|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak mogę określić swój typ urody? Analiza kolorystyczna. Wątek zbiorczy część I
Cytat:
Kiedys mialam beret, w ktorym wygladalam spoko, ale zgubilam :p A tak to we wszystkim innym wygladam jak debil. Mam bardzo gruba kurtke puchowa z grubym kapturem, na szczescie wystarcza mi, ze ten kaptur sobie zarzuce.Cytat:
Oczywiscie nie u kazdej.
|
||
|
|
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
Jak mogę określić swój typ urody? Analiza kolorystyczna. Wątek zbiorczy część IV
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;88097320]A Ty lubisz/nosisz czerń?[/QUOTE]
I lubię i noszę. Właśnie w Paryżu się do niej przyssałam. Ale patrzę na zdjęcia, oglądam tez starsze (przenosze sie na nowy telefon po kilku ładnych latach i muszę zrobić porządek) i widzę, że to może nie jest dla mnie zły kolor, ale jest taki ledwo ledwo. Wrzuciłam do albumu takie zwykle zdjęcia z łódek (nie stroju wiec wiem ze słabo widać). Na jednym mam T-shirt w paski, na innym top od kostiumu czarny lub niebieski. Wydaje mi się ze ten czarny stanik tworzy jakaś dysharmonie, jest za mocny - mimo że to różowe szorty powinny wydawać się szalone. Dodatkowo wrzucam selfie bo chyba mam cień który mi jakoś w miarę pasuje do czerwonych ust Maggie jestem zakochana w szmince, nigdy żadnej tak nie lubiłam ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak mogę określić swój typ urody? Analiza kolorystyczna. Wątek zbiorczy część I
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88097351]Nie mam
Kiedys mialam beret, w ktorym wygladalam spoko, ale zgubilam :p A tak to we wszystkim innym wygladam jak debil. Mam bardzo gruba kurtke puchowa z grubym kapturem, na szczescie wystarcza mi, ze ten kaptur sobie zarzuce.Tak, nadal tak jest Oczywiscie nie u kazdej.[/QUOTE]W Paryżu proszki do prania czarnego są super. W Niemczech niby tez dobre ale to jednak nie to ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2676 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja w ogóle podejrzewam, że nie będę prawdziwa jesienia, tylko może zgaszona? Porównywałam się z koleżanką, która na pewno jest prawdziwa jesienia, bo ma ciepłe zielono-orzechowe oczy, włosy wyraźnie ciepłobrązowe , jasniejsze trochę od moich i przede wszystkim bardzo cieply kolor skóry. Jesteśmy tak samo blade, ale jej skóra jest wręcz żółta, podczas gdy moja jednak bardziej w stronę różu, neutralna. No i moje włosy mają naturalnie raczej szarawy odcien. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2677 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88097503]Bardzo ładna szminka i ogólnie makijaż. A kolory ubrań jakoś mi się nie gryzą specjalnie.
Ja w ogóle podejrzewam, że nie będę prawdziwa jesienia, tylko może zgaszona? Porównywałam się z koleżanką, która na pewno jest prawdziwa jesienia, bo ma ciepłe zielono-orzechowe oczy, włosy wyraźnie ciepłobrązowe , jasniejsze trochę od moich i przede wszystkim bardzo cieply kolor skóry. Jesteśmy tak samo blade, ale jej skóra jest wręcz żółta, podczas gdy moja jednak bardziej w stronę różu, neutralna. No i moje włosy mają naturalnie raczej szarawy odcien. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A jak Ci w czerwieni? Wydaje mi się, że to jest duża różnica między zgaszoną a ciepłą jesienią, bo zgaszonej będzie pasować tylko mocno przytłumiona czerwień, a ciepła może sobie pozwolić na dość intensywną. |
|
|
|
#2679 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88097503]Bardzo ładna szminka i ogólnie makijaż. A kolory ubrań jakoś mi się nie gryzą specjalnie. Ja w ogóle podejrzewam, że nie będę prawdziwa jesienia, tylko może zgaszona? Porównywałam się z koleżanką, która na pewno jest prawdziwa jesienia, bo ma ciepłe zielono-orzechowe oczy, włosy wyraźnie ciepłobrązowe , jasniejsze trochę od moich i przede wszystkim bardzo cieply kolor skóry. Jesteśmy tak samo blade, ale jej skóra jest wręcz żółta, podczas gdy moja jednak bardziej w stronę różu, neutralna. No i moje włosy mają naturalnie raczej szarawy odcien. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Hmm... wydawało mi się ze dobrze wyglądasz w kolorach TA, zastanawiam się czy takie rozbielone jak dla SA nie będzie Cię rozmywało? Mierzyłaś coś pod tym kątem? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2680 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
BTW, właśnie zobaczyłam w witrynie fajny kostium kąpielowy z color blocking, ale cena powala https://www.eresparis.com/eu/fr/la-p...38_color=00954 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88097533]Mam tak mało czerwonych rzeczy, że... nie wiem xd. Wydaje mi się jednak, że intensywna czerwień by się na mnie wybijała. Dodałam stare zdjęcie w czerwonej sukience.
BTW, właśnie zobaczyłam w witrynie fajny kostium kąpielowy z color blocking, ale cena powala https://www.eresparis.com/eu/fr/la-p...38_color=00954 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Kostium fajny, ale cena faktycznie powala. Myśle że znajdziesz podobny w bardziej normalnym zakresie. Ewentualnie może poczekaj na przecenę? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2682 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Ale kolory SA nie są rozbielone
Typy jasne mają rozbielone kolory. Typy zgaszone mają kolory przytłumione. Tak jakby patrzeć na nie przez lekki dym, tylko że przy SSu ten dym jest szarawy, a przy SA taki beżowy, brązowy. |
|
|
|
#2684 | |
|
Zadomowienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88097539]Hmm, tak myślę i chyba nie mam ubrań w takich rozbielonych kolorach. Jeszcze zostaje mi DA, to rzeczywiście już chyba prędzej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Nawet po mega przecenie nie wydalabym więcej niż max 70 € za kostium ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No ja raz na 5 lat do Clazedoni i korzystam z tej promocji kiedy za 5 części płacisz tyle co za 3 kupuje dwa dwuczęściowe i jeden jedno i maja służyć aż się wyciągną/spłowieja/pożółkną.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Rozumiem o co chodzi, ale te kolory SA wydaje mi się ze mogą być zbyt rozmyte na Celestine. Jej uroda wydaje mi się wyrazista - tak ja odbieram, mocno nie miękko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88097533]Mam tak mało czerwonych rzeczy, że... nie wiem xd. Wydaje mi się jednak, że intensywna czerwień by się na mnie wybijała. Dodałam stare zdjęcie w czerwonej sukience.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie wydajesz się być przytłoczona tą czerwienią, ale z drugiej strony jest ona dość daleko od twarzy |
|
|
|
#2686 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako DA Celestine w ogóle nie widzę. |
|
|
|
|
#2688 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na mnie wygląda bardziej kontrastowo, a jestem Czystą Zimą. Mogłabym taką nosić, ale raczej na szczególne okazje, w odpowiedniej oprawie. Natomiast mam wrażenie, że dla Ciebie to jest naturalny codzienny odcień. Też nie widzę Celestine jako DA. Głęboka Jesień to już naprawdę mroczne klimaty; jakbym miała do czegoś te dwa typy porównać, tj. Prawdziwą Jesień i Głęboką Jesień, to Prawdziwa jest jak zachód słońca, a Głęboka jest jak zmrok. FG mogłoby też tłumaczyć, dlaczego Prawdziwe Jesienie bierze się za typy o czystszej kolorystyce - FG potrzebuje mocniejszych kontrastów niż np. SC. Edytowane przez 7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 Czas edycji: 2020-08-27 o 14:23 |
|
|
|
|
#2689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, to może być efekt FG. Ja sobie mogę pogdybac, ale przymiarki są niezbędne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2690 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za opinie, postaram się jeszcze coś pomierzyć i wam wrzucić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2691 |
|
Zadomowienie
|
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;88097572]Nie dziwię się, naprawdę bardzo Ci pasuje
![]() Na mnie wygląda bardziej kontrastowo, a jestem Czystą Zimą. Mogłabym taką nosić, ale raczej na szczególne okazje, w odpowiedniej oprawie. Natomiast mam wrażenie, że dla Ciebie to jest naturalny codzienny odcień. Też nie widzę Celestine jako DA. Głęboka Jesień to już naprawdę mroczne klimaty; jakbym miała do czegoś te dwa typy porównać, tj. Prawdziwą Jesień i Głęboką Jesień, to Prawdziwa jest jak zachód słońca, a Głęboka jest jak zmrok. FG mogłoby też tłumaczyć, dlaczego Prawdziwe Jesienie bierze się za typy o czystszej kolorystyce - FG potrzebuje mocniejszych kontrastów niż np. SC.[/QUOTE] Dziękuje Maggie. Tak, na początku miałam problem ze znalezieniem odpowiedniego cienia do powiek, bo albo za jasny, albo za ciepły, albo za zimny, albo zbyt kolorowy. Ale z ta „chocolate” - ciemny neutralny brąz wydaje mi się że wyglada dobrze i pasuje do wszystkich strojów wokół FE. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Wooow silver ślicznie wyglądasz!
Ja próbowałam wczoraj i dziś poeksperymentować trochę z makijażem oczu. Próbowałam zrobić coś w tym stylu jak w załączniku i bardzo średnio mi to wyszło Wiadomo kwestia umiejętności, a raczej ich braku jest tu bardzo zauważalna, ale wydaje mi się, że mój kształt oka nie pozwala na taki makijaż, bo on się po prostu chowa... Wstawiłam makijaż z dzisiaj, bo wczorajsza próba była fatalna, ponieważ to odcięcie na górze próbowałam zrobić linerem i wyglądało to jak podwójne brwi i trochę czułam się jak drag queen ![]() ![]() dziś zrobiłam to cieniami i efekt nie jest zachwycający i ledwo co to odcięcie widać... Wstawiłam zdjęcie zamkniętych oczu bo wtedy widać, że mniej więcej jest to coś w stylu tego makijażu z załącznika. No i wstawiłam też zdjęcie z minką jak Bambi, ale na nim widać jak taki makijaż powiększa ekstremalnie oczy, jestem w szoku Screenshot_20200827_084013_com.pinterest.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Lojra ![]() Zdjęcia makijażu oczu, które dziś wrzucilaś są piękne. Robiłaś to z jakiegoś tutorialu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2695 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2696 |
|
Śnięta Mucha
|
Silver śliczne selfie - makijaż, kolczyki, wszystko pasuje.
Lojra makijaż jest mega, wyszły sarnie oczy Celestine - zupełnie mi do Ciebie nie pasuje dekolt w koronkach. Co do kolorów, to jestem za cienka w te klocki, żeby się wypowiedzieć.
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ochotę kupić sobie kolczyki i wstępnie przebrnęłam przez te sterty kolczyków z Kruka i Apartu
które byście u mnie widziały, zakładając ciepła jesień i gamine?Chyba że żadne, to tez nic na siłę, wiadomo. https://wkruk.pl/bizuteria/kolczyki/...ajski-ogrod-13 https://wkruk.pl/bizuteria/kolczyki/...-zlote-romby-1 https://wkruk.pl/bizuteria/kolczyki/...zne-malachit-5 https://www.apart.pl/bizuteria/kolcz...rsztynem/27736 https://www.apart.pl/bizuteria/zlote...la-20-mm/42857 https://www.apart.pl/bizuteria/kolcz...rsztynem/33698 https://www.apart.pl/bizuteria/kolcz...rkoniami/30933 https://www.apart.pl/bizuteria/kolcz...rsztynem/31517 |
|
|
|
#2698 |
|
Śnięta Mucha
|
Lojra a ja bym zapytała o cień. Szukam takich brązów właśnie.
Marta moim zdaniem te pierwsze z Kruka lub najwieksze z Apartu z kamieniem. Dobrze Ci było w dużych.
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2020-08-27 o 14:45 |
|
|
|
#2699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2700 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Coraz bardziej utwierdzam się w słuszności wrażenia, że pasowałby do Ciebie makijaż w stylu lat 20
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

Kiedys mialam beret, w ktorym wygladalam spoko, ale zgubilam :p A tak to we wszystkim innym wygladam jak debil. Mam bardzo gruba kurtke puchowa z grubym kapturem, na szczescie wystarcza mi, ze ten kaptur sobie zarzuce.
Oczywiscie nie u kazdej.

Maggie jestem zakochana w szmince, nigdy żadnej tak nie lubiłam 

które byście u mnie widziały, zakładając ciepła jesień i gamine?