Co robicie na obiad? część XX. - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Zamknij wątek
 
Narzędzia
Stary 2021-11-26, 11:59   #3811
Czubas
Raczkowanie
 
Avatar Czubas
 
Zarejestrowany: 2021-11
Wiadomości: 164
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Dzisiaj wracam po drwalu do dietetycznej pizzy na spodzie z tortilli z passatą pomidorową z bazylią, suszonymi pomidorami, mozzarellą light, oliwkami, papryką, cebulą czerwoną i rukolą. Całość ok. 400 kalorii

UPDATE: Zrobiona! Wyszło ok. 360 kalorii.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1637929362772.jpg (148,1 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez Czubas
Czas edycji: 2021-11-26 o 12:24
Czubas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-26, 13:00   #3812
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2019-01
Wiadomości: 5 757
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Dalej nie wrocilam do keto.
Robie dzisiaj krupnik i golabki bez zawijania, ale chyba zrobie je z bulgurem, bo jak kupie ryz, to mi bedzie zapychal szafki przez wiele miesiecy.
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-26, 13:11   #3813
Pelagia_W
Wtajemniczenie
 
Avatar Pelagia_W
 
Zarejestrowany: 2006-09
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 2 630
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Cytat:
Napisane przez Czubas Pokaż wiadomość
Dzisiaj wracam po drwalu do dietetycznej pizzy na spodzie z tortilli z passatą pomidorową z bazylią, suszonymi pomidorami, mozzarellą light, oliwkami, papryką, cebulą czerwoną i rukolą. Całość ok. 400 kalorii

UPDATE: Zrobiona! Wyszło ok. 360 kalorii.
Wygląda wspaniale

[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;89013444]Dalej nie wrocilam do keto.
Robie dzisiaj krupnik i golabki bez zawijania, ale chyba zrobie je z bulgurem, bo jak kupie ryz, to mi bedzie zapychal szafki przez wiele miesiecy.[/QUOTE]
Dobry pomysł z bulgurem, też bym zjadła

Ja dziś nie gotuję, jedziemy do taty na placki ziemniaczane i gulasz (dla chętnych ). Potem spotykam się z moją przyjaciółką - przyjechała z Niemiec - nie widziałyśmy się rok, więc już bardzo na to czekam
Pelagia_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-26, 13:26   #3814
damdalena
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2008-06
Lokalizacja: podkrakowskie
Wiadomości: 3 610
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Zupa jarzyna z kaszą,
Karmazyn smażony + ziemniaki i brokuły na parze.

Dania obiadowe z ostatnich dni: niby gołąbki na parze + pomidowo-paprykowy, carbonara dyniowa, strogonow mocno warzywny na dwa dni z różnymi dodatkami (kasza + buraczki, ziemniaki + sałatka z rukoli), golonka z indyka + pieczone warzywa, pierś kaczki w jabłkach z majerankiem, tortille kukurydziane z różnymi poobiadowymi pozostałościami, kotlety ruskie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
damdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-26, 17:13   #3815
tinpanalley
Zadomowienie
 
Avatar tinpanalley
 
Zarejestrowany: 2009-06
Wiadomości: 1 490
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

dla męża rybka a dla mnie spaghetti z łososiem i czosnkiem w sosiku z mleka kokosowego.
tinpanalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-27, 13:04   #3816
Personal_Jesus
Zakorzenienie
 
Avatar Personal_Jesus
 
Zarejestrowany: 2011-02
Lokalizacja: Trójmiasto
Wiadomości: 38 005
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

dopadło mnie znów okropne przeziębienie, mąż robi mielone, do tego ziemniaczki i kapustka , od teściowej szarlotka.
__________________
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin


Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-28, 17:49   #3817
damdalena
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2008-06
Lokalizacja: podkrakowskie
Wiadomości: 3 610
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Rolada z indyka z kaparami i suszonymi pomidorami pieczona w rękawie, do tego pieczone ziemniaki i dynia, sałatka z rukoli i awokado.
Wczoraj domowa pizza z tuńczykiem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
damdalena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-11-28, 19:56   #3818
MariaFrancesca
Zakorzenienie
 
Avatar MariaFrancesca
 
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 4 874
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

My dzisiaj klasyka, co rzadko się ostatnio zdarza, schabowy (ale bez panierki ze względu na męża cukrzyka i ze względu na kalorie), ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty z olejem lnianym. Pamiętałam o patencie chyba Pelagii, żeby dodać do niej majonezu, ale jakoś bałam się co z tego wyjdzie i nie zaryzykowałam, może jutro spróbuję na mniejszej porcji. Tzn. pewnie wyjdzie pyszne, ale bardziej bałam się tych kalorii.
Wczoraj pilaw z dyni z suszonymi owocami i chilli z wegańskim serem, który fajnie złamał tę słodkość i posypane orzechami nerkowca.
I w końcu odkryłam sposób na pesto. Do tej pory miałam wrażenie, że za tłuste, za ciężkie i źle się po tym czułam. Robiłam tylko to z natki marchewki, które moim zdaniem jest świetne. Kupiłam jednak bazylię do sosu z tofu i pomidorów koktajlowych, więc chciałam ją zużyć. Zrobiłam z prażonych orzechów nerkowca i z płatkami drożdżowymi zamiast sera. Praktycznie z minimalną ilością oliwy, może z łyżeczkę na pęczek, rozrzedziłam wodą z gotowania makaronu. Dodałam pomidorków koktajlowych (gdzieś to popatrzyłam) i posypałam prażonymi orzeszkami pinii. I wyszło świetne i w końcu jak dla mnie idealne. Nie za ciężkie i tłuste, orzeźwiające dzięki pomidorkom i chrupkie dzięki orzeszkom.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

I jeszcze jedno. Chciałam zrobić podejście do pizzy neapolitańskiej, bo jak niespecjalnie się jaram zwykłą pizzą na cienkim spodzie tak taka neapolitańska bardzo mi podchodzi. Jednak jak się obczytałam w internetach, naoglądałam filmików to mi się odechciewa. Generalnie lubię też pizzę w polskim stylu, czyli na drożdżowej, grubej bule, więc nie wiem czy nie zostanę przy kupnej neapolitańskiej. Macie jakieś doświadczenia z tym związane? Na jednej stronie gościu poleca podpiekanie dołu na patelni, a góry pod grillem piekarnika, już bez kamienia do pizzy, próbowaliście może?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
__________________
"Problemy to tylko okazje w przebraniu" R.J.Graham

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-28, 22:35   #3819
KarolinaK
Zakorzenienie
 
Avatar KarolinaK
 
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 16 938
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
My dzisiaj klasyka, co rzadko się ostatnio zdarza, schabowy (ale bez panierki ze względu na męża cukrzyka i ze względu na kalorie), ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty z olejem lnianym. Pamiętałam o patencie chyba Pelagii, żeby dodać do niej majonezu, ale jakoś bałam się co z tego wyjdzie i nie zaryzykowałam, może jutro spróbuję na mniejszej porcji. Tzn. pewnie wyjdzie pyszne, ale bardziej bałam się tych kalorii.
Wczoraj pilaw z dyni z suszonymi owocami i chilli z wegańskim serem, który fajnie złamał tę słodkość i posypane orzechami nerkowca.
I w końcu odkryłam sposób na pesto. Do tej pory miałam wrażenie, że za tłuste, za ciężkie i źle się po tym czułam. Robiłam tylko to z natki marchewki, które moim zdaniem jest świetne. Kupiłam jednak bazylię do sosu z tofu i pomidorów koktajlowych, więc chciałam ją zużyć. Zrobiłam z prażonych orzechów nerkowca i z płatkami drożdżowymi zamiast sera. Praktycznie z minimalną ilością oliwy, może z łyżeczkę na pęczek, rozrzedziłam wodą z gotowania makaronu. Dodałam pomidorków koktajlowych (gdzieś to popatrzyłam) i posypałam prażonymi orzeszkami pinii. I wyszło świetne i w końcu jak dla mnie idealne. Nie za ciężkie i tłuste, orzeźwiające dzięki pomidorkom i chrupkie dzięki orzeszkom.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

I jeszcze jedno. Chciałam zrobić podejście do pizzy neapolitańskiej, bo jak niespecjalnie się jaram zwykłą pizzą na cienkim spodzie tak taka neapolitańska bardzo mi podchodzi. Jednak jak się obczytałam w internetach, naoglądałam filmików to mi się odechciewa. Generalnie lubię też pizzę w polskim stylu, czyli na drożdżowej, grubej bule, więc nie wiem czy nie zostanę przy kupnej neapolitańskiej. Macie jakieś doświadczenia z tym związane? Na jednej stronie gościu poleca podpiekanie dołu na patelni, a góry pod grillem piekarnika, już bez kamienia do pizzy, próbowaliście może?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Myslalam ze pizza neapolitańska to rodzaj dodatkow a nie spodu.
U mnie new york pizza style to jest cienki chrupiący spod.

