|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2024
Cytat:
Dobrze robisz Kwas foliowy to podstawa w pierwszym trymestrze mnie przez gardło już nic nie może przejść bo od razu mdłości max oby przeszło po pierwszym trymestrze bo jak zacznie się rok szkolny to nikt mi dzieci rano nie ogarnie teraz w ciągu tygodnia u mojej mamy siedzi młodsza a starsza wyjechała dziś na obóz… Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze nie pueria tylko prenatal uno ma imbir, jeju, mózg ciążowy
![]() ![]() chyba zamówię już, w internecie trochę taniej.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
Mnie lekarz zalecił pregna start ale może przerzucę się na to z imbirem. Niestety do godziny 10 były 3 razy wymioty, nawet nie mam czym. Teraz siedzę dalej w pracy i dalej czuję się jak kupa
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam tych mdłości i wymiotów, ja mam wyjątkowe szczęście, że mnie to omija... Tylko kilka dni mnie męczyło teraz i jakoś na początku ciąży, ale nie do tego stopnia żeby mi to utrudniało funkcjonowanie
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem co o tym myśleć.Chyba wolę już żreć szpinak codziennie żeby tą b9 dostarczyć... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mam jakąś fazę na zupy i ogórka z solą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie do tej pory bez objawów było. Za to dziś mam biegunkę i ledwo żyję 🤦 |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Ja "już' 2 dni z rzędu nie mam mdłości
w poniedziałek zaczełam 10tc i modle się żeby nie wróciły dziwi mnie jak laski panikują że "|objawy im zanikły" i zaczynają panikować że coś nie tak z dzidziem... mnie cieszy taki obrót wydarzeń i każdej z Was tego życzę
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jeszcze w piątym tygodniu, jutro zaczynam szósty. Obwinialam ten kwas foliowy ale to chyba jednak ciąża męczy. Tylko tak jest inaczej trochę bo nie mam typowych mdłości tylko ogólnie nie mam apetytu, jestem częściej głodna ale nie mogę jeść i staje w gardle. Jeśli tak by zostało to jest do przeżycia, gorzej jak się rozkręci... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Przyczajenie
|
Cześć. Termin mam na koniec lutego/początek marca.Mam 33 lata, 3 lata starań,stymulacje..insemi nacje.. a ta ciąża jest pierwsza i naturalna ! Obecnie 9 tydz. 5 dz.W 11 TYG mam prenatlane usg i Nifty. Codziennie bardzo się boję, że moja historia już się skończyła.. Pozdawiam
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej Plazowiczka! O rany, faktycznie niedługo zacznie się nam sezon na prenatalne 😍 |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
Czy któraś z Was jest może z Poznania/okolic?Szukam dobrego miejsca na badania prenatalne
|
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dzisiaj dzień bez wymiotów!
Były młodości ale to przez to że mąż sobie smażył mięso i mnie aż odrzuciło![]() U mnie objawami na pewno są piersi, dotkne i wiem "że żyję" ![]() Jutro jadę na badania i boje się, że wstaje z mdłościami i muszę coś szybko zjeść, by przeszło. A trzeba być na czczo... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A który masz tydzień teraz? Ja mam pierwsza wizytę w poniedziałek, ale wątpię czy będzie coś widać bo mam długie cykle ogólnie, więc te terminy z miesiączek są niemiarodajne w moim przypadku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
U mnie połowa 7. Robię te badania, a wizytę druga mam 10ego. Chciałabym się na niej dowiedzieć, czy jest wszystko ok pod kątem ewentualnej podróży samolotem.
Bułeczka spakowana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja powinnam być w 7 tygodniu w poniedziałek, tak mi położna wyliczyła z miesiączki, w sumie nie wiem, mogłam umówić wizytę tydzień później to byłoby już pewne, ale niech już będzie. Nigdy nie wiadomo czy tam dobrze zagnieżdżone itp a lepiej pójść za wcześnie niż za późno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ja zrobiłam test i za 2 dni byłam u lekarza to było za wcześnie, ale to była chwila emocji i chyba sprawdzenia czy test mnie nie kłamie 🤪Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie dzisiaj piersi zaczęły boleć, dopiero teraz. Nie mogę się doczekać pierwszej wizyty ale też się boję czy tam jest ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś z Was ma lub używała w poprzedniej ciąży detektor tętna płodu?
