Niedziela bez zakupów - cz. 3 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-12-08, 22:58   #2131
kasiunia788742
Zakorzenienie

Dot.: Niedziela bez zakupów - cz. 3

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88345978]No ale to na co w końcu teraz narzekasz, że nie możesz brać wolnego czy że ogłaszają późno 27. handlową, bo już nie rozumiem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A gdzie ja narzekam? Poza tym jedno z drugim się nie może łączyć?

U nas nie ma zakazu. Jak znajdę zastępstwo to mogę mieć wolne. Tylko powodzenia w znalezieniu. Szybciej w totka wygrasz.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-08, 23:04   #2132
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Ludzie mają wolne bo biorą urlop. Z nieba im to wolne nie spada. Ich wybór jeśli wolą wziąć wtedy a nie np. w wakacje. Też sama decydujesz kiedy bierzesz urlop. Zawsze możesz wziac:P

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja bym w tym okresie nie dostala urlopu. Wiadomo grudzien jest pracowity w handlu i niekoniecznie tak chetnie daja urlop. Oczywiscie niektorzy szefowie tak ale generalnie nie bo jednak jedna osoba odpoczywa a ze goracy okres to reszta bardzo mocno pracuje. Lepiej urlop w spokojniejszym terminie. No ale gdyby niedziela byla niehandlowa to i bez urlopu latwo miec te 4 dni wolne a 4 dni wolne to juz cos

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
Nie do końca. Czesto osoby w handlu w grudniu mają zakaz brania urlopu. Tak tylko napomknę bo to gorący miesiąc choć z obostrzeniami i tak zysków nie wiadomo jakich bym się nie spodziewała. W zarze kolejki były w zeszłym roku bez obostrzeń więc teraz gro ludzi pewnie zrezygnuje.

Zgadzam sie. Wlasnie o tym pisze. Dlatego ja sie ciesze z 4 dni bez urlopu, dla mnie to sporo

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Ale ja nie demonizuje pracy w tym sektorze. Nie uważam jej za okropną, że jestem jedyna zmeczona na tym świecie. Nie jestem, nie mam złej pracy tak obiektywnie patrząc. Tak, rozleniwilam się z niedzielami. Nie, 6 grudnia mi nie przeszkadzało. Tak, 27 grudnia by mi mega przeszkadzało.
Po prostu nie lubię jak "za 5 dwunasta" ktoś zmienia zdanie i tyle. Rozumiem, że Tobie podobalaby się niepewność i 22 albo 23 grudnia dowiedzenie się, że pracujesz albo nie pracujesz 27.12 (bo z takim wyprzedzeniem wszystko wprowadzaja)? Robić plany? Nie robić planów? No ale tak, handel nie może narzekać bo zaraz dostaje bure za to

Zgadzam sie. Nawet jezeli czlowiek by robil plany to nie wiadomo czy wypali. Nikt nie chcialby dowiedziec sie tak pozno. Teraz jest niepewnosc.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;88345975]Kwestia dowiedzenie się za 5 dwunasta, że sklepy będą lub nie będą otwarte to raczej nie sprawa stricte związana z handlowymi niedzielami, a głupimi zagrywkami rządu. To przecież to samo co 1.11[/QUOTE]No to fakt.

No i co do pandemii kazdy sam indywidualnie podejmuje decyzje czy spotka sie z rodzina. Niektorzy spedza nawet i z najblizsza rodzina w domu ale moga chciec spedzic z nimi wiecej czasu chocby te 4 dni lub ogolnie wiecej odpoczac. Nie ma w tym nic zlego. Swiat sie nie zawali jak wtedy sklepy sie nie otworza.

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-08, 23:06   #2133
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
A gdzie ja narzekam? Poza tym jedno z drugim się nie może łączyć?

U nas nie ma zakazu. Jak znajdę zastępstwo to mogę mieć wolne. Tylko powodzenia w znalezieniu. Szybciej w totka wygrasz.

No rozumiem.
Ale to nie ma związku z niezapowiedzianą niedzielą handlową.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-08, 23:11   #2134
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
Ja bym w tym okresie nie dostala urlopu. Wiadomo grudzien jest pracowity w handlu i niekoniecznie tak chetnie daja urlop. Oczywiscie niektorzy szefowie tak ale generalnie nie bo jednak jedna osoba odpoczywa a ze goracy okres to reszta bardzo mocno pracuje. Lepiej urlop w spokojniejszym terminie. No ale gdyby niedziela byla niehandlowa to i bez urlopu latwo miec te 4 dni wolne a 4 dni wolne to juz cos

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Zgadzam sie. Wlasnie o tym pisze. Dlatego ja sie ciesze z 4 dni bez urlopu, dla mnie to sporo

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Zgadzam sie. Nawet jezeli czlowiek by robil plany to nie wiadomo czy wypali. Nikt nie chcialby dowiedziec sie tak pozno. Teraz jest niepewnosc.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

No to fakt.

