Panny Młode - Kielce cz. II - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-05, 08:27   #2131
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II

witam witam
jak dobrze że dziś już piętek i jutro można poleniuchować.

Puchatku zdjecie mam ale z pierwszej przymiarki - a to była porażka. teraz dostałam inną panią która mnie słuchała i doradzała co i jak. nie było musi być tak bo ona tak widzi tylko a może fajnie by było zrobić ... i jak ja sie do tego odnosze.
dali mi inną halkę - taką dosapowaną i dopiero poniżej kolana się rozszerza . tak wiec suknia układa się bardzo naturalnie.
zapięta też byłam w odpowiednim miejscu - nie tak jak poprzednio za wysoko. wogóle jestem wniebowzieta bo pani od razu doradziły makijaż i bukiet.
poradziły albo cardaneski albo dłuuuuuugą róże - i tak myśle żeby skomponowac bukiet z trzech długich ciemych róż i obwinąć je takim kolorem stążki jaki mam na płatkach - mogloby to fajnie wygladac
makijaż mi doradziły róż z tofi - tofi dlatego ze pasek u góry i w połowie sukienki właśnie jest tofi a nie jak myślałam złoto różowy

no a tak poza tym to jeszcze bedą mi parować i krochmalić kiwatki przy sukience i do obdiobu w piątek za tydzień
także jestem mega zadowolona

oniczeq
-po pierwszej przymiarce też mówiłam " o rany co ja zrobiła" ale to przedewszystkim moja wina i pani kracowej. teraz powiedziałam że nie odpuszcze i się bede domagała. pani krawcowa sie zminiła - ma totalnie inne podejście niż poprzednia tzn pozytywne i na luzie - i ja sie domagałam i zwracałam na wszystko uwagę
i dlatego jestem tak niziemnsko zadowolona i wiem że dobrze zrobiłam

agnes
- co do zaproszeń to jak dla mnie troszke za cięzkie. ale to wida tych ciemnych wstawek. próbowałs zamaist bordoych obramówek zrobić jakieś delikatniejsze ?!? i ten bok - zostawiłabym tylko kokardkę.

daysy życze powodzenia na egazminie

Edytowane przez madziadominik
Czas edycji: 2008-09-05 o 08:48
madziadominik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 08:35   #2132
malgorzatkka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Kobietki wypowiedzcie się na temat takiego zaproszenia powiedzcie czy sie wam podoba czy nie.
Ja osobiście preferuje hmmm prostszą formę Jak dla mnie czym mniej tym lepiej - takie własnie miałam swoje i kazdy stwierdził ze bardzo eleganckie Acha i zastanów się jak taka duza kokardkę wepchasz do koperty bo przeciez zaproszenia rozdaje się w kopertach...
malgorzatkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 09:56   #2133
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Daysy85 teraz śluby biorą ludzie z wyżu demograficznego jak chce się mieć kogoś fajnego, czy salę jakąś super to trzeba już na 2 lata do przodu planować co by zaklepać termin. Teraz pewnie oglądasz suknie w internecie i stopniowo będziesz sobie przypominać a może poszukam jakiejś fryzurki, makijaż a to bukieciki, a to butki. Naprawdę przygotowania pójdą pełną parą jak już zamówisz suknie czyli gdzieś mniej więcej na około 4 mc przed, do tego czasu jak dla mnie okres martwy, jedyne co można załatwić to kurs i tą poradnie bo na wszystko inne wydaje się, że jeszcze za wcześnie. Ale lepiej już teraz mieć rozeznanie gdzie co i jaka, żeby potem tylko podjechać i załatwić. Ja nie musiałam biegać latać pytać o ceny wszystko było podane na forum. Nie przejmuj się rodziną wogule, mi też tak mówili Powodzenia na jeździe daj znać jak Ci poszło trzymam kciuki

Brat w nocy przyjechał i mam już łańcuszek z krzyżykiem wieczorkiem wkleje zdjęcie strasznie cienki ten łańcuszek a krzyżyk jaki malutki, stwierdziłam że chyba jednak kupię inne kolczyki bo przy tym krzyżku będą zbyt masywne a już mam jedne upatrzone
Stary 2008-09-05, 10:32   #2134
Daysy85
Zakorzenienie