Ten polski na cieście drożdżowym tez znam moja mama robiła czesto ale dla mnie to bardziej focacchia a nie pizza.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-29, 07:14   #3820
Pelagia_W
Wtajemniczenie
 
Avatar Pelagia_W
 
Zarejestrowany: 2006-09
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 2 630
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
dopadło mnie znów okropne przeziębienie, mąż robi mielone, do tego ziemniaczki i kapustka , od teściowej szarlotka.
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
My dzisiaj klasyka, co rzadko się ostatnio zdarza, schabowy (ale bez panierki ze względu na męża cukrzyka i ze względu na kalorie), ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty z olejem lnianym. Pamiętałam o patencie chyba Pelagii, żeby dodać do niej majonezu, ale jakoś bałam się co z tego wyjdzie i nie zaryzykowałam, może jutro spróbuję na mniejszej porcji. Tzn. pewnie wyjdzie pyszne, ale bardziej bałam się tych kalorii.
Wczoraj pilaw z dyni z suszonymi owocami i chilli z wegańskim serem, który fajnie złamał tę słodkość i posypane orzechami nerkowca.
I w końcu odkryłam sposób na pesto. Do tej pory miałam wrażenie, że za tłuste, za ciężkie i źle się po tym czułam. Robiłam tylko to z natki marchewki, które moim zdaniem jest świetne. Kupiłam jednak bazylię do sosu z tofu i pomidorów koktajlowych, więc chciałam ją zużyć. Zrobiłam z prażonych orzechów nerkowca i z płatkami drożdżowymi zamiast sera. Praktycznie z minimalną ilością oliwy, może z łyżeczkę na pęczek, rozrzedziłam wodą z gotowania makaronu. Dodałam pomidorków koktajlowych (gdzieś to popatrzyłam) i posypałam prażonymi orzeszkami pinii. I wyszło świetne i w końcu jak dla mnie idealne. Nie za ciężkie i tłuste, orzeźwiające dzięki pomidorkom i chrupkie dzięki orzeszkom.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

I jeszcze jedno. Chciałam zrobić podejście do pizzy neapolitańskiej, bo jak niespecjalnie się jaram zwykłą pizzą na cienkim spodzie tak taka neapolitańska bardzo mi podchodzi. Jednak jak się obczytałam w internetach, naoglądałam filmików to mi się odechciewa. Generalnie lubię też pizzę w polskim stylu, czyli na drożdżowej, grubej bule, więc nie wiem czy nie zostanę przy kupnej neapolitańskiej. Macie jakieś doświadczenia z tym związane? Na jednej stronie gościu poleca podpiekanie dołu na patelni, a góry pod grillem piekarnika, już bez kamienia do pizzy, próbowaliście może?
Tak to ja!
Spróbuj koniecznie, może na początek pół na pół z jogurtem albo śmietaną.
A z pizzą nie pomogę niestety bo jestem fanką cienkiego spodu

U mnie w sobotę był pstrąg łososiowy pieczony, ryż z papryką i szpinak ze śmietaną i suszonymi pomidorami. Na kolację TŻ zrobił pyszne hot-dogi (dla mnie na bagietce czosnkowej ).
Z kolei wczoraj ja robiłam wypasione śniadanie. Dla mnie była zwykła szkaszuka, a dla TŻ-ta piętrowe tosty z szynką, ementalerem, beszamelem z musztardą i jajem sadzonym na wierzchu.
Na obiad były nogi kurczaka pieczone z ziemniakami i sałatka na winie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20211127_172443.jpg (200,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20211127_201915.jpg (96,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20211128_173844.jpg (128,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20211128_174002.jpg (276,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20211128_174024.jpg (170,2 KB, 47 załadowań)
Pelagia_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-29, 09:17   #3821
MariaFrancesca
Zakorzenienie
 
Avatar MariaFrancesca
 
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 4 874
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
Zdrówka


Tak to ja!
Spróbuj koniecznie, może na początek pół na pół z jogurtem albo śmietaną.
A z pizzą nie pomogę niestety bo jestem fanką cienkiego spodu

