![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październik 2021 cz. 3.
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89041934]Pokaż mi matkę, która wszystko robi idealnie.
![]() Jak dziecko je z piersi to i tak praktycznie leży, tylko matka siedzi, więc zbytniej różnicy nie widzę. Poza tym nie da się robić wszystkiego idealnie. Ja wiele rzeczy robię źle. Nie przez to, że robię to specjalnie tylko nie zawsze się da. Albo też nie jestem świadoma tego. Z resztą dziecko i tak większość czasu leży, więc wychodzę z założenia, że jak chwilę ponoszę źle to nic takiego się nie stanie. Nie ma co się spinać tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dzięki za wsparcie, już mi trochę przeszło. Postanowiłam wszystko zrobić w swoim tempie, co się da poprawiać, ale nic na siłę i nie katować się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2222 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Z tą jakością to jakiś koszmar. Sama nie wiem... patrzę ale to oznacza, że 90% zimowych dni utknieny w domu... Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2223 |
Konto usunięte
|
Ja błędy na pewno tez popełniam ale staram się nie zwariować i nie googlowac
![]() Justyna jakie nosidło tula masz? Patrzę na nie i jest standard i free to grow nie wiem co za różnica bo standard są tańsze ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Wreszcie się ogarnelam zamówiłam kilka sukienek bluz z kapturem i koszulek do karmienia ![]() ![]() ![]() ![]() Od ponad 2 dni na samej piersi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2224 |
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;89042570]Ja błędy na pewno tez popełniam ale staram się nie zwariować i nie googlowac
![]() Justyna jakie nosidło tula masz? Patrzę na nie i jest standard i free to grow nie wiem co za różnica bo standard są tańsze ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Wreszcie się ogarnelam zamówiłam kilka sukienek bluz z kapturem i koszulek do karmienia ![]() ![]() ![]() ![]() Od ponad 2 dni na samej piersi ![]() Ja muszę domówić trochę bliżej, bo po domu chodzę w koszulach do spania ![]() ![]() ![]() Ja wolę nie sprawdzać co robię źle z małą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2225 |
Konto usunięte
|
Ooo dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2226 | |
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;89042570]Ja błędy na pewno tez popełniam ale staram się nie zwariować i nie googlowac
![]() Justyna jakie nosidło tula masz? Patrzę na nie i jest standard i free to grow nie wiem co za różnica bo standard są tańsze ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Wreszcie się ogarnelam zamówiłam kilka sukienek bluz z kapturem i koszulek do karmienia ![]() ![]() ![]() ![]() Od ponad 2 dni na samej piersi ![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#2227 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2228 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, to miłe, co piszecie 🥰 Może faktycznie fejk konto byłoby ok. A jak tam do Was dołączyć? Bo jeśli chodzi o ogarnianie mediów społecznościowych to ja się chyba zatrzymałam w czasach naszej klasy 🙈
Chyba nie jestem wzorem do naśladowania, bo ja mam gdzieś totalnie, że nieodpowiednio podnoszę czy zmieniam pieluchy dziecku. Jak noszę to tylko pilnuję szerokiego rozstawu nóżek, bo tak mi przykazał ortopeda. Z opowieści moich znajomych wynika, że fizjoterapeuci widzą problem we wszystkim (np. że dziecko znacznie częściej rozpoczyna wchodzenie po schodach od prawej nogi - autentyk). Zakładam, że moi rodzice też nie robili wszystkiego tak jak przykazują fizjoterapeuci, a nie wyrosła ze mnie jakaś straszna kaleka. 🤷 No rozumiem jak jest jakiś problem i trzeba z nim walczyć na wszystkie możliwe sposoby, ale mówienie matce totalnie zdrowego dziecka, że wszystko robi źle to gruba przesada. A tekst, że dziecko nie powinno jeść na leżąco, bo my też nie jemy to już w ogóle absurd jakiś. Może od razu posadzić niemowlaka na krześle przy stole skoro ma jeść tak jak my? Ja karmię głównie na leżąco, bo widzę, że tak jest małej najwygodniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2229 |
Konto usunięte
|
Dzieki dziewczyny zamówiłam standard w kwiaty z vinted
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2230 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2231 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mamy zrobić przerwę i spróbować znowu. Cytat:
Co za głupoty 🤪 Nam fajnie się teraz beka jak małego kładziemy na brzuszku. Wiadomo nie od razu po karmieniu bo wtedy ulewa, ale jak nie chce nam odbić to wtedy na pewno coś wyjdzie jak leży na brzuchu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2232 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzymam kciuki by po przerwie jednak wrócił do piersi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi Mańka obudziła się z histerią. Tak krzyczała jak chyba nigdy. Piersi nie chciała, pampers suchy. Nosiłam ją a ona krzyczała. Już mi się płakać chciała. Nagle puściła bąka i zasneła jak aniołek🤣 Też moją kładę na brzuszek jak nie odbije. Jednak ona tej pozycji tak nienawidzi,że często kończy się płaczem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2234 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A na brzuszku jak leży to jak ma rączki? Bo pamiętam od fizjo żeby mała była podparta na łokciach. Moja już nawet to lubi i dość długo wytrzymuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2235 |
