|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: krem na rozstępy
ja tez mam podobny problem. zauwazyłam własnie pierwsze rostępy i nie wiem zupełnie jaki krem najlepiej zastosować żeby sie ich pozbyć, choć wiem że tak do końca sie nie da. Dziewczyny pomóżcie !!
|
|
|
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest forum z poradami wizazystycznymi! Pytania tego typu zadawajcie na forum kosmetycznym ( jezeli nie znajdziecie podobnych tematow przy uzyciu WYSZUKIWARKI ) i przejzyjcie KWC
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny swego czasu polecały serum na rozstępy Eveline w różowej tubce
|
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
No ta, to nie to forum
Ale słyszałam o Cepanie - maść na blizny (w aptekach, cena około 10zł). Podobno świetnie usuwa rozstępy - im nowsze tym skuteczniej. Minusem jest zapach - cebulowy i dość intensywny. Może któraś z Was go używała? Bo zastanawiam się czy poradzi sobie ze starymi rozstępami
|
|
|
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
dobry krema na rozstępy
znacie lub stosowałyści jakiś dobry, skuteczny krem?
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dobry krema na rozstępy
żaden krem nie zlikwiduje istniejących już rostępów, chyba że są w początkowym "stadium rozwoju" czyli jeszcze wyglądają jak czerwone, a nie białe kreseczki. Kremy mogą jedynie wygładzić skórę i optycznie spowodować zmniejszenie rozstępów, tak naprawdę jednak ich nie zlikwidują. Ja polecam nowy krem na rozstępy z Eveline
przeszukaj jeszcze archiwum, ten wątek przewijał się na forum masę razy.
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Poszperaj tutaj:
http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=132465 http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=132471 I tutaj: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...category_id=26
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
dzięki.moje rozstępy są narazie w początkowej fazie, ale zaczyna sie ich pojawiac coraz wiecej... a jestem dosc chuda ale wiem ze to niezalezy od tego.
|
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
a co należy robić żeby niepojawiało się więcej roztępów?
|
|
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
Co prawda mnie problem rozstępów ominął, ale moja mama zawsze mi powtarzała żebym szorowała skórę szorstką gąbką żeby ją "zahartować", no i oczywiście co dzień balsam żeby skóra była elastyczna. Nie wiem jak się to ma w praktyce, być może to jest jakiś sposób, bo nie mam rozstępów. Najlepiej niech jeszcze ktoś się wypowie
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałam, że dobry jest krem Gerbera, dla kobiet w ciąży, do kupienia w aptekach. Sama nie próbowałam, ale wiele osób mówiło mi, ze jest skuteczny.
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
Przejrzyj KWC, tam sa też opinie
|
|
|
|
|
#254 |
|
Przyczajenie
|
Mimo iż jestem młoda, mam rozstępy na nogach
! Są to takie białe plamki obok siebie. Czuję się z nimi bardzo źle i nie wiem jak sie ich pozbyć ! Macie jakieś rady?
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Roztępy:(
Powiem Ci jedno.Nie ma kosmetyku,ktory usunalby rozstepy.Co najwyzej je rozjasni i przez to beda mniej widoczne.Ja rozstepow nabylam bedac w 8 miesiacu ciazy i mam je niestety juz 3,5 roku chociaz juz duzo mniej widoczne.Uzywalam kremu Mustella na rozstepy(nie pomyl z kremem przeciw rozstepom-jeden zpobiega,drugi koryguje)Dosc drogi-kosztuje okolo 80-90 zlotych,ale chyba najskuteczniejszy.
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Roztępy:(
Tutaj jest mnóstwo wątkw o rozstępach:
http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=181092 Poza tym tak jak ci napisała Aneta - nie ma kosmetyku, który by je usunął. Można spróbować peelingami kwasowymi ale dopiero kiedy same rozstępy są już zagojone ![]() PZDR Natalia
|
|
#257 |
|
Konto usunięte
|
WItam
Słuchajcie wyczytalam w internecie że ten No-scar z macicy perłowej jest bardzo dobry na rozstępy i także blizny itp. Mimo że pani w aptece powiedziala mi ze jest TYlko na blizny :P A może któraśz was go używała i wie coś na ten temat? Mam też pytanie czy ktoś zna plasterki VitaSkin. Bo zastanawiam sięco wart kupićten kremik czy plasterki :P Mimo ze mam dopiero 15 lat to juz tyle sie naidchudzałam że mam paskudne i co najgorsze bardzo widoczne rozstępy po bokach bioder, na pośladkach i z tyłu pleców Postanowilam sie codziennie masować i wcierać krem. Narazie uzywam Eveline taki nowy różowy, ale chciałabym zainwestowaćw coś m,ocniejszego licze na pomoc pozdrawiam
|
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: ciaza a cellulitis
Czy mógłbyś mi polecić jakieś dobre kremy lub żele na cellulit? Jestem w piątym mieś. ciąży i moje uda i pupa zaczynają mnie poważnie martwić (przytyłam 5kg; nie wiem czy to jest właśnie ta przyczyna. Mam też chyba problemy z krążeniem, koszmarne bóle mięśni, szczególnie wieczorem i w nocy). Naprawdę bardzo proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
#259 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
wiem dziewczyny jest tysiace takich watkow ale naprawde potrzebuje waszej pomocy
jestem zrozpaczona ogolnie przestaly mi sie robic juz roztepy (na nogach) ale znowu mi sie zaczely robic na PLECACH!! blagam pomozcie, i na dekoldzie na plecach w miejscu gdzie sie biustonosz zapina patrzylam juz na KWC ale nie widzialam zadnego specjalnego kremu dziewczyny poradzcie mi jakies dobre a nie zadrogie kremy albo jakies domowe sposoby. dziekuje z gory ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Roztępy...wiem...wiem
hmmm na plecach?? heh no nie wiem co by Ci doradzić, ale na moje "pośladkowe" rozstępy rewelacyjnie spisuje sie taniutki żel z Bielendy z zielona herbata (ok 10zł - zalezy gdzie, w naturze np. 15zł a ja kupuje w Geancie lub Tesco za 7.99-9.50) ... mIałam już wiele droższych specyfików, ale Bielenda wygrywa zdecydowanie... Moze idź do dermatologa, może ci pomoże?? albo do kosmetyczki??
|
|
#261 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
sluchaj a moglabys mi powiedziec czy to krem na roztepy czy zwykly ogolnie do ciala??z gory dzieki
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
to jest link do tego żelu na KWC
![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=845 on działa na cellulit i na rozstepy (i rzeczywiście działa)...
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozstępy na twarzy:(
Przeglądałam wątki i nie znalazłam nic, poza rozstępami na ciele.
Czy da się jakoś zmniejszyć rozstępy na twarzy? Zrobiły mi się one na wysokości kości policzkowych. Wyglądają jak poziome wgłębienia w skórze (mają barwę skóry) i są dość widoczne. Czy są jakieś specjalne preparaty, czy można używać tych preparatów przeznaczonych do ciała?
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstępy na twarzy:(
jak wglebienia w kolorze skory? rozstepy zazwyczaj maja taki szklisty kolor jak blizny, nie opalaja sie. jestes pewna ze to rozstepy?? i czy wiesz od czego je masz czy pojawily sie nagle? i od kiedy je masz? czasami jak za dlugo sie smarujesz sterydami takie rzeczy sie robia (zanik skory), mnie to chwala bogu ominelo : /
a jak to mozna zlikwidowac....mhmmm najlepiej idz do dermatologa, moglabym wymienic kremy apteczne, ale do ciala, a na twarz nie radzilabym ich nakladac bez konsultacji z lekarzem
|
|
#265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do wgłębień - nie wiedziałam jak to nazwać, bo jak się na to patrzy, to wygląda, jakby to były wgłębienia. Pojawiły się nagle, najpierw było zaczerwienione miejsce, trochę szczypało, a jak zaczerwienienie minęło, to już widać było właśnie te poziome kreski. Nie smarowałam twarzy żadnymi sterydami, jedynie preparatami przepisanymi przez dermatologa na "niespodzianki", kremem do twarzy.
|
|
|
#266 |
|
Wtajemniczenie
|
Dołączę zdjęcie, bo coś znalazłam, ale nie jest zbyt wyraźne.
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
a ak jestes opalona to te miejsca sa biale??? jak reaguja na slonce?
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze przyznaję się bez bicia, że nie zwróciłam na to uwagi (może dlatego, że mało się opalam, bo i tak prawie nie widać opalenizny
).
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Rozstepy na twarzy moga pojawic sie po uzyciu niektórych kremow i preparatow na twarz.Poza tym stare czy glebokie rozstepy moga wygladac jak "bruzdy" "rowy"na ciele czy twarzy.Bylas z tym u de=rmatologa?
|
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
polecam wizyte u dermatologa, mi to na rozstepy nie wyglada. moze latwo sie tego pozbyc
moze to slady po jakims stanie zapalnym, rozstepy nie szczypia, rozstepy to po prostu blizny powstale bez mechanicznego uszkodzenia tkanki
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

Ale słyszałam o Cepanie - maść na blizny (w aptekach, cena około 10zł). Podobno świetnie usuwa rozstępy - im nowsze tym skuteczniej. Minusem jest zapach - cebulowy i dość intensywny. Może któraś z Was go używała? Bo zastanawiam się czy poradzi sobie ze starymi rozstępami

! Są to takie białe plamki obok siebie. Czuję się z nimi bardzo źle i nie wiem jak sie ich pozbyć
Natalia

Słuchajcie wyczytalam w internecie że ten No-scar z macicy perłowej jest bardzo dobry na rozstępy i także blizny itp. Mimo że pani w aptece powiedziala mi ze jest TYlko na blizny :P A może któraśz was go używała i wie coś na ten temat? Mam też pytanie czy ktoś zna plasterki VitaSkin. Bo zastanawiam sięco wart kupićten kremik czy plasterki :P Mimo ze mam dopiero 15 lat to juz tyle sie naidchudzałam że mam paskudne i co najgorsze bardzo widoczne rozstępy po bokach bioder, na pośladkach i z tyłu pleców