U mnie w sobotę był pstrąg łososiowy pieczony, ryż z papryką i szpinak ze śmietaną i suszonymi pomidorami. Na kolację TŻ zrobił pyszne hot-dogi (dla mnie na bagietce czosnkowej ).
Z kolei wczoraj ja robiłam wypasione śniadanie. Dla mnie była zwykła szkaszuka, a dla TŻ-ta piętrowe tosty z szynką, ementalerem, beszamelem z musztardą i jajem sadzonym na wierzchu.
Na obiad były nogi kurczaka pieczone z ziemniakami i sałatka na winie.
Super jedzenie, szczególnie ta szakszuka i hotdogi.
Co do pizzy to neapolitańska jest właśnie na cienkim spodzie, ale cienkim i chrupiącym, a nie rozciapanym naleśniku jak czasem zdarza się jeść w niektórych pizzeriach.
Co do surówki nie mogę jeść ani śmietany ani jogurtu a wegańskie kokosowe mogą średnio pasować. Spróbuję małej porcji.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
__________________
"Problemy to tylko okazje w przebraniu" R.J.Graham

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-29, 09:23   #3822
Pelagia_W
Wtajemniczenie
 
Avatar Pelagia_W
 
Zarejestrowany: 2006-09
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 2 630
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Super jedzenie, szczególnie ta szakszuka i hotdogi.
Co do pizzy to neapolitańska jest właśnie na cienkim spodzie, ale cienkim i chrupiącym, a nie rozciapanym naleśniku jak czasem zdarza się jeść w niektórych pizzeriach.
Co do surówki nie mogę jeść ani śmietany ani jogurtu a wegańskie kokosowe mogą średnio pasować. Spróbuję małej porcji.
Kurczę ja pomyślałam, że neapolitańska to taka ostatnio modna co ma cienki środek i wielkie puchate brzegi
Tak teraz patrzę i jeden z moich ulubionych przepisów nazywa się pizza neapolitańska https://www.karointhekitchen.com/pie...ych-drozdzach/ tylko przyznaję, że rzadko z niego korzystam bo jest dość robotny
Pelagia_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-29, 10:46   #3823
Personal_Jesus
Zakorzenienie
 
Avatar Personal_Jesus
 
Zarejestrowany: 2011-02
Lokalizacja: Trójmiasto
Wiadomości: 38 005
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

wczoraj gołąbki od teściowej. A dziś zamówimy schabowe z ziemniakami i surówką, rozłożyło mnie kompletnie i nie chce mi się gotować.
__________________
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin


Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-29, 10:50   #3824
Imperfecta
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2010-12
Wiadomości: 37 060
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Ja na weekend byłam na wsi u rodziców i się najadłam pyszności
Jakoś w domu rodzinnym wszystko smakuje lepiej ☺

Dzisiaj TŻ gotuje, ale nie wiem co
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-29, 14:24   #3825
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona
 
Avatar Knife_Girl
 
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: świętokrzyskie ~> k. tego Miasta Cudów
Wiadomości: 6 824
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
Zdrówka


Tak to ja!
Spróbuj koniecznie, może na początek pół na pół z jogurtem albo śmietaną.
A z pizzą nie pomogę niestety bo jestem fanką cienkiego spodu

U mnie w sobotę był pstrąg łososiowy pieczony, ryż z papryką i szpinak ze śmietaną i suszonymi pomidorami. Na kolację TŻ zrobił pyszne hot-dogi (dla mnie na bagietce czosnkowej ).
Z kolei wczoraj ja robiłam wypasione śniadanie. Dla mnie była zwykła szkaszuka, a dla TŻ-ta piętrowe tosty z szynką, ementalerem, beszamelem z musztardą i jajem sadzonym na wierzchu.
Na obiad były nogi kurczaka pieczone z ziemniakami i sałatka na winie.

Mniaaam Wszystko super
__________________
He's mine!

- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

www.miauczykotek.pl
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-11-29, 16:08   #3826
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona
 
Avatar Knife_Girl
 
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: świętokrzyskie ~> k. tego Miasta Cudów
Wiadomości: 6 824
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

W piątek: pieczone udka z kurczaka (kupne, ale bardzo dobre W domu zawsze piekę bez skóry, ale ta, po delikatnym podgrzaniu udek w piekarniku zrobiła się tak chrupiąca, że dałam radę zjeść ) Do tego trio warzywne gotowane na parze i domowe przetwory: marynowane grzybki i sałatka z zielonych pomidorów.