Zadomowienie
|
No moje dziewczyny obie nie lubiły pozycji na brzuchu, dopóki nie nauczyły się długo trzymać głowy w górze. Teraz Róża na brzuchu się tak szczerzy… no widać, że podoba jej się świat z tej perspektywy
![]() Mi dziś od rana moje córki gotują prawdziwe piekło. Młodsza w ryk, walczyłam ze 40 min żeby ją nakarmić, a z jakiegoś powodu się broniła. Starsza też w ryk, bo zawsze działają w tandemie. Oczywiście jak walczę z młodszą to starsza chce ode mnie wszystkiego na raz, pić, zabawki, siku. I stoi mi nad uchem jak próbuję ogarnąć młodszą i wrzeszczy. Oszaleć można. Akurat dziś takie jazdy jak jestem z nimi sama (mąż ma urlop, ale dziś musiał wyjechać) :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Współczuję piekiełka z dziewczynami. Wiem jak to jest ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj tak, mąż teraz ma urlop aż do 10.01 i już tak przywykłam, że nie jestem sama na froncie z potworkami, że dziś mi ciężko je ogarnąć samej. :/ Starszej przez ostatnie 3 dni nie kładliśmy w ciągu dnia na drzemki, przez to chodziła spać o 20, a my mieliśmy przynajmniej spokojniejsze wieczory. Wczoraj za to po tych 3 dniach bez drzemki zaliczyła totalne odcięcie o 17 i za żadne skarby nie można jej było dobudzić. Już miałam wizję bujania się z nią do 2 w nocy, ale spała do 7 rano 😅 Także stwierdziliśmy, że jednak potrzebuje jeszcze tych drzemek. Tylko wtedy chodzi spać o 21.30-22.00 i to z wielkim krzykiem 🙄 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym spaniem to zawsze problem. Moja starsza jak zasnęła w dzień to potrafiła nawet 3h spać. Jak zasnęła o 16 to później zabawa była właśnie do 23 ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2239 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 |
Konto usunięte
|
Mała chyba miała lepszy dzień bo dziś na brzuszku sobie lepiej radziła z główka
![]() Mieliśmy tez lepsza noc wiec nie jest zle ![]() Zabukowalam 2 dawkę Pfizera na stycznia wiec się cieszę bo tez mam z głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2241 |
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;89044807]Mała chyba miała lepszy dzień bo dziś na brzuszku sobie lepiej radziła z główka
![]() Mieliśmy tez lepsza noc wiec nie jest zle ![]() Zabukowalam 2 dawkę Pfizera na stycznia wiec się cieszę bo tez mam z głowy ![]() ![]() U mnie noc kiepska. Spałam z obiema córkami ![]() My dzisiaj po szczepieniu. No rota coś kiepsko znosi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2242 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mieliśmy tez lepsza noc wiec nie jest zle ![]() Zabukowalam 2 dawkę Pfizera na stycznia wiec się cieszę bo tez mam z głowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale duża pannica u Ciebie, w szoku jestem. 😍 Moja już mocno zwolniła z przyrostem, pewnie też będzie drobnica jak starsza, chociaż po spodenkach widzę, że jest trochę pulchniejsza. Wszystkie spodenki po starszej są dla niej przyciasne w pasie, a pamiętam, że starszej właśnie wszystko z tyłka spadało 😅 Właśnie dziś tak myślałam kiedy u nas następne szczepienie, bo na razie nikt do mnie nie dzwoni z przychodni. Mam nadzieję, że dopiero po nowym roku, nie chce mi się tego ogarniać między świętami a sylwestrem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas jeszcze się nie zapisaliśmy na kolejne szczepienie. Nawet nie chce mi się o tym myśleć ![]() Wczoraj skończyliśmy remont. Dzisiaj montujemy regały. Jutro przenoszenie mebli. Przerwa na wigilię i przygotowujemy się do remontu w kolejnym pokoju ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2245 |
Raczkowanie
|
A co planujecie jeść w Święta przy karmieniu piersią? Ja już żałuje, że nie zjem grzybowej, śledzi, bigos chyba też odpuszczę, ale na karpia pewnie się skuszę, bo to cała magia.
U nas ze szczepieniem wyszedł miesiąc obsuwy, a kolejne szczepienie to są tylko rotawirusy, czy znów razem z kłuciem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skąd ta obsuwa? U nas po 6 tyg od poprzedniego mieliśmy znowu komplet. Ale część dziewczyn z tego co pisały po 4 tyg mają rota a po 8 6w1 i pneumokoki 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2247 |
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021 cz. 3.
Ja jem wszystko i tak samo będę w święta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2249 |
Konto usunięte
|
Ja też jem wszystko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2250 |
Raczkowanie
|
Pięknie, to tylko ja boję się zjeść grzybową..
Szczepienia odłożone, bo jak mieliśmy 5 tyg to był katar taki do odciągania odkurzaczem, dziecko osłuchiwała pediatra 2x, a w kolejnym terminie w ten sam dzień rano starsza 2 x zwymiotowała, później okazało się, że pół przedszkola tak samo, ale nie jednego dnia, bo tak to pewnie zatrucie, tylko w przeciągu 2 tyg tak się działo.. młodszą wybudzałam, żeby jadła i się nie odwodniła w razie co. Później na nóżce zauważyłam jakieś plamki i pojechaliśmy na SOR 19-5 rano badania i w końcu izolacja w sali bez grzejnika.. w grudni. Na SOR wszyscy tylko z wymiotami/biegunką, u nas po badaniach mimo, że kupka luźniejsza wyszło, że nie złapała wirusa, a na nodze to siniaczki, badania krwii były ok. Także ja już straciłam nadzieję na szczepienie, ale jakoś poszło przed Świętami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.