![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z żoną i jej sprzeczne sygnały. Czy jest szansa na powrót?
Cytat:
Jeszcze odnośnie mojej matki - nie lubi żony właśnie dlatego, że żona dłuższy czas nie pracowała, albo tylko tymczasowo. Generalnie nie umiała zagrzać miejsca w żadnej pracy przez dłuższy czas. Najdłużej to było chyba 1,5 roku. Ja miałem własną małą działalność, jakoś to ciągnąłem, ale było ciężko, dlatego też pomagała nam głownie moja mama. Stąd też ten konflikt i niechęć mojej matki do żony. Teraz też mi ciężko, bo mieszkam z matką i muszę co chwila ucinać zaczepki w stronę żony. Muszę ukrywać przed matką, że chciałbym wrócić do żony. Taka chora sytuacja. Dlatego chcę się od niej jak najszybciej wyprowadzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Wy oboje jesteście przede wszystkim niedojrzali. Wisicie finansowo na własnych matkach, jesteście totalnie od nich zależni, nie potraficie chyba żyć osobno. Choroba i operacje moim zdaniem nie usprawiedliwiają wieloletniego bezrobocia - można sobie w przerwach w leczeniu chociażby w sklepie pracować. Brzmi to trochę tak jakby dziewczynka i chłopczyk bawili się w dom, ale na zasadach waszych mam. Każdemu może się noga powinąć, ale tutaj to tylko wyuczona bezradność i daj.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to jesteś maminsynkiem z wtrącającą się matką.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Napiszę jeszcze raz - na tym portalu randkowym jest tak, że gdy wchodzi się na stronę główną, to wyświetlają się zdjęcia nowo założonych profili, kobiet i facetów. Nie trzeba tam nawet konta mieć, żeby sobie te profile przeglądać. A jaki to jest portal randkowy, gdzie mozna przegladac profile kobiet bez zakladania konta? Bo ja sobie przed chwila sprawdzalam i wszedzie trzeba sie rejestrowac, jedynie na sypmatii wyswietlilo mi sie kilka kobiet, przegladalam z Krakowa ale zadnych znajomych twarzy nie bylo. Nie jestem zainteresowana kobieta i ale z ciekawosci szukalam kolezanki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Velocity Czas edycji: 2022-04-25 o 15:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Na kiedy umówiles się z żoną?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Chciałbym w tym tygodniu, musimy jeszcze dograć termin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
R..kuj.my i ...andki. org w przedziale 35-41 nie znalazłam mojej koleżanki. No bo nie .oxy czy .azem50plus.
Po reklamach 3 link mam .akochanapolska. pl, czy móģłbyś wysłać mi link w wiadomości prywatnej, nie chcę tu zaśmiecać wątku, albo dokładniejsze namiary na portal. Myślałam, że nie dostanę tu odpowiedzi, że wątek z portalem jest wymyślony, ale mówię: a napiszę! I proszę.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
lokalna gwiazda
|
Że też w ogóle myśleliście o dziecku, mając jedno marne źródło utrzymania i jeszcze matki musiały wam dorzucać.
W głowie się nie mieści. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Myslę, ze żona złożyła pozew na zasadzie " na złość mamie odmrożę sobie uszy". Wczesniej chyba czytałam, ze ona ci ponoć mowila, ze zlozy (albo złozyła) a ty miałeś powiedziec " rób, jak uważasz". Zona wie, że wybiera się na wojnę ale bez karabinu, w sumie w jej polożeniu, to ani ciagnąc stary zwiazek ani tworzyć nowy. A ty jakby obnazyles ja, mowiąc, że zgadzasz sie. Ona oprócz twojej miłosci w ktorej istnienie po takich slowach zwatpiła, nie chciała pokazac, ze tak naprawde nie ma pomysłu co dalej i zeby ratowac swoj honor papiery zostały w sądzie. Ona w najblizszym czasie bedzie miała (chyba kolejną) operacje i w związku z tym tez zadnych szybkich perspektyw na podjecie pracy.
Natomiast nie rozumiem dlaczego ostatnie poltora roku nie podjeła pracy. Czy ciagle czuła się zle? Jestescie 8l małżenstwem i w sumie przepracowała, tylko 1 1/2 roku? Nie wygląda to dobrze...Zastanow sie. O ile dobrze pamiętam miała 3 poronienia, jakies problemy zdrowotne ale nie wydaje mi się by to miało się ciągnąć przez 6,5 lat. W moim odczuciu, żona bardzo chce, zebys o nia się postarał, bo poprostu chciałaby poczuć się wazna i kochana. Z tymze mysle tez, ze jesli macie byc razem, to musicie sie wzmocnic finansowo i zdrowotnie. Sam widzisz, ze tobie samemu trudno jest wynajmowac mieszkanie i dodatkowo utrzymywac zonę. Taki stan się nie zmieni, gdy znow zamieszkacie razem. Zona powinna, gdy się wyleczy ostro zaczc szukac pracy. Uwazam, ze na jakiś czas albo powinienes zamieszkac u jej matki albo odzielnie, by moc na nowo wystartowac w zycie z wyleczoną i pracująca zona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Tak, mamy kontakt mniej więcej co trzy dni, ale to ja teraz inicjuję. Aktualnie próbujemy ustalić termin spotkania. Ten nasz kontakt to nadal takie "suche" wiadomości, nie mam pomysłu jakby to dalej pociągnąć dopóki się nie spotkamy. A żona sama z siebie już też nic nie pisze, nie interesuje jej co u mnie. Edytowane przez Velocity Czas edycji: 2022-04-25 o 20:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
To, ze chce z toba się spotkac = chce cię.
A, ze trzyma cie na dystans jest wynikiem, jej dumy. Nie wiem co ci zarzuca , jakie winy ale musiało ja to mocno dotknąc, skoro tak się zachowywała. Ty wiesz najlepiej o co ma pretensje. Czy czesto tak reaguje na konflikt, czy to było tylko teraz? Dlaczego nie umiała zagrzac na dłuzej miejsca w pracy, jak sie tłumaczyła? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się trafi, to Ci napisze, że nieaktualne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
wiekanka, naprawdę chciałbym wierzyć w to co piszesz, ale im mocniej to wszystko analizuję, tym bardziej kupy się nie trzyma. Żona najpierw mnie zostawia, potem nie daje szansy nawet na spokojną rozmowę i składa pozew rozwodowy. Potem stwierdziła, że niby widzi dla nas jeszcze szanse i że musimy pogadać. Ale może to akurat był jej słabszy dzień, jakiś nagły przypływ tęsknoty. No i zaraz po tym założyła to konto na "randkach". Czy tak się zachowuje kobieta, której jeszcze zależy? Na logikę rzecz biorąc - nie. W dodatku kompletnie nie interesuje się tym co u mnie słychać, jak sobie radzę. Np. taka sytuacja z piątku - dzwonię do niej, pytam co porabia itd. Ona mówi o sobie, ale nie zapyta co u mnie, gdzie jestem i co robię. To samo gdy np. pisałem do niej po świętach. Pytam jak minęły święta, a ona, że w miarę dobrze, szybko. I też bez pytania jak u mnie. Nie ukrywam, denerwuje mnie to i hamuje przed dalszym utrzymywaniem z nią kontaktu. No ale z drugiej strony pyta o to nasze spotkanie, kiedy przyjadę. Myślę że po prostu musimy się spotkać, inaczej nic nie ruszy do przodu. Może usłyszę od niej coś w stylu, że przemyślała wszystko i jest pewna rozwodu, ale wolała mi to powiedzieć w cztery oczy i pożegnać się w przyjaznej atmosferze. Tego też nie wykluczam.