No i co do pandemii kazdy sam indywidualnie podejmuje decyzje czy spotka sie z rodzina. Niektorzy spedza nawet i z najblizsza rodzina w domu ale moga chciec spedzic z nimi wiecej czasu chocby te 4 dni lub ogolnie wiecej odpoczac. Nie ma w tym nic zlego. Swiat sie nie zawali jak wtedy sklepy sie nie otworza.

Ty nie dostaniesz w grudniu, ja nie dostanę w okresie od 6 stycznia do końca kwietnia i z tym żyje i nie marudzę. Co więcej w okresie od stycznia do marca pracuje 5 dni w tygodniu po 9,5 godziny dziennie plus ewentualne nadgodziny. Taka branża. Czy jest to męczące? Strasznie. Czy jestem zmęczona? Oczywiście. Czy narzekam na brak urlopu w tym czasie? Nie. Wybierajac branże wiedziałam że w tak zwanym sezonie nie ma szans na urlop. I tyle.

kaylla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-08, 23:13   #2135
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Przypomnę tylko, ze nie ma SŁUŻBY zdrowia
Reszty nie czytałam

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Jakich rodzin? Przecież jest zakaz

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Ja rowniez. Akurat 26 mam dyżur ( tak! W święta , olaboga co z rodziną??) i pasowałoby mi uzupełnić lodówkę 27

Dokładnie. Jest ochrona zdrowia już od ponad 20 lat.

Co do dyżuru to rozumiem. Ja święta mam wolne ale u mojego męża jest tak że rotacyjnie jedna osoba bierze większość żeby mieć całość zwalona a potem jakiś czas spokój. Ja w domu bo dziadki dziadkami ale fajnie jak chociaż jeden rodzic będzie z dzieckiem.
Mój mąż ma dyżur od 18.00 24.12, cały 25, wraca rano 26 do domu i potem ma 27. I chce rano przed dyżurem wpaść do spożywczaka chociaż po coś na kolację, obiad sobie zamówi.

Tyle z czasu z rodziną. Za rok

Talullah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-08, 23:15   #2136
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Ty nie dostaniesz w grudniu, ja nie dostanę w okresie od 6 stycznia do końca kwietnia i z tym żyje i nie marudzę. Co więcej w okresie od stycznia do marca pracuje 5 dni w tygodniu po 9,5 godziny dziennie plus ewentualne nadgodziny. Taka branża. Czy jest to męczące? Strasznie. Czy jestem zmęczona? Oczywiście. Czy narzekam na brak urlopu w tym czasie? Nie. Wybierajac branże wiedziałam że w tak zwanym sezonie nie ma szans na urlop. I tyle.

No wiem. Jednak jak uda sie ulozyc dni wolne bez urlopu np te 4 dni to tez fajnie. Jak wprowadza handlowa to trudno bede miec rozbite po 2 dni - tez ok. Tylko mowie szkoda ze raz mowia to, raz tamto i pozno oglaszaja takie zmiany.

Stary 2020-12-08, 23:19   #2137
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość

Co do dyżuru to rozumiem. Ja święta mam wolne ale u mojego męża jest tak że rotacyjnie jedna osoba bierze większość żeby mieć całość zwalona a potem jakiś czas spokój. Ja w domu bo dziadki dziadkami ale fajnie jak chociaż jeden rodzic będzie z dzieckiem.
Mój mąż ma dyżur od 18.00 24.12, cały 25, wraca rano 26 do domu i potem ma 27. I chce rano przed dyżurem wpaść do spożywczaka chociaż po coś na kolację, obiad sobie zamówi.

Ojej! I biedaczek sobie nie odpocznie ale cóż, służba nie drużba

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
No wiem. Jednak jak uda sie ulozyc dni wolne bez urlopu np te 4 dni to tez fajnie. Jak wprowadza handlowa to trudno bede miec rozbite po 2 dni - tez ok. Tylko mowie szkoda ze raz mowia to, raz tamto i pozno oglaszaja takie zmiany.

Ktoś chyba na tych imbecyli głosował i ich wybrał c'nie?

