|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 4
Cytat:
Nam jeszcze brakuje, daj wenę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie wiem dlaczego nie lubię tych opakowań do napełniania, używam ich tylko do tych kosmetyków, które nie mają miniaturowych wersji. Kiedyś ich używałam do wszystkiego, a potem przeszłam na miniaturki. Wiem, w tym temacie jestem kompletnie nieekologiczna
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
Możecie mi napisać ile sztuk kupujecie majtek poporodowych, podkładów do tych majtek i podkładów ba łóżko ? Kompletnie zapomniałam ile miałam przy córce. Wiem ze na bank mąż mi dowoził coś.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, technikum skonczylam z zawodem technika ochrony środowiska Bardziej chodzi mi o to, że do takiego opakowania ląduje mój ulubiony kosmetyk a nie to co oferuje sklep w wersji mini Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podkładów poporodowych kupię dwie paczki (ja już na drogę do szpitala je miałam bo wody się sączyły). A podkładow 90x60 wezmę paczkę 5szt, jak nie dla mnie to na przewijak będą w szpitalu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam płyn do kąpieli, krem na wiatr i niepogodę, krem nawilżający, oliwke (podejrzewam, że się nie przyda, najwyżej ja zuzyje. U córki była używana tylko do masazu) i maść do skutków dla siebie. Na pewno muszę kupić jeszcze coś na odparzenia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Większość moich ulubionych kosmetyków dostanę w wersji mini, więc pewnie dlatego te plastikowe pojemniczki poszły w odstawkę ![]() Ja w sumie staram się czasami myśleć o środowisku, przeraża mnie wizja ilości pieluch jednorazowych idących do kosza, nawet szukałam czy są jakieś firmy zajmujące się ich utylizacją, ale niestety nic w okolicy nie znalazłam i z ciężkim sercem będę musiała te pieluchy wrzucać do normalnego kosza na śmieci ![]()
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z eko rzeczy to nie kupuje jednorazowek tylko mam swoje torby na zakupach, segreguję odpady i staram się nie korzystać z wody butelkowanej (teraz muszę, bo powinnam pić mineralną a nie źródlaną). No i co się da to sprzątam eko, bez użycia chemii (tylko np ocet, soda, szare mydło). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny to wy zamawiacie z apteki na necie kosmetyki? Co np I z jakiej?
|
#2500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2502 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie listopad 2019- cz. 4
Mnie jak czop odpadł to wody chlusnely o posadzkę (płytki w lazience) z taką siłą, że aż się wystraszyłam
a potem sączyły się aż do porodu, więc do szpitala jechałam w samochodzie jeszcze na ręczniku pod tyłkiem (na wypadek gdyby podkład przeciekł i TZ nie musiał myć siedzenia z wód płodowych ). A pakowałam się do szpitala tuż po tym jak wody odeszły, bo wśród rodziny i znajomych wszyscy rodzili po terminie, więc ja głupia zakładałam że i ja będę rodzic po terminie (tak, tak, wszyscy mają mambę, mam i ja ) no i mnie wzięło z zaskoczenia. Teraz nie dam się zaskoczyć, wszystko będzie dopięte na ostatni guzik jeszcze we wrześniu ![]()
Edytowane przez Sarahxoxo Czas edycji: 2019-09-02 o 15:47 |
|
|
|
#2503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę jej powiedzieć, że wracam do Polski, żeby mnie nie umawiała na kolejne spotkanie. I mam nadzieję, że bez problemu wystawi mi zaświadczenie, że mogę lecieć. Cytat:
Ja w październiku leżę i pachnę, także torbę muszę spakować ostatniego września
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam jakis różowy krem z babydream i linomag do pupy. Ale córka się nie odparzala, raz dziennie smarowalismy, najczęściej jak miała czas polezec z gola pupa, żeby się dobrze wchłonęło. Teraz też pewnie postawie na babydream - żel do mycia, ten krem i oliwka. Raczej więcej kosmetyków nie planuje.
Misiaa91 Przypomniałaś mi , że mam zajrzec w tygodniu do mojej położnej musi coś w papierach uzupełnić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kosmetyków planuję postawić na sylveco dla dzieci, bo mają bardzo dobre składy. Muszę tylko zdecydować, które z nich chcę kupić, bo pewnie z całej serii i tak nie skorzystam.
|
#2506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To powodzenia na wizycie życzę i trzymam kciuki, żeby nie było problemów z zaświadczeniem A szczepisz się na krztusiec czy odpuszczasz?![]() Ja też w Polsce kilka rzeczy zamówiłam z Gemini, bo mają konkurencyjne ceny. Niektóre z wybranych produktów w UK wyszły by mi drożej, a paczkę tak czy siak mama miała by mi wysłać, więc jakiegoś grosza udało się oszczędzić ![]() Też mam plan spakowania się do końca września, ale czy się uda?!
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak tylko tu to zostawię jakby ktoś był tak zielony jak ja:
https://www.srokao.pl/p/blog-page.html?m=0 http://bobosklad.pl/ http://homeandbaby.pl/kapiel-niemowl...w-z-sieciowki/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szczepień - tutaj już na pewno nie (bo 13go września wracam do Polski, a do tej pory nikt tego nawet nie zaproponował). A w Polsce zobaczę, co powie gin, bo wspominał, że w III trymestrze będziemy omawiać szczepienia właśnie,
|
|
#2509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie. Co ba odparzenia ? Przy córce używałam beohantenu ale teraz szukam czegoś tańszego równie z dobrym składem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2510 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do tej pory pamiętam jak ten ręcznik w rulon skrecałam a jakbym miała się jeszcze wtedy pakować to już w ogóle kosmos, jak kroku nie mogłam zrobić bo mi po nogach cieklo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny już rodzące : czy odpadł Wam czop i jak on wyglądał? Ja w pierwszej ciąży nie zauważyłam go a teraz w toalecie patrze a tam taki glutek przezroczysty jak w dni płodne z kawałkami czegoś podobnego do śluzu białego
![]() co to było? Nie wydaje mi się żeby to była jakaś infekcja bo na dole wszystko gra. Być może to zwiększona wydzielina porostu ale dało mi do myślenia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie koleżanka która rodziła w maju polecała maść z lanolina z ziaji ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakoś mi się odmieniło ostatnio coraz częściej myślę o porodzie naturalnym i karmieniu piersią a wcześniej nawet nie dopuszczalam tych rzeczy do głowy. Czyli na mojej liście obowiązkowo coś na sutki i do podmywnia krocza po psn by się przydało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta moja koleżanka mówi tez ze używała tej maści od 30 tyg żeby się hartowały i wg niej podziałało ale pytałam co dokładnie miała na myśli. Fakt faktem tez zaczęłam używać ba pewno nie zaszkodzi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2516 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kosmetyki zamowilam na allegro akurat. Cytat:
Cytat:
Przygladne się jeszcze Babydream bo chyba ma dobry skład. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawa byłam, czy Ci już proponowali U mnie od początku była mowa o 28 tygodniu. Tydzień przed wizytą byłam cała w stresie i tylko o tym myślałam, ale w końcu się zdecydowałam
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Posegregowałam ubranka
teraz czekam aż Tż zbije szufladę, bo się rozleciała. :/20190902_174619.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z córką do pupy używałam bepantenu, a teraz jeszcze nie wiem na co się zdecyduję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

Nam jeszcze brakuje, daj wenę 

a potem sączyły się aż do porodu, więc do szpitala jechałam w samochodzie jeszcze na ręczniku pod tyłkiem (na wypadek gdyby podkład przeciekł i TZ nie musiał myć siedzenia z wód płodowych
Miałam brać torbę, ale stwierdziłam, że walizka z organizerami będzie bardziej praktyczna
Jutro położna, mam nadzieję, że brzusio urósł.
jakoś mi się odmieniło ostatnio coraz częściej myślę o porodzie naturalnym i karmieniu piersią a wcześniej nawet nie dopuszczalam tych rzeczy do głowy. Czyli na mojej liście obowiązkowo coś na sutki i do podmywnia krocza po psn by się przydało