|
|
#4321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
|
|
|
|
#4322 |
|
Dostojna peema.
|
Stasiek się uśmiecha ale jak się go do tego sprowokuje, raczej ma poważną albo smutną minę jak wiadomo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4323 |
|
Rozeznanie
|
Moja Lenka dużo się śmieje i gaworzy 😀 pamiętam, że syn tak nie miał. On też z tych bardziej poważnych 🙂
|
|
|
|
#4324 |
|
Wtajemniczenie
|
My chrztu na razie nie robimy bo tzta siostra chce z nami, a rodzi w sierlniu. Problem ze my na chrzestnych nie mamy kogo wziac a juz wielokrotnie zycie mi pokazalo ze niby przyjaciele sa ale predzej czy pozniej drogi sie rozchodza i jest lipa.
Dziewczyny chustujace, Sq? Magda? Czy jezeli zamotalam malego i boli mnie w dole kregoslupa tzn ze zle dociagnelam dol i maly bardziej wisi mi na ramionach niz przylega do mnie? Runde z psen zrobilam 20min i ledwo doszlam spowrotem musialam sie upominac zeby sie prostowac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86974194]Mój też tak ma.
Mnie też boli, bo mały od kilku dni nie chce jeść w nakładkach. Jak mu podaje w nakładce to się buntuje i nie ciągnie Ale ja uparta jestem i nie chce się poddać, choć mam dziwne wrażenie, że w dzień mleka coraz mniej i mały się wkurza. Już chciałam napisać, że wyprzedziła mojego pączka, ale my ważyliśmy w czwartek i 4920 g. Moje ręce już płaczą, a jak mam podnieść nosidełko ![]() Mały nie chciał spać (tylko na mnie) to do wózka i spacerek, jakiś 1 km marudził, a potem zasnął to zrobiłam 5 km szybkim krokiem, a potem poszłam poćwiczyć na siłownię zewnętrzną czy jak się zwie ten metalowy sprzęt przy parkach Nie mam go z kim zostawiać, więc siłownia i bieganie odpada ehhh ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Dokładnie, ja tak samo. Ogarniałam wszystko sama i nadal tak jest, bo jego nie ma, tylko teraz mi trudniej. Daje mu do zrobienia tylko to, co może na odległość, np. organizacja wakacji. I nawet tego nie ogarnął i właśnie dzwonił, że ja mam szukać. Jak nic nie znajdzie to nigdzie nie jedziemy i tyle. Wkurza mnie i tego jego teksty, że mam to i to zrobić w wolnej chwili. On serio myśli, że dziecko cały dzień mi śpi, a ja leżę na kanapie.[/QUOTE]Dlatego ja robię mnóstwo nocami. Ogarniam szczepienia wakacje lekarzy leki z rdcept itp its.. Cytat:
Ani nie wypyvhac pupy. Możliwe że masz jeszcze zgiecie i postawę jak w ciąży a wciazy już nie jesteśmy kwestia podwiniecia miednicy i poprawnej postawy w chuscie lub bez Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#4327 |
|
Żona Gargamel
|
Moja się odblokowała i coraz więcej się śmieje
Szczególnie rano, jak matka chce się jeszcze zdrzemnąć ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4329 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() On gotuję, a potem muszę kilka godzin sprzątać taki syf. On nie potrafi dokładnie sprzątnąć po sobie. Zresztą szkoda moich nerwów, obraza bo on musi wakacje ogarnąć, a stoi na firmie i czeka którąś godzinę na rozładunek, z nudów bym szukała. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jeszcze to spojenie czasami, np. jak mocniej kaszlne czy wykonam jakiś gwałtowny ruch. Ale to i tak pikuś w porównaniu z ostatnimi dniami wiem ciazy. Zresztą wiecie jaki miałam brzuch ogromny, to i bolało.
