|
|
#2671 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019 ❤ cz. 2
Moj troche zalapal, ale nie do konca
na slowo "brawo" jeszcze nie reaguje, tylko jak mu klasne łapkami, to zaczyna po swojemu bic brawo i sie cieszy To w sumie od pierwszego razu zalapal. No i nie umie raczkami tak machac, tylko trzyma wyciagniete przed soba, jedna dlon zbita w pięść, a dugą sie po niej jakby drapie
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Moja w ogóle nie lubię jak ją łapię za rączki i chce coś pokazać..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2673 |
|
Rozeznanie
|
Mój syn kładzie się na boku odwraca glowe do tyłu i drapie się po tyłku wygląda to komicznie
myślałam że może coś go uwiera ale robi tak już trzeci dzień. Takie mamy nowe umiejętności Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2674 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]() Mój brawo robi ładnie, rozłożonymi dłońmi, słychać klask klask ![]() A jak go łapiemy za rączki i coś pokazujemy to szczerzy się i ma minę: "śmiesznie jest, ale nie rozumiem" ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy dwie dolne 1
![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
|
|
#2676 |
|
Rozeznanie
|
W ramach walki z brzuchem zakupiłam hula hop z wypustakami nie wiem kiedy znajdę czas ale muszę zwalić tego maćka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
|
|
|
#2678 |
|
na przekór do celu
|
W sumie dobry pomysł hula hop... Ja od jakiegoś czasu ćwiczę. I dużo lepiej się z tym czuję niż bez
![]() Chyba w złym momencie przestałam liczyć ile mały mleka pije. Od kilku dni widzę, że więcej je innych rzeczy, a mleka mniej. Narobiłam wcześniej papek warzywnych i pomroziłam. Ale już mu nie daję takich papek, jak potrafi jeść warzywa w kawałkach, papki ma z czegoś innego (kaszki, jogurty). Więc dziś do porcji papki dodałam łyżkę mąki, jajko i zrobiłam placuszki, podałam z jogurtem. Wciągnął wszystko co dostał ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
|
|
#2679 |
|
Rozeznanie
|
Już tego doświadczyłam na sadełku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Już tego doświadczyłam na sadełku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robie je teraz albo jako sos do makaronu, sos do pizzy dzis mial, slimaczki z coasta francuskiego a dzis widzialam pomysl na sushi z ceba wlasnie i mozna do srodka utarte avokado albo jakas papke Sent from my I3312 using Tapatalk
|
|
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
U nas dalej nic poza papkami
![]() Syn wlasnie przespal ciagiem 7h ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętam jak po tym hula hop wyglądałam jakby mnie ktoś bił
później to po 1.5h tym kręciłam i oglądałam coś na tv albo książkę czytałam ![]() My raczej papki.. Czasam daję kawałki ale ostatnio trochę się zraziłam jak odgryzł wieeeelki kawał ogórka i go połknął za to grudki to tragedia. Krztusi się nimi tylko. To już te kawałki lepsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
myślę sobie klwtedy o może w końcu będzie lepiej.. Tak jak np. wczoraj mieliśmy tylko 5 pobudek.. A dziś z 15 na pewno 🤦🏼☠♀️ chyba nigdy nie będzie lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
U nas max spal 11h
raz.Tak to 5-6w nocy przespi bo ma jedna pobodke na mleko okolo 2 Sent from my I3312 using Tapatalk
|
|
#2685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najgorzej z zasypianiem, bo przez pierwsza godzine sie uaktywnia kilka razy, jak ma cycka pod nosem, to sie nadzieje i natychmiast usnie, jak nie, to bedzie krzyczal. Tak ze musze z nim lezec zanim nie zapadnie w glebszy sen, a jak juz tak polezymy godzinke, to zasypiam, nie mam sily wstac, a szkoda, bo jeszcze moglabym miec troche wieczoru dla siebie. No ale potem juz spi ladnie. Uwielbiam jak zarzuca na mnie nogi moj kregoslup mniej
|
|
|
|
|
#2686 |
|
Zadomowienie
|
Otworzylam Malemu sloiczek z obiadkiem no i niestety dopiero po otwarciu sie okazalo, ze w srodku sa malenkie kawalki ziemniakow. Bardzo mieciutkie, ale kolega nie akceptuje nic poza papka, wiec na wszelki wypadek podgrzalam tylko odrobine. Plul, mial odruch wymiotny, no nic z tego na razie