Jedna laska na grupce na fb tak zachwala że spokojniejsza jest jak posłucha serducha i ja już prawie kliknęłam i kupiłam |
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam. W poprzedniej ciąży aż dwa razy użyłam 😁 potem już było czuć ruchy i już spokojniejsza byłam. Ale to i tak działa dopiero od któregoś tam nastego tygodnia, bo wcześniej nie ma szans żeby coś wyłapało. Podobno można też gdzieś wypożyczyć.
|
|
|
|
|
#142 |
|
Rozeznanie
|
Ja nic nie wiem
ja niedawno dowiedziałam się co to są rampersy 🤣 nie znam się kompletnie, jestem jak dziecko we mgle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O widzisz! Czyli zbędny wydatek raczej także jako rozsądna zakupoholiczka i wróg konsumpcjonizmu chyba kupie ![]() Używany żeby potem sprzedać wiadomix nic nigdy nie sprzedałam bo nie mam czasu i cierpliwości do wystawiania ehhhhAle ja miałam taki kejs ze jak córa się wkręciła i kopała cała ciaze tak na koniec po wyznaczonej dacie terminu porodu jakby się obraziła i przestała się ruszać - chyba nie muszę mówić jaki miałam zawał??? Codziennie jeździliśmy na IP na ktg i tak tydzień dopóki nie zrobili mi masażu szyjki (nic wspólnego z masażem to nie ma a nazwę wymyślił jakoś masochista!!!) i łaskawie wyszła… W takim wypadku detektor by mnie uspokoił hmmmm Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A najbardziej polecam body kopertowe bo nie trzeba ich przez główkę zakładać, bardzo wygodne u lekarza na szczepieniach ![]() Detektor zbędny wydatek, jak już czuć ruchy to tylko się ruchy liczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oooo tak, ten "masaż" szyjki to piekło. Ale nie oszukujmy się, tylko jedynie to podziałało na wywołanie porodu. |
|
|
|
|
|
#146 | ||
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
Co tam dziewczyny?
Jak życie? ![]() Ja odebrałam wyniki. Niestety mimo zaczęcia brania leku, by obniżyć TSH (miałam 2,7) wyszedł mi teraz 3,4 ️No i ketony w moczu, ale tym się nie martwię. Tak to ok. Bolą cycki i mam nudności, które pokonuje wodą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam, kontaktuje się z endo przez aplikację, to przynajmniej jest wygodne. podniósł mi z dawki 25 na 50. Oby było dobrze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z końcem roboczego tygodnia bez mdłości wciąż - oby już nie wróciły
![]() Ja też nie używam w ogóle rampersów ![]() Ja po tych wiadomościach o tsh miałam konsultacje z endokrynologiem i dostałam skierowanie na badani i wyniki mam rewelacyjne więc jedno zmartwienie mniej ![]() w sobotę mam konsultacje z diabetologiem, ale po dwóch tygodniach pomiarów wiem że z moimi cukrami jest ok także cieszy mnie to niesamowicie... Mam pytanie do Vision najbardziej, bo jest na dalszym etapie: czy masz badania co wizyte do zrobienia? Ja w poprzednich ciążach doskonale pamiętam że co miesiąc pobierali mi krew i mocz, a teraz dostałam informacje że kolejne dopiero na drugi trymestr mam zrobić i jestem w szoku... zmieniły się wytyczne czy luxmed oszczędza? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

mnie przez gardło już nic nie może przejść bo od razu mdłości max
oby przeszło po pierwszym trymestrze bo jak zacznie się rok szkolny to nikt mi dzieci rano nie ogarnie
teraz w ciągu tygodnia u mojej mamy siedzi młodsza a starsza wyjechała dziś na obóz… 

️
ale mam jakąś fazę na zupy i ogórka z solą 

w poniedziałek zaczełam 10tc i modle się żeby nie wróciły
dziwi mnie jak laski panikują że "|objawy im zanikły" i zaczynają panikować że coś nie tak z dzidziem... mnie cieszy taki obrót wydarzeń i każdej z Was tego życzę 

Były młodości ale to przez to że mąż sobie smażył mięso i mnie aż odrzuciło
nic nigdy nie sprzedałam bo nie mam czasu i cierpliwości do wystawiania ehhhh