W sobotę: wege burgery grillowane z mozzarellą, frytki z piekarnika, trio warzywne gotowane na parze i sałata lodowa z oliwą, octem winnym i koperkiem.

W niedzielę i dziś: siekane kotlety z kurczaka, ryż gotowany z szafranem, surówka z własnej kapusty kiszonej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20211126_165112_resized_20211129_031819926.jpg (121,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20211127_145031_resized_20211129_031818834.jpg (121,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20211128_164642_resized_20211129_031817789.jpg (87,0 KB, 45 załadowań)
__________________
He's mine!

- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

www.miauczykotek.pl
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-29, 20:01   #3827
lulka19
Zakorzenienie
 
Avatar lulka19
 
Zarejestrowany: 2013-12
Wiadomości: 12 833
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Pelagia też planuję w tym tygodniu hot dogi na kolacje. Twoje są bardzo kuszące!
A te ziemniaki holenderskie kocham, ale rzadko robię, bo wydają mi się pracochłonne.
Ja piekę ostatnio jak szalona. Znowu zrobiłam wczoraj chleb z gara , i część zamroziłam dla syna. Sama jadłam z miodem. Pycha.
W niedzielę i dziś jedliśmy wariacje z sosem z szynki, wyszło ok, choć zdjęcia takie średnie IMG_20211128_131616_copy_800x600_1.jpgIMG_20211129_123313_copy_800x600.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-29, 20:01   #3828
lulka19
Zakorzenienie
 
Avatar lulka19
 
Zarejestrowany: 2013-12
Wiadomości: 12 833
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
wczoraj gołąbki od teściowej. A dziś zamówimy schabowe z ziemniakami i surówką, rozłożyło mnie kompletnie i nie chce mi się gotować.
Zdrówka!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-30, 07:14   #3829
Pelagia_W
Wtajemniczenie
 
Avatar Pelagia_W
 
Zarejestrowany: 2006-09
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 2 630
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Jakoś w domu rodzinnym wszystko smakuje lepiej ☺
Oj to prawda

Cytat:
Napisane przez Knife_Girl Pokaż wiadomość
W piątek: pieczone udka z kurczaka (kupne, ale bardzo dobre W domu zawsze piekę bez skóry, ale ta, po delikatnym podgrzaniu udek w piekarniku zrobiła się tak chrupiąca, że dałam radę zjeść ) Do tego trio warzywne gotowane na parze i domowe przetwory: marynowane grzybki i sałatka z zielonych pomidorów.

W sobotę: wege burgery grillowane z mozzarellą, frytki z piekarnika, trio warzywne gotowane na parze i sałata lodowa z oliwą, octem winnym i koperkiem.

W niedzielę i dziś: siekane kotlety z kurczaka, ryż gotowany z szafranem, surówka z własnej kapusty kiszonej
No nie gadaj, że też nie lubisz skóry! Ja nie tknę, wyjątkiem wielkim były nasze ostatnie udka, ale skórka była bardzo spieczona, więc trochę dałam radę. A tak nie ruszę, nawet z kurczaka z rożna

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Pelagia też planuję w tym tygodniu hot dogi na kolacje. Twoje są bardzo kuszące!
A te ziemniaki holenderskie kocham, ale rzadko robię, bo wydają mi się pracochłonne.
Ja piekę ostatnio jak szalona. Znowu zrobiłam wczoraj chleb z gara , i część zamroziłam dla syna. Sama jadłam z miodem. Pycha.
W niedzielę i dziś jedliśmy wariacje z sosem z szynki, wyszło ok, choć zdjęcia takie średnie
Do mnie zdjęcia przemawiają

Wczoraj była na życzenie TŻ-ta pieczeń rzymska z indyka, pieczarki w śmietanie, kasza gryczana i domowe buraczki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20211129_181915.jpg (149,1 KB, 35 załadowań)
Pelagia_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-30, 07:46   #3830
Czubas
Raczkowanie
 
Avatar Czubas
 
Zarejestrowany: 2021-11
Wiadomości: 164
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Ja dziś w głowie mam szakszukę, więc będzie na wegetariańko
Czubas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-30, 09:11   #3831
bernikula
mOLDerator
 
Avatar bernikula
 
Zarejestrowany: 2010-10
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 10 392
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

u mnie dziś najprawdopodobniej wege krem z pomidorów
__________________


Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-30, 09:24   #3832
MariaFrancesca
Zakorzenienie
 