Niestety oblałam i to z własnej głupoty bo nie ustąpiłam pierwszeństwa i to na pierwszym skrzyżowaniu chociaż pocieszam się tym , że z placu bez problemu wyjechałam następny egzamin prawie za miesiąc ... musze byc bardziej cierpliwa na tym skrzyżowaniu
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 10:36   #2135
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Niestety oblałam i to z własnej głupoty bo nie ustąpiłam pierwszeństwa i to na pierwszym skrzyżowaniu chociaż pocieszam się tym , że z placu bez problemu wyjechałam następny egzamin prawie za miesiąc ... musze byc bardziej cierpliwa na tym skrzyżowaniu
Widzę, że bardzo załamana nie jesteś? Za miesiąc zdasz na pewno Ja w czwartek mam teoretyczny, bo łączonego nie chciałam. Możesz mi napisać co dokładnie na placu musiałaś zrobić?
Stary 2008-09-05, 10:36   #2136
Madzia 23
Przyczajenie

A mnie chce krew zalać z Ellą płytę miałam mieć na wtorek 9.09 czyli dokładładnie misiąc po a ja dzisiaj dzwonie a on mówi że dzisiaj to dopiero będzie się brał za płytę Puchatka po prostu szlak mnie nagły trafi!
Madzia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 10:38   #2137
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzia 23 Pokaż wiadomość
A mnie chce krew zalać z Ellą płytę miałam mieć na wtorek 9.09 czyli dokładładnie misiąc po a ja dzisiaj dzwonie a on mówi że dzisiaj to dopiero będzie się brał za płytę Puchatka po prostu szlak mnie nagły trafi!
Moją płytę dopiero dziś Dzwoniłam w niedzielę to mówił, że we wtorek zacznie to dziś do odbioru.
Stary 2008-09-05, 10:43   #2138
Madzia 23
Przyczajenie

nie mówił że dzisiaj dopiero za waszą się bierze czyli będzie na torek najwcześniej i wtedy dopiero za moją się bierze! bo mówi że się wyrobić nie może to niech nie bierze tyle zleceń! i jeszcze się pytam czy jak nam się coż nie będzie podobać to jest możliwość poprawki a on na to że jest ale jężeli to nie jego błąd techniczny to mam za to zapłacić!!!!!!!!!!!! a przy umowie inaczej się umawialiśmy
Stary 2008-09-05, 10:47   #2139
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzia 23 Pokaż wiadomość
nie mówił że dzisiaj dopiero za waszą się bierze czyli będzie na torek najwcześniej i wtedy dopiero za moją się bierze! bo mówi że się wyrobić nie może to niech nie bierze tyle zleceń! i jeszcze się pytam czy jak nam się coż nie będzie podobać to jest możliwość poprawki a on na to że jest ale jężeli to nie jego błąd techniczny to mam za to zapłacić!!!!!!!!!!!! a przy umowie inaczej się umawialiśmy
O kurde Nie bardzo mi się to podoba. My czekamy już ponad miesiąc! A fotki podobały się Wam, ile wzięliście? Mieliście już plener? Pokaż jak wyglądaliście
Stary 2008-09-05, 10:47   #2140
Madzia 23
Przyczajenie

