![]() |
#1231 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Kurcze już się tworzy grupa mamusiek na październik ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś po wizycie jestem. Mała waży ok 2900 g. Wody ok. Wszystko ok. Szyjka nie wiem ile ma bo nie mierzyła jej. Teraz już tylko ktg w połowie lutego, no ciut później. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1233 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj,tak daleko nie patrze do wieku nastoletniego,wtedy to beda prawdziwe bunty ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Mi obaj lekarze,ginekolog prowadzacy i ten od prenatalnych jednoglosnie utrzymuja termin wg terminu ostatniej miesiaczki.I z tego co mi tlumaczyl lekarz,to jesli w tym 12 tyg lub w granicach 20 tyg nie zmieni sie terminu,to pozostaje on juz do konca traktowany jako termin OM. Takze bardzo dziwnie,ze teraz tak poprostu obcy lekarz Ci zmienia,to powinien byc zdecydowanie lekarz prowadzacy. Powodzenia,zeby wszystko sie udalo i moze niech dzidzia da Ci znac uz wczesniej o wyjsciu. ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Vidia a jak u Ciebie? Wrrr, od 2 tyg mojego TZta boli brzuch,byl u lekarza,ale przepisala mu tylko krople zoladkowe ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1234 |
pani.dietetyk
|
W ogóle, śledzicie ZaufajPołożnej? Widziałyście tę historię z porodem, jakie jaja?
![]() Od kilku tygodni ćwiczyła i inne "zabiegi" aby mały się obrócił i nic. Jechała na cesarkę planowaną i już przy przygotowaniu do CC okazało się, że mały się obrócił. To chyba było 3 dni temu jakoś i teraz widze, że urodziła naturalnie ![]()
![]() |
#1235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Genialne to jest że lekarze rodzinni mają w gabinetach sprzęt do USG ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1238 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja jestem już 36+1 ![]() A głowka miała coś ok 32 z małym kawałkiem. Także nie jest źle ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1240 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fajnie Ci się trafiło z tą położna ![]() Cytat:
![]() Moje sposoby to zostawienie na chwilę ale potem staram się być obok. Albo odwracam uwagę (książka, lubiana zabawka, jedzenie...) albo gadam coś albo lepiej jak ktoś inny przyjdzie (jak akurat jest). I tak to czasem działa a czasem w ogóle... W ostateczności dostaje bajkę ale staram się baaardzo ograniczać ( w przeciwieństwie do teściów co mnie irytuje na maxa, na szczęście rzadko tam bywamy). Np dwa dni temu coś sobie upatrzył na klatce schodowej i nie chciał wejść do domu (a jest tam zimno i niebezpiecznie bo nie ma barierki wiec nie ma opcji na przedłużenie siedzenia tam) wiec go wnieśliśmy, nie chcial tez się rozebrać wiec siedział w kurtce, histeria na maxa i wszystko na nie 🤯 nic nie pomogło, musiał sam dojść do siebie. Także ze złotych rad to chyba tylko więcej meliski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dużo zdrowia życzę! Kuruj się czym się tylko da Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1241 |
Rozeznanie
|
Aga_fe no właśnie 39+0 wydaje się rozsądnym terminem, ale nie później... mam nadzieje ze na wizycie uda mi się z nim porozmawiać, bo przed telefon to jakbym do ściany gadała
Bazille, wow, masz 178, no i rodzinka tez z wyższych, to już wiadomo po kim bobo ma wymiary ![]() Vidia, tez dzidziuś pojadl, super ze wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- O właśnie Justysia, co to za grupa na fb Twojego TZ? Może w ten sposób by się moj jakoś bardziej zainteresował tematem... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1242 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dziś apka pokazała 36tydzien ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja muszę moja bratową przepytać jak ona młodą nauczyła że jak jej się mówiło "idziemy" to szła i koniec na przykład z placu zabaw, bez histerii proszenia o więcej czasu łapała za rękę i do domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1246 |
Rozeznanie
|
Super, dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1247 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A taka księga to fajna by była ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1249 |
Zadomowienie
|
Troszkę się tylko obawiam, że dalej nie ma decyzji czy sn czy cc, a dzidzia rośnie
![]() Ja też poproszę link do grupy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1250 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny to ja wrzuca na FB linki