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-08, 23:20   #2138
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

No ja glosowalam. Jednak przejrzalam na oczy i zaluje.

Stary 2020-12-08, 23:22   #2139
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:

Potem ma jeszcze 31 z 1
Musi odcierpieć, w zeszłym roku nas nie było 2 tygodnie. Ja odrobiłam 2 lata temu

Stary 2020-12-09, 06:08   #2140
535de3f481873e06c5a5c33016fd2a44dce7d9b2_606b967225802
Konto usunięte

Monia, ludzie maja urlop w grudniu, nie dlatego ze handlowcy sa gorzej trantowana grupa, a reszta ma wolne, tylko dlatego, wzieli sobie URLOP (wiesz co to takiego, jak ktos ma umowe o prace? 26 dni?).

Plus, grydzien to czesto najprzyjazniejszy czas, zeby urlop wziac. U mnie w firmie, np. nie dostanie sie urlopu w wrzesniu i pazdzierniku ze wzgledu na to, co sie w firmie dzieje w tym okresie (mozna wziac 1 dzien, ale o wrzesniowych wyjazdach mozna zapomniec). Podobnie, ma znajoma, pracujaca w firmie importowej - jesien to dla nich okres zarobkowania, wiec nikt jej urlopu, wtedy nie da, za to w grudniu ma martwy sezon, wiec spokojnie na urlop mozna isc. W kazdej pracy, masz okresy, kiedy na urlop nie mozna isc.

Moj znajomy pracuje na kolei i jako bezdzietny, prawie zawsze dostaje nocne zmiany w dni dlugich weekendow, wigilie, etc. Nie narzeka, bo ma za to dodatkowy hajs, ale to serio nie jest tak, ze jeden handel jest biedny.

Ech, nie wiem po co sie rozpisuje. I tak albo to olejesz, albo nie zrozumiesz i zakonczysz to niemiertelnym "ok, wspolczuje".
535de3f481873e06c5a5c33016fd2a44dce7d9b2_606b967225802 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-09, 06:30   #2141
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:

Witajcie w klubie, dziewczyny

Ja mam dyżur od 17 do rana 25.06. Później trochę odeśpię, może się załapię na Bożonarodzeniowy obiad (jeśli nam się zachce go przygotować, ale raczej kupimy gotowce) i później znów nocka.

24 grudnia to nawet dobrze, że jestem w pracy, bo nie mogę jechać do domu na święta, więc nie będę tęsknić do mamy i do wigilii, której mąż nie obchodzi (ale bardzo polubił barszczyk, paluchy drożdżowe z grzybami i faworki, więc może to zrobię. Kocha też miodownik, ale tego nie umiem). 26 wolne. No i sylwester też do pracy. Na szczęście na dyżurach nie będę sama

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-09, 06:57   #2142
Monia284
Zakorzenienie

[1=535de3f481873e06c5a5c33 016fd2a44dce7d9b2_606b967 225802;88346163]Monia, ludzie maja urlop w grudniu, nie dlatego ze handlowcy sa gorzej trantowana grupa, a reszta ma wolne, tylko dlatego, wzieli sobie URLOP (wiesz co to takiego, jak ktos ma umowe o prace? 26 dni?).

Plus, grydzien to czesto najprzyjazniejszy czas, zeby urlop wziac. U mnie w firmie, np. nie dostanie sie urlopu w wrzesniu i pazdzierniku ze wzgledu na to, co sie w firmie dzieje w tym okresie (mozna wziac 1 dzien, ale o wrzesniowych wyjazdach mozna zapomniec). Podobnie, ma znajoma, pracujaca w firmie importowej - jesien to dla nich okres zarobkowania, wiec nikt jej urlopu, wtedy nie da, za to w grudniu ma martwy sezon, wiec spokojnie na urlop mozna isc. W kazdej pracy, masz okresy, kiedy na urlop nie mozna isc.

Moj znajomy pracuje na kolei i jako bezdzietny, prawie zawsze dostaje nocne zmiany w dni dlugich weekendow, wigilie, etc. Nie narzeka, bo ma za to dodatkowy hajs, ale to serio nie jest tak, ze jeden handel jest biedny.

Ech, nie wiem po co sie rozpisuje. I tak albo to olejesz, albo nie zrozumiesz i zakonczysz to niemiertelnym "ok, wspolczuje".[/QUOTE]No wiem. U nas nie dostanie sie urlopu w grudniu, u Was we wrzesniu. Rozumiem. Nie mowie ze jedyni pokrzywdzeni. Taki okres wtedy po prostu.

Stary 2020-12-09, 07:50   #2143
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Ja mimo że pracuje w handlu jestem za pracującymi niedzielami . Dlaczego? Bo po 1 nie będę pracować w każdą niedzielę a jak mam wolną to chciałabym jechać na większe zakupy bo w tygodniu przez prace męża nie mam jak zrobić a po 2 nawet jak nie jadę na zakupy to idę np na spacer i fajnie po drodze kupić sobie lody, kawę czy coś innego. A ktoś mi to musi sprzedać.

Wiem że nie łatwo znaleźć pracę marzeń ale jak się składa CV to trzeba przekalkulować czy chcę tam pracować. Jak nie mam już wyjścia to zaciskam zęby, pracuje tam gdzie niekoniecznie chce ale szukam dalej. Życie nie bajka .

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-09, 08:34   #2144
kasiunia788742
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88346013]No rozumiem.
Ale to nie ma związku z niezapowiedzianą niedzielą handlową.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No ja go widzę, ale cóż, nie każdy musi.

kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-09, 08:44   #2145
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Ja mimo że pracuje w handlu jestem za pracującymi niedzielami . Dlaczego? Bo po 1 nie będę pracować w każdą niedzielę a jak mam wolną to chciałabym jechać na większe zakupy bo w tygodniu przez prace męża nie mam jak zrobić a po 2 nawet jak nie jadę na zakupy to idę np na spacer i fajnie po drodze kupić sobie lody, kawę czy coś innego. A ktoś mi to musi sprzedać.

Wiem że nie łatwo znaleźć pracę marzeń ale jak się składa CV to trzeba przekalkulować czy chcę tam pracować. Jak nie mam już wyjścia to zaciskam zęby, pracuje tam gdzie niekoniecznie chce ale szukam dalej. Życie nie bajka .

Ja generalnie jestem w tej kwestii odrealniona, bo wolne niedziele wydają mi się abstrakcją przy matce lekarzu (dyżury norma) i ojcu, który większą część roku pracował na morzu. Weekendową pracę mam we krwi, można powiedzieć

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-12-09, 08:53   #2146
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Ja generalnie jestem w tej kwestii odrealniona, bo wolne niedziele wydają mi się abstrakcją przy matce lekarzu (dyżury norma) i ojcu, który większą część roku pracował na morzu. Weekendową pracę mam we krwi, można powiedzieć
Już padł "argument", że lekarz to co innego
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-09, 08:59   #2147
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

-Panie strażaku pali mi sie dom!
- sorry jest niedziela

f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-09, 09:00   #2148
535de3f481873e06c5a5c33016fd2a44dce7d9b2_606b967225802
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Z tego tematu mozna wysnuc wniosek, ze sprzedawcy (zwlaszcza butow) to sol ziemi, lud ucisniony i grupa spoleczna, ktora niesie krzyz, na ktorym lezy reszta narodu, opierdzielajaca ie w weekendy
535de3f481873e06c5a5c33016fd2a44dce7d9b2_606b967225802 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-09, 09:03   #2149
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość

Oni rodzin nie maja i nie musza z nimi spędzać czasu.
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-09, 09:42   #2150
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Jak mój syn
Jak wychodzimy do pracy to już pyta czy wrócimy tego samego dnia czy jutro nie dziwi go to w ogóle bo wróciłam do pracy jak miał 8 miesięcy a do dyżurowania jak miał 9.

Edytowane przez Talullah
Czas edycji: 2020-12-09 o 09:44
Stary 2020-12-09, 09:45   #2151
Konto usunięte

Cytat:
Jak mój syn
Jak wychodzimy do pracy to już pyta czy wrócimy tego samego dnia czy jutro nie dziwi go to w ogóle.

Ja szczerze podziwiam, bo ja bym tak nie mogła.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-09, 09:47   #2152
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Jak mój syn
Jak wychodzimy do pracy to już pyta czy wrócimy tego samego dnia czy jutro nie dziwi go to w ogóle.

Mój mąż też się przyzwyczaja i tyko pyta, czy wrócę wieczorem, czy rano
Zresztą jego też po kilka dni może nie być w domu. Teraz, z powodu covida ma mniej pracy i częściej siedzi w domu, ale nie powiem, by z tego powodu piał z radości.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88346469]Ja szczerze podziwiam, bo ja bym tak nie mogła.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Wiesz, jak w takim trbie dorastasz to staje się on dla Ciebie czymś oczywistym i normalnym

No pasaran!
Stary 2020-12-09, 09:49   #2153
Talullah
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88346469]Ja szczerze podziwiam, bo ja bym tak nie mogła.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Jest przyzwyczajony ze są noce i weekendy gdzie jest oboje rodziców i takie że jeden, edytowałam mój post, dodałam że od 9 miesiąca życia tak ma więc w sumie nie wie że może być inaczej. Teraz ma 4,5.
Plus jest taki że w zamian mam więcej wolnego w tygodniu, za dyżur w weekend mam wolny poniedziałek. Zresztą nie ukrywam że po 24 h jestem zmęczona. O czym zdaje się Monia zapomina.

Edytowane przez Talullah
Czas edycji: 2020-12-09 o 09:52
Stary 2020-12-09, 09:56   #2154
Konto usunięte

Nie, ale spoko, ja nie mówię, że to coś złego. Ja po prostu siebie w takim trybie nie widzę.

Stary 2020-12-09, 09:58   #2155
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Jak mój syn
Jak wychodzimy do pracy to już pyta czy wrócimy tego samego dnia czy jutro nie dziwi go to w ogóle bo wróciłam do pracy jak miał 8 miesięcy a do dyżurowania jak miał 9.

Moja to samo. Dyżuruje od powrotu z macierzyńskiego (6msc)

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ale dlaczego? Kwestia braku kontroli? Da się przyzwyczaić

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-09, 09:59   #2156
Misia452
Zakorzenienie

Tym bardziej, że dziecko ma dwójkę rodziców

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-09, 10:01   #2157
cukierek_z_cykuty
Zadomowienie

Cytat:
Aha to jak rozumiem ktos inny ma miec powiedzmy tydzien wolnego a handel nie moze miec nic dodatkowo? Ktos inny musi zapierdzielac zeby ktos inny chodzil po sklepach? Zwlaszcza ze to czas swiateczny i skoro ludzie sa w stanie kupic na 4 dni bez problemu to jaki widzisz problem zeby handel tez chociaz raz odpoczal dzien dluzej w okresie swiatecznym?

No chyba na tym to polega? Tak samo jak ktoś zapierdziela, kiedy ty masz wolne, żebyś miała wodę w kranie, autobus pod domem, chlebek na śniadanie i prąd w gniazdku. Dorośnij.

"Nic dodatkowo"? Kij, że dopiero miesiąc przesiedziałaś "odpoczywając". Serio, kij.
Cytat:
No ja glosowalam. Jednak przejrzalam na oczy i zaluje.

Chociaż tyle.
cukierek_z_cykuty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-09, 10:05   #2158
Konto usunięte

Cytat:
Moja to samo. Dyżuruje od powrotu z macierzyńskiego (6msc)

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Ale dlaczego? Kwestia braku kontroli? Da się przyzwyczaić

Nie mówię o dziecku, mówię o sobie w kontekście 24h dyżuru, jeszcze w odpowiedzialnej pracy.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
Tym bardziej, że dziecko ma dwójkę rodziców

Nie chodzi mi o dziecko.

Stary 2020-12-09, 10:11   #2159
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez cukierek_z_cykuty Pokaż wiadomość
No chyba na tym to polega? Tak samo jak ktoś zapierdziela, kiedy ty masz wolne, żebyś miała wodę w kranie, autobus pod domem, chlebek na śniadanie i prąd w gniazdku. Dorośnij.

"Nic dodatkowo"? Kij, że dopiero miesiąc przesiedziałaś "odpoczywając". Serio, kij.

Chociaż tyle.
Dokładnie. Monia:

Murarz domy buduje,
Krawiec szyje ubrania,
Ale gdzieżby co uszył,
Gdyby nie miał mieszkania?

A i murarz by przecie
Na robotę nie ruszył,
Gdyby krawiec mu spodni
I fartucha nie uszył.

Piekarz musi mieć buty,
Więc do szewca iść trzeba,
No, a gdyby nie piekarz,
Toby szewc nie miał chleba.

Tak dla wspólnej korzyści
I dla dobra wspólnego
Wszyscy muszą pracować,
Mój maleńki kolego.

Julian Tuwim

No pasaran!
Stary 2020-12-09, 10:24   #2160
Limonka2738
Zakorzenienie

[/QUOTE]

Ale czego byś nie mogła?

Ja wiem, że nie chcesz pracować w weekendy, ale nie rozumiem tego stwierdzenia do tego konkretnego cytatu.

Myślisz, że nie mogłabyś tego słuchać od syna?

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości