![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy luty 2023
O właśnie Młoda- gratulacje podwójne
![]() Rodziłam 2 razy w Raszei i raz w Świętej Rodzinie. Teraz myślę o Lutyckiej ![]() Tak, mam 2 córki i synka. Jak to powiedziała najstarsza- jak będzie chłopak, to będzie sprawiedliwie ![]() ![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie pierwszy poród na Lutyckiej. Jeżeli skończy się na szpitalu, to tym razem też tam planuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Pół dnia w kolejce,żeby ostatecznie dostać od niesympatycznej pani doktor kilka porad z internetow
![]() A jak Lutycka wypada jeśli chodzi o warunki? Bo w Raszei byl wypas, łazienki w sali,czysto i przyjemnie. Na Lutyckiej się chwalą,że wprowadzili ZZO. Jak znam życie to pewnie tylko przy dostępnym anestezjologu czyli loteria ![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na poporodowym moim zdaniem spoko, sale maksymalnie trzyosobowe, w większości z łazienkami (w jedno- i dwuosobowych jest albo prysznic, albo toaleta, więc trzeba chodzić na korytarz). Łóżka starszego typu, bez bajerów typu regulacja na pilota. Oddział bardzo dużo rzeczy zapewnia, na dobrą sprawę można nawet nie mieć swoich koszul ![]() Jedzenie dość kiepskie, zwłaszcza śniadania i kolacje. Zdarza się, że śniadanie jest o 9:30, a kolacja o 16:30. Na korytarzu jest ogólnodostępna lodówka i czajnik, więc można mieć coś swojego. Na samej porodówce warunki się poprawiły, bo jesienią/zimą robili remont o teraz dwie sale mają własne łazienki, a trzecia na korytarzu (wcześniej sal było pięć i wszystkie korzystały z tej na korytarzu). Neonatologię mają na bardzo wysokim poziomie - ale irytujący może być brak komunikacji między oddziałem noworodkowym i położniczym. Dziecko zabierają na badania i szczepienia (to chyba będzie spora różnica względem Raszei - słyszałam, że tam prawie wszystko robią przy mamie). A co do poradni diabetologicznej to w policji na NFZ jest jeszcze Gaja gdzieś na Ratajach. Pomoc lepiej niż na Polnej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Sama myślałam o porodzie na Polnej bo słyszałam, że wspierają VBAC na którym bardzo mi zależy. Chociaż bardziej skłaniam się na turystykę jeszcze dalszą - do Oleśnicy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
Wychodzi na to,że wszędzie w miarę podobny poziom
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W szpitalu spędziliśmy pięć dni, w całości osobno - syn miał spadki saturacji, patrzę dwie doby w inkubatorze z tlenoterapią bierną, a ze względu na mój dodatni GBS i objawy potencjalnie wskazujące na zapalenie płuc - od razu włączyli antybiotyk. Dalsze badania zapalenie płuc wykluczyły, ale cykl antybiotyku trzeba było skończyć... Muszę im przyznać, że jak zadeklarowałam przynoszenie mleka, a później przychodzenie na karmienia, to bardzo sumieniem mnie co trzy godziny wzywali (jak już karmiłam - z odciąganiem ręcznie w nocy nie wyrabiałam). Tylko cholernie twarde drewniane krzesła na neonatologii są moim najgorszym wspomnieniem ze szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:12 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ---------- Ja z córkami wyszłam ze szpitala równo po 2 dobach . Najgorzej miałam z druga córka bo urodziła się w czwartek o 17:40 i musiałam w sobotę czekać do tej 17;40 żeby pobrali jej krew , zawsze dziwiłam się że np w Anglii puszczają po kilku godzinach , ale ja sama jajo znoszę w szpitalu i ledwo urodziłam , a już zadeklarowałam że wychodzę jak najszybciej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Innym rozwiązaniem byłoby przerzucenie pobierania krwi do badań przesiewowych na położne środowiskowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
Na porodówkę ledwo doszłam bo już było główkę widać:P skurcze miałam cały dzień, ale chodziłam po korytarzu i gadałam normalnie z dziewczynami z sali, więc chyba były do przeżycia