![]() A mam pytanko. Czy bolą Was kolana? Mnie od kilku dni przy zginaniu tak bolą że masakra i nie mam pojęcia o co chodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1251 |
Zakorzenienie
|
dzieńń dobry, dzień dobry
melduje się w lepszej formie niż wczoraj - chyba faktycznie to zmęczenie ze mnie wyszło, ale dziś profilaktycznie siedzę w domu pod kocem. no spakuję tę torbę, bo tak sobie pomyślałam wczoraj, że jakby ta infekcja jakoś ostrzej poszła i bym musiała go lekarza, to by mnie stary musiał pakować, a tego byśmy nie chcieli. @Justysia - myślę że to kwestia zmęczenia materiału. obrzęki i masa dzidziusia robią swoje i twoje stawy na bank to odczuwają
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2021-02-05 o 07:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1252 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak tak opowiadasz o swoim TŻ to czasem mógłby to być jego gwóźdź do trumny ![]() ![]() A ogarnął te fronty? No właśnie się zastanawiam czy obrzęk nie uciska ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Zadomowienie
|
Hej piątkowo
![]() Gratuluję wizyt. Ślicznie rosną nam zdrowe bobaski ![]() Pani Smith zdrowka ![]() Roma1987 teraz karuzeli nie mam. Miałam tylko dla pierworodnego. U nas się nie sprawdziła. Bardziej go pobudzala niż wyciszala. Bunt dwulatka...u nas sprawdzilo sie niereagowanie, jesli histeria byla o byle g....ewentualnie zagadanie. Zajecie dziecka: o patrz wiewiorka biegnie itp. Ale to sprawdza sie max do 5 lat. Pozniej dziecko jest zbyt kumate. Poza tym wszysyko zależy od dziecka. Cora moja wiecznie wstaje w zlym humorze, duzo krzyczy...jedyna corcia. Myslalam ze to bedzie mala nasza ksiezniczka a ona rowno nas po katach rozstawia. Nie dawajcie przypadkiem imienia Zofia. Podobmno takie Zochy sa ![]() Ja też melduję się po wizycie. Nie odzywałem się od razu, bo musiałam się uspokoić. Jest sukces, bobas fiknął i jest główka w dol, ale mamy podejrzenie makrosomii plodu. Młody waży 3200 a ja jestem 34t. Lekarz 4 razy pytał się o termin @, bo wszystkie pomiary wskazują na wiek dziecka 38/39t. Jeśli sam nie wyskoczy to szpital i indukcja, bo przy takich przyrostach nie można doprowadzić do końca ciazy...ehhh. Dołączam do grona dużych bobasow.... Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1254 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, mam nadzieję, że taki będzie, bo wczoraj zapowiadało się ok, a wieczorem dwa razy się popłakałam. Wcześniej mi się to za często nie zdarzało, a teraz mnie wszystko przytłoczyło. Miałam wczoraj wieczorem coś jeszcze pisać, ale już nie miałam nastroju.
Ja dzisiaj idę do fizjo, zobaczymy co będziemy robić ![]() Justysia jeśli masz popuchnięte nogi, to myślę że to jest przyczyną, plus większe obciążenie stawów. Majkela12, no to dzieć się rozpuścił, dobrze że jest odwrócony, ale faktycznie rozmiar lekko stresuje. Pani Smith zostań w domu i odpoczywaj, tak to po shoppingu jest. Ja w środę to byłam jak zdjęta z krzyża. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Takkk, TŻ mama była Zofia i opowiada zawsze że jak mama coś powiedziała to tak miało być i koniec ![]() ![]() Pocieszające jest to że dziewczyna sobie w życiu poradzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1256 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale też sobie mówię, że nie zginie dziewczyna ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymczasem Stary pojechał po fronty, zobaczymy z czym przyjedzie. Nic nie mówię, ale wstaję powoli i kończę szybciutko prasowanie żeby miał dostęp do pokoiku i nie marudził, że nie ma warunków do pracy. A pakowanie przez niego torby z pewnością skończyłoby się rozwodem. On ma czasem fistaszki zamiast mózgu, totalnie nie ma wyobraźni co może być potrzebne albo w jakiej ilości (jesli chodzi o szampon to ci zapakuje 1l litrową butlę, ale tych podpasek poporodowych czy podkładów to by wrzucił 3 szt., bo przecież na 3 dni). ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
@Majkela - a Twoje poprzednie dzieciaczki też tak kosiły na finiszu? Nie wiem czy to złudzenie, ale mam wrażenie, że mój rośnie skokami (zazwyczaj po pizzy). Ma jakiś swój rozmiar przez dłuższy czas, a potem nagle w ciągu jednej-dwóch nocy robi się wyraźnie większy (i serio zazwyczaj zbiega się to z brakiem obiadu i zamawianiem pizzy). Ciągnie mnie z każdej strony, brzuch rośnie w oczach, a na badaniach wychodzi że młody przywalił. Może Twój dzidziuś miał właśnie taki moment, że postanowił się powiększyć i teraz będzie chwila ciszy.
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2021-02-05 o 08:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.