|
|
#1141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październik 2020
też inaczej to sobie wyobrażałam... takie wiosenne spacerki z brzuszkiem już.. no ale nic nie zrobimy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a na pocieszenie Wam powiem. Dzis pokazywali w tv oddział wcześniaków. Zakaz odwiedzin. Matka nie może przyjść do swojego dziecka wcześniaka, gdzie tak bardzo te dzieci potrzebują bliskości matki. To jest dopiero straszne. Gorsze niż poród bez męża, czy kilka dni spędzone w szpitalu bez odwiedzin. Ja myślę, że do października wszystko się ustabilizuje. Latem pewnie będziemy śmigały po sklepach i oglądały wózki
|
|
|
#1143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez widziałam ten materiał i od niego zaczęły mi się te smutki. Straszne dla rodziców, te dzieci same na oddziale... Mam nadzieję że będzie tak jak mówisz ale szczerze mówiąc nie jestem pewna. Może być tak że na najbliższy nieokreślony i znacząco dłuższy czas nasze życie się nieco zmieni w stosunku do tego do którego przywykłyśmy... Oby nie za bardzo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
Hejo! ☕️
Dziś słoneczko za oknem, troszkę przyjemniej na duszy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pochmurno od rana i podobno zimno
wczoraj po obiado-kolacji (zjadłam pełny obiad z kurczakiem włącznie) dostałam takiego bólu jelit, że myślałam, ze umrę mam już kompletny jakiś rozstrój układu pokarmowego od tej ciąży ech :/ na szczęście po godzinie przeszło. Nigdy więcej nic nie jem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1147 |
|
Rozeznanie
|
Hahahha ja wczoraj tak się objadlam ze myślałam ze pęknę, żałowałam przez 3 godziny. Potem nagle zrobiłam się głodna i zaczęło mi burczec w brzuchu. Nie nadążam, mąż się ze mnie śmiał
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1148 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie za oknem piękna zima 🤣
mnie regularnie raz dziennie bolą wnętrzności tak, że nie umiem wytrzymać schudłam od początku ciąży prawie 2 kilo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1149 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, mogę do was dołączyć?
To moja pierwsza ciąża, jak na razie przechodzę ją bardzo ciężko, od 4 tygodni ciągle mam mdłości i wymiotuję Miałam już zrobione wszystkie badania i wszystko jest ok, teraz czekam na kolejną wizytę i USG. |
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to witaj w klubie, bo ja od miesiąca ledwo żyję, mdłości non stop, bulgotanie w brzuchu, odruch wymiotny co godzinę (ale się powstrzymuje i wymiotuję raz na dwa dni ). Do tego głód non stop jakbym nie jadła od tygodni. Jest super Kiedy masz om / termin porodu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na kiedy tp ? moje mdłości trwają już dwa miesiące, ale od dwóch dni (odpukać!) jest jakby trochę lżej:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dołączam do pytania kiedy masz TP ony mdłości szybko przeszły! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1153 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
podczytuje was cały czas ale nic nie pisze bo zwyczajnie nic nowego u mnie czekam dalej na druga wizytę którą na szczęście już w czwartek i mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze bo te ostatnie 3tyg czekania były straszne. A teraz to już tylko 4dni. Miałam iść dodatkowo na usg prywatnie ale odwolali wizytę przez epidemie.Teraz będę tydzień w domu z powodu epidemi to jakoś nadrobie porządki w domu A jeśli chodzi o ciazowy brzuszek to jak narazie sam tłuszcz 🤣 ale wyczuwam co nieco że jest powiększone. Piersi dalej bolą ale jakby trochę zmalały. Dziś wychodzi 7+6 tc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1154 |
|
Rozeznanie
|
U mnie to się pięknie dzień zaczął. Zrobiłam sobie pożywne śniadanie, które zwróciłam po pięciu minutach
Na pocieszenie ogarnęliśmy z niemałżem mieszkanie i od razu się milej zrobiło.
|
#1155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to nie masz terminu na listopad już? Cytat:
współczuję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam na stojąco wyraźnie twardy brzuch w okolicach nadpipcza, jeśli wiecie o czym mówię 🤣
|
|
|
#1157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja gin nie potrafiła jeszcze określić terminu porodu po USG a po OM się nie sugeruje bo od zawsze miałam długie cykle Jeśli bedzie termin na listopad to przyniosę się na listopadowki. Ale po cichu mam nadzieję zostanę na październikowych bo pierworodny z listopada ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1158 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze dwie noce i wizyta... już zaczynam się stresować
|
|
|
#1159 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny słyszałyscie że w Anglii wprowadzili obowiązkowa 12 tygodniowa kwarantanne dla kobiet w ciąży
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Nie
od teraz bez względu na tydzień ciąży??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
Tego właśnie nie wiem.
|
|
|
#1162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie slyszalam. Ale za to wiem ze tam wszystkie kobiety w ciąży pracują, zwolnienia w ciąży z pracy są bardzo rzadkie. Może to tez ma wpływ. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1163 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
u mnie dziś piękne slonce a ja zaczynam tydzień siedzenia w domu z synem :/ Powiem wam że w pierwszej ciąży prawie odrazu ucieklam na L4 a w tej mogłabym wgl nie iść na L4 chociaż i tak wiem że pójdę bo jak zaczną się upały to zwyczajnie nie dam rady ... śmieją się że mnie że wiem co mnie czeka i dlatego nie chce teraz siedzieć w domu 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1164 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Taka piękna pogoda a tu ludzie musza w domach siedzieć ja to już w głowę dostaje od siedzenia w czterech ścianach Jak tam dziewczyny wasze nudności? Ustępują coś czy nadal was męczą? U mnie niestety nadal, choć bardziej wieczorami.. Jutro nareszcie wizyta, nie wiem czy bardziej się cieszę z niej czy z tego ze wkoncu z domu wyjdę Gratuluje wszystkich udanych wizyt, miło się patrzy na te maleństwa ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ciezko mi pic,jedynie woda z cytryną jakos wchodzi,a tak to żadnej herbaty nie mogę dokończyć,bo zaraz sie zbiera. Dzwoniła pielęgniarka,ze mam uważać na dietę bo mam cholesterol podwyższony i na cukier uważać,a ja za słodkie bym sie dala pokroić. Nawet jak sobie wyznacze czas na czekoladę to nie moge doczekac tej godziny,tak mi sie chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1166 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja dziś wstałam o 11 ![]() ![]() No ale w sumie ostatnie miesiące kiedy wolno wiec się nie załamuję i traktuję jako ostatki wolności Poza tym ja się czuję bardzo dobrze cały czas. Miewam tylko zachcianki ale bardziej na kwaśne rzeczy Gdyby nie ![]() to chodziłabym zapewne do pracy na jakieś mało szkodliwe stanowisko...Żeby czym się zająć... W tym tygodniu mam w planie zacząć generalne porządki w mieszkaniu. Wymyśliłam sobie posprzątać wszystkie szafy, wyrzucić niepotrzebne graty, wymyć wszystkie szafki z zewnątrz i od środka, poukładać wszustko od nowa jakoś z sensem. Na całe mieszkanie wyjdzie mi to na pewnie kilka tygodni Wiem że to muszę zrobić i to idealny czas na to. To ostatnia szansa bo jak do porodu tego nie zrobię to nigdy tego nie zrobię. A nie za bardzo chce mi się zacząć. Jak zacznę to pewnie jakoś to pójdzie...Potem zostanie tylko odmalowanie mieszkania i urządzenie pokoju dla maluszka jak będzie cieplej Trzeba sobie znaleźć jakieś cele na ten czas bo się człowiek zamartwi jak tylko będzie myślał o tym co może być niedobre... Czy Wy też macie takie jakieś plany na to wolne? A może macie piękny porządek w mieszkaniu cały czas (zazdroszczę!!!)? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1167 |
|
Wtajemniczenie
|
ja generalne porządki robię przynajmniej raz w miesiącu 🤣 i za każdym razem tona rzeczy do wyniesienia/wyrzucenia
Ja też jutro wizyta i cały czas się stresuje. my powoli zmieniamy układ pokoju, żeby łóżeczko się zmieściło i inne rzeczy dla malucha pierwszy etap to złożenie małej szafki pod tv, a wstawienie tam trzech komodek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Kanarkowaa, na pewno będzie wszystko dobrze
![]() Ja nie mam wielkiego wolnego, bo od wtorku do piątku pracuję zdalnie (niepełny etat mam), a ogólnie to się nudzę. Niestety z powodu mdłości nie jestem w stanie robić w domu kompletnie nic. Tż za to sprząta całymi dniami, gotuje i pierze, a ja leżę jak worek ziemniaków Jedynie praca mnie mobilizuje żeby robić coś pożytecznego i nie myśleć o mdłościach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdroszczę porządków generalnych. Mi się nabierało przez 2 lata od wprowadzki Ale mam wymówkę że nie miałam czasu na to bo prawda jest taka że większość z tego czasu pracowałam na prawie dwa etaty jeśli to zliczyć godzinowo a po powrocie do domu zawsze były ważniejsze sprawy niż sprzątanie generalne (chociażby czekało sprzątanie codzienne i to tygodniowe ) albo byłam tak wykończona że wolałam odpocząć albo gdzieś wyjść. Teraz już nie będę tyle pracować i mam zamiar wszystko pięknie wysprzątać i posegregować a potem ten piękny porządek utrzymywać już zawsze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Ja mam te prenatalne w środę, czekam jak na szpilkach żeby tylko się odbyły i żeby było wszystko dobrze... Potem będzie chwila ulgi i zacznę się martwić pewnie o coś następnego ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
haha no z tym zmartwieniem to tak jest 🤣 ja prenatalne w czwartek, więc stres i tak będzie po jutrzejszej i tak
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