A z nowości, właśnie wracamy od lekarza, mała prawie 4,5 kg i 57 cm wszystko pięknie, niunia się prawidłowo rozwija, tylko znów ma małe problemy skórne, znaczy zrobiła jej się taka sucha skóra na policzku, i jakieś krostki na rękach, więc jutro rano do pediatry żeby to zobaczyła, ale polozny mówił że to najprawdopodobniej potówki i że mogą się pojawić na rękach, nogach i pupie, nie tylko na twarzy i dekolcie. No ale wolę sprawdzic. Ale cieszę się że generalnie wszystko ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86974446]Ale on siedzi ze mną słuchawki na uszkach youtubr/facebook i czas leci ![]() On gotuję, a potem muszę kilka godzin sprzątać taki syf. On nie potrafi dokładnie sprzątnąć po sobie. Zresztą szkoda moich nerwów, obraza bo on musi wakacje ogarnąć, a stoi na firmie i czeka którąś godzinę na rozładunek, z nudów bym szukała. A jak! Zresztą według niego mm i mam czas, bo na cycku nie wisi ![]() Ja pierdziu.... chyba też tak będę musiała robi, tylko kiedy spać, skoro mały już w dzień prawie nie śpi, więc nie nadrobię [/QUOTE]Tak, tak, butla cudowna rzecz, załatwia sprawę i po kłopocie. A opieka nad niemowlakiem sprowadza się wyłącznie do nakarmienia go. Jaaaaasne... Powiem szczerze, że ja nawet polubiłam to wiszenie na cycku, bo wtedy przynajmniej nie marudzi i mogę w spokoju yt albo serial pooglądać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Dziewczyny czy tylko ja nadal mam dość? Przerasta mnie to macierzyństwo ;( Dołuje mnie np to że obiadu nie mam kiedy zrobić etc etc. Wuem, że racjonalnie to głupota... No ale Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Eceea pytanie czy musisz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4338 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Teraz po prostu staram się to olewać, dziecko potrzebuje się przytulać więc chrzanie obiad, a sprzątam czy tam inne rzeczy jak TŻ jest w domu i ją zabiera Liczę że za jakiś czas będzie bardziej odkładalna i zajmie się czymś na dłużej niż 5min i wrócę do gotowania i regularnego ogarniania Chociaż dzisiaj akurat też mam kryzys, słabo spałam, cycki okrutnie bolą i jakoś tak do tyłka, a wieczorem same jesteśmy w tym tygodniu Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Trochę mi się humor polepszył po ostatnim skoku, gdy Mała zrobiła się bardziej kontaktowa, bo wcześniej czułam się jakby to wszystko bez sensu było Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy u pediatry. Powiedziała że te kropki to łojotokowe zapalenie skóry. Zapisała oxycort. Jak się nie poprawi, to do dermatologa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Mam wrażenie ze tylko ja nie ogarniam. I jeszcze nie wiem ile mm mu dawac ;( Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie muszę to nie robię zwyczajnie. Nikt mi nie włazi do domu i nie wytyka nic, posprzątany dom o niczym nie świadczy. A jak ktoś taki przylezie to serio trzeba go poprosić o pomoc albo więcej nie zapraszac.Sama sobie nakładasz presję. Nikt Ci nic nie każe. Nie musisz być idealna. Nic nie musisz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4342 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do. Kolanek to kwestia dociagniecia ale też jeśli masz dziecko za wysoki to (u mnie tak jest) kolanka wyżej nie pójdą bo już jest mój biust.. [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86974446]Ale on siedzi ze mną słuchawki na uszkach youtubr/facebook i czas leci ![]() On gotuję, a potem muszę kilka godzin sprzątać taki syf. On nie potrafi dokładnie sprzątnąć po sobie. Zresztą szkoda moich nerwów, obraza bo on musi wakacje ogarnąć, a stoi na firmie i czeka którąś godzinę na rozładunek, z nudów bym szukała. A jak! Zresztą według niego mm i mam czas, bo na cycku nie wisi ![]() Ja pierdziu.... chyba też tak będę musiała robi, tylko kiedy spać, skoro mały już w dzień prawie nie śpi, więc nie nadrobię [/QUOTE]Dokładnie jak mój mąż!! Każdy mąż ma cześć z mojego Odpowiem Tobie i Elsabel Ja to oganriaam na karmienia h. Karmie 3x po 15 min. To 45 min dobrego riserczu. Więc jednej nocy czytam o szczepieniach innej o wielopielo, innej przeglądam promocje z hm Cytat:
O obiad będziesz się kiedyś martwić jak efziesz miała drugie dziecko. Bo syarszakowi coś jeść trzeba dac. A Ty daj sobie czas.... I niech mąż Ci robi obiad. Wieczorem na 3 dni i tka 2x w tygodniu i z banki Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Grejfrutowa mozesz wstawic tutaj albi fb zdjecie tych krostek?? Bo az jestem ciekawa czy to nie to samo co ma moj maly Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
Anuha, chyba pisałaś o tym, że robiłaś USG swojemu dziecku w zwiazku z tym ulewaniem. W jakim wieku?
Dziewczyny, jak objawiał się Waszym maluchom skok 5-6 tygodnia? Bo ja już nie wiem czy u nas to skok czy refluks ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Moja od paru dni domaga się cyca co godzinę i wrzask jest jakby ja ze skóry obdzierali.. pije herbatę z rossmana na laktacje i pokarmu mam więcej A ma w sobie ta herbata koper włoski to może łatwiej będzie się jej puszczalo baki. Koleżanka mi ją doradziła
|
#4350 |
|
Dostojna peema.
|
Ja tam się nie przejmuję obiadem czy bałaganem. Codziennie znajduję chwilkę na ogarnięcie z wierzchu, jeśli chodzi o większe porządki to nie boję się prosić o pomoc tż. Z gotowaniem jest różnie, czasem zamawiam obiad, czasem coś robię ale są to np. warzywa na patelnię. Nie wiem no chce się nacieszyć właśnie maluchem, nie mam ciśnienia na jakieś dwudaniowe obiady ale i przed dzieckiem go nie miałam więc może mi łatwiej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

Nie mam go z kim zostawiać, więc siłownia i bieganie odpada ehhh
kwestia podwiniecia miednicy i poprawnej postawy
Szczególnie rano, jak matka chce się jeszcze zdrzemnąć 
wszystko pięknie, niunia się prawidłowo rozwija, tylko znów ma małe problemy skórne, znaczy zrobiła jej się taka sucha skóra na policzku, i jakieś krostki na rękach, więc jutro rano do pediatry żeby to zobaczyła, ale polozny mówił że to najprawdopodobniej potówki i że mogą się pojawić na rękach, nogach i pupie, nie tylko na twarzy i dekolcie. No ale wolę sprawdzic. Ale cieszę się że generalnie wszystko ok

️