Daysys strasznie mi przykro ale następnym razem będzie lepiej
Stary 2008-09-05, 10:49   #2141
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Widzę, że bardzo załamana nie jesteś? Za miesiąc zdasz na pewno Ja w czwartek mam teoretyczny, bo łączonego nie chciałam. Możesz mi napisać co dokładnie na placu musiałaś zrobić?
No wiesz ludzie bez rak bez nóg żyją... a ja nie będę się załamywać nie zdanym egzaminem....
No ... musiałam pokazać co jest pod maską, światła załączyć i mówić jakie włączam i jakie sprawdzam, potem jazda po łuku ... super mi poszła nawet się nie spodziewałam , że tak idealnie to zrobię, potem jazda pod wzniesienie i tam mi zgasł samochód bo nie mogłam opuścić ręcznego!!!!!! A ten egzaminator mówi , żebym zrobiła korektę i że za mocno zaciągnęłam ten ręczy bo to są najnowsze samochody i nie można tu tak bardzo mocno zaciągać....
No i potem wyjechałam z ośrodka na miasto .... na miasto to za dużo powiedziane bo ja sie wryłam na to skrzyzowaniem i nie ustapiałm pierwszeństwa....
Ale bardzo fany Pan mnie egzaminował aż tak widać po nim było , że żal mnie mu się zrobiło ... bo nawet powiedział , że nie boje się samochodu, że bardzo dobrze zaczęłam tą jazdę, tylko po co ja tam wjechałam ....
Ale ja sobie to wmówiłam , że za pierwszym razem nie zdam no i tak się stało
Stary 2008-09-05, 10:49   #2142
Puchatek M.
Rozeznanie

Chciałam Wam pokazać moje ulubione zdjęcie, ale nie chce mi go dodać Mam je na nk jako główne to sobie zobaczcie

http://nasza-klasa.pl/profile/5471219
Stary 2008-09-05, 10:50   #2143
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

rany to sutio ella to noramlnie trzeb by było podać do biura spraw konsumenta. ja można tak ludzi naciagac. najpierw mydlić im oczy a póżniej robić głupa.
albo po porstu teraz wpisywać do umowy wszystko co nam się ubzdura żeby póżniej nie było jakiś przekretów z jego strony.
ale bądz madry i wpisza na takim spotkaniu wszystko
jedno wyjście to ich nie brac
Stary 2008-09-05, 10:52   #2144
Madzia 23
Przyczajenie

piękne Puchatku ale mogę się założyć że to nie Janota wam to zdjęcie robił! ja zdjęcia już mam pokaże jak da mi płytę ze zdjęciami ale mi się nie bardzo podobają zero wyobraźni!
Stary 2008-09-05, 10:52   #2145
Puchatek M.
Rozeznanie

Daysy to faktycznie szkoda, że tak szybko skończyłaś egzamin Ja też cały czas mówię, że nie zdam za 1 razem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-05, 10:59   #2146
Madzia 23
Przyczajenie

dziewczynki nie stresujcie się to zdacie! ja zdałam za drugim razem ale już podeszłam do tego na luzie a za pierwszym razem sie tak stresowałam że nawet z placu nie wyjechałam!
Stary 2008-09-05, 10:59   #2147
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Daysy to faktycznie szkoda, że tak szybko skończyłaś egzamin Ja też cały czas mówię, że nie zdam za 1 razem
Miałam wczoraj ostatnia jazdę z moim instruktorem i on mi powiedział... jak masz oblać to zrobisz to na pierwszej krzyżówce!!! :P i tak się stało ... no cóż....
Stary 2008-09-05, 11:00   #2148
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Chciałam Wam pokazać moje ulubione zdjęcie, ale nie chce mi go dodać Mam je na nk jako główne to sobie zobaczcie

http://nasza-klasa.pl/profile/5471219
tak to zdjęcie jest super . i do tego na oprawa. nie dziwie się ze jest ulubione.

ja jak zdawałam egazmin - jeszcze za tych czasów gdzie na 14 osób zdawała 1 (czyli 10 lat temu)- trzeba było wszystki manewry zrobic do tego pół godziny ma mieście a i egzaminatorzy chodzili z liniką. ale zdałam za pierwszym razem. bo sobie powiedziałam. jak to ja nie zdam . poza tym nie miałam presji ze strony rodziców że musze zdać bo wiecej pieniedzy nie dostane - nietórzy moji znajomi tak mieli i ... nie zdawali
Stary 2008-09-05, 11:04   #2149
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
tak to zdjęcie jest super . i do tego na oprawa. nie dziwie się ze jest ulubione.