to witaj w klubie, bo ja od miesiąca ledwo żyję, mdłości non stop, bulgotanie w brzuchu, odruch wymiotny co godzinę (ale się powstrzymuje i wymiotuję raz na dwa dni
). Do tego głód non stop jakbym nie jadła od tygodni. Jest super

podczytuje was cały czas ale nic nie pisze bo zwyczajnie nic nowego u mnie czekam dalej na druga wizytę którą na szczęście już w czwartek i mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze bo te ostatnie 3tyg czekania były straszne.
A teraz to już tylko 4dni. Miałam iść dodatkowo na usg prywatnie ale odwolali wizytę przez epidemie.
moja gin nie potrafiła jeszcze określić terminu porodu po USG a po OM się nie sugeruje bo od zawsze miałam długie cykle 
od teraz bez względu na tydzień ciąży???
ja to już w głowę dostaje od siedzenia w czterech ścianach 

Poza tym ja się czuję bardzo dobrze cały czas. Miewam tylko zachcianki ale bardziej na kwaśne rzeczy 
to chodziłabym zapewne do pracy na jakieś mało szkodliwe stanowisko...
Wiem że to muszę zrobić i to idealny czas na to. To ostatnia szansa bo jak do porodu tego nie zrobię to nigdy tego nie zrobię. A nie za bardzo chce mi się zacząć. Jak zacznę to pewnie jakoś to pójdzie...