Cytat:
Z pracą to długo by pisać. Problemy zdrowotne, niezdecydowanie co do branży, w której się chce rozwijać. Jakieś konflikty i nieporozumienia z pracownikami lub szefostwem. Sporo tego było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z ta praca bardzo mi się nie podoba, ze ma konflikty z szefostwem i pracownikami. Rozumiem raz ale wiecej, to juz coś nie tak. Ma ona kolezanki, jakąs przyjaciolkę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma jedną przyjaciółkę, ale rzadko się z nią widywała ostatnio. Poza tym koleżanek czy znajomych brak, nie licząc rodziny. No i jeszcze mama - to jej chyba największa przyjaciółka, której się ze wszystkiego zwierza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Za co ją kochasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Konto usunięte
|
To nie odpowiadaj tylko się zastanów mocno, bo ten związek serio nie brzmi jakby miał jakiś szczególnie pozytywny wpływ, na którekolwiek z was. Oboje macie masę nieprzepracowanych problemów i moim zdaniem wolelibyście mieć innych partnerów, a z braku laku tkwicie razem w tym bagienku, bo lepszy rydz niż nic. Przyłączam się do stwierdzeń, że to takie nawzajem męczenie sobie dupy. Oboje się powinniście ogarnąć i nauczyć żyć samodzielnie (na poziomie finansowym i emocjonalnym), a potem dopiero zabierać za szukanie drugiej połówki.
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- I według mnie również żona się do ciebie odezwała nie z miłości, a dlatego, że jest po 30+, schorowana i bezrobotna, więc nie czyni to z niej osoby atrakcyjnej na rynku matrymonialnym, a ona potrzebuje sponsora, żeby żyć względnie po swojemu, a nie według preferencji mamusi. Także dlatego zostawia sobie furtkę. Fakt, że się nie interesuje twoją osobą tylko to potwierdza. Traktuje cię przedmiotowo i nawet myślę, że od dawna tak traktowała. Tylko problem się uwidocznił jak zacząłeś mieć problemy psychiczne i zawodowe co spowodowało, że coraz mniej pasowałeś do roli, którą sobie dla ciebie umyśliła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak dla żony, ale dla mnie to nie jest "z braku laku". Być może ona czuje to inaczej. Nie czułem się traktowany przedmiotowo w tym małżeństwie. Naprawdę nie przypominam sobie takich momentów. Żona praktycznie do samego końca mnie wspierała w chorobie, ale pękła psychicznie.
Co do chęci posiadania dziecka. To nie jest tak jak myślicie, że my cały czas "biedowaliśmy". Był czas gdy oboje mieliśmy pracę i nie było tego problemu. Wtedy staraliśmy się o dziecko, ale z powodu choroby żony to się nie udawało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem, co w tym osobistego. Przeciez cechy charakteru, czy zalety mozna smiało wymienic. Pytam, jakie ma mocne strony, ktore czynią z niej kogoś na kim możesz polegac i warto się starac i dlatego jest dla ciebie wyjątkowa.
Mozna powiedziec np. pracowita, szczera, mądra, ambitna, zaradna, oszczędna, pomocna, opiekuncza, skromna,bez nałogów, słowna, lojalna, asertywana, opanowana, pomysłowa, wesoła, spokojna, kobieca, wspolne zainteresowania, poglady, dopasowanie seksualne itd. Sory ale na razie nie wymieniłes zadnej pozytywnej cechy i z twojego opisu wyłania się opis kobiety kłotliwej, nie umiejacej zapanowac nad emocjami, wygodnej, niepowaznej, ktorej lepiej unikac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieli nas kilkaset km, dlatego jest to trochę problematyczne. Mieliśmy spotkać się w zeszły weekend, ale musiałem zostać z siostrzenicą i się nią zaopiekować. Zaproponowałem więc żonie 4 kolejne dni w tygodniu. No i z jej strony jak nie lekarz, to rozmowa o pracę, to znowu jakiś dzień próbny w innej pracy. Zaproponowałem więc w długi weekend, a ona na to, że nie może. Teraz czekam na jej odzew, dzisiaj ma mi dać odpowiedź, może uda się nam spotkać w czwartek. Edytowane przez Velocity Czas edycji: 2022-04-26 o 13:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Jeśli na czwartek też wymyśli jakąś wymówkę, to ja bym odpuściła. W imię zasady 'jak ktoś chce, to znajdzie sposób, jak ktoś nie chce, znajdzie powód'.
Przeciez wizyta u lekarza to raptem pół godziny maks (albo i mniej bo teraz wszystkim się spieszy ![]() Serio nie widzisz, że ona gra na czas i trzyma Cię na sznurku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.