ja jak zdawałam egazmin - jeszcze za tych czasów gdzie na 14 osób zdawała 1 (czyli 10 lat temu)- trzeba było wszystki manewry zrobic do tego pół godziny ma mieście a i egzaminatorzy chodzili z liniką. ale zdałam za pierwszym razem. bo sobie powiedziałam. jak to ja nie zdam . poza tym nie miałam presji ze strony rodziców że musze zdać bo wiecej pieniedzy nie dostane - nietórzy moji znajomi tak mieli i ... nie zdawali
Ja żadnej presji nie miałam ani ze strony rodziców ... a tym bardziej znajomych ... o moim kursie wiedziało 5 osób a mój Konrad dowiedział się o tym , że jestem na kursie miesiąc temu!
Nie chciałam o tym nikomu mówić żeby właśnie nie było tej presji... poza tym jest to mój pierwszy egzamin w życiu który oblałam!!!!
A już drugi mam opłacony także mam nadzieję , że za drugim razem mi się uda
Stary 2008-09-05, 11:07   #2150
Puchatek M.
Rozeznanie

Madzia masz rację, zdjęcie robione przez fotografa ze Świnoujścia Masz już fotki na papierze, a na płycie nie? My dostaliśmy od razu.
Stary 2008-09-05, 11:15   #2151
Daysy85
Zakorzenienie

A wiecie co wymyślił mój TŻ , że zaprosimy na nasze wesele Gracjana Roztockiego , żeby było śmiesznie!!!!!!! A dla niewtajemniczonych to poszukajcie na YouTube ...
a ja mówię , że on zwariował... a on na to że nie bo może on nam specjalną piosenkę wymyśli !!!!!
Mam nadzieję , że on tylko tak żartuje bo ja mu powiedziałam że jak by go tak zaprosił to mnie na tym ślubie nie będzie :P
Stary 2008-09-05, 11:45   #2152
Tynciak
Raczkowanie

witam dziewuszki
krótka relacja z mojego ślubu i wesela
oczywiście byłam przesczęśliwa, wszystko się udało, a konkretnie
1. kościół, tak jak pisała Figusia, przepięknie ustrojony, na biało, elegancko, uroczyście, siostra się spisała, druga siostra przepięknie zaśpiewała
2. fryzura w Awangardzie, u Pani Sylwii, dobrana do chrakteru sukni i mojej urody, po prostu extra
3. makijaż u mnie w domu, wykonany przez Panią Martę Frańczak, jak wyżej
4. dekoracje i bukiety w UNICAT naprzeciwko paryżanki, miałam b. oryginalny bukiet wachlarz, najpierw się troche przestraszyłam metalowego stelażu, ale później byłam zachwycona, piękny i misterny, bardzo delikatny, to samo kwiat wpięty we włosy i dekoracja sali
5. zespół FOREVER, z klasą, nie tylko super grają, ale są profesjonalni, na poziomie, muzyke dopasowują do gości
6. ciasta i tort u Dorotki, kupiliśmy trochę ponad normę a i tak wszystko poszło, podobnie jak wiesjki stół
było sporo dzieci, czego się obawiałam, ale bawiły się grzecznie
sporo osób wpisał się do księgi gości
niestety wszystko mineło bardzo szybko, później poprawiny, tez udane, tak się bawiliśmy, że właściciel pozwolił nam jeszcze jedną noc przenocować
jedyne co mi przeszkadzało to miałam za długą suknię i goście mi ją deptali, zwróccie na to uwagę dziewczyny, i było trochę zimno, teraz jestem przeziębiona
postaram wkleić kilka zdjęć które robiła nam koleżanka
Stary 2008-09-05, 11:48   #2153
Puchatek M.
Rozeznanie

Tynciak super, że wszystko było idealne
Nam też wszystko za szybko minęło
Stary 2008-09-05, 11:50   #2154
nitka_mp
Przyczajenie

