|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring
Justyna wrzuciła nowy odcinek o Iwonie Wieczorek i muszę powiedzieć ze jest serio niezły, na pewno jeden z lepszych ostatnio.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Odcinek dobry wazny wiadomo sprawa smutna i ciekawa ale ilość powiązan o których wcześniej słyszałam lekko mnie znudziła dlatego lekko przewinęłam ale ogólnie podcast dobry.
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2023-03-24 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez miałam to napisać .Jakby wróciła stara Justyna . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4714 |
BAN stały
|
No ale co o tej Iwonie? Znaleźli ją w końcu? W paszczy diabła? Daj Boże, bo o tym całym pier.do.lol to się słuchać nie da.
![]() ![]() Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2023-03-24 o 23:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4715 | ||
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Cytat:
Jak zobaczyłam ten od Inek to sobie pomyślałam " ta to nie ma co już nagrywać,że odgrzewa te kotlety"🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4716 |
Konto usunięte
|
Słuchałam tego odcinka o Iwonie. 3/4 czasu paplanina o niczym. Poza tym niby Justyna gada tak, żeby nikogo nie urazić, ale jednak odcinek zaczyna od tego, że Iwona nie żyje. Nie śledzę tej sprawy, więc nie wiem jaki stosunek ma matka Iwony, ale myślę, że jakaś iskierka nadziei się jednak pali.
Poza tym Justyna jedzie po Rutkowskim, że nie pamięta nic z rozmowy z jakąś kobietą. Podczas gdy siostra Iwony Cygan też nie pamięta nic o kobiecie z którą rzekomo rozmawiała i tu już Justyna jej wierzy. 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Z tego co słuchałam wywiadów z mamą Iwony. Jakiś był chyba rok temu. To mówiła że po tylu latach to już tej nadziei że Iwona żyje raczej nie. Krótszy czas po śmierci była teraz nie za bardzo. Niektórzy pisali co to za matka która tak nie ma tej nadziei. No że rodzic zawsze wierzy. No a ja tak nie uważam. Myślę że przecież można jak najbardziej cierpieć ale jednak człowiek potrzebuje iść dalej. Najbardziej prawdopodobna po prostu opcja jest że Iwona nie żyje. Moim zdaniem Justyna mogła powiedzieć władnie coś takiego że najbardziej prawdopodobne. No bo tak na pewno nikt z nas nie może powiedzieć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Mama Iwona mówiła, że jej córka nie żyje bo gdyby było inaczej to przez tyle lat skontaktowałaby się z nią.
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4719 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89539913]Słuchałam tego odcinka o Iwonie. 3/4 czasu paplanina o niczym. Poza tym niby Justyna gada tak, żeby nikogo nie urazić, ale jednak odcinek zaczyna od tego, że Iwona nie żyje. Nie śledzę tej sprawy, więc nie wiem jaki stosunek ma matka Iwony, ale myślę, że jakaś iskierka nadziei się jednak pali.
Poza tym Justyna jedzie po Rutkowskim, że nie pamięta nic z rozmowy z jakąś kobietą. Podczas gdy siostra Iwony Cygan też nie pamięta nic o kobiecie z którą rzekomo rozmawiała i tu już Justyna jej wierzy. 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ogólnie ten wmidcinek spokojnie mógłby być krótszy o godzinę, bo to takie trochę ☠☠☠☠☠☠☠olo o niczym i dywagacje Justyny się zrobiły. Na plus: wyjaśnienie co to zatoka Sztuki i jaki związek ma to z Iwona (, bo w mediach te sprawy są jakby związane), i to, że nie powiela tego, co już na ten temat mówiła, tylko zbiera prasowe informacje na temat tej sprawy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4720 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89541498]Serio? Bo pod filmem oceny fatalne, że paplanina, że pomyłki. Sama zaczęłam słuchać i no ja nie widzę jakiegoś wow.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Hmmm tak o tym myśle i tak, podobała mi się cześć o zatoce sztuki, fajnie podsumowała te wydarzenia. Ja się aż tak bardzo ta sprawa nie pasjonuje a przede wszystkim nie chce mi się przedzierać przez ten gąszcz clickbitowych artykułów, ona mi to ogarnęła w głowie. W poprzednich odcinkach w mojej opinii bardziej pierdzielila bez sensu i robiła dygresje o sprawach o których nie ma pojęcia Wolałabym żeby ta sprawa zajęła się Ciemno Wszędzie, ona by to zrobiła rzeczowo ![]() Ale przychodzę z inna nowina ![]() Zatrzymano podejrzanych o zabójstwo Fabiana Zydora https://wielkopolska.policja.gov.pl/...C-rSq4s3tQv7E0 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Powtórzę się jak zdarta płyta, ale jestem rozczarowana, że Aga idzie w niewyjaśnione zaginięcia lodowcowe no
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez nie lubię niewyjaśnionych zaginięć .Ale Aga to Aga wiec i tak posłucham . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4724 |
Holy Crap!
|
[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89541498]Serio? Bo pod filmem oceny fatalne, że paplanina, że pomyłki. Sama zaczęłam słuchać i no ja nie widzę jakiegoś wow.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Przede wszystkim ten odcinek mógłby być krótszy, myślę o godzinę. Ona ma to do tego, że robi długie przerwy, jakieś zająknięcia i przez to ciężej się słucha, zwłaszcza takiego tasiemca.
