - najdłuższy to codziennie 4 godziny, najkrótsze to bywają i po 30 minut.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pierwsze dni najgorsze, zero współpracy ale potem już powoli było ok. Niecały miesiąc od rozpoczęcia odpieluchowywania zawołał że chce kupę.Polecam na sam początek majteczki treningowe, jak zrobi siku to będzie miał mokro ale nie wyleci na zewnątrz, a i też widac będzie że posikany. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#288 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry ☺
Wietrze mieszkanie, jaki przyjemny chłodzik. |
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Śpi od 3 chyba. No nie za dobrze, ale nie mam siły i odwagi budzić.
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Matko kochana! Moje dziecko po mm spało od 18.30 do 1.30!!! O 23 chciałam ją obudzic na jedzenie, ale nie była zainteresowana, więc poszłam tylko ściągnęłam trochę, żeby piersiom ulżyć. Za to później jadła od 1.30 do 4. I od 4 znowu śpi, z malutka przerwa na cycka po 6 ( prawie na śpiocha). No ale nie podoba mi się to jej ssanie. Jak mi dzisiaj położna nie pomoże to zamawiam cdl znowu. To ściągnięte mleko mnie w nocy uratowało bo po ssaniu piersi jakąś godzinę po, znowu się rozdarła. Butla z moim mlekiem załatwiła temat. Zjadła jakieś 50 ml. Wychodzi na to że z piersi się nie najada, tzn albo jej się nie chce ssać, albo już nic tam nie ma ( chociaż jest, bo sprawdzam). Dzisiaj tż przywozi femaltiker, to może mleka będzie więcej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Eceea ktoś Twojemu dziecku oceniał to wędzidełko ( w szpitalu/laryngolog) i zalecił podcięcie? Bo u mnie w szpitalu się wahali, kazali do laryngologa, albo chirurga szczękowego. I nie wiem, co ten Czajkowski tylko tnie, nie robi "oceny"?
Długo czekaliście na wizytę u niego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#297 |
|
Dostojna peema.
|
Witam się po dobrze przespanej nocy. Niestety u nas już od rana taki upał, że znowu spacer zaliczymy dopiero wieczorem, chociaż pewnie zrobi to sam tż z małym bo ja mam na 19 ginekologa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Nati moja mała 2-4h w nocy , syn 1.5
![]() Grejpfrutowa nie dawaj butli jak masz wątpliwości co do ssania że Jej się nie chce bo będzie tylko gorzej jak łatwe zeodelko mleka pozna ![]() U nas noc bez otulacza pierwsza połowa bez zmian, druga gorssza ale pojawiła się kupa koło 4 więc może dlatego..Jeszcze panna śpi, tak do 9 mogłaby minimum.. Ogarniamy się i po 11 lekarz niech ogarnia ten jej katar bo już ssać biedna nie może i krzrusi się tymi gilami ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#299 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. My wszyscy byliśmy tak zmęczeni wczorajszym dniem, że jak go wzięłam do łóżka po 1 tak jadł chyba z dwa razy tylko. Nawet go nie odkladalam, nie pamiętam nawet konkretnie karmien, stwierdzam po tym że leżał na skraju łóżka rano a jak go brałam to też karmiłam z tamtej strony więc musiałam w międzyczasie karmić drugą piersią. Właśnie zaliczył szybką drzemkę w drodze z przedszkola i mam nadzieję że da mi zjeść śniadanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

ale czekam aż zacznie się czymś interesować i może będzie wtedy lepiej.

jednocześnie już mnie przeraża perspektywa kolejnego odpieluchowania za jakieś 2 lata.