(nitka_mp ja mam w Duchu Św. księga będzie w styczniu 2009r dopiero, wtedy będziesz mogła zaklepać godzinę i spisać protokół ja też tak miałam, chodź datę i godzinę ślubu ustalałam w listopadzie 2007r to i tak musiałam jeszcze raz biec do księdza w styczniu. Ale będziemy mieć pięknie zrobiony kościół ściany pomalowane, kostka wyłożona, parking dla gości, klimatyzacja bądź ogrzewanie, udało nam się, ja się bardzo cieszę bo wreszcie zaczyna fajnie wyglądać hhi)

Ja właśnie zaklepałam godzine juz w kwietniu 2008, ale to jest zapisane z tyłu księgi na ten rok, na małych karteczkach. Czyli w styczniu 2009 musze biec jeszcze raz? Wtedy też będę spisywać cały protokół?? Co mi będzie potzrbne, będę musiała mieć już ukończony kurs przedmałżeński?? A Ty Dagunia gdzie robiłaś kurs??
nitka_mp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 11:51   #2155
nitka_mp
Przyczajenie

A wogóle to cześć wszystkim
nitka_mp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 11:59   #2156
agnes208
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za opinie w sprawie zaproszeń mnie też coś w nich nie pasowało tylko nie bardzo umiałam to określic dzieki Wam mniej wiecej wiem co moze byc nie tak nastapi dalszy ciąg eksperymentów. Zobacze jak wyjdzie ze zmiana tylko na kolorystyke ecru-złoto pozbede sie bordowego i obraczek.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 12:04   #2157
Daysy85
Zakorzenienie

Tynciak
Bardzo się cieszę , że poszło to tak jak chciałaś
I już nie mogę doczekać się zdjęć ...
Forever jest super tez ich chciałam mieć ale niestety mieli już ten termin zajęty , więc mam Dj myślę że powinno być też ok
Stary 2008-09-05, 12:09   #2158
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez nitka_mp Pokaż wiadomość
(nitka_mp ja mam w Duchu Św. księga będzie w styczniu 2009r dopiero, wtedy będziesz mogła zaklepać godzinę i spisać protokół ja też tak miałam, chodź datę i godzinę ślubu ustalałam w listopadzie 2007r to i tak musiałam jeszcze raz biec do księdza w styczniu. Ale będziemy mieć pięknie zrobiony kościół ściany pomalowane, kostka wyłożona, parking dla gości, klimatyzacja bądź ogrzewanie, udało nam się, ja się bardzo cieszę bo wreszcie zaczyna fajnie wyglądać hhi)

Ja właśnie zaklepałam godzine juz w kwietniu 2008, ale to jest zapisane z tyłu księgi na ten rok, na małych karteczkach. Czyli w styczniu 2009 musze biec jeszcze raz? Wtedy też będę spisywać cały protokół?? Co mi będzie potzrbne, będę musiała mieć już ukończony kurs przedmałżeński?? A Ty Dagunia gdzie robiłaś kurs??
to zależy od ksiedza.
nasz np powiedział żbyśmy przyszli z kursem i z papierami z usc. więc byliśmy u niego na dwa miesiace przed slubem.
ale niejedna z dziweczyn ci powie że poszła zaklepac datę i ksiadz od razu spiwysał protokół. także najelpiej sie dowiedzieć jak to jest u ciebie

tynciak super że wszystko wyszło . mam nadzieje ze u mnie za tydzień tez tak bedzie

doriso tak myśle o tym twoim welonie i fryzurze do niego. bo wiesz co nie możesz mieć chyba ekstrawagancji do niego. tylko raczej gładko zaczesane. hmmm jakoś tak mi się ten welon do gladniego uczesania widzi. no ale to moja wizja
Stary 2008-09-05, 12:20   #2159
Tynciak
Raczkowanie

klika naszych zdjęć:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000660(1).jpg (45,6 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000680(1).jpg (90,0 KB, 146 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000705(1).jpg (56,3 KB, 150 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000715(1).jpg (41,2 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000730(1).jpg (64,1 KB, 120 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000742(1).jpg (47,6 KB, 95 załadowań)
Stary 2008-09-05, 12:22   #2160
Tynciak
Raczkowanie

i jeszcze jedno się zapodziało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000759(1)(1).jpg (67,1 KB, 101 załadowań)

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości