![]() |
#4951 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
Na ktg nie chodzę. Zależy czy lekarz, położna zleca, ale nie ma jakichś odgórnych wytycznych. Ja w każdej ciąży mam powiedziane, że na ktg jak przenoszę. Albo jak się coś dzieje, ale to wiadomo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Na GBS się chyba dłużej czeka niż 2 dni. Nie wiem czy nie ok. tygodnia. Nie pamiętam już w sumie. Ja mam mieć teraz na wizycie w czwartek pobierany, a jutro idę zrobić krew i mocz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Nie wiem, czy się nie mylę, ale pomyśl ile wynosi Twoja dniówka i ile w danym miesiącu jest dni pracujących. U mnie wypłaty czasami różniły się ok.100-150zl między sobą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
3. Jeżeli nie ma wskazań do wcześniejszego robienia, to od terminu porodu ![]() 4. Nikt mi wprost liczyć nie kazał, więc na co dzień tego nie robię. Znam wersję, że po 26. tygodniu minimum 10 ruchów przez godzinę - raz albo dwa razy dziennie. Leon jest akurat dość mocno aktywny, więc nie widzę sensu liczyć (jak akurat trafić w porę aktywności, to tych 10 ruchów jest dużo szybciej - ostatnio miałam chyba 15 w czasie około 20 minut KTG). Jeżeli mam wrażenie, że mniej się rusza, to albo go delikatnie szturchnę, albo coś wypiję/zjem i się na chwilę położę - wtedy zwykle szybko reaguje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4953 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ad.4 Nie, próbowałam w pierwszej ciąży, ale mnie to stresowało. Niemniej zwracam regularnie uwagę czy się rusza i kiedy ostatnio Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4954 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Pytałam w piątek lekarza, powiedział że od 2-3 dni do max tygodnia, w zależności czy coś tam wyhodują 3. Nic nawet w tej ciąży jeszcze nie wspominał lekarz o ktg, w pierwszej od 37tc chodziłam, a koleżanka która jest teraz w ciąży już w 34tc została wysłana na pierwsze ktg, czyli jak widać kwestia indywidualna 4. Nie liczę, mała ruchliwa i bardzo dobrze wyczuwalna I dzień dobry wszystkim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ile ręczników bierzecie że sobą do szpitala? Bo już zgłupiałam i coraz więcej dorzucam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4956 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 2. Jeszcze nie miałam pobieranego, dopiero będę się umawiać ![]() 3. Ja miałam tylko w szpitalu ktg, a w karcie ciąży widzę, że dopiero pod koniec (ok 39 tygodnia jak dobrze pamiętam) jest wskazane, żeby wykonać ktg. Mi narazie lekarz nic o tym nic nie wspominał ![]() 4. Ruchy teoretycznie powinno liczyć się chyba od 30 TC, nie jestem pewna, ale nikt mi nie mówił, że powinnam to robić, znam już mniej więcej kiedy i jak często się rusza i od czego to zależy, także jestem spokojna ![]() Theali super, że spontaniczne zakupy się udały i przeprowadzka na swoje coraz bliżej ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja spakowałam dwa, jeden większy, drugi mniejszy, mam takie szybkoschnące, sportowe, co kiedyś były w Pepco reklamowane, ale ja swoje kupiłam w Biedronce jak była oferta sportowa ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4957 |
Rozeznanie
|
ooo.. dzieki dziewczyny za informacje
![]() Patka tez mam takie szybko schnące, tyle ze z decathlona...i tez dla siebie biore dwa- wiekszy i mniejszy...........chocia z chodzi mi po glowie ze moge brac prysznic i gdzies tam krew poleci a nie zauwaze i sie wytre i juz bede miala po wiekszym reczniku.....wiec dopiero jak spakuej torbe uzaleznie to od miejsca. Edytowane przez zwyklylogin Czas edycji: 2021-08-01 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88836181]Theali super, że spontaniczne zakupy się udały i przeprowadzka na swoje coraz bliżej
![]() Spaliśmy już u siebie ![]() ![]() Dzisiaj znowu się wzięłam za malowanie rurek od kaloryfera, ale na razie pauza. Wzięłam pojedynczą nospę i leżę, bo miałam kilka krótkich, ale zdecydowanie bolesnych skurczy w dość niewielkich odstępach czasu. Na szczęście szybko się wyciszyły. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- A ręczniki też mam z tych sportowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4959 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny !!
