|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko w 2020 roku
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2972 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dziecko w 2020 roku :)
Hej Dziewczyny! Witam się i ja z pracy. W domu jakoś brakuje mi czasu żeby się do Was odezwać. Witam wszystkie nowe Dziewczyny i życzę Wam powodzenia
![]() . Widziałam temat porodów ja rodzilam SN syn ważył 3980 i 55 długi. Ja też na specjalne swoje życzenie nie chciałabym cesarki. Szczególnie jak widziałam dziewczyny po niej. Ale wiadomo jeśli jest wskazanie to koniec kropka. I wcale nie umniejszalabym cierpienia przy cesarce, a wręcz przeciwnie. Jesli chodzi o suple to my nic nigdy nie braliśmy. Ja tylko kwas foliowy. Widziałam też temat wpadek. Ja też nigdy nie rozumiałam jak można wpaść. O pierwsze dziecko staraliśmy się 5 msc i nie mogłam pojąć jak to się dzieje że ktoś wpada. Aż do ubiegłego roku kiedy to ja ujrzałam dwie kreski na teście nie wiedząc kiedy to w ogóle się stało. Przecież stosowalismy stosunek przerywany a mąż twierdził że nie popuścił . Skończyło się niezbyt szczęśliwie no ale wpadka była i ciąża przez chwilę też. Ja przedwczoraj Robiłam tsh 0,439 jutro mam teleporade u endo. I Beta 49,9 trochę mała jak na 28 dc jutro powtórzę żeby sprawdzić jak przerasta. Oczywiście jeśli uda mi się dostać do labo bo tylko 20 osób. Pierwszą wizytę mam 22 maja i pozostaje mi wierzyć że wszystko będzie dobrze. Z objawów doszedł umiarkowany ból cycow i ból podbrzusza ciągnący do pachwin. Nic poza tym zero sennosci i zmęczenia co też mnie martwi bo w 1 ciąży ciągle spałam.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2973 |
|
Raczkowanie
|
Ja muszę nadrobić wątek w wolnej chwili, trochę podczytywałam, ale nie jestem na bieżąco. U mnie pierwszy poród dramatyczny po długich próbach sn zakończony cc. To też jeden z czynników dla których długo nie chciałam słyszeć o drugim dziecku.
Kurczę da sie cytować na wizażu bez aplikacji? Miałam tu dawno temu konto teraz nie ogarniam, a piszę z telefonu i nie widzę tej opcji cytowania. Co do wpadek to chyba trzeba mieć wyjątkowego pecha albo szczęście. Nam sie parę razy popłynęło ale nic z tego nie było. Zresztą jak pisałam 10 miesięcy staraliśmy się o małą. Tu wracam do pytania Madzi (ach to cytowanie) nie leczylismy sie na nic, ale ja miałam wysokie fsh-9,3. Więc liczyliśmy sie z tym ze może wszystko dłużej potrwać, jednak patrząc na usg i całokształt nie było potrzeby stosowania jakiegoś wspomagania. Teraz mam 9.5 - 9.6 więc na przestrzeni tych 5 lat nie wzrosło bardzo, być może zawsze miałam wysokie. Takze myślę ze na spokojnie ten rok podejdziemy na luzie tak jak wspominałam, reszta idealna, cykle co do dnia 24 dni. Pozostaje sie cieszyć beztroskim przytulaniem
|
|
|
|
#2974 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lilou nie martw się ![]() ![]() Miłego dzionka KObietki ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
WItaj Orange powodzenia w staraniach Nie wiem , może inne dziewczyny kurka maja sposób, ale ja też jak jestem na tel. nie umiem cytować ... :/ :/ co wkurza wydaje mi sie , że chyba nie idzie chyba że masz może przez tą aplikacje jakąś, bo ja normalnie przez stronę . Edytowane przez Shadoww90 Czas edycji: 2020-04-29 o 07:27 |
||
|
|
|
#2975 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim nowym dziewczynom
|
|
|
|
#2976 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Jeśli chodzi o cytowanie: 1. Cytowanie jednej wypowiedzi - pod każdym postem u mnie pokazuje się "reply" i wystarczy to kliknąć. 2. Cytowanie kilku wypowiedzi - klikacie na te posty które chcecie cytować. One się wtedy zrobią niebieskie i później w górnym prawym roku pokazują się 3 kropeczki i to klikacie. Wpadek dużo z otoczenia znam niestety. Ostatnio bardzo ciężko psychicznie jest mi przyjmować wieści o kolejnych wpadkach,czy ciążach z pierwszego cyklu starań Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2977 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam przy każdej z Was np. Zgłoś zły post i Odpowiedź. ale jak Cisnę na odpowiedź niby na ten post to i tak mi go nie cytuje.. |
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest jeszcze jeden sposób na użytkowanie z wizaza na tel i to przez aplikację Tapatalk,może warto przetestować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak , próbowałam ale też mi coś tam nie grało hahaha ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już nie zaufałam nigdy tabletkom. Woleliśmy przerywany albo tylko prezerwatywy i od 9 lat żadnej wpadki choć czasem marzylam🤭🤣🤣co do bety ja 2 dni po okresie miałam 70 więc prawie podobnie jak u ciebie. A ty ile jesteś po spodziewanej?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejku jakie jesteście Kochane dobrze mi tu z Wami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które mierzyły temp orientujecie się może czy przy @ jest spadek??
![]() Sorki za pytanie ale ja się uczę dopiero tego mierzenia🤷☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2984 | |
|
Wtajemniczenie
|
My przy starszym synku zaliczyliśmy wpadkę.
Raz kochaliśmy się bez prezerwatywy. Mieliśmy chcice a żadnemu się nie chciało iść specjalnie kupić. 🤦☠♀️ Miałam ten seks zapisany w kalendarzyku i jak gadałam potem z ginkiem to mówi że wlasnie do zapłodnienia właśnie wtedy musiało dojść na co wskazywał wielkość ciąży. Z córką w pierwszym cyklu też się udało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
To ja mam jak Shadoww90, widze tylko zgłoś zły post albo odpowiedz ale to jest po prostu nowa wypowiedź bez cytowania. No nic ścigane pozniej apke i zobacze
|
|
|
|
#2986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To ja od razu zapytam jaka jest Wasza srednia ptc? Ja mam wciąż ok. 36,2 st, mierzę w pochwie. Myślicie, że to normalne? Btw witam wszystkie nowe dziewczyny, oby nie na długo my czekamy do weekendu majowego i działamy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o mierzenie temp to mój pierwszy cykl gdzie jestem naprawdę systematyczna. Mierzę w ustach,to samo miejsce pod językiem. Mam nowy termometr "Femometer" i niewiem czy on się nadaje na mierzenie dowcipne
|
|
|
#2988 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, z tym wielocytatem to jest tak, że jak wchodzicie bezpośrednio przez przeglądarkę to najpierw zaznaczacie, które wiadomości chcecie zacytować, a na koniec wciskacie "Odpowiedz" na końcu strony. Dla ułatwienia wrzucam obrazek
Tym przyciskiem z jedynką wybieracie posty do cytowania, a tym z dwójką przechodzicie do odpowiedzi Mam nadzieję, że uda mi się wrzucić obrazek, nigdy tego nie robiłam ![]() Czasami jeszcze trzeba w opcjach przeglądarki zaznaczyć "Wersja na komputer", żeby dobrze się wyświetlało
Edytowane przez anilani Czas edycji: 2020-04-29 o 09:39 |
|
|
|
#2989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma sprawy czasami nie warto naprawiac czegos bardziej jezeli dziala Ja wiem, ze mialam nieregularne cykle. Co do mierzenia temp. Codziennie rano przed wstaniem z lozka, po minimum 3h snie, o tej samej porze Najczesciej temperatura spada Dzien przed albo w dniu @. Termometr 2 miejsca po przecinku ( jest roznica miedzy 36.6 a 36.69 ;p ) Femometer nadaje sie do mierzenia temp, a ten z Bluetooth przesyla dane bezposrednio do aplikacji Ja tez mam ten basic od nich, ktory nie wysyla danych. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#2992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uzywam aplikacj taptalk mozna cytowac Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adjustments.jpg Ja mam ten, tez nie ma elastycznej koncowki. Mam taki z elastyczna ale we tego uzywac Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#2995 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie niby 2 dni do owulacji
|
|
|
#2996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczynacie juz dzialac? Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#2999 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamówiłam też testy ciążowe z tej firmy. Może będzie mi dane je przetestować ![]() Cytat:
![]() Ja teoretycznie jutro powinnam mieć owu ale test owu clearblue jeszcze nie pokazał stałej buźki,dzisiaj nadal migająca była. Zrobię tanioszka popołudniu i zobaczę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tarczycą wszystko u Ciebie okej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

np. Jezeli ktos ma ladny sluz, to nie bawila bym sie w syropy na kaszel, zeby go rozrzedzic 

. Widziałam temat porodów ja rodzilam SN syn ważył 3980 i 55 długi. Ja też na specjalne swoje życzenie nie chciałabym cesarki. Szczególnie jak widziałam dziewczyny po niej. Ale wiadomo jeśli jest wskazanie to koniec kropka. I wcale nie umniejszalabym cierpienia przy cesarce, a wręcz przeciwnie. Jesli chodzi o suple to my nic nigdy nie braliśmy. Ja tylko kwas foliowy. Widziałam też temat wpadek. Ja też nigdy nie rozumiałam jak można wpaść. O pierwsze dziecko staraliśmy się 5 msc i nie mogłam pojąć jak to się dzieje że ktoś wpada. Aż do ubiegłego roku kiedy to ja ujrzałam dwie kreski na teście nie wiedząc kiedy to w ogóle się stało. Przecież stosowalismy stosunek przerywany a mąż twierdził że nie popuścił
. Skończyło się niezbyt szczęśliwie no ale wpadka była i ciąża przez chwilę też. Ja przedwczoraj Robiłam tsh 0,439 jutro mam teleporade u endo. I Beta 49,9 trochę mała jak na 28 dc jutro powtórzę żeby sprawdzić jak przerasta. Oczywiście jeśli uda mi się dostać do labo bo tylko 20 osób. Pierwszą wizytę mam 22 maja i pozostaje mi wierzyć że wszystko będzie dobrze. Z objawów doszedł umiarkowany ból cycow i ból podbrzusza ciągnący do pachwin. Nic poza tym zero sennosci i zmęczenia co też mnie martwi bo w 1 ciąży ciągle spałam.... 
) , że kazda ciąża 1 od 2 , 2 od 3 . Mogą się bardzo różnić w 1 miało sie od razu dużo objawów a przy 2 kobiety nie miały praktycznie wcale. Także nie zamarwtiaj się , będzie wszytsko dobrze 

już nie zaufałam nigdy tabletkom. Woleliśmy przerywany albo tylko prezerwatywy i od 9 lat żadnej wpadki choć czasem marzylam🤭🤣🤣co do bety ja 2 dni po okresie miałam 70 więc prawie podobnie jak u ciebie. A ty ile jesteś po spodziewanej?? 

♀️
my czekamy do weekendu majowego i działamy
a tak tylko pytałam co to takiego.