Avatar MariaFrancesca
 
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 4 874
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
Kurczę ja pomyślałam, że neapolitańska to taka ostatnio modna co ma cienki środek i wielkie puchate brzegi
Tak teraz patrzę i jeden z moich ulubionych przepisów nazywa się pizza neapolitańska https://www.karointhekitchen.com/pie...ych-drozdzach/ tylko przyznaję, że rzadko z niego korzystam bo jest dość robotny
Tak, neapolitańska to właśnie taka. Cienka i puchate brzegi. Myślałam, że miałaś na myśli właśnie ten zmoczony naleśnik. Strasznie dużo zabawy przy tej neapolitańskiej. Przynajmniej tak to wygląda, jeszcze to formowanie ciasta w kulki. Tak jak lubię gotować to nie lubię bawić się ciastem. Mam atopowe zapalenie skóry to uczucie suchej mąki na rękach jest dla mnie bardzo nieprzyjemne. Może jak kiedyś jak będę się nudzić to wezmę się za tę pizzę. Rozumiem, zrobiłaś kiedyś z tego Twojego ulubionego przepisu?
Cytat:
Napisane przez Czubas Pokaż wiadomość
Ja dziś w głowie mam szakszukę, więc będzie na wegetariańko
Mniam. Mam przepis z gazety Women's Health na dwie różne szakszuki, jedną meksykańską, a drugą z batatami. Obie pychota.🤩

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
__________________
"Problemy to tylko okazje w przebraniu" R.J.Graham

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-30, 10:03   #3833
Personal_Jesus
Zakorzenienie
 
Avatar Personal_Jesus
 
Zarejestrowany: 2011-02
Lokalizacja: Trójmiasto
Wiadomości: 38 005
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

ja to pieczonego kurczaka mogę nie zjeść, w sensie mięso, jadam tylko dla skórki Taka chrupiąca, mocno wypieczona, pychotka!
Zrobiłam gar zupy meksykańskiej, będzie na 3 dni. A zaraz jadę do lekarza, zobaczyć co za dziadostwo siedzi w oskrzelach.
__________________
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin


Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-11-30, 12:32   #3834
Lapis_Lazuli
Rozeznanie
 
Avatar Lapis_Lazuli
 
Zarejestrowany: 2019-04
Wiadomości: 929
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Dzisiaj paluszki rybne, podsmażane brukselki i zupa-krem z brokułów
Lapis_Lazuli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-12-01, 07:16   #3835
Pelagia_W
Wtajemniczenie
 
Avatar Pelagia_W
 
Zarejestrowany: 2006-09
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 2 630
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Rozumiem, zrobiłaś kiedyś z tego Twojego ulubionego przepisu?
Jasne, kilka razy
Tylko właśnie przez to, że trochę jest z nią zabawy to ostatnio wybieram przepis Jamiego gdzie po prostu robię ciasto, odstawiam na godzinę i piekę.

Wczoraj była zupa brokułowo-marchewkowa (częściowo zmiksowana) z cheddarem i kluseczkami z maślanki z szałwią i estragonem. Dziś kończymy pieczeń rzymską.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20211130_170727.jpg (184,2 KB, 36 załadowań)
Pelagia_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-12-01, 08:13   #3836
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona
 
Avatar Knife_Girl
 
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: świętokrzyskie ~> k. tego Miasta Cudów
Wiadomości: 6 824
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
Oj to prawda


No nie gadaj, że też nie lubisz skóry! Ja nie tknę, wyjątkiem wielkim były nasze ostatnie udka, ale skórka była bardzo spieczona, więc trochę dałam radę. A tak nie ruszę, nawet z kurczaka z rożna


Do mnie zdjęcia przemawiają

Wczoraj była na życzenie TŻ-ta pieczeń rzymska z indyka, pieczarki w śmietanie, kasza gryczana i domowe buraczki.
Serio, nie lubię skóry



Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
Jasne, kilka razy
Tylko właśnie przez to, że trochę jest z nią zabawy to ostatnio wybieram przepis Jamiego gdzie po prostu robię ciasto, odstawiam na godzinę i piekę.

Wczoraj była zupa brokułowo-marchewkowa (częściowo zmiksowana) z cheddarem i kluseczkami z maślanki z szałwią i estragonem. Dziś kończymy pieczeń rzymską.
Fajna zupka

Wczoraj oddawaliśmy z TŻem krew i zaraz po takie ssanie nas dopadło, że pojechaliśmy na kebaba Resztę dnia dochodziłam do siebie, bo pierwszy raz tak słabo się czułam po upuszczaniu krwi.

Dziś jest dużo lepiej, w związku z czym na śniadanie przygotowałam nam omlet z pieczarkami, cebulką i grzankami z grahamki

A na obiad planuję dorsza. Tylko jeszcze nie zdecydowałam, czy po prostu panierowany czy może jakoś inaczej przyrządzony...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-20211201-WA0000.jpg (111,9 KB, 40 załadowań)
__________________
He's mine!

- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

www.miauczykotek.pl

Edytowane przez Knife_Girl
Czas edycji: 2021-12-01 o 08:15
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-12-01, 08:49   #3837
Personal_Jesus
Zakorzenienie
 
Avatar Personal_Jesus
 
Zarejestrowany: 2011-02
Lokalizacja: Trójmiasto
Wiadomości: 38 005
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość

Wczoraj była zupa brokułowo-marchewkowa (częściowo zmiksowana) z cheddarem i kluseczkami z maślanki z szałwią i estragonem. Dziś kończymy pieczeń rzymską.
kluseczki z maślanki?

Moja zupa, oby starczyła na 3 dni!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 262281563_423305239369524_4986355301255225632_n.jpeg (96,0 KB, 39 załadowań)
__________________
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin


Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-12-01, 09:55   #3838
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona
 
Avatar Knife_Girl
 
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: świętokrzyskie ~> k. tego Miasta Cudów
Wiadomości: 6 824
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
kluseczki z maślanki?

Moja zupa, oby starczyła na 3 dni!
Pycha Dawno nie robiłam
__________________
He's mine!

- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

www.miauczykotek.pl
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-12-01, 14:13   #3839
lulka19
Zakorzenienie
 
Avatar lulka19
 
Zarejestrowany: 2013-12
Wiadomości: 12 833
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Jak tu zupowo! Kocham zupy zimą, więc nie będę gorsza
Dziś Fasolowa. To moja ulubiona zupa. Robię ją z kiełbaski, na bulionie, dużo warzyw, i zawsze daję makaron, który mi zalega z poprzednich obiadów
IMG_20211201_150638.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-12-01, 17:22   #3840
marza_mr
Zakorzenienie
 
Avatar marza_mr
 
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 7 321
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
U nas dzis Thanksgiving. Zostaliśmy zaproszeni do sąsiadów na prawdziwy amerykanski obiad .
I jak indyk?

Cytat:
Napisane przez damdalena Pokaż wiadomość
Rolada z indyka z kaparami i suszonymi pomidorami pieczona w rękawie, do tego pieczone ziemniaki i dynia, sałatka z rukoli i awokado.
Wczoraj domowa pizza z tuńczykiem.
To nadzienie do rolady wymieszałaś z czymś, żeby się nie rozwalało?

Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
wczoraj gołąbki od teściowej. A dziś zamówimy schabowe z ziemniakami i surówką, rozłożyło mnie kompletnie i nie chce mi się gotować.
Zdrowia!

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Ja na weekend byłam na wsi u rodziców i się najadłam pyszności
Jakoś w domu rodzinnym wszystko smakuje lepiej ☺
Święte słowa i do tego psychiczny relaks

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
No nie gadaj, że też nie lubisz skóry! Ja nie tknę, wyjątkiem wielkim były nasze ostatnie udka, ale skórka była bardzo spieczona, więc trochę dałam radę. A tak nie ruszę, nawet z kurczaka z rożna


Do mnie zdjęcia przemawiają

Wczoraj była na życzenie TŻ-ta pieczeń rzymska z indyka, pieczarki w śmietanie, kasza gryczana i domowe buraczki.
Pyszny obiad
Jak można nie lubić skóry???? A jeszcze jak jest taka przypieczona i chrupiąca

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Jak tu zupowo! Kocham zupy zimą, więc nie będę gorsza
Dziś Fasolowa. To moja ulubiona zupa. Robię ją z kiełbaski, na bulionie, dużo warzyw, i zawsze daję makaron, który mi zalega z poprzednich obiadów
Załącznik 7763601
Ja też dodaję makaron do fasolowej, tyle, że jakiś grubszy: świderki, kolanka.

U nas dziś fladra pieczona w maśle, ryż, buraczki i marchewka z jabłkiem.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2022-08-17 11:46:31


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.