Staraczki 2023 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2023-03-07, 13:09   #901
a_revek
Raczkowanie

Dot.: Staraczki 2023

Cytat:
Napisane przez Cruxia Pokaż wiadomość
Nie wiem jaki jest stan urlopu u ciebie, ale jakbyś miała np zaległości to chyba nie może Ci odmówić.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Jestem na 0 za zeszły rok, bo nie możemy przerzucać urlopów na następny rok chyba, ze masz jakiś super powód.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
a_revek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-07, 13:38   #902
Adity
Raczkowanie

Dziewczyny, ja chyba zwariuje. W czwartek robiłam progesteron i był 4,710 nmol/l, dzisiaj znowu byłam robić i mam 91,000 nmol/l przy normach
faza folikularna 0,18 -2,84 *
faza owulacyjna 0,39 -38,1
faza lutealna 5,82 -75,9
postmenopauza < 0,40
KOBIETY CIĘŻARNE:
I trymestr ciąży 35 - 141
II trymestr ciąży 81 - 264
III trymestr ciąży 187 - 681
Ja myślałam że owulacji nie miałam a tu dzisiaj zaskoczenie że taka wartość wskazuję na ciąże.
Po moich przejściach nie chce się ją razie na nic nastawiać. Nie wiem nawet ile dni jestem po owu więc nie wiem czy jest sens robić test. Teoretycznie w sobotę mogę się okresu spodziewać ale ręki nie dam sobie uciąć bo mam nieregularne cylke ostatnio.
Adity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-07, 15:41   #903
truskawaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Adity Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja chyba zwariuje. W czwartek robiłam progesteron i był 4,710 nmol/l, dzisiaj znowu byłam robić i mam 91,000 nmol/l przy normach
faza folikularna 0,18 -2,84 *
faza owulacyjna 0,39 -38,1
faza lutealna 5,82 -75,9
postmenopauza < 0,40
KOBIETY CIĘŻARNE:
I trymestr ciąży 35 - 141
II trymestr ciąży 81 - 264
III trymestr ciąży 187 - 681
Ja myślałam że owulacji nie miałam a tu dzisiaj zaskoczenie że taka wartość wskazuję na ciąże.
Po moich przejściach nie chce się ją razie na nic nastawiać. Nie wiem nawet ile dni jestem po owu więc nie wiem czy jest sens robić test. Teoretycznie w sobotę mogę się okresu spodziewać ale ręki nie dam sobie uciąć bo mam nieregularne cylke ostatnio.

Ja bym pewnie nie wytrzymała i robiła sikanca ale zapewne jest za wcześnie
truskawaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-07, 19:03   #904
laczupakabra
Rozeznanie

GG do laczupakabra

Cytat:
Napisane przez truskawaka Pokaż wiadomość

Ja też
laczupakabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-07, 20:12   #905
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawaka Pokaż wiadomość
Ja na pewno też, ten super czuły.
panna_felicjanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-07, 21:35   #906
Cruxia
Raczkowanie

GG do Cruxia Send a message via Skype™ to Cruxia

Cytat:
Napisane przez panna_felicjanna Pokaż wiadomość
Ja na pewno też, ten super czuły.
Ja też. Niestety cierpliwość nigdy nie była moją mocną stroną...

Daj znać!

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
Cruxia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-08, 07:21   #907
Adity
Raczkowanie

Heh ja raczej poczekam do soboty, w tygodniu za bardzo nie mam jak bo często młody wchodzi rano że mną do łazienki i od razu byłoby pytanie "co to jest" poza tym ja zawsze się mega stresuje robiąc testy i jakby wyszedł negatywny to... Wolę zaraz po tym nie jechać do pracy. Zawsze wolałam poczekać na tyle żeby mieć więcej pewności że test będzie miarodajny, nie dla mnie jest wczesne robienie i "a może jeszcze za wcześnie".
Stary 2023-03-08, 08:33   #908
buli_szufla
Raczkowanie

Adity, rozumiem! Ja tez wolalam poczekac na moment kiedy juz naprawde moglam spodziewac sie pozytywnego testu. Trzymam kciuki! A mierzylas moze temp?

Ja dzis rano sie troche wystraszylam, bo podczas wyprozniania w toalecie zobaczylam lekko czerwone zabarwienie sluzu z pochwy... Mam nadzieje ze to tylko efekt pekniecia jakiegos naczynka i nic groznego. Ale stracha mam. Chyba jajo zniose czekajac na wizyte w przyszlym tygodniu...
buli_szufla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-08, 10:20   #909
a_revek
Raczkowanie

Ja miałam dzisiaj spotkanie z szefem i urlop całe szczęście będzie klepnięty, ale co się nawkurzałam to moje.

a_revek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-08, 12:32   #910
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adity Pokaż wiadomość
Heh ja raczej poczekam do soboty, w tygodniu za bardzo nie mam jak bo często młody wchodzi rano że mną do łazienki i od razu byłoby pytanie "co to jest" poza tym ja zawsze się mega stresuje robiąc testy i jakby wyszedł negatywny to... Wolę zaraz po tym nie jechać do pracy. Zawsze wolałam poczekać na tyle żeby mieć więcej pewności że test będzie miarodajny, nie dla mnie jest wczesne robienie i "a może jeszcze za wcześnie".
Piona! Mam tak samo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
carmelove_03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-08, 15:31   #911
Kasiaml91
Zakorzenienie

GG do Kasiaml91

Cytat:
Napisane przez a_revek Pokaż wiadomość
Ja miałam dzisiaj spotkanie z szefem i urlop całe szczęście będzie klepnięty, ale co się nawkurzałam to moje.

I super to teraz trzeba odpocząć na wyjeździe .

Ja mam w planach na koniec miesiąca do Wrocławia się wybrać, korzystając z tego że TŻ będzie niedaleko na szkolenie jechał

24.07.2020
06.12.2020
23.07.2022
Kasiaml91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-03-08, 15:59   #912
ateris
Zakorzenienie

Wyjazdy są super, cieszę się z ciepełka ale chce juz wrócić do Polski potwierdzić ciążę

ateris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-08, 16:55   #913
carmelove_03
Zakorzenienie

Na płodny luty załapała się jeszcze moja koleżanka - dzisiaj mi napisała, że jest w ciąży
Cieszę się, ale i trochę mi smutno, że ja nie jestem, miałabym termin porodu dzień wcześniej od niej
No nic, trzeba działać dalej, może będzie grudniowy bobas

Stary 2023-03-08, 17:17   #914
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelove_03 Pokaż wiadomość
Na płodny luty załapała się jeszcze moja koleżanka - dzisiaj mi napisała, że jest w ciąży
Cieszę się, ale i trochę mi smutno, że ja nie jestem, miałabym termin porodu dzień wcześniej od niej

Swiąteczny bobas, idealnie

Stary 2023-03-08, 17:22   #915
izan1222
Rozeznanie

Cytat:

Wow koleżanka już Ci powiedziała na tak wczesnym etapie ciąży?
To pewnie baaaardzo bliska?

My jeszcze nie mówiliśmy nawet rodzicom, a co dopiero koleżankom czy kolegom.

Koleżankom pewnie się pochwalę przy okazji wielkanocnych życzeń, jeśli wszystko będzie ok . Teściom też chcemy powiedzieć w Wielkanoc. A moim rodzicom jeszcze w tym miesiącu.

Trzymam kciuki za grudniowego bobasa
izan1222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-08, 17:23   #916
Kasiaml91
Zakorzenienie

GG do Kasiaml91

Ja jak teraz policzyłam, że jakby udało się zajść w ciążę to bym rodziła koniec listopada początek grudnia

24.07.2020
06.12.2020
23.07.2022
Stary 2023-03-08, 17:38   #917
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ateris Pokaż wiadomość
Swiąteczny bobas, idealnie

Mikołajkowy bardziej Z om byłby termin na 9 grudnia

Stary 2023-03-08, 17:42   #918
laczupakabra
Rozeznanie

GG do laczupakabra

Cytat:
Mikołajkowy bardziej Z om byłby termin na 9 grudnia

U mnie 11 grudnia, i tego się trzymajmy! Widzimy się na porodówce!
laczupakabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-08, 17:48   #919
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izan1222 Pokaż wiadomość
Wow koleżanka już Ci powiedziała na tak wczesnym etapie ciąży?
To pewnie baaaardzo bliska?

My jeszcze nie mówiliśmy nawet rodzicom, a co dopiero koleżankom czy kolegom.

Koleżankom pewnie się pochwalę przy okazji wielkanocnych życzeń, jeśli wszystko będzie ok . Teściom też chcemy powiedzieć w Wielkanoc. A moim rodzicom jeszcze w tym miesiącu.

Trzymam kciuki za grudniowego bobasa
Dzięki
Czy bliska... Może nie jakaś przyjaciółka, ale znamy się już z 15 lat i mamy dalej kontakt
Ja rodzicom powiedziałam jeszcze przed potwierdzeniem ciąży u ginekologa, jakoś kilka dni po pozytywnym teście Koleżankom też jakoś w miarę szybko, ale już po wizycie u ginekologa

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiaml91 Pokaż wiadomość
Ja jak teraz policzyłam, że jakby udało się zajść w ciążę to bym rodziła koniec listopada początek grudnia

Może marzec będzie równie owocny co luty i niedługo przyjdzie pora i na nas Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez laczupakabra Pokaż wiadomość
U mnie 11 grudnia, i tego się trzymajmy! Widzimy się na porodówce!
Super Oby się udało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-03-08, 18:02   #920
Gumisiowy
Rozeznanie

Wiecie co, przekreśliłam już ten cykl a ja dalej okresu nie mam jeszcze 41 dzień...

Gumisiowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-08, 18:13   #921
Kasiaml91
Zakorzenienie

GG do Kasiaml91

U mnie o poprzedniej ciąży praktycznie nikt nie wiedział, jedynie tylko Tż wiedział na początku, a jak zaczęłam krwawić to dopiero 3 osoby inne się dowiedziały.

24.07.2020
06.12.2020
23.07.2022
Stary 2023-03-08, 18:17   #922
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiaml91 Pokaż wiadomość
U mnie o poprzedniej ciąży praktycznie nikt nie wiedział, jedynie tylko Tż wiedział na początku, a jak zaczęłam krwawić to dopiero 3 osoby inne się dowiedziały.

Ja mam dwie dalsze koleżanki, których dzieci zmarły w 9 miesiącu ciąży, więc nie uznaję żadnego okresu ciąży za bezpieczny do mówienia innym.

Stary 2023-03-08, 18:20   #923
truskawaka
Rozeznanie

Staraczki 2023

Myśle ze to bardzo indywidualne. Ja wcześniej czekałam do serduszka, a teraz myśle ze od razu powiemy bliskim. Jako ze ciąża jest i nawet jeśli coś pójdzie nie tak, to była i chyba nie chce udawać ze nic się nie stało

Ja bardzo bym chciała rodzic za rok w marcu/ kwietniu i jakoś mi się wydaje ze to już tak blisko

Edytowane przez truskawaka
Czas edycji: 2023-03-08 o 18:22
Stary 2023-03-08, 18:30   #924
ateris
Zakorzenienie

Ja bym chciała powiedzieć na Wielkanoc bo bedą spotkania rodzinne..tak sądzę na ten moment. Ale co z pracą nie mam pojęcia. Chyba też raczej szybko aby przejść na zdalną i nie stać w zatłoczonym autobusie.

Stary 2023-03-08, 19:07   #925
Gumisiowy
Rozeznanie

Wydaje mi się, że statystycznie najwięcej poronień jest na początku ciąży dlatego niektórzy czekają z nowiną.

Truskawka, ja też ale jakoś nie dociera to do mnie, znowu mam jakieś wątpliwości i ta niepewność, strach i nie wiem w końcu czy chcę kolejny raz przez to przechodzić, ale też nie chcę żeby dziecko zostało jedynakiem. I weź bądź mądry.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Ale też jakoś ostatnio wszędzie widzę znowu ciężarne, koleżanki rodzą kolejne dzieci, nawet widzialam Rihanna jest z drugim w ciąży. A i takie ukłucie zazdrości jest

Gumisiowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-08, 20:01   #926
truskawaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gumisiowy Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że statystycznie najwięcej poronień jest na początku ciąży dlatego niektórzy czekają z nowiną.

Truskawka, ja też ale jakoś nie dociera to do mnie, znowu mam jakieś wątpliwości i ta niepewność, strach i nie wiem w końcu czy chcę kolejny raz przez to przechodzić, ale też nie chcę żeby dziecko zostało jedynakiem. I weź bądź mądry.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Ale też jakoś ostatnio wszędzie widzę znowu ciężarne, koleżanki rodzą kolejne dzieci, nawet widzialam Rihanna jest z drugim w ciąży. A i takie ukłucie zazdrości jest

No ja mam dużo rozterek w typie: czy będę kolejne dziecko kochać tak samo, czy nie zepsuje sobie relacji z córa staram się tak nie zagłębiać, ale No pojawiają się takie myśli. Plus rozstanie na poród z córa tez mnie przeraża, nie mówiąc o jakichs ewentualnych problemach i dodatkowych hospitalizacjach. Ale wszystkiego się nie przewidzi, staram się optymistycznie patrzeć na to wszystko. Chociaż już tez rozważałam czy jak pół roku się nie uda to nie zaprzestać
Stary 2023-03-08, 20:46   #927
Misia452
Zakorzenienie

Ja to chyba powiem o ciąży (jak już w niej będę) gdzieś może po 12 tygodniu. Tyle się słyszy o poronieniach na wczesnym etapie. Oczywiście nikomu ani sobie tego nie życzę,ale chyba lepiej na początku jak nie wie za dużo osób, nie trzeba później wszystkim tłumaczyć co i jak...
Tak mi się wydaje, bo pewnie ostatecznie i tak nie wytrzymam i chociaż mamie powiem szybciej.

Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

No i tztowi

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2023-03-08, 20:51   #928
buli_szufla
Raczkowanie

U mnie w pracy trzeba zameldowac ciaze od razu ze wzgledu na szkodliwe warunki. Trzeba sie przeniesc do biura, wiec chcac nie chcac i tak wszyscy wiedza dlaczego. W poprzedniej ciazy poszlam na zwolnienie, w czasie ktorego stracilam ciaze. Powiem wam ze powrot potem do pracy byl słaby... Ludzie unikali tematu, ja unikalam ludzi, niektorzy pytali co sie stalo, ale byli i tacy, do ktorych ten news nie dotarl i gratulowali mi ciazy :/ a ze to wszystko bylo swieze to po prostu wybuchalam placzem.

Ogolnie mowilam o ciazy bardzo zaufanym osobom i rodzicom na poczatku, a reszcie znajomych po badaniach prenatalnych (w ciazy z synem i teraz tez mam taki zamiar).

W razie gdyby cos nie wyszlo to przed rodzicami i przyjaciolmi tez nie chce udawac ze wszystko jest OK, dobrze sie wtedy tez komus wygadac. Z praca slabiej juz.

Ogolnie tez mam mysli czy przez druga dzidzie nie bede miala duzo mniej czasu dla syna, i czy wogole mi sie jeszcze chce, ale z drugiej strony bardzo chce zeby mial rodzenstwo. Po pierwsze zeby mial sie z kim bawic, ale tez zeby w pozniejszym zyciu mial wlasnie kogos bliskiego, bo niewiadomo ile wlasciwie dosc starzy juz rodzice jeszcze pożyją 😬 ja mam juz prawie 38 lat, wiec albo teraz albo nigdy. Boje sie bardzo czy wszystko bedzie dobrze, bo niewiem czy mialabym sile przezywac od nowa to samo... Ale staram sie byc dobrej mysli i ciesze sie ze dostalismy jeszcze jedna szanse
buli_szufla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-03-08, 21:09   #929
Adity
Raczkowanie

ja też się zastanawiam czy dobrze robimy że chcemy drugie dziecko. Czy damy radę z drugim, czy chce mi się to wszystko jeszcze raz przechodzić. W sumie od zawsze chciałam mieć 2 dzieci i żeby pierwsze miało rodzeństwo. Powiem szczerze, że będąc w ostatniej ciąży którą poroniłam to z jednej strony się cieszyłam (dopóki żyłam w przeświadczeniu że wszystko jest dobrze) a z drugiej byłam przerażona bardziej niż podczas pierwszej ciąży.
W pierwszej ciąży powiedzieliśmy dopiero po pierwszych prenatalnych rodzicom, szefowej jakoś trochę później, a reszta się dowiedziała między 5 a 7 miesiącem, część się sama domyśliła dopiero w 7 jak już trochę bardziej było mi brzuch widać. Teraz przy poronieniu wiedziała tylko moja przyjaciółka, ale w sumie to wyszło przez przypadek bo miałyśmy się spotkać i sama zapytała bo wiedziała ze się staramy. Po poronieniu powiedziałam jednej koleżance z pracy i mojemu przyjacielowi bo się pytał czy myślimy o 2 dziecku. Generalnie teraz nie mam oporów mówić o poronieniu ale w chwili gdy to się działo cieszyłam się że nikt oprócz męża nie wie.
Stary 2023-03-09, 06:57   #930
Misia452
Zakorzenienie

No właśnie ja po zajściu w ciążę też pewnie pójdę na L4, więc nie wiem czy większość osób się nie domyśli dlatego,ciężko będzie ukryć no ale może coś wymyślę

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości