|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Lilly mi się nie marzyło kolejne dziecko tak zaraz po porodzie. Tylko przyszło to z czasem. Dzieci tak szybko rosną, wpadnie ci w ręce album ze zdjęciami albo odpalisz je na kompie i zaraz ryczysz jak oglądasz to maleństwo. Już nie pamiętasz wtedy tak trudów ciąży czy porodu. I w pewnym momencie już wiesz, że chcesz znów takiego pachnącego mlekiem bobasa
|
|
|
|
#572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubiłam go jako dziecko żeby nie było. Cudownie patrzeć jak się rozwija, prosiłam żeby tak szybko nie rósł tylko był moim bobaskiem.. . Tylko że mnie to cofalo. No zabawy są dla dzieci nie dla dorosłych czytasz dziecięce książki, Rzucasz piłkę a dziecko nie kuma że ma odrzucić itp itsJak wróciłam do pracy na 6h to był cud! Pięknie i wspaniałe i nie mogę złego słowa powiedzisc... Twraz mogłabym się nim zajmować cała dobę bo i jjz pogadam i się bawimy razem itp. Itd ![]() Wiec moje odmozdzenie te kilka miesięcy to cena wspaniałych dla mnie dzieci do końca życia Cytat:
Jest lepiej! Nie ma spirala! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak czeeeekam na ten pierwszy uśmiech na mój widok. |
|
|
|
|
#575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#576 |
|
Żona Gargamel
|
Moja się zazwyczaj budzi na wku...e, więc szybka akcja przewijanie i cycek bo nie lubi czekać
Na szczęście po 3 dniach jej przeszła obsesja spania na kimś i znowu idzie coś porobić jak śpi. Ja zawsze mówiłam że chce maksymalnie jedno dziecko i dziewczynkę. Na ten moment mówię że już się nie dam w życiu tknąć bez zabezpieczenia ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#580 |
|
Dostojna peema.
|
Sq, dziękuję Ci za to, co napisałaś. Ja właśnie mam tak, że po prostu nuży mnie ta opieka nad maluchem. Karmienie, przewijanie, spacerek, noszenie i tak w kółko. Czeka mnie więc pewnie jeszcze kilka miesięcy zmuły ale to jest chyba tak jak mówisz - mamą będę całe życie. Ja mimo mojego wygodnictwa i egoizmu nie wyobrażałam sobie nie mieć dzieci. No to mam, zresztą mały jest super. Muszę po prostu przetrwać te pierwsze miesiące. A podczas nich pewnie też będę miec dużo powodów do radości. Zresztą i na co dzień je mam, wystarczy nawet nieświadomy jego uśmiech czy fajny spacer albo dłuższa drzemka podczas której coś tam w domu zrobię i już jestem naprawdę szczęśliwa. Nie zdziwię się, jak za parę miesięcy będę gadać o kolejnym dziecku
ale nie no, najpierw dom. Niech Stasiek trochę podrośnie, chciałabym jeszcze przed następnym dzieckiem zaliczyć że 2x fajne wakacje. Z jednym łatwiej niż z dwójką ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly przede wszystkim taniej
korzystajcie do 3 roku życia na maksa, większość hoteli ma nocleg za darmo wtedy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie jestem w szoku, że Bebilon jej szkodzil, nigdy nie słyszałam by jakieś dziecię miało problemy po nim. Dobrze, że Twojej malutkiej służy. Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najważniejsze że znaleźliście odpowiednie mleko już jest lepiej co? Mojej w szpitalu dawałam almiron bo akurat takie mleko mają, a potem już po wyjściu ze szpitala też kupiłam to samo żeby nie mieszać ze zmianą, ale wiadomo że jak trzeba to zmieniam. No i jeszcze moje dostaje to co uda mi się sciagnac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie jeszcze jest nadzieja że zmieni się to po wizycie u cdl, może ktoś mu obejrzy czy to przez wędzidełko (boli mnie jak złapie za sutek i go spłaszcza) Choć po tym co napisałaś też tracę nadziejęWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz, z tym spaniem to różnie, często jest tak że nie zasypia od razu po jedzeniu , tylko np. się rozgląda, albo właśnie chce żebym ja na ręce wzięła, coś do niej pogadala czy pospiewala, czasem zasypia na mnie ale nie ma problemu z odłożeniem do łóżeczka czy wózka . A wystarczy że wyjdziemy z nią na spacer to zasypia momentalnie, nawet jak już do domu wroce to dalej śpi w wozku. Wieczorem z kolei od pierwszego dnia w domu jest rytuał - kąpiel, jedzenie, przyciemnione światło, przytulenie plus kołysanka i do łóżeczka. No i mówienie szeptem w sypialni, wiem że takie malenkie dziecko jeszcze nie rozróżnia dnia od nocy ale w końcu zacznie, ten sposób sprawdzał mi się przy Dominiku, teraz odpukac tez jest ok póki co Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się robi kąpiel w krochmalu i na co pomaga? Wasze maluchy też ciągle robią kupe? Chce go przewietrzyć więc czekam aż kupke zrobi (uginam nóżki) No i się udaje aaaaleee on ciągle się podsrywa i nici z wietrzenia i osuszania pupki bo ciągle go muszę przemywac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Moje śpi w samochodzie. Ale spróbuj się zatrzymać
Fotelik działa też wspaniale na kupy, klasyka, przy starszym było to samo przebieraliśmy dzisiaj co postój i zaliczylismy kupę po szyję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np jak dłużej nie ściągam pokarmu i piersi są napełnione to potrafię ściągnąć 120-150 ml a potem po takim ściągnięciu jak ściągę 50-60 ml to jest jakiś cud Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta miesiąc później w 3 do Australii polecieliany więc też się da Jakbym miała choćby teraz gdzieś z hela jechsv to mogę już starszego zostawić babci więc lajt ![]() Cytat:
|
|
#594 |
|
Dostojna peema.
|
Ludzie z dziećmi po całym świecie podróżują więc pewnie wszystko się da tylko to też kwestia ogarnięcia
jeju, mieliśmy z małym iść po tz do pracy i jechać razem do teściów na działkę na popołudnie i wieczór, tak się cieszyłam, że idąc pod pracę tż kupię sobie kawkę na wynos, relaksik. No i gunwo, burza się zrobiła a do tego Staszek jest chwilowo nieodkładalny. Na spacerze by uznał ale w wózku w chacie nie da się oszukać.grrrrr. no ale na działkę pojedziemy, oby ta burza przeszła. Jutro idziemy na dwie imprezy urodzinowe - trzecie i trzydzieste, dla równowagi ta druga impreza u znajomych obok teściów więc małego nakarmie około 21-22 i mam nadzieję,że pospi do 1 chociaż. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agadzie, ale macie super rytm, nam go brakuje niestety. Ale będę pracować, żeby go stworzyć. Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
|
|
#597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To ja po prostu jestem beznadziejnym przypadkiem...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z ciekawości przylozylam go do piersi teraz z myślą że może uda mi się go normalnie nakarmić. Jakże się mylilam. Usnal na cycku a potem ryk jak go odlozylam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#599 |
|
Zadomowienie
|
Co to może być laski? Sucha zoltawa skorka przy brwiach.Resized_20190607_135414.jpeg
|
|
|
#600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
polecam jakaś małą lampkę dająca łagodne światło na wieczorne karmienie gaszę światło górne, zapalam lampkę i jest taki półmrok, na tyle jasno że wszystko widzę, na tyle ciemno że da się spać Cytat:
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

lubiłam go jako dziecko żeby nie było. Cudownie patrzeć jak się rozwija, prosiłam żeby tak szybko nie rósł tylko był moim bobaskiem.. . Tylko że mnie to cofalo. No zabawy są dla dzieci nie dla dorosłych
Ja bym chyba na głowę dostała, gdyby butla jej nie uspokajała.

ale nie no, najpierw dom. Niech Stasiek trochę podrośnie, chciałabym jeszcze przed następnym dzieckiem zaliczyć że 2x fajne wakacje. Z jednym łatwiej niż z dwójką 

korzystajcie do 3 roku życia na maksa, większość hoteli ma nocleg za darmo wtedy
Przystawiam drugi raz i po kilkunastu minutach to samo. Dopiero butla załatwia sprawę na 3-4 godziny.
u mnie jeszcze jest nadzieja że zmieni się to po wizycie u cdl, może ktoś mu obejrzy czy to przez wędzidełko (boli mnie jak złapie za sutek i go spłaszcza) Choć po tym co napisałaś też tracę nadzieję
Fotelik działa też wspaniale na kupy, klasyka, przy starszym było to samo