![]() ![]() Ja zawsze leżałam chyba 3 doby. Przy synku nawet nie spieszyło mi się do domu, bo to był taki czas tylko dla nas. Wiedziałam, że w domu czeka na mnie szaleństwo i nie będzie już zbyt wiele okazji do spędzenia czasu tylko we dwoje ![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po dziewięciu godzinach (w tym około 2,5 z oksy) doszłam do 2 cm, po kolejnych dwóch do "3, moooże 4 cm", a potem w 45 minut było pełne rozwarcie. Do tego 15 minut II fazy i koniec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
Pierwszy poród 9.5godziny, skurcze okropne już 2dni wcześniej, na ktg się nie pisały więc olewali a mnie bolało tak samo jak porodowe. Na i pół porodu miałam bóle parte a nie mogłam przec,żeby nie zrobić małej krzywdy. Ostatnich minut nie pamiętam, bo mdlałam i tylko na chwilę odzyskiwałam świadomość. No i po pierwszym porodzie straszny baby blues, a córa do dziś wymagająca
![]() Trzeci poród też całą noc,skurcze były ale zbyt krótkie. Położne na początku założyły szybki i aktywny poród, ale ok. 3-4 kazały mi się położyć i wdychać gaz. I w sumie te 2-3godziny przysypialam budzac się na skurcze. Jak już się zaczęło rozkręcać to końcówka jak zawsze u mnie szybko ale bardzo boleśnie z popękaniem i naginaniem. Ale uwielbiam te porodowe emocje ![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wspominasz gaz? Mnie położna wciskała, ale bardzo źle się po nim czułam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Nie byłam zwolenniczką, bo właśnie słyszałam dużo złych opinii. W sumie mi przywiozły butle na wszelki wypadek i tak na pół gwizdka wdychalam, bo ja nawet fajką nie umiem się zaciągnąć
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Ja wspominam najlepiej pierwszy poród , trwał 16h ale bolał najmniej . Skurcze mimo że od początku krzyżowe zaczęły się o północy , a urodziłam chwilę przed 15 . Jak trafiłam do szpitala po 12 to położna po ktg które wogole nie pisało skurczy ( dlatego że krzyżowe ) uważała że ściemniać i raczej to nie poród . Dopiero baranko i pyk 4 cm rozwarcia , później stiwerdzili że poród raczej będzie bezbolesny , i faktycznie ostatnie dwa skurcze dały mi popalić gdzie chciałam błagac o cesarkę ale było mi głupio
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Ja ten pierwszy wspominam nieszczególnie, bo trafiłam na starą małpę, która całkiem zabroniła mi się ruszać, nie chciała mnie wypuścić do toalety... A jak już to zrobiła, to tylko po to, żeby po powrocie już do końca wpakować mnie do łóżka.
Lekarka do kompletu nie lepsza, bo już po pierwszym skurczu partym kazała położnej nacinać (ale nie zdążyły ![]() Ale jeszcze przed wyjściem ze szpitala stwierdziłam, że w sumie luz, mogę rodzić ponownie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czytam Wasze historie porodowe i... płakać mi się chce
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez theali Czas edycji: 2022-08-10 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj akurat się bardzo cieszę, że nie kazali odstawiać, bo złapał jakiegoś bakcyla i rano wymiotował dużo - większość dnia na samym mleku, bo wszystko inne zwracał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
U mnie noce przesypia tylko 6 latka. 5 latka i 3 latek dalej ojca wołają
![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
A to był akurat plus odstawienia od piersi. Zawsze kiedy sie odstawialismy to noce przejmował tata, bo łatwiej było jemu karmić butelka. Ode mnie nie chciały
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Hahaha to u nas nawet nocki odstawiałam ja sama bez pomocy męża i tak mu zostało, że na noc I w nocy tylko mama
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
To ja mam jakiegoś farta chyba z dziećmi , bo moje jak skończyły około półtorej roku i odrzuciły nocne karmienie tak śpią do rana . Czasami się zdarzy ze starsza wstanie i chce pić albo młodszy zrobi siku do łóżka , ale to zawsze budzą tatę i on działa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jak się czujecie? U mnie chyba (odpukać!!!) skończyły się mdłości ![]() ![]() No i czekam z niecierpliwością na prenatalne, mam w przyszłą środę. Ciekawe czy uda się dojrzeć płeć czy będzie nas trzymało w niepewności ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.