Mamy luty 2023 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-09-22, 07:28   #391
theali
Zakorzenienie

Dot.: Mamy luty 2023

Cytat:
Napisane przez miszel92 Pokaż wiadomość
No właśnie co do wózka to ja różne głosy słyszę. Ci co mają małe dzieci, że taki wózek to zbawienie zaś teściowie i pozostała część rodziny, że po co taki wydatek skoro jest wózek na stanie po młodszym :/ Sama nie wiem... My spacery głównie mamy po zakupy i jednak kawał drogi przechodzimy. Nie wyobrażam sobie tego, że starszak nagle mi strajkuje a ja mam zakupy, wózek z młodszym i jeszcze 2,5 latka do niesienia
Ja w razie czego myślę o wersji młodszy do chusty, starszy do wózka. Żeby była możliwość zamiany, to na upartego młodszego można położyć w spacerówce na płasko zamiast w gondoli...

Cytat:
Napisane przez nowa180321 Pokaż wiadomość
U mnie też były nieprzyjemne teksty , nawet od rodziców ale córka w wieku 2 lat potrafiła spokojnie zrobić po 4 km bez żadnego ale . Plus taki że zawsze po spacerze była szczęśliwie wybiegana , więc w domu nie dawała mi popalić co przy tak małej różnicy wiekowej to DUZZZO
To nasz już teraz potrafi przejść większość trasy ze żłobka (trochę ponad kilometr), a o drodze jeszcze wyszaleć się na placu zabaw. Przy czym on trzynaście miesięcy ledwie skończył, a miesiąc temu stawiał dosłownie pierwsze kroki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
theali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-22, 10:53   #392
miszel92
Raczkowanie

To nie tak, że on nie potrafi przejść dłuższych tras bo nie ma kondycji, co to to nie! Łazik chodził już z nami po górach i nad morzem na długie spacery. On po prostu robi strajk jeżeli widzi, że zmierzamy w tym samym utartym kierunku (czytaj sklep, targ) albo, że wracamy w kierunku domu 🤣 Wtedy jest koniec, tylko "mama, nie tam". Jak mówię, że wracamy albo idziemy jeszcze np do tego sklepu to nagle jest stanowcze "nie" i albo zaczyna iść w swoją stronę albo stoi jak osioł i ani drgnie Wtedy jedynie wózek nas ratuje żebym go nie musiała targać. Jak był młodszy to tak nie robił ale krótko przed 2 urodzinami właśnie taki mega uparty się zrobił...

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Ja w razie czego myślę o wersji młodszy do chusty, starszy do wózka. Żeby była możliwość zamiany, to na upartego młodszego można położyć w spacerówce na płasko zamiast w gondoli...

To nasz już teraz potrafi przejść większość trasy ze żłobka (trochę ponad kilometr), a o drodze jeszcze wyszaleć się na placu zabaw. Przy czym on trzynaście miesięcy ledwie skończył, a miesiąc temu stawiał dosłownie pierwsze kroki

Do chusty starszy mnie mega zraził, nie chciał się motać niestety Ale może to dlatego, że miał asymetrię, przynajmniej tak fizjo twierdził. Może teraz będzie lepiej, mam piękną chustę schowaną na dnie szafy, to jest jakaś opcja o której nie pomyślałam!

miszel92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-22, 12:45   #393
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Do chusty starszy mnie mega zraził, nie chciał się motać niestety Ale może to dlatego, że miał asymetrię, przynajmniej tak fizjo twierdził. Może teraz będzie lepiej, mam piękną chustę schowaną na dnie szafy, to jest jakaś opcja o której nie pomyślałam!
Mój się na początku darł. W długiej chuście zaczęłam nosić dopiero około 3-4 miesiąca, jak bez większych wyrzutów sumienia mogłam go wpakować w 2X (podzielone są zdania co do tego konkretnego wiązania, niektórzy zalecają dopiero u dzieci siedzących, niektórzy mówią, że nawet od początku można - ale u nas było jedyną opcją). Wcześniej głównie kółkowej używałam.

Edytowane przez theali
Czas edycji: 2022-09-23 o 08:21
Stary 2022-09-22, 13:09   #394
ania_mala
Zadomowienie

U nas z chusta nie szło, ale dobre nosidło było wybarwieniem

Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-23, 09:44   #395
miszel92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
U nas z chusta nie szło, ale dobre nosidło było wybarwieniem

A jakie miałaś nosidło?
Za 5 dni połówkowe i już zaczynam się stresować

Stary 2022-09-23, 09:57   #396
ania_mala
Zadomowienie

Miałam takie. Kupiłam za 60 zł i nawet nie wiedziałam czy to nosidło czy wsiadło Przetrwało 2 dzieci, będzie dla kolejnego Screenshot_20220923-105613.jpg

Stary 2022-09-23, 18:25   #397
nowa180321
Raczkowanie

Cytat:
Miałam takie. Kupiłam za 60 zł i nawet nie wiedziałam czy to nosidło czy wsiadło Przetrwało 2 dzieci, będzie dla kolejnego Załącznik 7779978

Ja swoje pierwsze nosiło kupiłam za 80 zł z wiedzą , że musi mieć szeroki panel. Ale przeniosło 3 dzieci i będzie nosiło 4 . A mam lenny lamb moje pierwsze nosidło

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
A jakie miałaś nosidło?
Za 5 dni połówkowe i już zaczynam się stresować

Ja mam w poniedziałek mam ogromny stres bo nie wiem co z tym łożyskiem 🥲

nowa180321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-23, 18:59   #398
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymamy kciuki!

A ja mam trochę stresu, bo dostaliśmy informację, że w naszej grupie w żłobku jest stwierdzony przypadek bostonki

Stary 2022-09-23, 22:04   #399
miszel92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki!

A ja mam trochę stresu, bo dostaliśmy informację, że w naszej grupie w żłobku jest stwierdzony przypadek bostonki

Z tego co słyszę to teraz chyba w każdym żłobku i w każdym przedszkolu panuje Dzieci moich 3 przyjaciółek wszystkie chorowały na bostonke w ciągu ostatnich 2 tyg (każde chodzi do innego przedszkola). Żłobkowy synek koleżanki obecnie przechodzi. Zazwyczaj przechodzą z temperaturą pod 40 stopni i dosłownie kilkoma kropkami na dłoniach i stopach. Oby Twojego malucha ominęło

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Ja swoje pierwsze nosiło kupiłam za 80 zł z wiedzą , że musi mieć szeroki panel. Ale przeniosło 3 dzieci i będzie nosiło 4 . A mam lenny lamb moje pierwsze nosidło

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Będzie dobrze, będę trzymać kciuki! Daj znać po wizycie

Stary 2022-09-24, 04:57   #400
nowa180321
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co słyszę to teraz chyba w każdym żłobku i w każdym przedszkolu panuje Dzieci moich 3 przyjaciółek wszystkie chorowały na bostonke w ciągu ostatnich 2 tyg (każde chodzi do innego przedszkola). Żłobkowy synek koleżanki obecnie przechodzi. Zazwyczaj przechodzą z temperaturą pod 40 stopni i dosłownie kilkoma kropkami na dłoniach i stopach. Oby Twojego malucha ominęło

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Będzie dobrze, będę trzymać kciuki! Daj znać po wizycie

Na szczęście mam szybko . Pierwsze miałam o 20:30 a teraz już zapisałam się jako pierwszy pacjent na 15 . Jeszcze o 9 mam endokrynologa i jestem ciekawa jak tam moje TSH

Stary 2022-09-24, 08:53   #401
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Zazwyczaj przechodzą z temperaturą pod 40 stopni i dosłownie kilkoma kropkami na dłoniach i stopach. Oby Twojego malucha ominęło
Oby jego ominęło i oby mnie ominęło... Już raz miałam nieprzyjemność jako dorosła przechodzić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-09-26, 05:44   #402
nowa180321
Raczkowanie

Hej , dzisiaj proszę trzymać za mnie kciuki na 9:30 mam endokrynologa a na 15 połówkowe . Przez ostatnie dwa tygodnie to chodziłam tak nabuzowana , że przyda mi się trochę spokoju

Stary 2022-09-26, 07:07   #403
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Hej , dzisiaj proszę trzymać za mnie kciuki na 9:30 mam endokrynologa a na 15 połówkowe . Przez ostatnie dwa tygodnie to chodziłam tak nabuzowana , że przyda mi się trochę spokoju

Hej! Mocne kciuki! <3

Też muszę pilnie iść do endokrynologa. USG tarczycy mam na 30/09/. Wyniki TSG, ft3, ft4, TPO,TPG mam grubo powyżej prawidłowych norm

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-26, 08:47   #404
ania_mala
Zadomowienie

Daj znać jak po badaniu!

Ja dziś upuściłam trochę krwi na standardowe badania, ciekawe jak tam moje cukry,bo na glukometrze jak zawsze ponad normę

Stary 2022-09-26, 11:02   #405
miszel92
Raczkowanie

Cytat:

Trzymam kciuki i czekamy na wieści

Stary 2022-09-26, 11:59   #406
nowa180321
Raczkowanie

Wizyta u endokrynologa zaliczona . Tsh wzrosło do 5,22 🤦🏻☠♀️ ale o dziwo tarczyca się zmniejszyła . Dostałam większą dawkę leków i za 4 tygodnie kontrol. Jeszcze 2h i połówkowe , strasznie mi się dłuży A jak wszystko będzie ok to za 5 dni jedziemy po nowego członka rodziny . Kupujemy shit tzu

Stary 2022-09-26, 13:38   #407
mloda11121999
Przyczajenie

Dzień dobry, nie odzywałam się, bo cała sytuacja z ciążą tak naprawdę mnie przytłoczyła. Musiałam totalnie się odciąć od internetu, bo czytałam tam takie opowieści na temat ciąży blizniacych, że płakałam po nocach ze starachu.
W wielkim skrocie, jestem pod opieką świetnych lekarzy, pełna nadzieji, że wszystko przebiegnie prawidłowo
zdecydowaliśmy się też, że na CC pojedziemy do Matki Polki w Łodzi, troszkę daleko, ale chcę się czuć dobrze zaopiekowana, tam na świecie powitamy SYNKOW <3 w brzuchu rosną mi jacyś mali ekshibicjonisci, bo z radością prezentuja klejnoty na każdym dwutygodniowym USG.
Zaręczyliśmy sie, Ale ze ślubem poczekamy na spokojnie, szykuje się huczne wesele, bo oboje mamy ogromne rodziny
No i kupujemy domek

mloda11121999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-26, 15:03   #408
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda11121999 Pokaż wiadomość
w brzuchu rosną mi jacyś mali ekshibicjonisci, bo z radością prezentuja klejnoty na każdym dwutygodniowym USG.
To jak moje chłopaki, i starszak i bobas obecnie w brzuchu Jedna z pierwszych rzeczy na ekranie zawsze.

Edytowane przez theali
Czas edycji: 2022-09-26 o 16:53
Stary 2022-09-27, 15:48   #409
miszel92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mloda11121999 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, nie odzywałam się, bo cała sytuacja z ciążą tak naprawdę mnie przytłoczyła. Musiałam totalnie się odciąć od internetu, bo czytałam tam takie opowieści na temat ciąży blizniacych, że płakałam po nocach ze starachu.
W wielkim skrocie, jestem pod opieką świetnych lekarzy, pełna nadzieji, że wszystko przebiegnie prawidłowo
zdecydowaliśmy się też, że na CC pojedziemy do Matki Polki w Łodzi, troszkę daleko, ale chcę się czuć dobrze zaopiekowana, tam na świecie powitamy SYNKOW <3 w brzuchu rosną mi jacyś mali ekshibicjonisci, bo z radością prezentuja klejnoty na każdym dwutygodniowym USG.
Zaręczyliśmy sie, Ale ze ślubem poczekamy na spokojnie, szykuje się huczne wesele, bo oboje mamy ogromne rodziny
No i kupujemy domek

Super, że tak Wam się wszystko poukładało ️ Wiadomo, że ciąża bliźniacza to szok, szczególnie, że ciąża nieplanowana ale będziecie mieli dużo radości! Mam synka i yo najcudowniejsze co mogło mnie w życiu spotkać Trzymam kciuki, żeby ciąża do samego końca była bezproblemowa. A chłopaki są jedno czy dwujajowi?

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Wizyta u endokrynologa zaliczona . Tsh wzrosło do 5,22 🤦🏻♀️ ale o dziwo tarczyca się zmniejszyła . Dostałam większą dawkę leków i za 4 tygodnie kontrol. Jeszcze 2h i połówkowe , strasznie mi się dłuży A jak wszystko będzie ok to za 5 dni jedziemy po nowego członka rodziny . Kupujemy shit tzu

Jak tam po połówkowych?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-09-27, 19:19   #410
nowa180321
Raczkowanie

Cytat:
Super, że tak Wam się wszystko poukładało ️ Wiadomo, że ciąża bliźniacza to szok, szczególnie, że ciąża nieplanowana ale będziecie mieli dużo radości! Mam synka i yo najcudowniejsze co mogło mnie w życiu spotkać Trzymam kciuki, żeby ciąża do samego końca była bezproblemowa. A chłopaki są jedno czy dwujajowi?

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Jak tam po połówkowych?

Powiedzmy że dobrze , muszę wykonać dodatkowe badanie ale jestem dobrej myśli . Mała nie jest taka już mała bo na 20+1 waży już 380 gram a i łożysko się podniosło , szyjka ponad 4 cm lekarz się śmiał, że na wcześniaka się nie zapowiada

Stary 2022-09-28, 10:39   #411
miszel92
Raczkowanie

Jestem po połówkowych, wszystko wygląda dobrze W 19+2 288g człowieczka. Uparte to nasze dziecię bo chowa się jak może ale lekarz stwierdził, że czekamy na dziewczynkę

Stary 2022-09-28, 14:57   #412
miszel92
Raczkowanie

Cytat:
Powiedzmy że dobrze , muszę wykonać dodatkowe badanie ale jestem dobrej myśli . Mała nie jest taka już mała bo na 20+1 waży już 380 gram a i łożysko się podniosło , szyjka ponad 4 cm lekarz się śmiał, że na wcześniaka się nie zapowiada

Trochę ochłonęłam i doczytałam poprzednie wiadomości. Super, że z łożyskiem wszystko dobrze i że szyjka też długa Mi nawet nie sprawdzał dzisiaj.
I z tego co widzę na wątku na razie faktycznie przewaga dziewczynek

Stary 2022-09-28, 16:18   #413
nowa180321
Raczkowanie

Cytat:
Trochę ochłonęłam i doczytałam poprzednie wiadomości. Super, że z łożyskiem wszystko dobrze i że szyjka też długa Mi nawet nie sprawdzał dzisiaj.
I z tego co widzę na wątku na razie faktycznie przewaga dziewczynek

W poprzednich ciążach mi na polowkowych nie sprawdzał , ale ze ostatnio mnie nastraszył ten z NFZ to poprosiłam żeby sprawdził

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Jestem po połówkowych, wszystko wygląda dobrze W 19+2 288g człowieczka. Uparte to nasze dziecię bo chowa się jak może ale lekarz stwierdził, że czekamy na dziewczynkę

Super że wszystko ok

Stary 2022-10-01, 04:47   #414
nowa180321
Raczkowanie

Hej ,jak tam u reszty po polowkowych? Myślicie już nad wyprawka ? Kupujecie coś ? U mnie mimo że 4 ciąża to muszę wszystko od nowa , bo po 3 sprzedałam i oddałam

Stary 2022-10-01, 09:36   #415
ania_mala
Zadomowienie

Ja dopiero w poniedziałek..już mam stresa,bo młode wciąż rusza się bardzo leniwie a wyprawkę chyba mam całą, oprócz wanienki

Stary 2022-10-01, 16:19   #416
miszel92
Raczkowanie

U nas dzidzia wywija ostatnio jak szalona, nawet zaczęłam czuć pod ręką ️ Na razie nic nie kupuję bo jakoś nie mogę uwierzyć, że będziemy mieli jednak dziewczynkę a nie drugiego chłopca W rodzinie od 16 lat nie urodziła się ani jedna dziewczynka. Są SAMI chłopcy. I tu nagle by miała być córa?! Nie dowierzam jeszcze do końca 🤣 Także promocje w Smyku i H&M kuszą ale na razie obkupowany jest syn na jesień i zimę a dzidzia musi poczekać Jeżeli faktycznie jest dziewczynką to czeka nas cała wyprawka ubrankowa od podstaw... Wśród przyjaciółek mamy tylko jedną dziewczynkę ale ma już 6 lat i jej mama dawno pozbyła się ubranek po niej bo następni byli dwaj chłopcy. Ogólnie jak się spotykamy to mamy 12 chłopców xD Wczoraj jedynie na targach dziecięcych kupiliśmy bazę isofix pod fotelik bo była fajna promocja.
W kolejny poniedziałek mam wizytę u prowadzącego, jeżeli on też powie, że dziewczynka to może nieśmiało kupię pierwsze pajacyki 🥰

Stary 2022-10-02, 08:49   #417
theali
Zakorzenienie

Cytat:
W rodzinie od 16 lat nie urodziła się ani jedna dziewczynka. Są SAMI chłopcy. I tu nagle by miała być córa?! Nie dowierzam jeszcze do końca 🤣 Także promocje w Smyku i H&M kuszą ale na razie obkupowany jest syn na jesień i zimę a dzidzia musi poczekać Jeżeli faktycznie jest dziewczynką to czeka nas cała wyprawka ubrankowa od podstaw... Wśród przyjaciółek mamy tylko jedną dziewczynkę ale ma już 6 lat i jej mama dawno pozbyła się ubranek po niej bo następni byli dwaj chłopcy. Ogólnie jak się spotykamy to mamy 12 chłopców xD
Wow! U nas w otoczeniu też spora przewaga chłopców, ale jednak nie aż taka.

Stary 2022-10-03, 08:35   #418
ania_mala
Zadomowienie

Już po. Wszystko w porządku, młoda waży 450gramow i na USG nie widać nic niepokojącego

Stary 2022-10-03, 10:12   #419
nowa180321
Raczkowanie

Cytat:
Już po. Wszystko w porządku, młoda waży 450gramow i na USG nie widać nic niepokojącego

A który to dokładnie tydzień ?

Stary 2022-10-03, 10:21   #420
ania_mala
Zadomowienie

20+5. Duża dziewczyna

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości