|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
hakuna matata
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 9.
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#752 |
|
Konto usunięte
|
Eee to spoko. U mnie nigdy nie ma więcej niż 20 osób tak prawdę powiedziawszy.
Przypominam, ze jeszcze w marcu/kwietniu niektórzy proponowali wzywanie policji do takich spotkań rodzinnych czemu od początku byłam przeciwna. Dobrze, ze teraz to uściślili, bo przynajmniej ukróci to takie zapędy donosicielstwa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to rozumiem tak, ze sklepy poza galeriami są otwarte jeśli ich powierzchnia nie przekracza 2 tys m2.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#754 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też zrozumiałam Kłameusza tak, że sklepy przy ulicach będą otwarte. Poprzednio też tak chyba było, bo się zdziwiłam, że taki outlet obok mojej pracy działa.
|
|
|
|
|
#755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#756 |
|
Konto usunięte
|
Kto w weekend może wystawić skierowanie na test? Zastanawiam się, bo mąż mój wczoraj 37,9, ból mięśni, kaszle, dość słabo, ale na sucho, ból głowy
może w ogóle nie będziemy robić testu, bo mam nadzieje, ze się poczuje lepiej, z ciekawości w sumie pytam, bo przeszło mi to przez myśl, a nie mam zielonego pojęcia. Słyszałam, ze nocna opieka takich skierowań nie wystawia wiec ciekawe...
|
|
|
|
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88266775]Kto w weekend może wystawić skierowanie na test? Zastanawiam się, bo mąż mój wczoraj 37,9, ból mięśni, kaszle, dość słabo, ale na sucho, ból głowy
może w ogóle nie będziemy robić testu, bo mam nadzieje, ze się poczuje lepiej, z ciekawości w sumie pytam, bo przeszło mi to przez myśl, a nie mam zielonego pojęcia. Słyszałam, ze nocna opieka takich skierowań nie wystawia wiec ciekawe...[/QUOTE]Chyba tylko rodzinny może wystawić więc podejrzewam, że musicie poczekać do poniedziałkuWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to wszystko nie ma logiki. Chcemy na święta jechać do moich rodziców na drugi koniec kraju. Będzie nas wtedy na Wigilii 6 osób. Jedziemy autem, 3x zatrzymamy się na stacji, więc w miarę bezpiecznie, mało kontaktu. Gdyby zabronili się przemieszczać, to spędzalibyśmy Wigilię z rodziną męża w ok. 20 osób. No ja bezpieczniej będę się czuła u "moich", a panowie w garniturkach prawdopodobnie mi tego zabronią, bo przemieszczanie się jest wg nich zagrożeniem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
Znowu mnie coś dusi.
Czy takie jakby "gula" w obrębie "jabłka Adama" to może być covid? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#760 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze poczuje się lepiej do poniedziałku i nie będzie takiej potrzeby. Zadzwoni tylko do szefa wtedy z informacją co się działo w weekend i zobaczymy co powie. A mój syn u moich rodziców. Wzięli go wczoraj do siebie, kaszlał jeszcze trochę i miał katar, ale moja mama i tak go odwiedzała wcześniej wiec mieli kontakt. Mąż poczuł się źle na wieczór, koło 20. Ja mam jakieś fafle w gardle (chrypa mi się zbiera co jakiś czas i muszę chrząkać), bolą mnie trochę zatoki i narazie tyle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Nie nakręcaj się, przecież czujesz się dobrze. Co Ci da info czy to covid? (Już pomijam, ze nikt nie ma szklanej kuli). Leż sobie, odpoczywaj i ciesz się, ze się dobrze czujesz. Bo lekki kaszel to nie dramat ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88266804]Mam nadzieje, ze poczuje się lepiej do poniedziałku i nie będzie takiej potrzeby. Zadzwoni tylko do szefa wtedy z informacją co się działo w weekend i zobaczymy co powie. A mój syn u moich rodziców. Wzięli go wczoraj do siebie, kaszlał jeszcze trochę i miał katar, ale moja mama i tak go odwiedzała wcześniej wiec mieli kontakt. Mąż poczuł się źle na wieczór, koło 20. Ja mam jakieś fafle w gardle (chrypa mi się zbiera co jakiś czas i muszę chrząkać), bolą mnie trochę zatoki i narazie tyle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Nie nakręcaj się, przecież czujesz się dobrze. Co Ci da info czy to covid? (Już pomijam, ze nikt nie ma szklanej kuli). Leż sobie, odpoczywaj i ciesz się, ze się dobrze czujesz. Bo lekki kaszel to nie dramat ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Ja od dawna mam chrypę i co jakiś czas bolą mnie zatoki przynosowe, sporo kicham, mąż trochę kaszle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wyjdę po 18-tu dniach izolacji i się podwyzszy ilość zarazen to wyjde wprost na kwarantannę narodową. Mam nadzieję że to się nie stanie
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi, czy w takiej Ikei mogę sobie zamówić przez stronę i pojechać odebrać osobiście? Czy łańcuch i kłódka, i dziękuję do widzenia?
Kurła miałam dzisiaj dużo spraw załatwić i już nie wiem co będzie otwarte, a co zamkniete. Chyba profilaktycznie zostanę na kanapie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#766 |
|
cat lady
|
Wczoraj próbowałam pojechać do ikei przy okazji po szafkę, ludu tyle że tylko złapałam jedzenie na wynos. Bo przecież była mowa tylko o galeriach, na spokojnie w tygodniu się wybiorę. Tiaaaa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#767 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#768 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Wyczuwam nowy hit listopada
|
|
#769 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wolę psychicznie wiedzieć,że jestem "wolna" i mogę wyjść na ulicę,a nie jak złodziej skradać się po kątach. To oczywiście przenośnia,ale wiadomo o co chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#771 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
27 875 dzisiaj.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#772 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#773 |
|
BAN stały
|
no nie przeszarżowałaś dawałam 28 z przodu ale już się nie liczy
Może trzeba zainicjować jakąś zbiorową petycję do tego Michała Rogalskiego, 19latka od statystyk który niechcąco sapportuje mz , żeby stopniowo ''wytłumił'' pandemię i odwołają obostrzenia
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2020-11-07 o 10:41 |
|
|
|
|
#774 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
Jest tu ktoś kto ma dodatni wynik i później musi zostać z dziećmi w domu bo mają kwarantanne od jego izolacji i nie wróci do pracy? Mi się kończy izolacja w poniedziałek od wtorku moja młodzież zostaje na kwarantannie co wiąże się z tym że ja nie wrócę do pracy jak to się załatwia? Na stronie zusu 3 listopada pojawił się taki zapis https://www.zus.pl/o-zus/aktualnosci...FceTL4VrRUgiwM
Tam w 3cim podpunkcie wychodzi na to wg mojego myślenia, że mogę sama złożyć ten wniosek to będzie wniosek z15a i do tego trzeba złożyć oświadczenie i wtedy pracodawca czy tam zus, może wystąpić do sanepidu czy faktycznie moje dzieci były na kwarantannie? Czy ja mogę to złożyć przez epuap zusu czy mam jechać do pracy to zostawić? Dobrze to myślę? |
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88266705]I jak to jest w końcu z tymi sklepami? Czy sklep z ubraniami, jakiś zwykły butik może być otwarty? Czy chodzi ogólnie o sklepy czy tylko w galerii?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Jeśli ten sklepik nie jest w jakimś obiekcie, który ma więcej niż 2 tysiące m2 (typu kaufland, auchan itp) to może być otwarty. Tzn sklepy na mieście mogą być otwarte z ograniczeniami ludzi. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyzwyczaisz się w końcu. Ja lubię siedzieć w domu ale właśnie jak ' nie musze' Bede się bała jechać do Mamy bo ona co prawda z tych co twierdzą że nie ma żadnego wirusa ale śpi pod domowym respiratorem , ma cukrzycę i nie chce żeby to złapała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mąż stwierdził,że w więzieniu by nie wytrzymał jemu też już siada,ale ma pracę zdalną,więc 8h dziennie ma zajęta głowę.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88266705]I jak to jest w końcu z tymi sklepami? Czy sklep z ubraniami, jakiś zwykły butik może być otwarty? Czy chodzi ogólnie o sklepy czy tylko w galerii?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Tylko w galerii nie moga. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

może w ogóle nie będziemy robić testu, bo mam nadzieje, ze się poczuje lepiej, z ciekawości w sumie pytam, bo przeszło mi to przez myśl, a nie mam zielonego pojęcia. Słyszałam, ze nocna opieka takich skierowań nie wystawia wiec ciekawe...
więc podejrzewam, że musicie poczekać do poniedziałku

26.08.2023

, żeby stopniowo ''wytłumił'' pandemię i odwołają obostrzenia