No i teraz nie wiem co z reszta, na razie jest w lodowce. Mozna to zamrozic na lepsze czasy? Czy lepiej zblendowac i dac mu jutro? A jak blendowac, to jakies pomysly czym? Tego jest tak malo, ze tylko spieniacz do mleka przychodzi mi do glowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentulanie ugotowC inne warzywa i zblendowac razem Ja mam taki maly blender ze 100ml daje rade ![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
|
|
|
#2688 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2690 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Mój jak zaczynał jeść kawałki to też tak to wyglądało. Nie od razu załapał. Ale ćwiczenie czyni mistrza ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Czytajac uswiadomilam sobie ze mam bardzo latwe dziecko jesli chodzi o szame bo od poczatku akceptuje i papki, i grudki i chleb, makaron w calosci i nigdy nie marudzil czy nie miaal odruchu wymiotnego, pare razy odkaszlnal ale to tyle
Sent from my I3312 using Tapatalk
|
|
#2692 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to najlepiej bym dawała mojemu jeszcze przez rok papki
no mam jakąś paranoję, że mi się udławi czymś.. Wiadomo parę razy się zakrztusił ale sobie radził chłopak. A ja i tak mam stresa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019
cz. 2
To ja nie wiem jak to jest, w sumie to mi dopiero teraz Viva uswiadomila, ze to moze byc kwestia jakiejs wprawy. Gdzies tam kiedys wyczytalam, ze dziecko przechodzi etap kiedy ma odruch gryzienia i jak sie to przegapi, to mozna jechac na papkach i dwa lata. No to poluje na ten etap i cos go nie widac
Ale wychodze z zalozenia, ze kiedys zalapie, wiec w niego nie wmuszam nic, tylko juz Wam czasem zazdroszcze pichcenia placuszkow i innych cudow dla maluszkow
Edytowane przez schaboszczak Czas edycji: 2020-05-17 o 07:38 |
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Moja akurat placuszki to tak średnio, ale ostatnio zaczęłam jej kroić rzeczy na takie mniejsze kawałeczki i sobie ładnie je chwyta i wsadza do buzi.
A dziś tak pięknie jadła warzywka sama.. Oczywiście to jest tak, że jak je sama, a nie łyżeczką to stosunkowo szybko się nudzi i potem jest trochę wyrzucania za burtę itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2696 |
|
na przekór do celu
|
Mój jak ma coś, co lubi to wcina ładnie sam. Jak mu danie średnio smakuje to trzeba go podkarmić, choć i tak buzie otwiera, nie wmuszam, ale sam łapkami pracować nie chce
![]() Załapał już bardzo ładnie ideę odgryzania kawałków, dlatego placuszki to nie problem, ładnie sobie dziubie po troszku. Ale małe kawałki na raz też lubi.
|
|
#2697 |
|
Rozeznanie
|
U nas też wszystko zje nie ważne jaka konsystencja wczoraj jedliśmy zupkę i były w niej spore kawałki mięsa to tak śmiesznie gryzł jakby miał całą buzię zębów. U męża w rodzinie jest chłopiec który w wieku 3 lat akceptował tylko zupy krem i serki.
|
|
|
#2698 |
|
na przekór do celu
|
Mój jak ma coś, co lubi to wcina ładnie sam. Jak mu danie średnio smakuje to trzeba go podkarmić, choć i tak buzie otwiera, nie wmuszam, ale sam łapkami pracować nie chce
![]() Załapał już bardzo ładnie ideę odgryzania kawałków, dlatego placuszki to nie problem, ładnie sobie dziubie po troszku. Ale małe kawałki na raz też lubi.
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
|
|
|
#2700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

na slowo "brawo" jeszcze nie reaguje, tylko jak mu klasne łapkami, to zaczyna po swojemu bic brawo i sie cieszy
To w sumie od pierwszego razu zalapal. No i nie umie raczkami tak machac, tylko trzyma wyciagniete przed soba, jedna dlon zbita w pięść, a dugą sie po niej jakby drapie

myślałam że może coś go uwiera ale robi tak już trzeci dzień. Takie mamy nowe umiejętności

za to grudki to tragedia. Krztusi się nimi tylko. To już te kawałki lepsze.
myślę sobie klwtedy o może w końcu będzie lepiej.. Tak jak np. wczoraj mieliśmy tylko 5 pobudek.. A dziś z 15 na pewno 🤦🏼☠♀️ chyba nigdy nie będzie lepiej
moj kregoslup mniej
cz. 2