Ja już po baby shower, przygotowań tyle a tak szybko minęło ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o gbs to tez nad tym myślałam bo chciałam wynik mieć na wizytę, ale dla bezpieczeństwa zapisałam się na pobranie tydzień przed wizyta żeby wynik na pewno był ![]() Jesli chodzi o wypłatę l4 tez mam różnice o kilka stow w zależności czy miesiąc miał 30 czy 31 dni. Nadal mnie męczą nogi w nocy, już czasami nie wiem nocami co robić. Chyba napisze w końcu do mojej lekarki co mam robić bo już nie daje rady ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4961 | ||
Zadomowienie
|
Mnie o KTG też jeszcze gin nie wspominała, fizjo powiedziała, że dobrze byłoby włączyć, ale na razie się tym nie martwię. Kolejną wizytę mam w 36. tygodniu (jezu, to już 😱
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja za to postałam dziś troszkę przy garach i mam teraz strasznie spuchnięte i obolałe stopy, aż ich nie poznaję ![]() Też tak macie, że jak się oglądacie w lustrze w domu, to Wam się wydaje, że nie jesteście aż tak wielkie, a potem idziecie na miasto i gdzieś Wam mignie Wasze odbicie i stwierdzacie, że jednak się myliłyście? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4962 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze współczuję z nogami ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88836382]O to podobno mówią, żeby zapamiętać pierwszy sen na nowym miejscu ![]() ![]() To odpoczywaj ![]() Ja z tych, co snów niemal nigdy nie pamiętają, ta noc wyjątkiem nie była. Chyba że przyśnią mi się nadzwyczajne głupoty, jak kiedy moja mama się pochwaliła, że z kimś jest (a trochę od jej ostatniego związku minęło) i mi się śniło, że jest w ciąży i ma termin jakieś trzy miesiące po mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88836382]Pewnie, w sumie to jest myśl, bo też nie wiadomo ile tam będziemy, może dorzucę jeszcze z jeden ![]() O to podobno mówią, żeby zapamiętać pierwszy sen na nowym miejscu ![]() ![]() To odpoczywaj ![]() Pochwal się prezentami ![]() ![]() Kurcze współczuję z nogami ![]() Właśnie gdyby były odwiedziny to jest jakieś wyjście, ale z drugiej może będzie opcja podania paczki na oddział ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dziewczyny pytały czy coś potrzebuje, ale ja cały czas im mówiłam że już wszystko mam i nic nie potrzebuje to i tak coś chciały przynieś i jak wpadły na jakis pomysł to pytały czy to mam i czy to bym chciała ![]() A dostaliśmy takiego kontrastowego stworka z termoforem, kontrastowy pałąk na fotelik czy wózek, zawieszka na łóżeczko, gryzak sensoryczny, foto kocyk i zestaw pieluszek bambusowych Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4965 |
Rozeznanie
|
Kghyt super ze babyshower wypalilo
![]() ![]() Sorki za te pytania którymi Was mecze w istatnim czasie...ale kompletuje spozniona wyprawkę ![]() ![]() wiec jade dalej ![]() Kupowalyscie sobie te osłonki na piersi? Nie wiem czy kupic je teraz czy dopiero po porodzie. Niby trzeba jakies rozmiar zmierzyc brodawki i ust noworodka...a przeciez nie wiem jakie te usta...ale obawiam sie ze przez cesarke bede miala problemy z laktacja i pewnie bede miala zaraz pogryzione sutki bo tez bede slabo przystawiac. I druga sprawa: kupujecie kolektor czy takie muszle na sutki? Nie do konca wiem czym to sie rozni... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 |
Zadomowienie
|
A ja mam wreszcie pokoik umeblowany . Odwołaliśmy te feralne meble i mąż pojechał do Ikea w sob i na miejscu kupił . Odmalował pokój, meble złożyliśmy i gotowe. Wreszcie mam gdzie upchnąć to całe dziecięce dobro
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4967 | |
Raczkowanie
|
Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
