|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 60
Jakie jest Wasze podejście do wyjazdów z ludźmi, których słabo znacie? Ja mam tak, że jechać z kimś na wakacje to niemalże intymne przeżycie, tzn. muszę się z kimś naprawdę znać jak łyse konie i dogadywać, żeby w ogóle mieć taki pomysł. Z partnerem, przyjaciółką czy siostrą to inna sprawa, ale kurczę, czy tylko ja tak mam? Już samo spanie z kimś w 1 pokoju ze wspólną łazienką (robienie kupy za ścianą itp.) to dla mnie raczej stres niż przyjemność.
Pytanie stąd, że u mnie w pracy padł pomysł wspólnego wyjazdu i średnio się do tego palę (na razie nie ma konkretów, więc może się wszystko rozmyje) i tak się zaczęłam zastanawiać czy tylko ja jestem taka "trudna". Ktoś mi zasugerował, że to objaw niskiej samooceny, że nie chcę ludzi do siebie dopuścić i się jakoś odsłonić i trochę o tym myślę. Konstruktywne przemyślenia mile widziane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 | |
whatever
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupilam kiedys farbe gdzie ocet byl juz w skladzie. Farbowalam w pralce i w zadnym momencie nie musialam tego zapachu czuc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88654193]W życiu bym nie pojechała z osobami z pracy na wakacje. To już wolałabym z całkiem obcymi ludźmi z neta.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja tak samo. Ale na ogół raczej wolę jezdzic z kimś, kogo przynajmniej trochę znam i lubię. Albo jak w ekipie znam przynajmniej jedną osobę, która może mnie zapoznać z resztą grupy. Inaczej czułabym się nieswojo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
whatever
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88654193]W życiu bym nie pojechała z osobami z pracy na wakacje. To już wolałabym z całkiem obcymi ludźmi z neta.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Niektórzy się kumplują z osobami z którymi pracują, powiedziałabym nawet że to częste. Potem nawet jak się zmieni pracę to takie znajomości mogą przetrwać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie ma szans na osobny pokoj? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 | |
BAN stały
|
Cytat:
chyba że ten wyjazd to ma być raczej na zasadzie jedziemy w jedno miejsce, do jednego hotelu, ale każdy ze swoim partnerem. i część czasu spędzamy razem w grupie, a część osobno. wtedy to byłoby dla mnie do zaakceptowania. nie lubię presji, żeby dostosowywać się do grupy, zwłaszcza gdy grupa ma inny tryb niż ja. z częścią przyjaciółek nigdy nie jeżdżę na wakacje, bo one łaziłyby po mieście, barach i dyskotekach całą noc, a ja za tym nie przepadam. więc w końcu pojawiłyby się kwasy. podobnie może być z grupą. więc tak naprawdę zalezy od Twojego charakteru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
whatever
|
Właśnie, bardziej od noclegu dla mnie uciążliwe jest zgranie z takimi ludźmi planów na zwiedzanie/wypoczynek/atrakcje. Każdy zazwyczaj ma jakieś swoje przyzwyczajenia czy styl zwiedzania, albo ktoś nie chce iść do takiej czy innej restauracji, znowu inny woli więcej plażować albo być bardziej aktywny. Im większa grupa tym ciężej się zorganizować.
Więc to też zależy jaki to typ wyjazdu i dokąd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wypowiedzi. Nie chodzi tylko o sam nocleg, ale też dogadywanie się. Obawiam się czy byśmy się porozumieli co do sposobu spędzania czasu. Nie chcę omawiać tych konkretnych ludzi, pytanie było bardziej ogólne o wyjazdy i tego jak inni podchodzą.
Nie tyle chodzi o osoby z pracy co ogólnie znajomych średnio bliskich. Edytowane przez lavieenrose789 Czas edycji: 2021-04-19 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
Ja mam fajnych ludzi w pracy, ale kompletnie sobie nie wyobrażam wspólnego wyjazdu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
Byłam raz na wyjeździe ze znajomymi i spaliśmy w jednym pokoju. Podkreślam, że byli to znajomi, ale nigdy więcej! A z ludźmi z pracy już tym bardziej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88654224]Super, ja bym się czuła jak w pracy jakby ze mną pojechały osoby z pracy. Nie dość, że widziałabym te twarze dzień w dzień przez okrągły rok to jeszcze w wakacje miałabym z nimi się widzieć? A daj spokój.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Akurat wyjazdy z pracy mocno wspierają integracje pracownikow. Wystarczą na 2-3 dni. Osobiscie zaluje, ze teraz nie mam takich wyjazdow.
![]() |
#887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, i dla mnie to nie jest objaw niskiej samooceny (bo wydaje mi się, że mam jak najbardziej poprawną), tylko dbanie o własny komfort psychiczny i wygodę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) – Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow Edytowane przez j_fly Czas edycji: 2021-04-20 o 06:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj w pracy zostałam pobita przez wychowankę. Wezwano policję i pogotowie, została zabrana do szpitala psychiatrycznego.
Wpadła w szał, amok, próbowała mnie dusić i zrzucić ze schodów. O ile na początku sobie radziłam i szybko ją spacyfikowałam, o tyle jak wpadła w szał nie miałam szans. Dziewczyna lat 12, 80 kg wagi i wzrost 170. Z zespołem Downa i autyzmem. Jestem całą poobijana, dziecko wyraźnie chciało mi zadać porządne obrażenia. Mówiła do dzieci, że "w nocy mnie udusi", "skasuje mnie". Wczoraj po prostu poszłam spać (sytuacja trwała ok 1,5 h), ale dzisiaj chciałabym coś zrobić. Obdukcja została mi odradzona przez policję "bo wyda pani pieniądze a nic nie poradzą, bo dziecko nieletnie i upośledzone". Lekarz pogotowia nawet mnie nie obejrzał, nie zapytał jak się czuję. Co powinnam teraz zrobić? Iść do lekarza? Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88654565]No, ale czym innym jest wyjazd służbowy a czym innym wakacje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ale "wakacje" to nie znaczy, ze to muszą być 2 tygodnie i patrzenie sobie w oczy z nudów. Autorka napisała "Pytanie stąd, że u mnie w pracy padł pomysł wspólnego wyjazdu". I to wszystko jeżeli chodzi o konkrety. Wyjazd integracyjny to nie jest wyjazd służbowy, bo wtedy się nie pracuje. Ale czym sie wg ciebie rozni wyjazd integracyjny na kilka dni od tych "wakacji"? skoro autorce przeszkadza sam fakt wyjazdu z ludzmi z pracy i spanie w jednym pokoju?
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje. Dobrze, ze zapytałam. Szukam przez olx i ten vertuo się przewijał. Zdecydowałam się na Genio s. Tak sobie wymyśliłam,by mnie marka nie ograniczała kupie kapsułkę wielorazową. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli pracownik został pobity w czasie i w miejscu pracy, to nawet jeżeli przyczyny pobicia miały charakter osobisty, zdarzenie to należy uznać za wypadek przy pracy. W tej sytuacji pracownikowi przysługuje zasiłek chorobowy z ubezpieczenia wypadkowego w wysokości 100% podstawy wymiaru.KLIK . Co Twój pracodawca na to? Bo powinno go to interesować. Ja bym na Twoim miejscu skontaktowała się z nim w prawie wizyty u lekarza i oględzin i poszła potem na chorobowe. To w ramach takiego absolutnego minimum. Nie wyobrażam sobie, że po tym, jak zostałaś pobita w miejscu pracy, miałabyś normalnie jakby nigdy nic wrócić do swoich obowiązków. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2021-04-20 o 08:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie co to za wyjazd, na ile dni, jaki charakter spędzania czasu. Jak się ma w pracy ludzi, których się lubi i nie ma ciśnienia na spędzania całego czasu razem to ja nie widzę problemu. Cytat:
Ojej współczuję. Bardzo nieprzyjemna sytuacja. Pytanie co chcesz osiągnąć. Też mi się wydaje, że skoro zabrali ją do szpitala psychiatrycznego to już nic więcej nie zrobisz. Dziecko jest nieletnie i chore, więc wątpię, że pociągną ją do jakieś odpowiedzialności.
![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
Ale tu nie chodzi o pociągnięcie do odpowiedzialności czy robienie jej czegoś, tylko o to, że to jest wypadek przy pracy i nie można tego tak zostawić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie to pod tym względem tak. Zrozumiałam, że bardziej chodzi konkretnie o dziecko.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proponuję obdukcje sobie załatwić tak czy siak, nie zaszkodzi. No i ja bym poszła na twoim miejscu na l4, żeby mieć czas się psychicznie po tym pozbierać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
To obdukcje są płatne?
Serio teraz jestem w szoku, myślałam ze to po prostu rodzaj usługi medycznej jak każda inna, i na NFZ idzie. :/ Współczuje Tinker zajścia, wracaj szybko do zdrowia. Niestety moi znajomi pracujący z ludźmi z upośledzeniami, cyklicznie mają tego typu wypadki w pracy + molestowanie (ludzie pracujący z dorosłymi w świetlicach opieki dziennej). Ciemna strona o której się nie mówi bo... nie wypada? Sama nie wiem. Albo może chodzi o fundusze na psychoterapię, albo jakieś wsparcie dla nich?
![]() |
#900 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.