|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 6.
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88001159]Ja szczerze to sie dziwie bo u mnie wszystkie puby zamknięte. Czytałam o tym, ze planuje znieść zakaz ale myslalam, ze jednak nie zrobili
![]() Tez nie chodzę w te miejscach ![]() Ja jestem ciekawa jaka niespodzianka będzie na nas czekała w sierpniu kiedy przyjedziemy do Polski...[/QUOTE]Puby się otworzyły 4 lipca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko otwarte u mnie. Można sobie wygooglować dzikie tłumy na ulicach jak tylko puby ponownie otwarto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4595 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatni etap znoszenia restrykcji następuje 24 lipca, otwierają się siłownie i chyba salony beauty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Ostatni etap znoszenia restrykcji następuje 24 lipca, otwierają się siłownie i chyba salony beauty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
W całej Anglii już praktycznie wszystko jest otwarte. Pierwsze łagodzenie restrykcji nastąpiło 11 maja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4596 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciesze się, że brat ma się lepiej i dobrze, ze to napisałaś, że to nie powikłanie po COVID, bo moze choć ociupine to zmniejszy strach co poniektórych (tutaj na watku sie udzielających). Jednak ten personel szpitali jednoimienne to chyba rzadziej specjaliści "od wszystkiego" i stąd błedy ;/ Już nie mówiąc, ze z wyposażeniem ich w urządzenia inne niz do leczenia objawów 'koronowych' tez raczej kiepsko, gdzies czytałam wywiad, ze te zgony z 'chorobami współistniejącymi' to tez moze być w jakimś % z tego powodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88002780]mialam sie dopytywac kto zniknęła z polityków, bo nie ogladam tv prawie.
Ciesze się, że brat ma się lepiej i dobrze, ze to napisałaś, że to nie powikłanie po COVID, bo moze choć ociupine to zmniejszy strach co poniektórych (tutaj na watku sie udzielających). Jednak ten personel szpitali jednoimienne to chyba rzadziej specjaliści "od wszystkiego" i stąd błedy ;/ Już nie mówiąc, ze z wyposażeniem ich w urządzenia inne niz do leczenia objawów 'koronowych' tez raczej kiepsko, gdzies czytałam wywiad, ze te zgony z 'chorobami współistniejącymi' to tez moze być w jakimś % z tego powodu.[/QUOTE] Ideą szpitali jednoimiennych miało być to, że jak ktoś tam trafi z COVID, to żeby jednocześnie miał opiekę innych specjalistów w zakresie chorób, na które cierpi. I tak np. argumentowano utworzenie szpitala jednoimiennego w Puławach: żeby chorzy na covid, którzy jednocześnie mają schorzenia np. neurologiczne czy kardiologiczne, nie byli pozbawieni tej opieki (bo zostały tam przecież odpowiednie oddziały z odpowiednim personelem, tyle że wyłącznie do dyspozycji chorujących na covid). Przynajmniej ja to tak zrozumiałam. Wojewoda lubelski mówił, że właśnie ten szpital ma wszystkie oddziały, więc nawet jak trafi ciężarna z wirusem, to będą mieć warunki, żeby się nią zająć. Więc to nie tylko tak, że są tam wyłącznie specjaliści od zakaźnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4598 |
Konto usunięte
|
Moja wstępna rezerwacja wakacyjna (zagraniczna) została zmieniona ze względu na niedziałającą w hotelu restaurację. Ale mamy już upatrzony inny hotelik i mocno nastawiam się na wyjazd.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88003514]Moja wstępna rezerwacja wakacyjna (zagraniczna) została zmieniona ze względu na niedziałającą w hotelu restaurację. Ale mamy już upatrzony inny hotelik i mocno nastawiam się na wyjazd.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Moja póki co bez zmian, ale my mamy dopiero na 8 wrzesnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4600 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
to nie wiedziałam. I jakos sceptycznie do tego podchodzę. a sprzęt? W moim mieście na jednoimienny został przekształcony szpital psychiatryczny. Na szczęście, póki co ten szpital jest prawie że nie wykorzystywany, w marcu tam bylo bodajże 2 lub 3 zarazonych w lekkim stanie (w tym 23 latek, ktory byl niemal bez objawów i dlatego, bo nie chial w domu narazac blizkich- potem chwalił szpital, że dobre jedzenie i super fajna pielęgniarka), potem głownie osoby z 'podejrzeniem', teraz nie wiem (mamy wysyp zarażeń od tygodnia w wojewodztwie: w DPS i zakładzie opiekunczo-leczniczym i niestety pierwszy zgon- 91latka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88003514]Moja wstępna rezerwacja wakacyjna (zagraniczna) została zmieniona ze względu na niedziałającą w hotelu restaurację. Ale mamy już upatrzony inny hotelik i mocno nastawiam się na wyjazd.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Moja kolezanka miala byc pod koniec czerwca w spa ale podobno nie udalo sie byl tam koronawirus. Byla nad morzem za to. Tak w ogole byl artykul o masie zarazen po weselu w Malopolsce (zgubilam link). Okolo 150 osob zarazonych ktos oprocz gosci tez chyba. Duze wesele musialo byc a przy okazji jaki pech ze wiekszosc czy wszyscy zarazeni czy na weselu od kogos czy juz wczesniej. Dzisiaj 333 zarazen i 11 zgonow. Sporo znowu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobny przypadek dziś omawiali w przedszkolu, nie pamiętam gdzie, oczywiście placówka do zamknięcia, jedna para rodziców nie zgodziła się na testy bo jak by wynik był pozytywny to popsuje.im plany wakacyjne 🥴 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
M.in. dlatego nie posyłam jeszcze dzieci do pkola. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4604 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4605 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88003621]serio?
to nie wiedziałam. I jakos sceptycznie do tego podchodzę. a sprzęt? W moim mieście na jednoimienny został przekształcony szpital psychiatryczny. Na szczęście, póki co ten szpital jest prawie że nie wykorzystywany, w marcu tam bylo bodajże 2 lub 3 zarazonych w lekkim stanie (w tym 23 latek, ktory byl niemal bez objawów i dlatego, bo nie chial w domu narazac blizkich- potem chwalił szpital, że dobre jedzenie i super fajna pielęgniarka), potem głownie osoby z 'podejrzeniem', teraz nie wiem (mamy wysyp zarażeń od tygodnia w wojewodztwie: w DPS i zakładzie opiekunczo-leczniczym i niestety pierwszy zgon- 91latka ![]() Mój brat po pozytywnym wyniku ( w niedzielę dostał telefon) w poniedziałek został przewieziony do jednoimiennego w Poznaniu. Od rana. Cały dzień siedział w poczekalni bo nie wiedzieli co z nim zrobić, bo do domu z wirusem wypuścić nie mogą, a nie mają żadnej maszyny do dializ, bo szpital nie ma stacji dializ, a wypożyczyć z innego szpitala to też nie taka łatwa sprawa, bo szpitale nie mają tego w zapasie, tylko tyle ile jest dializowanych pacjentów. Ostatecznie też zrobili mu lipną, "zastępcza" dializę po której dochodzi do siebie do dzisiaj. ( Z tego też powodu jak się kwalifikujesz do dializ to nie możesz sobie wybrać w jakim szpitalu chcesz być dializowany, musisz jeździć tak, gdzie ci wskażą, gdzie jest wolna maszyna). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4606 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No ja czytałam, ze maja sie otwierać puby 4 lipca. Ale u mnie w miasteczku wszystkie sa zamknięte. I stad moje zdziwienie. I mysl, ze moze jednak cos zmienili a ja nie wiem. ![]() Bo to nie jeden właściciel nie otworzył a dosłownie każdy który mijam czyli Ok 15 pubów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4607 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tutaj to jest opisane. Prezydent zapowiedzial przywrocenie restrykcji, ale czy to faktycznie zrobil, to nie wiem. ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- [1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88003895]No ja czytałam, ze maja sie otwierać puby 4 lipca. Ale u mnie w miasteczku wszystkie sa zamknięte. I stad moje zdziwienie. I mysl, ze moze jednak cos zmienili a ja nie wiem. ![]() Bo to nie jeden właściciel nie otworzył a dosłownie każdy który mijam czyli Ok 15 pubów ![]() Moze czesc sie pozamykala? Taki los spotkal niestety czesc knajp we Wrocku (na szczescie o wiele mniej, niz sadzilam ![]() Ja podrozuje ostatnio troche po Polsce i w sumie to wszedzie widze dzikie tlumy (w Poznaniu ostatnio to byl jakis armaggedon). I nie wiem, czy to te 2 miesiace zamkniecia tak na mnie podzialaly, ze dawna normalnosc to dla mnie teraz dzikie tlumy wlasnie, czy faktycznie ludzie maja juz tak dosc, ze wychodza czesciej niz zazwyczaj. Patrzac po sobie, ja wychodze codziennie (no moze nie teraz, bo siedze w domu na wsi, a pogoda nie dopisuje), a wczesniej moglam pare dni kisic sie w domu. Edytowane przez 3d080c1d79cb6a75330075a8e7ac619f4d31eb84_5ff7a0822ced9 Czas edycji: 2020-07-16 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4608 |
Konto usunięte
|
Te pozamykane tez widze. Maja juz ogłoszenia „lokal do wynajęcia”
Ogólnie to smutna sprawa. Ja sie martwię, ze w Polsce cos wymyśla kiedy będziemy na wakacjach właśnie ![]() Prom nas kosztował juz 2,5 razy więcej niz zwykle płaciliśmy. Zawsze płaciliśmy 100 funtów a teraz 260 :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 |
Konto usunięte
|
Byłam dzisiaj w Silesia City Center (jedno z większych centrów handlowych na Śląsku), ludzi sporo, wszędzie kolejki, większość z maskami.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4611 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I będę mogła sobie pozwolić na luksus kwarantanny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4613 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88003972]Byłam dzisiaj w Silesia City Center (jedno z większych centrów handlowych na Śląsku), ludzi sporo, wszędzie kolejki, większość z maskami.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] tez dzisiaj bylam w sporym centrum handlowym, wszyscy w maseczkach, ale co to odstep to juz nie pamietaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4615 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4616 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ja też bym tego luksusem nie nazwała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88004068]Od poczatku mowilam, ze wesela to zly pomysl. Nawet gorszy niz jakies publiczne wydarzenia czy uroczystosci, bo na weselu wiekszosc ludzi to rodzina i nie ma szans na utrzymanie jakiegokolwiek odstepu
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4619 |
Konto usunięte
|
Nie wiem jak to wyglada statystycznie, ale ja juz o kilku przypadkach slyszalam w kregu dalekich znajomych. Na roznych weselach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
No bo kurcze, zazwyczaj wszyscy się ściskają albo całują z parą młodą (życzenia), to jak ma się covid nie roznosić?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.