![]() |
![]() |
#4725 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4726 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Posłuchałam u Agi o Leah Roberts - Jaśmin też kiedyś nagrała o tym, ale nie wysłuchałam - i fajny odcinek, w ogóle Aga tak uporządkowanie opowiada. Tylko nie lubię dlatego tajemniczych zaginięć, bo po odcinku nadal nie mam pojęcia, co się mogło stać - tutaj kompletnie też nie mam na to pomysłu. W zasadzie przy prawie każdym zaginięciu tak mam.
Kryminalne na taśmach - posłuchałam o Shandzie Sharer. Znałam tę sprawę, ale nie w takich szczegółach i jak słucham true crime od dawna, to jedna z tych spraw, które mnie szokują. Że tak młode dziewczyny potrafiły być tak okrutne. Mało też odnoszę wrażenie jest spraw, że kogoś spalono. Aż później obejrzałam o tym materiał i mam też mieszane odczucia co do wyroków; najbardziej zirytowało mnie wybielanie się dwóch sprawczyń, bo one nic takiego nie zrobiły. Sam fakt, że stały obok i pozwoliły na to, jest wystarczający - a poza tym tak nie było, 3 z nich czynnie brały udział, 1 nieco bardziej biernie. Co do podcastu, to go bardzo lubię, ale tutaj uważam, że Autorka w sposób mało uporządkowany nieco przedstawiła historię. W pierwszym odcinku pogubiłam się i nie wiedziałam, kto jest kim. Często tak mam z jej podcastami. Do tego nieco cichy dźwięk, ale podobno poprawiła to w późniejszych materiałach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4728 |
Konto usunięte
|
Kojarzycie jakieś podcasty o opuszczonych miejscach i możecie coś polecić?
Mi się do Justyny jakoś nie chce wracać... ostatnio było słabo i boje sie, że tylko strace czas |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89547715]Kojarzycie jakieś podcasty o opuszczonych miejscach i możecie coś polecić?
[/QUOTE] Masz na myśli urbex? To ma przykład Żądny przygód. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Czy SUperwizjer o Iwonie Wieczorek już był czy dopiero będzie? Mówili coś ciekawego, nowego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4731 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
Mnie się odcinek u Agi Rojek bardzo podobał. Znałam sprawę Leah Roberts już od Jaśmin ale u Agi mogę wysłuchać kolejny raz. Cały czas jestem ciekawa co się stało w tej sprawie.
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4733 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Właśnie oglądałam, więc Streszczę. Pamiętam, jak Justyna Mazur w ostatnim odcinku mówiła, że jak zaginęła Iwona, to szukali "pana ręcznika", co szedł na nagraniu i go nigdy nie znaleziono. Niedawno ktoś wrzucił filmik z gry w "3 kubki", gdzie ponoć widoczny był właśnie pan ręcznik. Mężczyzna się rozpoznał na filmiku i zgłosił się na policję. Okazało,się, że to nie pan ręcznik ( a wydaje mi się,że Justyna mówiła,że facet z filmiku okazał się panem ręcznikiem, złożył zeznania i że nie ma z Iwona nic wspólnego). W materiale superwizjera policjant mówi,że pan ręcznik został na 100% wykluczony jako morderca, bo kamera uchwyciła go, jak wracał 2h później tą samą trasą, ale gościu nigdy nie został znaleziony, a szkoda, bo przynajmniej wiadomo by było w którą stronę poszła. Motyw Pawła P. Jako podejrzanego, bo on nad ranem, gdy jeszcze mama Iwony nie wiedziała,że ta zaginęła to namawiał kolezanke Iwony ,żeby zadzwoniła na telefon domowy do Iwony, żeby się dowiedzieć czy ta już wróciła. Był też zbyt gorliwy w poszukiwaniach. Był inwigilowany przez policję, nic na niego nie znaleźli. Motyw Patryka, byłego chłopaka. Kłamał w sprawie nocy zaginięcia. Motyw śmieciarki, Iwona rzekomo miałaby wejść w sprzeczkę ze śmieciarzami, oni mieli ja zabić i wywieźć na pace. Miało być 3 śmieciarzy, bowiem trzy osoby były widziane w śmieciarce, 2 z przodu, jedna z tyłu Ta hipotezę ma potwierdzać SMS Iwony, wysłany o 3.33 do koleżanki o treści :"oni znowu mnie zaczepiają". Pracownicy śmieciarki przesłuchani, jeden stwierdził, że ją widział, reszta śmieciarzy stanowczo zaprzecza,że kiedykolwiek ja widzieli. Śledczy jednak zastanawia jeden fakt, że śmieciarka o 4 rano powinna kończyć pracę i zmierzać w stronę Gdańska, jednak ona wraca do Sopotu, dokładnie w to miejsce , gdzie widziana była na monitoringu Iwona. Dodatkowo, w tym momencie na monitoringu widać tylko dwie osoby w śmieciarce, nie ma nikogo z tyłu. Jednakże jadąc dalej, kamera uchwyca otwarta pakę śmieciarki, gdzie (niby) dostrzec można trzeciego pracownika śmieciarki oraz ...blond głowę Iwony Wieczorek. Jedni widzą tam głowę, inni nie. Biegły powołany w celu weryfikacji jednoznacznie wykluczył,że to mogła być Iwona. Śmieciarz który twierdził,że spotkał Iwonę Zatoka Sztuki, która była przekopywana na mocy zeszłego roku była kopana dlatego,żeby sprawdzić studzienki kanalizacyjne, czy nie ma tam ciała Iwony. Czemu teraz? I czemu tam? Bo okazało się,że zaraz po zaginięciu, niby były sprawdzane, ale wodociągi kłamały na ten temat i to się teraz wydało. A czemu koło zatoki sztuki? Bo to bliski teren, gdzie szła Iwona. Nie zabezpieczono też monitoringu z klatki w bloku Iwony. W sprawie Iwony badane na wariografie było 40 osób, okazało się,że wszystkie przeszły test negatywnie, że wszyscy kłamali. Przesłuchiwani byli znajomi bawiący się na ostatniej imprezie Iwony, żaden z nich nie chce powiedzieć dlaczego i o co się pokłócili. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 |
Czarna owca
|
Khloe, dzięki wielkie za Twój wpis! Strasznie dziwnie brzmi to o wariografie (choć ja to ogólnie nieco sceptycznie do tej metody podchodzę, ale pewnie brak mi wiedzy). Z tymi wodociągami też masakra. Mam chyba jeszcze więcej pytań teraz
![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4735 |
Konto usunięte
|
Dla mnie to jest fascynujące, że do tej pory nikt nie wie o co się oni wtedy pokłócili.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4736 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89548190]Dla mnie to jest fascynujące, że do tej pory nikt nie wie o co się oni wtedy pokłócili.[/QUOTE]No dla mnie też. I że to taka tajemnica.
Nie wierzę,że nagle wszyscy mają amnezję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie znam tej sprawy - może bym posłuchała, gdyby ją nagrała ciemno wszędzie - ale z opisu Khloe rzeczywiście wydaje się strasznie dziwaczna i zawiła. Choć osobiście w przypadku np. tych śmieciarzy, to zastanawiałby mnie motyw.
Dodam jeszcze co do Agi - nie chcę już jej tak słodzić - ale ma naprawdę fajną społeczność na YouTube. Rzadko widzę tak mało hejtu i jak już, to konstruktywną krytykę. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Też u Justyny zrozumiałam, że to ta sama osoba. Dwie godziny to jednak całkiem sporo na zabicie i ukrycie zwłok. Nie sądzę, żeby to był on ale jednak to, że dwie godziny później szedł tamtędy nie znaczy, że nie mógł zabić. 🤷 Moim zdaniem powód tego zabójstwa był jakiś błahy. Ludzie doszukują się teorii spiskowych tak samo jak w sprawie Iwony Cygan, a to mogła być jakąś głupia sprzeczka. O SMS, że ktoś ją zaczepia nie wiedziałam. Ostatnio w jakiś komentarzach widziałam spekulacje, że może ona jednak do domu dotarła i tam wywiązała się jakaś sprzeczka. W sumie brzmi to nawet sensownie. Ale nie wiem jak śledczy do tego podeszli, czy mieszkanie zostało dokładnie sprawdzone 🤷 A co do tych badań wariografem to bym się zastanowiła nad osobami, które zajmowały się interpretacją wyników czy aby zrobiły to prawidłowo. No raczej 40 osób nie było zamieszanych w morderstwo, więc co oni za pytania im zadawali, że każdy mataczył 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89548515]
A co do tych badań wariografem to bym się zastanowiła nad osobami, które zajmowały się interpretacją wyników czy aby zrobiły to prawidłowo. No raczej 40 osób nie było zamieszanych w morderstwo, więc co oni za pytania im zadawali, że każdy mataczył �� Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Też tak myślę. Wyniki badania wariografem są na tyle dobre, na ile dobra w jego obsłudze jest osoba przeprowadzająca badanie. Tak sobie myślę, że gdyby mnie wplątano w jakąś sprawę kryminalną, to raczej nie zgodziłabym się na badanie wariografem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4740 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89548515]
Dwie godziny to jednak całkiem sporo na zabicie i ukrycie zwłok. Nie sądzę, żeby to był on ale jednak to, że dwie godziny później szedł tamtędy nie znaczy, że nie mógł zabić. 🤷 [/QUOTE] Oni to tłumacza tak, że wracał po 2h lekkim krokiem, zadowolony, nie miał nerwowych ruchow, nie oglądał się za siebie, był zrelaksowany. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.