![]() Kapturki mam kupione, położna na szkole rodzenia jak oglądała mi cycki to mówiła że u mnie może nie być potrzeby ale jest to bardzo przydatne przy poranionych i mam rozmiar 2, ogólnie mówiła ze to mierzenie brodawek nie ma się jak do rzeczywistości i mówiła ze dla mnie 2 będę odpowiednie. Kolektor tez mam i biorę go do szpitala, muszli nie kupowałam jeszcze ale w razie czego wyślę męża do apteki. Muszle to jak będą się jakies podrażnienia brodawek dziać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez kghyt Czas edycji: 2021-08-01 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4968 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kghyt, pozytywnie zazdroszczę baby shower ![]() Theali, możesz już odetchnąć z ulgą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolektor moja położna poleca zwłaszcza przy nawale - pozwala odciągnąć trochę mleka, ale bez takiej stymulacji, jaką robi laktator (no ale takim momencie symulacja niekoniecznie jest wskazana). Parę znajomych było też zadowolonych z użycia do wyłapywania mleka kapiącego z wolnej parafii podczas karmienia (chociaż tu i muszle mogłyby posłużyć, zależnie od intensywności wpływu - ale kolektor wydaje mi się wygodniejszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4970 |
Zadomowienie
|
Kurczę, od paru dni kilka razy dziennie pobolewa mnie brzuch jak na okres, dzisiaj w nocy wstałam do wc, po powrocie zaczęło mnie jakby kłuć w pochwie i zaraz zaczął mnie boleć krzyż. Aż się wystraszyłam. Nie czuję się gotowa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 |
Zadomowienie
|
Ja mam osłonki. Poprzednio uratowały mi kp, dziecko mimo kpi przystawialam do piersi a ona wcześniak nie do końca miała siłę łapać plus moje duże brodawki.... Była masakra, popękane strasznie, ból mega, bez osłonek bym rady nie dała, a tak kilka złotych i mam spokój że są jak co pod ręką.
Kolektor jeszcze dokupię, też mi się przydał zwłaszcza do ściągania pokarmu "na zaś" jak np do fryzjera poszłam. Moje dziecko jadło regularnie co półtorej do dwóch godzin więc mleko musiałam zostawić jak chciałam wyjść na ponad godzinę jak już tylko piersią karmiłam nie kpi. Chociaż zdarzało się to rzadko bo cały cyrk z odciaganiem .... Po 3 mcach mi tak laktator obrzydl że używałam gdy bezwzględnie musiałam. Muszli nie miałam i nie potrzebowałam chyba. Za to przydała mi się maść z lanoliną na początku, potem zauważyłam że lepiej działa smarowanie swoim mlekiem. Kp siedzi w głowie, pozytywne myślenie to w mojej ocenie 90 % sukcesu. Ja mimo początkowych problemów się bardzo zawzięłam. Jak już córka zaczęła ssać dobrze (po ok 3 mcach) to było już bezproblemowo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4975 | |
Raczkowanie
|
Masakra co ja miałam dzis za sen
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja tak samo nie czuje że to już zaraz ![]() Poważnie się robi i mam wrażenie że tż bardziej psychicznie jest przygotowany niż ja ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4976 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4977 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja nie mam planu porodu, nie skończyłam szkoły rodzenia, środowiskowa, do której jestem zapisana, na urlopie, a do tego moje dziecko nie ma w czym spać, w czym się wozić, w czym się kąpać ani czego brudzić ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że baby shower udany ![]() Biorę 2 takie średnie ręczniki kapielowe i jeden mały do twarzy ![]() Wyszłam właśnie z laboratorium, przekładałam tą wizytę 3x i jakoś nie mogłam ostatnio ogarnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
Przyszedł mi wózek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4980 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj z rana dostałam dwa takie kopniaki w wątrobę (prawdopodobnie) że aż mi się gwiazdki przed oczami pokazały, wczoraj cierpiałam na zgagę stulecia, także też byłam nie do życia ![]() Jeszcze tak pomyślałam, że chyba niedługo powinnyśmy założyć nowy wątek? Zbliża się 5000, więc można o tym pomyśleć ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Edytowane przez f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e Czas edycji: 2021-08-02 o 13:18 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.